Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
válasz Because #40151 üzenetére
Jónak jó lenne de alapból 18k a szerviz amit az eladó cirka 10mp alatt állapított meg.
"Első agy kotyog, lánc és fogaskoszorú csere."
Szóval a rejtett hibák vagy az én további elképzelésim nincsenek benne mint pl. új teló, kormánycsapágy, kormányfej, kormány, markolat, monoblokk, első-hátsó váltó, fékváltókarok, bowdenek.
Kerekeimre tuti ráfér a centírózás de talán a komplett csere is, szóval ha már felújítok akkor legyen minden új/megbízható (nem szeretnék vagy lényegtelen hogy hetek múlva kell egyesével cserélnem őket) alapon, sokba kerülne egy 60-80k értékű újhoz képest.(#40153)
Nem tudom, nem is érdekel annyira.
Konkrét típus(ok)ról mint fogaskoszorú, lánc típusról nem esett szó.
Szervizes kolléga az első hátsó agyak ill. kormánycsapágy tisztítására, zsírózásra mondott 10k-t ajándék váltó és fékbeállítással.Ezekre a munkálatokra gari sincs míg az új bicajra lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Because
őstag
azaz ár egy nagy lehúzás! (erről nem akarok senkivel vitatkozni)
első agyadnál lehet elég csak a kónuszt meghúzni, esetleg csapágygolyót pózolni, még ha kopva is van belül munkába járni tökéletes! dupla falú felnis sokan örülnének egy ilyen melósbicónaka te elképzeléseidnek pedig valóban egy új bicó felel meg
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
Tudtok olyan programot Androidra, ami támogatja a pulzus, sebesség és csapásszám ANT+ érzékelőket?
Endomondo elvileg nem támogatja egy ideje a csapásszámot. Igen, benne van a leírásában,párosítani is lehet vele, csak nem jelez semmit.
Az egyik ANT+ segédprogram érzékelte a jeladót, és mindkét jelét meg tudta különböztetni, szóval a hardver működik.[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
gergo5991
őstag
-
Roni2011
csendes tag
válasz Tothgera30 #40160 üzenetére
Köszi!
-
whYz
őstag
Sziasztok
Max 70k-ert tudtok ajanlani egy 24-es gyerek bicot? Max 3 evre kellene neki igy nem is gondolkozok tobbet kolteni ra.
Koszi ha tudtok segiteni.
-
Surda-
őstag
Sziasztok!
Bringámat még tavaly ügyesen beolajoztam obis nagyonolcsó olajjal
(kis piros kupakos)
Annyira jól sikerült,hogy most,mikor fél év után elővettem a bringát és mentem vele kb 10km, tiszta olaj lett a láncnál a ruhám.
A kérdésem az,hogy elég ezt letörölnöm valami ronggyal vagy át kéne mosnom a láncot ?
Miután áttöröltem valamivel kenjem be?"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Mansi
csendes tag
válasz -=RelakS=- #40162 üzenetére
Strava a legjobb
-
törölt tag
-
zoli03
őstag
válasz Surda- #40173 üzenetére
Flóraszept ilyenre szerintem alkalmatlan.
Ha nem mocskos nagyon a lánc, akkor elég jól megolajozni, aztán átpörgetni. Ha még úgy sem tisztul meg, akkor érdemes mégegyszer jól megolajozni, aztán megint átpörgetni. Így elég jól megtisztul, utána megolajozod mégegyszer, a felesleget alaposan letörlöd. Annak semmi értelme/haszna, ha úszik a lánc az olajban.
Ha nagyon mocskos (mondjuk sáros terepen volt használva), akkor le kell venni a láncot (patentszem vagy láncbontó). Biciklimosáskor fent szoktam hagyni, jó erős vízsugárral lemosom, így része lejön a mocsoknak. Utána benzinben/brigéciolban kimosom, kiszárítom, aztán mehet az olajozás. Ilyenkor is sokat rakok rá, átpörgetem, hogy mindenhova bejusson az olaj, majd letörlöm.
-
truefx
aktív tag
Nekem egy spray-t adtak a bringaboltban ahol a gépet vettem. Azt mondták az olajozás már idejétmúlt dolog. De lehet hogy csak azt az átok spray-t akarták rám sózni?
[ Szerkesztve ]
-
chris-v
senior tag
Én egy ilyen Berneres spray-t vettem lánc és egyéb kenésre. Szerencsére, ahol dolgozok, ott kapcsolatban állunk velük, szóval jó áron megvolt a cucc és előtte tudtam egyeztetni, hogy mi lenne a megfelelő az igényeimnek.
Jól adagolható, maga a kenőanyag fel van oldva, tehát, ha ráfújod pl a láncra, akkor szépen befolyik a lánc illesztésekhez, ahova amúgy a sima olaj nem. Nem lesz ragacsos és víz híg sem marad.
-30 és +250 fok között használható, szóval, ha véletlen a szaharába fogok tekerni, akkor sem lesz vele gond.[ Szerkesztve ]
"Roads? Where we're going we don't need roads!"
-
Jimmy66
senior tag
válasz Surda- #40173 üzenetére
A legjobb tisztítószer a petróleum! (brigéciol már sz@rt sem ér, de a környezetet kíméli)
Ha nem veszed le a láncot, akkor ecsettel végigkened, majd levereted vízzel és újra olajozod. Ha le tudod venni, akkor áztasd be egy műanyag edénybe, mert így sokkal kevesebb fogy.
-
Narakh
senior tag
Szerintetek megérne hatezer pénz ráfordítást, hogy Claris agyak kerüljenek majd a készülő outi/városi gépre alap Joytech helyett (a pontos típust meg nem mondom)?
Esetleg még feljebb, tizenegy mátyásért iparis Novatec lenne.
[ Szerkesztve ]
"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."
-
Doki16
addikt
válasz -=RelakS=- #40186 üzenetére
Nem, egy garmin edge 800-al. Valamelyik nagy app csak tamogatja az ant+. Runtastic, endomondo, runkeeper, sports tracker, strava, map my ride, garmin, stb.
Mondjuk en a helyedben inkabb vennek egy garmin edge-t vagy egy mio cyclo-t.
[ Szerkesztve ]
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
zoli03
őstag
válasz Jimmy66 #40189 üzenetére
Mi az hogy szart se ér? Én D3-at használok, nekem eddig mindent tökéletesen letisztított. Persze ha olyan olajsár van az alkatrészen, akkor meg kell kefélni és kétszer kell brigéciollal letisztítani. Ár/érték arányban nem biztos, hogy megéri kerékpár alkatrész tisztításra, de én ingyen kaptam nagyobb mennyiséget, úgyhogy ez nem nálam nem számít.
Petróleumot nem vennék, akkor már inkább benzinben kimosom a láncot/alkatrészt. Sokkal olcsóbb, tökéletesen lemossa az olajat, utána le lehet szűrni, alig fogy valamennyi.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Doki16 #40191 üzenetére
Endomondo csak pulzust támogat.
MapMyRide elég udnorító, és nem hajlandó kapcsolatba lépni a kütyüimmel, pedig van ilyen funkciója
runtastic-ból csak a pro támogat külső eszközt (egész érdekesnek tűnik)
sports trackerben nem láttam lehetőséget ant+-ra
strava nem támogatja ... úgy látszik, hogy még nem, szóval lehet, átállok erre endo-ról
Még szedtem valami ipbike-ot (pénzes), CycleBike+-t, wahoo fitness-t, ezeket majd még kipróbálomItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
LonGleY
veterán
válasz -=RelakS=- #40194 üzenetére
Fölösleges szenvedni egyébként, nagyon kevés jó app van, de az is leginkább csak a Strava... Az Endomondo is simán kuka.
[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
-
---Lasali---
Közösségépítő
A XVI. Balatonkör 2015.április 25-én szombaton, Zamárdiban kerül megrendezésre!
Az eredeti rendező csapattal más helyszínről indul idén a kör!
Ki jön?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest