Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
MZsoltee
veterán
-
hardline
senior tag
válasz MZsoltee #166101 üzenetére
En mustang m5 bringat vettem, igaz nem az alzarol. Ha a felszereltsege neked megfelel, akkor nem hinnem, hogy csalodni fogsz a legolcsobb kategoriaban sem. A tobbi gyarto azonos felszereltsegu bicoja sem lenne kulonb ugyan azzal a felszereltseggel. A jelenlegi arakon meg kimondottan jo vetelnek tartom mindet.
-
SSJmeszes
senior tag
Haver venni szeretne országútit.
Mit ajánlatnátok neki, úgy 150-230k. közt?
Jobban szeretne újat, mert a használttól tart egy kicsit!Ez pl mennyire ajánlott kategória ebben az ársávban?
YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |
-
manager2220
tag
válasz sebgutkopf #166074 üzenetére
Köszönöm, tetszetős ez is. A bőség zavara :)
-
szuszinho
őstag
[link] Ajánlott darab? Mérője megbízható?
-
nmate91
tag
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz f4lcon #166098 üzenetére
Én sem tudom hirtelen hogyan reagálnék, hogyan bizonyosodnék meg,hogy nem saját lezáróját vágja kulcsvesztés miatt.
MZsoltee...a méretválasztók mit mondanak?Esetleg a honlapon van saját mérettáblázat?Így látatlaanban jónak gondolom az S-et.
nmate91 és ivana...+1 Akár ott az Ecobikenál vannak szép darabok amire ráülhetsz,megtapogat6tod.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
ivana
Ármester
válasz SSJmeszes #166104 üzenetére
Ennyiért inkább használt. Ebben az ársávban már mindenből van nagyobb választék. Vehetsz viszonylag új shimanos gépet gyengébb szettel (Sora, Tiagra, talán 105) vagy tizenx éves olasz alukarbont valami jobb szettel (chorus, record). Utóbbi nyilván jobb, de lelakottabb lehet.
Újban kb. ez amit már mernék ajánlani [link]. Az országúti nem olcsó játék... Plusz az is bejátszik, hogy egy olcsóbb darabnál simán jobb egy 40 éves normális acélváz is.
[ Szerkesztve ]
-
MZsoltee
veterán
válasz Hasaggymeg #166108 üzenetére
A méret tábláztok is az S-et mondják, csak mivel nem lehet ráülni, így nehezebb a választás. Inkább megkérdezem a rutinosakat is.
Köszönöm a segítséget, megvesszük az új ROMET JOLENE 6.2-t 88k-ért.[ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
jjeahh
nagyúr
válasz szuszinho #166106 üzenetére
Ha montihoz kell és tized pontosan akarod beállítani a nyomást pl. 1.x bar-ra, akkor ezeknek a pumpáknak a nyomásmérője semmit nem ér akkor sem, ha pontosak, mert nincs tized barokra skálázva. Szal ezzel nem lehet a gumit 1.6 vagy 1.8 bar-ra pumpálni, mert csak tippelgetni tudsz mekkora nyomás van benne, pontosan nem mutatja. Montihoz szerintem montis pumpa kell, amin ilyen a nyomásmérő, vagy egy akármilyen pumpa + egy digitális nyomásmérő, pl. Schwalbe Airmax Pro. Viszont ha annyira nem érdekel a pontos nyomás, mert mondjuk nagyrészt aszfalton tekersz, akkor biztos jó ez a pumpa is és digitális kütyü sem kell.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz manager2220 #166113 üzenetére
Kösz! Egy ideje nagyrészt csak mobilosak.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #166111 üzenetére
Kérdés minek kell oda a tizedes pontosság. Én azt tapasztaltam,hogy pl.a Race Kinget kissé alacsonyabb nyomáson használtam mint az Ikont,pedig mind2 oldalfala elég vékony.
(#166110) MZsoltee...majd mérjétek meg,kíváncsi vagyok a súlyára.Ha másképp nem is,legalább személyi mérleggel (én is úgy mérem),levonva belőle a saját súlyod.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
MZsoltee
veterán
válasz Hasaggymeg #166115 üzenetére
Elvileg 14,5 kg, de meg lesz mérve!
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
jjeahh
nagyúr
válasz szuszinho #166116 üzenetére
Sajnos fogalmam sincs, a taposósak milyenek, nincs tapasztalatom velük.
Hasaggymeg: én 0.10 bar különbséget eléggé megérzek ráadásul pl. elöl 1.5 bar-on még félek, hogy felütöm, 1.6-on már nem. Hátul nálam 1.8 bar szokott lenni, talán ott érzem meg a legjobban, ha picivel több van benne, 1.9 baron már túlságosan kezd rázni, csúszik, nem tetszik. 2 bar-on meg már tényleg gáz az én súlyommal terepen, zörög-csattog az egész gépezet .
[ Szerkesztve ]
-
G@ben
addikt
válasz manager2220 #166112 üzenetére
Ha a tok nem fogja nagyon szorosan, akkor zörög az is.
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
ZolkoW
őstag
válasz Hasaggymeg #166115 üzenetére
Nem árt az, tized bart 2.0 alatt tényleg meg lehet érezni. Mondjuk én is inkább a hátsóra vagyok érzékenyebb, nyilván a merevfarúság miatt, meg amúgy is azon van a több súly.
Akkor jó, ha már kialakult, hogy pontosan mennyivel mész, és meg szeretnéd ismételni.Ha a [záram] zörögni fog, úgy odatépőzárazom/gumizom/pántolom/masnizom, hogy abbahagyja!
[ Szerkesztve ]
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
marel09
csendes tag
Üdv!
Rockrider XC500-as bringámhoz szeretnék egy dropper nyeregcsövet. L-es méret, a mostani sima nyeregcső 400-as hossz. Mi az a minimum mozgás, amit érdemes venni hozzá? 50 párezer Ft-ért már látok számomra jónak tűnő darabokat.
A dropper amit néztem (tudom az átmérő nem jó, de viszonyításnak):
Tud valaki tanácsot adni? Abszolút hobbi célra kellene.
[ Szerkesztve ]
-
richies
senior tag
Sziasztok,
ezek közül melyiket ajánlanátok hobbi célra?
https://canga.hu/ghost-square-trekking-28-al-u-ferfi-trekking-kerekpar-2020-82050?keyword=GHOST%20SQUARE%20TREKKING%202.8
https://webbicikli.hu/Ghost-Square-Trekking-2-8-black-red-L-meret#page_artdet_tabs
https://canga.hu/cube-touring-pro-ferfi-trekking-kerekpar-2020-80761köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Rozsomak of Power
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz marel09 #166121 üzenetére
Próbáltad és úgy érzed hiányolod? Csak mert ez egy meglehetősen drága és majd további karbantartást is igénylő "célszerszám" ami akkor éri meg ha kihasználod.
-
Chiftain
aktív tag
Na hátsó sor második felvonás. Hát a váltó állítgatás semmit nem használt, ugyanúgy kattogott. Jobban megnézve kotyogott a sor mintha nem lett volna rendesen leszorítva. Így leszedtem a zárógyűrűt. Összehasonlítottam a régivel, és a menet tövében a réginek magasabb/szélesebb perem van. Most visszaraktam a régi lezáró gyűrűvel, most is kotyog de érezhetően kisebbet. Holnap próba aztán meglátjuk. Ha marad a kattogás akkor merre induljak tovább?
-
ZolkoW
őstag
válasz marel09 #166121 üzenetére
még arra figyelj, hogy a kulacstartó szemek (ha van a nyvázcsövön) nincsenek-e útban. én újan 38-ért vettem a Brand-x-et amúgy, 150-esben. az van vagy 480 mm hosszú, pontosan nem emlékszem.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
marel09
csendes tag
válasz Hasaggymeg #166125 üzenetére
Próbáltam, az egyik bringámban van is gyárilag egy fene tudja milyen, valami KS talán.Eddig kb 3-4 szer jól jött, de nem is nagyon jártam olyan helyeken, ahol többször kellett volna. Fene tudja kell-e igazából, persze vacillálok, egyelőre adatot gyűjtök meg mérlegelek. A karbantartás részére egyelőre nem is gondoltam...
-
marel09
csendes tag
Nmate kösz a tippet, erre nem gondoltam. Egyébként külső bovdenes kell.
ZolkoW kösz, egyáltalán nem ismerem a felhozatalt, majd megnézem ezt a márkát is. -
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #166125 üzenetére
+ Nehéz is
-
jjeahh
nagyúr
10-52T GX, akinek ez sem elég...
-
cdl
senior tag
ÁÁÁ, sikerült egy használt Bryton 530-at vadászni a feleségemnek is.
Öröm és boldogság -
Toobee
veterán
Kérdeznék az alapozó mesterektől. Full merevvel, városi gumival. Mennyire szar a helyzet? Sokat nem fogok ezzel foglalkozni, mert borzasztó unalmas, de ilyen meló utáni nagyobb hazafelé kör bele fog férni néha, vagy reggeli korábbi indulás. 1-1,5 óra is ér valamit?
-
bardi
aktív tag
Elmentem ma kicsit tekerni, hát a sarat alulbecsültem picit, stravára raktam képeket. Életemben először mentem az autómosóba, ha ezt áthozom a lakáson, az erkélyen alszok éjszaka
'92 Honda VFR 750
-
haiiro_o
tag
Sziasztok.
Most már tényleg rendelnem kell megint squirt-et. Honnan érdemes rendelni? bike24-en a szállítás majdnem annyi mint a squirt.. mást meg nem nagyon terveztem onnan rendelni hogy megérje. hajtany.hu-n rendeltem eddig, de ott meg nem enged bejelentkezni..
Van más hasonló anyag esetleg ami ajánlott még?[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz haiiro_o #166135 üzenetére
Tuttibringa - 3300 Ft. Tényleg, 6030D! Bevált az olcsó wax? Lassan nekem is kell venni. Haseline-t néztem ki Rose-ról, nem egészen 6 EUR.
-
Chiftain
aktív tag
válasz bringasisti #166138 üzenetére
A kazettát megnéztem nem érzek rajta holtjátékot. A sort amikor felrakom és ráhúzom a zárógyűrűt, a legnagyobb fogaskerék 2 ellentétes pontján felváltva nyomva billeg. Amikor meghajtom a kereket akkor pedig olyan az egész sor mintha nyolcas lenne benne. Hézagoló nem volt az előző sornál sem, pedig bicikli szervízben rakták rá az agyra a felnitörésemnél.
-
itouchfan
senior tag
válasz Toobee #166133 üzenetére
Persze, hogy ér, 1-1,5 óra is, csak a kulcs a rendszeresség. Hetente 1x-1x vagy ritkábban sztem nem igazán hatékony, legalább 2-3x /hét + a többi bringa persze nem tudom hogy van időd, de a többi bringa mellett jó lehet kevesebb alkalom is, a lényeg hogy menj.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
törölt tag
Ma hívtak, hogy kész a bicikli így lehet menni érte. Mivel végre napok óta először nem esett és szabadságon is vagyok így muszáj volt bemenni érte.
Mint kiderült rosszat linkeltem végül ezt vettem. Ha röviden kellene jellemezni, imádom. Én nem is értem miért nem bicikliztem idáig.
A szép táj + canga kombó fotózást még gyakorolni kell, de azért lőttem pár képet a mai körről.
-
parandroid
félisten
válasz Toobee #166133 üzenetére
Szerintem túlóvatoskodod, én 140 körül próbálnám tartani a pulzust. Viszont itt lehetőleg minél stabilabban, és minél hosszabb ideig. Futásnál 60-90 min az ajánlott, szerintem bicajon kb a duplája jó lenne egy-egy alkalommal, ha igazán alapozni akarsz. De csak következtetek, valójában nem értek a biciklizéshez.
Ja, hogy ez csak ilyen alkalom szülte kör volt... Persze, hogy számít amúgy, minden számít, főleg hosszú távon.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
richies
senior tag
Úgy látszik, itt nem divat egy kezdőt segíteni
Rozsomak of Power
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Overwatch 2
- Gumi és felni topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Ukrajnai háború
- Gaming notebook topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- PLC programozás
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest