Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toomy
senior tag
válasz lsebestyen #19474 üzenetére
Kár, pedig pont most akartam rád írni. -
evilskati
aktív tag
válasz dragonfx #19545 üzenetére
A Kerékpár testre szabása, alaptvető beállítások
Acélvázak korrozióvédelme
Kerékagyak karbantartása
Utazás a kerék körül
Kormánycsapágyakról mindent
Nyereg, nyeregszár, kormány, kormányszár
Középcsapágy szerelése
A váltók beállítása
Váltórendszerek karbantartása
Abroncsfékek karbantartása
Hidraulikus tárcsafék karbantartása
A patentpedál karbantartása
Szerviztippek
Karbantartási alapismeretek
Lánckarbantartás
Alkatrészválasztás
Országúti kormány bandázsolása
Kerékpárszerszámok
Kenőanyagok, tisztítószerekJorustól kaptam még régebben
-
pengemetal
aktív tag
válasz grizlisandor #19547 üzenetére
Szerintem ez túl nagy lesz, de ha van lehetőséged próbáld ki!
"Nem a berúgás a cél, de útba esik"
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni:
Az alábbi trackben mi okozhatja ezt az anomáliát? Telefon vagy a tracker program? Illetve hogyan tudom megtalálni a hiba okát? Szerk: problémám a max speed.
[ Szerkesztve ]
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
grizlisandor
veterán
válasz pengemetal #19556 üzenetére
Értem, de úgy 60-70 körül rendben van vétel ügyileg?
-
pengemetal
aktív tag
válasz grizlisandor #19558 üzenetére
Sztem az ár is sok érte!
belaazallat: nekem az endo is csinált mostanában ilyet, meg régebben is nagy ritkán. Lehet a GPS a ludas, még valamelyik órámon hallottam, hogy nemzetközi konfliktusok idején hirtelen jó pár méterrel pontatlanabb lesz a GPS-es helymeghatározás.
[ Szerkesztve ]
"Nem a berúgás a cél, de útba esik"
-
anorche1
őstag
Pár órája rendeltem egy ilyet 35 -ös méretben, viszont gondolkodóba estem. A kerék és fék/villa között lesz neki elég hely?
Első kerék
Hátsó kerék"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
anorche1
őstag
válasz imyourfriend #19561 üzenetére
Óóó
Ma voltam a közeli bicós boltban, de ott csak ilyen olcsó, műanyag, béna sárvédők voltak, így azokat meg se néztem. Holnap elugrok oda, vagy egy másikba, hogy egy szakértő véleményét kikérjem, hogy szerinte befér e. Minden esetre a rendelést lemondtam.
És köszi a választ"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
grizlisandor
veterán
válasz pengemetal #19559 üzenetére
Értem, köszi, de ez a vatera, alkudozni nem lehet.
-
veterán
válasz D.Orion #19530 üzenetére
nem néztem, megmondom őszintén.
amennyit én tudok a hegesztésről az annyi, hogy van egy nagyon jó hegesztő gyerek Veszprémben, 20-25 éve hegeszt, kólás dobozt összerakja neked.
nem mindegy milyen az alu, ezerféle pálca van hozzá, nem mindegy a hő, semmi sem mindegy.
nem is akarok belebonyolódni, mert fingom nincs a rács-szerkezetekről, a millióféle aluról, meg úgy kb semmiről ami ezzel kapcsolatosどんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
dragonfx
veterán
az mitől van hogy a kotyog a villa? a repedt váz miatt vagy a kormánycsapágy xar?netán rosszul raktam vissza?
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Mewryck #19549 üzenetére
Arra számítottam, hogy esetleg maga a led is látszódik. Google-től sem lettem okosabb.
Mondjuk ha tényleg erős, akkor kb mindegy
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
zoli03
őstag
válasz Tomi_Sci #19515 üzenetére
A Mars 4.0-án 0,14A-t mértem, a BikeFun Twin-en 0,18A-t (ugyanazzal a pár NiMH akkuval). A Marsnál valamivel gyengébb, ha szemből nézek bele, de ha nem pont szemből, akkor már nem mondanám gyengébbnek. Szóval nagyon jó fényereje van, ennyi pénzért meg főleg. A konzolja majdnem ugyanolyan, a Marsé, szerszám nélkül szerelhető. A gombja egyértelműen jobb a Marsénál, jó könnyen lehet benyomni.
-
veterán
-
-
veterán
válasz rétisün #19576 üzenetére
szegecselve van a fékváltókar... ami még nem is nagy probléma, mert nagyjából mindegyik, de a campán kilóg egy fül, amivel lefelé váltasz...
na itt kezdődik a probléma. hülyeidióta olasznak nem volt annyi agya, hogy a merevítést (acéltüske) kihozza a kar végéig, hanem valahol 1/3-ad úton elfogyott az anyag, és onnantól csak a műanyag öntvény van.
namármost, nekem ez szállítás alatt letört, cseredarab nem létezik, vehetnék új fékkart (veloce, alsó-középkategória), 40ezer. köszi.
ez még a jobbik verzió, mert felhívtam pár bicajos boltot a környéken, hogy most mi a teendő, és volt, hogy a zsírúj chorus-ról tört le a ez a kar, miközben állították be a váltót.szerintem kb a vonat elé toltam volna a bicajt, ha a 40kért vett új fékkarról mondjuk 3 hónap múlva letört volna a fül megint.
mindezt kb 1 eurocent spórolás miatt 100 fékkarnál.
[link]どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
rétisün
veterán
arra a 'fülre' gondolsz, ami shimanóéknál csak a régebbi soráknál van, a többin nincs?
tehát akkor így már neked emiatt ki is van cserélve a váltás ultegrára, és már így készült a kép.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
veterán
válasz rétisün #19581 üzenetére
arra aham...
a röhejes/szánalmas, hogy nincs cseredarab... így vagy esztergáltatok egyet, normális aluból, eloxáltatom, stb, és akkor jó lesz, vagy nem tudom... szerzek egyet ami eltört, de a fül jó... passz.aham, másik bianchin full 6600as ultegra van/volt, így most az átkerült erre. kerekestül, mindenestül.
mondjuk életem első bandázsa nem lett csodaszép, de elmegy vodkával-jéggel, a váltás frankó, egyedül az hajtókar-első tányérok maradtak, mert az nem jó ebbe a vázba.
[ Szerkesztve ]
どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
kodmen
tag
Sziasztok!
Használtam a keresőt (google, PH!), de nem találtam választ a kérdésemre, tudnátok segíteni?
Egy teleszkópos villára szeretnék feltenni egy vezetékes kilóméter órát (kerékpát computer, csak a keresők miatt :-) ), és nem tudom, hogy van-e valami trükk a szárak találkozásánál, vagy csak próbáljam meg lazán hagyni a kábelt, hogy tudjon mozogni? Érdemes védőcsőbe tenni, vagy egyéb műszaki megoldáson gondolkodni (valamilyen spirál -mondjuk egy rugó- összekötésen belülre tett vezeték )?Előre is köszönöm!
Még valami: az óra már meg van, ezért a csere vezeték nélkülire nem opció (az agydinamóról és egyéb zavaró tényezőkről most ne is ejtsünk szót)
-
rétisün
veterán
válasz Szakbarbár #19578 üzenetére
a shimano saját órája, ha be van kötve a fékváltókarba, mutatja az aktuális fokozatot, pedálfordulatot is az egyéb szokásos dolgok (sebesség, átlag, össztáv, stb) mellett.
(#19583) Solad: meg is értem jó kis bicaj, tök jó geometriája van. hiába az enyém is slopingos, valahogy a régi, hagyományos geo jobban tetszik
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
kodmen
tag
válasz Szakbarbár #19586 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Ezt nem tudom, még nem próbáltam, most bontottam az órát :-) Sigma BC 16.12 . Holnap tudom megnézni, bár nem hiszem, hogy ennyi vezetéket pazaroltak volna, ugyanis egy trekking gépről van szó, és szerintem elég nagyok a távolságok...
Közvetlen a teló előtt és a mozgó rész után kötegelted, vagy pont hogy hagytál neki nagyobb szabadságot "lógni" :-) Vagy a hátsó villás megoldás + kormány forgatásra utaltál?
Nincs ennek valami "irodalma"?[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz kodmen #19584 üzenetére
Hehe, BC16.12 rulz, bár a szoftvere éééérdekes.
Én fogtam, és ahol van a villa merevítés, ott hozzákötegeltem a fék olajcsövéhez, és onnan megy tovább a kormányra. Kb 5cm vezeték maradt talán. A csapásszámmérő már neccesebb volt, ott szerintem semmi nem maradt. Azt az alsó csövön kötegeltem végig, illetve a hajtóműnél hagytam neki egy kis holtjátékot. A kormányra az ott lévő váltó bovdenházon hoztam el.
Ha nagyon nem megy, körbefotózhatom a művet XD[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
kodmen
tag
válasz zoli03 #19590 üzenetére
Jó ötlet, tetszik, de majd figyelek, hogy ne feszüljön. Kb 90cm a kábel hossza, az szerintem tuti kevés lenne hátulra.
Köszönöm, -=RelakS=- nek is! Talán menni fog. Egyébként a vastagsága -a kábelé- tetszik, kár, hogy spórolnak 100 Ft-ot még fél-1 méteren...
A szoftverrel mi a baj? Még be sem kapcsoltam ...majd amikor feltettem[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
nem túl technikás, ez pont olyan, amin én is el mernék indulni lefele, koppig húzott fékkel
ui.:
a mai leeresztés valami poén volt a gépvasam részéről, mert nem produkálta estére. a kis furfangos. vakarom a fejem, hogy ez hogy lehet, 9 barról egy nap alatt leesik 1-re, felfújom 9-re megint, aztán úgy marad.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Manitou #19536 üzenetére
Persze, változnak a kategóriák is, AM/Enduro eléggé összemosódik. Én gyakorlati tapasztalatok alapján azt szűrtem le, hogy 120mm től érzed azt, hogy össztelós bringa van alattad, ez alatt, inkább csak egy kényelmesebb merevhez hasonlít. Persze az sem mindegy milyen a váz, a himbarendszer, meg a tag, ez is sokat dob rajta. AM-nek azért nem neveznék egy 120mm-es gépet, 140 körül mozgó vázaknál kezd jönni az az érzés, hogy ezzel aztán bárhol lemegyek.
Egyébként az Am és Enduro leginkább a fejcsőszögben tér el. AM 67-68 fok körül, Enduro 65-66 fok körül.fungeld: Jó kis felvétel, bár engem jobban érdekel az a 29"-es Speci Enduro, meglehetősen fürgének tűnt 29" létére ,nem vonz a 29" ,de nagyon kipróbálnék egy 29"-es Enduro gépet.
[ Szerkesztve ]
-
fungeld
aktív tag
válasz Runner_fxr #19596 üzenetére
Ő eléggé megszerette. [link] [link]
Mozgásvilág tesztnapok szoktak lenni, ki tudod próbálni, de kb olyan mintha aszfalton mennél, nem sok értelme van. Talán volt pár gyökér meg 2-3 padkaKi az az elvetemült aki a levegőben teker? Csak én nem láttam még ilyet? 0:45-nél
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/118824533@N04/
-
-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- További aktív témák...
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
- DJI AVATA drón akkumulátor - vadonatúj, nem használt
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +koffer +MC +extrák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest