Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maximum1
őstag
válasz venember83 #40630 üzenetére
Szerintem olyat vegyél amit fel tudsz rögzíteni a bringára.
A leírás szerint Colorado/Oregon/Dakota típusokra jó, nekem Dakota 10 van, több pénzem nem volt rá, persze oregont szerettem volna én is... -
cseter
tag
Sziasztok ma sikerült szereznem egy gyári single speed gépet, nevezetesen Scott sub 50,a kérdésem az lenne hogy van rajt egy michelin dynamic sport gumi garnitúra 622-28-as méretben,valakinek tapasztalata a gumival?
-
Maximum1
őstag
válasz cseter #40652 üzenetére
Decatlonban lehet kapni, ebben az egy méretben létezik itthon.
Karácsonyra vettem 622-35-öt fogja váltani amint az időjárás engedi, nem most lesz....
Ennyit találtam róla, mégis megvettem
Szép lehet ez a Scot, gratula hozzá.(#40653) venember83 Neked is grat és jó nyomkodást
-
truefx
aktív tag
Felszereltek egy ilyet a gépemre: Bontrager Satellite Elite
Kicsit fura, hogy körbe lehet forgatni, miközben csavaros a markolat... Ez normális? Vagy valami el lett baltázva? Amit a fenti oldal ír, az mit jelent pontosan?
"The integrated clamp and lock-on feature eliminates handlebar twisting and makes them super easy to install and change out. The 90/130mm version accommodates a rear twist shifter."
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz truefx #40657 üzenetére
Semmi extrát nem jelent, nem az van leírva, hogy feature lenne a forgás... :] Ha elforog a fémrésze, akkor nem lett normálisan ráhúzva a kis imbusz, ha viszont az fix és a belső fele csavarodik el, akkor:
1. lehet segíteni a tapadásán hajlakkal
2. le lehet cseréltetni 2-bilincsesre, ami mindkét oldalról fogja a markolatot (ilyen tenyértámaszosból is van - én már csak olyat veszek)
[ Szerkesztve ]
-
cescenet
csendes tag
Elhajlott és el is tört tengely esetén érdemes lehet új tengelyt venni egy országúti hátsó agyba, vagy kukázzam inkább az agyat?
-
nagyúr
Tiagra 4700 groupset
Egész csinos lett, bevezették itt is a rejtett bovdenvezetést mint a nagytesóknál és eltűnt a fokozatkijelző (ennek azért sona nem örülnek majd). Maradt 10 fokozatú de dupla is tripla tányérral is választható. Utóbbit ha jól értem már a 105-ösből száműzték az 5800-as szériától.[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
truefx
aktív tag
válasz LonGleY #40658 üzenetére
Hardkór, megnéztem ma reggel, az egyik markolaton meg is húztam óvatosan, az már nem forog, a másikról frankón lehagyták a csavart!!! megyek ma vissza, mert a régi markolatot is elfelejtették visszaadni, szóval gáz. Pedig többek szerint is egy nívós, igényes brigád, de mostantól kezdve az én bringámat nem látják többet...
-
parkr
őstag
Szeretnék venni egy új Specialized kerékpárt, mert nagyon megtetszettek amiket eddig láttam.
Tudnátok egyet ajánlani aminek alu a váza? Olyan 60e. körül nézegettem.
Ez jó lehet szerintetek? -
nagyúr
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
BP-Gödöllő-Vác háromszögben tudtok megbízható és emberi áron dolgozó szervizt ajánlani? Egy régebbi bringát kellene generálozni, kicsit rendbe tenni.
-
cseter
tag
válasz Napfénysüti #40671 üzenetére
Köszi, szerintem is tetszetős, városban használni tökéletes, illetve kisebb túrákra, de átalakítható akár lánc akár agyváltóssá,a lánc feszesség az excentrikus középcsapágyházzal szabályozható!
-
nrk
tag
Sziasztok
Első teleszkóp vásárlás előtt állok és egy 2013-as Rockshox Sektor RL 150 15QR-26 -ot néztem ki magamnak.
Véleményekre lennék kíváncsi, akinek volt már vele dolga, vagy tud róla valamit.
Amit tudni kell a telóról:
- 26-os
- 150mm rugóút (állítható 100-150 között)
- 1 1/8 villanyak
- lockout kar
- sima gyorszáras 9mmi7-6700K - 32GB DDR4 - MSI GTX1080G - 1,75TB SSD
-
-
nrk
tag
válasz LonGleY #40677 üzenetére
Hirdetésben így írja, hogy "sima gyorszáras változat" ez nálam a 9mm-et jelenti, de névben pedig amit te is írsz 15QR, hmm.. rákérdezek az a tiszta.
Itt a hirdetés lap alján.
Keret az itt 85 körüli árban maximalizálnám.
Ebbe a paribába menne: kép
[ Szerkesztve ]
i7-6700K - 32GB DDR4 - MSI GTX1080G - 1,75TB SSD
-
nrk
tag
válasz LonGleY #40677 üzenetére
Noh lejárt a szerkesztési idő... Szóval beszéltem az eladóval, elcseszte a leírást, 9mm gyorszáras a villa mindjárt le is veszi a QR15-öt.
És akkor a kérdés még mindig adott, volt-e már valakinek itt a keze között, vélemény?
[ Szerkesztve ]
-
Atke
senior tag
Sziasztok!
A tapasztaltabbaktól, bütykölősektől kérdezném:
Van egy RS Domain 318 U-turn változatú teleszkópom.Megérett a szervizelése, és miáltal horribilis összegeket mondtak, meg mert amúgy is szeretek szerelni, így magam szedném szét, ezen leírás alapján. Kérdésem az lenne hogy az U-turn állása mindegy szétszedéskor, vagy legyen a legnagyobb úton (160mm) hogy ne feszüljön mikor szétszedem?
Továbbá a rúgó,turn... zsírozásához milyen zsírt használjak? Van itthon grafitos zsír, az megfelelő vagy vegyek valami speciálisat?
Esetleg egyéb dolog amire figyeljek, saját tapasztalatok,első bénázásokból adódó dolgokra gondolok..
Előre is köszönöm. -
cseter
tag
válasz Because #40682 üzenetére
Köszi, igazából én így vettem,ami cserélve lett a gyárihoz képest :teljes hajtás hajtómű, monoblokk,lanc,racsni,fekek,karok,gumi,markolat,nyereg amúgy nem csak munkába jarosnak, tervezek vele kisebb túrákat, bele kell szokni ebbe az egysebis világba! (könnyű beleszeretni)a maga egyszerű szépségèbe!
-
venember83
nagyúr
válasz Runner_fxr #40686 üzenetére
De ahhoz valószínűleg új első kerék is kell...
-
Runner_fxr
Ármester
válasz venember83 #40687 üzenetére
Ha első kerék nem is, de egy új agy mindenképpen. Szerintem azon nem érdemes spórolni, jóval nagyobb merevséget ad a villának egy 15mm-es tengely mint a sima gyors záras, 9mm-es. 150mm rugóút mellett az egy vicc szerintem. Egy normálisabb fék egy 180-as tárcsával már rendesen megtekergeti.
Azon is csodálkozom, hogy ilyet egyáltalán gyártanak.[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
válasz AVarice #40688 üzenetére
Ennyiért kapsz olyan bringát is amin rendes fékek vannak, meg egy fokkal jobb hajtás, shimano váltók. Meg a vázméretet is kihagyta az azért elég fontos. Alatta volt ez a puch, ez ér ennyit vagy egy kicsit kevesebbet, valami hasonlót keress.
-
LonGleY
veterán
+1
Szerintem sem szabad 9 mm-rel szórakozni.
-
nrk
tag
Ezt felvetette ismerős is, ezen agyalok én is, bár mondjuk nem a elvékonyított 9mm tengelyem van, hanem a végig 9mm vastag, 180-as tárcsával. Jelenleg egy 130mm rugóúttal bíró telóm van, ezzel nem volt gond, de ugye ez csak 130.
Néztem még egy Fox 32 talas r 150-et is, ez 15ös, ide ugye kell tengelyt vennem, viszont itt a villanyak le van nyesve 19cm-nél és ha jól emlékszem nekem 20cm-es kell, de ezt ma este/holnap lemérem, aztán kiderül. Ha a 19-es villanyak jó lenne akkor még árban is jobban jönnék ki a fox-al.
-
Runner_fxr
Ármester
Használt villákkal azért vigyázz. Természetesen ez erősen felhasználás függő is, meg a testsúly sem mindegy.
Nekem is volt Marzocchi 66 rc3-as villám 1/18-ad nyakkal, ez egy szimpla vállas villa, 180mm rugóúttal, 20-as tengellyel. Teljesen jónak éreztem, pedig ilyen nagy rugóutas szimpla vállas villáknál már erősen ajánlott a 1.5-ös vagy a tapered nyak. Nem volt viszonyítási alapom, miután kipróbáltam az 1.5-ös nyakkal szerelt verziót egyből éreztem a különbséget, sokkal merevebb volt, fékezésnél, kormányzásnál is. A tengely is ugyan ilyen, ha kipróbálod a 9mm-es után a 15-öst vagy a 20-ast, egyből érzed mi a különbség. Ugyan ilyen a becsúszók közti különbség is, 32-es után kipróbálsz egy 35-öst vagy 36-ost, egyből érzed, hogy egész más lesz a bringa irányíthatósága. Az átütőtengely a legalapvetőbb szerkezeti merevséget adó elem, 120mm felett már mindenképpen ajánlott.
A nyakat pontosan mérd le, nagyon ciki lenne, ha megvennéd és rövidebb mint kéne. -
Narakh
senior tag
Erről a vasról mi a véleményetek? Jó vétel lehet? Eléggé félek, hogy mondjuk repedést nehezen szúrnék ki a vázon.
"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."
-
-
nrk
tag
válasz Runner_fxr #40694 üzenetére
Felhasználás az otthoni lemegyek hátra az erdőbe tekerni mert unatkozomtól a hegyről lefelé oda oda tevősig minden benne van, testsúly pedig ~90 körül hol alatta, hol fölötte.
Vázat nem cserélnék, így marad az 1/18, ezért is vagyok némileg kutyaszorítóban, nem nagyon találok olyat, ami jó is lenne, mármint 1/18, 20cm vagy fölött nyak, rugóút is meglegyen, meg kinézetre is pofás legyen. Bár utóbbi lehet (biztos, ki más? ) miattam van, válogatós vagyok... de ha már magamnak és hosszútávra veszem akkor legyen olyan ami tetszik is.
Halkan mormogva imádkozom, hogy 19es villanyakam legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
Akkor elmondható, hogy nem a kisebb testsúlyú felhasználók közé tartozol. És azért szeretnéd zúzósabb módban is használni a bringát, szóval csak ismételni tudom magam, gyorsan felejtsd el azt a 9mm-es gyors záras villát.
Én a helyedben azt is megfontolnám, hogy úgy ahogy van eladnám a bringát és villára szánt pénzt hozzátenném, majd néznék egy újabb bicót. Lehet jobban járnál.
Egyébként mennyit is rugózik a vázad hátul? Mert ha jól látom ez egy 2007 körüli Giant Trance, aminek maestro 4.2-es a rugózása, ez nincs 110mm, olyan 106mm körüli. Na most ebbe nagyon maximum 120mm-es villa rakható, 100-110 az ajánlott, e felett már elcseszi a geot. Semmi értelme. Ez inkább egy össztelós XC/Marathon bringa, nem zúzásra való.[ Szerkesztve ]
-
venember83
nagyúr
válasz Runner_fxr #40698 üzenetére
Az Anthem volt az XC-Marathon, ez inkább trail, light AM.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz venember83 #40699 üzenetére
Lehet, bar ezek a kategoriak elegge osszemosodnak, nincsenek eles hatarvonalak, trail vagy xc majdnem mindegy. Illetve 150-es villa attol meg tulzas bele, hogy trail kategoria.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ingatlanos topic!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest