Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mdav88
aktív tag
-
mdav88
aktív tag
Valaki jól járhat vele, csak egy piddel kell megdobni.
[link] -
mdav88
aktív tag
válasz Deadzone41 #64897 üzenetére
AP filter+e61 pl nem jó, mert nem keni a mechanikat. Előbb utóbb kiszárad, hiába szilikon zsír . Viszont ebből adódóan normál gépen hasznos.
-
mdav88
aktív tag
Vettem egy szál Alu 50x50x2mm-s profilt, ha valakinek kell pid ház, méretre vágva tudok segíteni.
12cm/800ft. -
mdav88
aktív tag
válasz fragola.6035 #64780 üzenetére
Menő.
Ha nem kel el az ascaso hamar, akkor új házba csomagolom, és megkap minden földi jót...
-
mdav88
aktív tag
Az ASCASO Dual Boiler gépem PID nélkül, natúrba 110e forint, gyorsan kell egy kis pénz autóvásárlás miatt...
HA marad, olyan DIY projekt lesz belőle, hogy besírtok. -
mdav88
aktív tag
válasz Toobee #64632 üzenetére
Hogy hányan voltak alfa tulajok, azt nem tudom
Ez mindig egy olyan rohadt kényes és körülményes téma...
De akkor mi a tökömet vegyek kis pénzből ami nem rozsdaboglya, nem romhalmaz, használható a fenti kritériumok szerint....? (tudom suzukit, de azért szeretném egyben látni a családot) -
mdav88
aktív tag
Köszi a hozzászólásokat, családi autónak egy c-max van.
Tudom, hogy minden típusnak megvannak a bajai, de ez kiemelkedően szép állapotú és ellenőrizhetőnek tűnő előéletű autó a keresési listám találataiból. -
mdav88
aktív tag
Full off
Itt többen olasz autóznak, szabad-e ilyesmit venni, gyerekcipelés évi 5e km-es haszálatra?
[link]Köszi!
-
mdav88
aktív tag
válasz Bazsee71 #64551 üzenetére
Incato Rondo volt nekem is, ez viszonylag megbízható valóban.
Más téma:
Kicsit visszakanyarodva a latte art és gőz témához. Az Eroica-n lévő gőzcsővéggel az istenért nem tudtam normális mikrohabot készíteni, ha megfeszültem se. Felpattintottam rá a régebbi ledugózott 4 lyukast az Ascasoról, és láss csodát, gyönyörű hab készül azóta, bubik nélkül.Lehet hogy valakinek jó a technikája, de az eszköz nem jó.
-
mdav88
aktív tag
válasz von toth #64436 üzenetére
Nem szeretném feltenni a régi lemezt.
Saját, tapasztalaton alapuló véleményem az, hogy teljesen megbízhatóak azok a gépek is, talán kicsit kevésbé masszív mint a gc, cserébe rozsdamentes az egész.
57es kar mérete első gépnek szerintem hibátlan, akit komolyabban elkap a gépszíj, előbb utóbb gépet fejleszt. Kosárból ugye AVX készítetett hozzá IMS-t, amit sokan használunk 58mm-en megelégedéssel.(felsőszűrőből 51,5mm ims passzol hozzá)
GC rendberakással, de használtan 80-85e forint körül megy, Lelit újonan 100-130e, mindenki eldönti maga, hogy mi a prioritás.
-
mdav88
aktív tag
-
mdav88
aktív tag
válasz soldier2 #64261 üzenetére
Meg néha ide is pörköl...
Botsch...Hogy ON is legyek:
BeanON Danetti-től: kaptam tőlük egy döglött guetemalát, amit kicseréltek egy általam választott másikra.(ezúton is köszi) De ha már ott voltam, vettem még pár csomag kávét ismerkedés gyanánt.
Burundi: Egész jó jellegzetesnek mondható darab, némi fekete tea beütéssel.
Columbia: Nekem már nagyon sötét, nem az én vonalam, nekem nem ízlik
El Salvador: Ez viszont egy kellemes közepesre pörkölt, krémes tejcsoki ízű alkotás, halovány gyümis felhanggal.
tt8020: tök jó annak, aki kedveli az olasz vonalat. -
mdav88
aktív tag
válasz Speeedfire #63981 üzenetére
Viszont a futár pont házhoz viszi, ha már akkora az a falu...
-
mdav88
aktív tag
válasz jack B. #63965 üzenetére
Én a motta féle csőröst használom, nekem bevált.
[link]Ebből a fél literes két deci tejhez tök jó.
Van ilyesmi is 3 decis, de ez nem jött be annyira(van aki meg erre esküszik...
[link]De adp-hez csatlakozva nem annyira számít, ha már amúgy is profi vagy (előtte azért segítség)
[ Szerkesztve ]
-
mdav88
aktív tag
válasz lagoon79 #63943 üzenetére
Lagoon segítsége nekem nagyon sokat jelentett, nem vagyok most sem profi, de a vendégeimet el tudom kápráztatni, ez sok mindenre elég.
Akit érdekel a latte art, mindenképp ajánlom, hogy ne csak a monitoron keresztül keresztül képezze magát, hanem kérje hozzáértő segítségét, akár egy kávézóba pofátlankodjon be a pult mögé, kérje meg a baristát, hogy nézhesse.
-
mdav88
aktív tag
válasz Sic.Transit #63103 üzenetére
Szia!
Van egy 14grammos LM certifikáció nélküli kosaram, Igazából két hét alatt felváltva használtam az ims-sel, de csak annyit könnyít, hogy nem kell a naked és a kifolyós kar közt cserélgetnem a szűrőt... Viszont daráló finomságot mindenképp állítanom kell, így inkább eladom.
4e forint.
-
mdav88
aktív tag
válasz 8nemesis8 #63769 üzenetére
Szimplának? Duplát!
Én vettem egy ims the single 7,5g nevű cuccot, mondván, spóroljak a kávéval, ha tényleg egyedül iszom.... kb. 3x használtam, ha kell valakinek 3e forintért viheti....
Lehet, hogy a nagyobbak már használhatóak az én ízlésemnek, de erről nincs tapasztalatom. -
mdav88
aktív tag
válasz meander #63516 üzenetére
Urak, egy picit elhavazódtam, így a felújítás projektet átpasszolnám:
Ascaso Steel Bar Dual boiler gép, teljesen működőképes állapotban eladó. A gép belülről elázott, így szétszerelést igényelne, felújítással. Vízhálózatos, de átalakítható tartályos használtra is.(vízhálózatos mód mellett nem kapja fel a vizet, mert egy belső puffertartályt tölt a víznyomás)
Amit tud:
-3-3,5dl réz fejbojler
-4liter forróvíz és gőzbojler
-58mm szabvány
-3 programozható adag és egy manuális gomb
-2 ulka pumpa (egyiket illene cserélni, a másik nemrég lett cserélve)
-ims felsőszűrő, és a gyáritól jobb réz vízterítő
-1db kettes kifolyókar (e61 kompatibilis)
-Új led visszajelző lámpák
-új inox bekacsoló gombok
-Rex c100 PID a kávébojleren
-igény szerint a gőz is pidelve.Tudását tekintve egy Rancilio silvia-faema family-brasilia lady- lelit gilda szintjét tudja hozni, hely van benne rommá tuningolható.
Ebben a formában 130e forintot szeretnék érte kérni.
[ Szerkesztve ]
-
mdav88
aktív tag
Ha kávégép témához meg hozzaszolhatok: lelit nekem tetszik, home szintén biztosan jól használható ketyere. Bár nekem eddig sem volt különösebb panaszom ezekre a gépekre.
Lá scala eroica-t nyuzok most, 20 perc alatt felfut a fej 87 fokra. Nemsokára kerül bele szűkítő, úgy lassabb lesz, de stabilabb. Többivel sem vártam kevesebbet, nekem belefér.
Ma zergerszegen a kavelaborban kostoltam két kávét, mindkettőt a minap készítettek (keresemre). Az egyik egy szép lucky cap yirga volt, a másik pedig egy Costa rica-i, ami egy magyar farmer foldjerol származik. Bányai az Úr neve. Mondjuk elég komoly citrom volt, de mint érdekesség érdemes lehet raprobalni.
Ui: pár napja Szekszárdon is megkostoltam ugyanezt, de érdekes hogy hazai pályán jóval osszemosottabb ízeket produkált a nagy DC gépen. Még talán egy kicsit sok volt a hő is....
[ Szerkesztve ]
-
-
mdav88
aktív tag
Urak!
Nem találom széles-e weben, hogy a hx szűkítőzés hogyan zajlik, hova kell tenni, és mit?
Köszi a segítséget!
-
mdav88
aktív tag
Szeretném a fórumot visszazokkenteni a normál kerékvágásba, beszéljünk komoly dolgokról. Például itt egy pink gaggia baby, kihagyhatatlan ajánlat:
[link] -
mdav88
aktív tag
válasz Csápájev #62879 üzenetére
Hozzáállás:
Már a privátok közt volt a levél, az elnézéskérésükkel, fel is hívtam őket, s megbeszéltük a dolgot.
(kolléganő volt aznap, és valószínűleg véletlen jött ki ez a régebbi pörkölés)Természetesen felajánlották a kárpótlást.
Mivel a tt8020 friss volt, és tök korrekt, ezért így sem és úgy sem kerültek volna le a "fehérlistámról", de az ilyen jellegű hozzáállás jeles.
Ezúton is köszönöm. -
mdav88
aktív tag
válasz fragola.6035 #62791 üzenetére
Teljesen ki lett pucolva, és mivel AP papírral fozok, ezért nemigen jut vissza kavezsir.
-
mdav88
aktív tag
e61 mechanikát milyen szilikonzsírral érdemes megkenni? (molykote elég drága, van olcsóbb alternatíva?)
-
mdav88
aktív tag
válasz Bazsee71 #62508 üzenetére
Nemrég rendeltem tőlük egy TT8020-t és egy Guetamalát. A TT elég friss volt(szeptemberi pörkölés), de aki kedveli az olaszos, pörköltebb kávékat szerintem nem fog benne csalódni, én nem kifejezetten ezeket fogyasztom, de nekem is tetszett.
A guetamalát még nem kóstoltam, abból viszont egy júniusban pörkölt csomagot kaptam, ami ugye egy világosabb-közepesebb szintnél mármár öregnek számít.
Mivel a shopban nincs feltüntetve mikori a pörkölés, ezért érdemes rákérdezni.
-
mdav88
aktív tag
Na kérem, pont most jártak itt nővéremék Tokajból, hoztak is az Anyukám Mondta-ból egy kis Gianni Frasi féle finomságot... Ha nem is faema gépen, de e61en főzve lesz autentikus
-
mdav88
aktív tag
Én úgy döntöttem el fogom adni az Ascaso Bar-t. Nem annyira csinos, nem annyira kicsi, vízhalózatos(bár átalakítható). 4literes kazán+3dl réz kávékazán.Pidelve.
Előny: olcsó, technikailag fejlett, jót lehet vele csapolni, 150k forintot szeretnék érte.
Hátrány: előző gazdájánál eltömődött a lefolyó és elöntötte a gépet a víz, ezért az alja rozsdás belülről. A gép ettől hibátlanul üzemel, de tudni kell róla! (az egyik rezgőszivattyú már hangos, ezt érdemes lenne kicserélni)Érdekelne valakit?
A fenti kép óta ki lettek cserélve a bekapcsoló gombok, és ledesre a visszajelzők, illetve van egy pid is rajta.
[ Szerkesztve ]
-
mdav88
aktív tag
E61-re mennyire eri meg az alap felsoszurot ims-re cserelni? Van ajanlott? 35/200/teflon?
-
mdav88
aktív tag
Bezzera BB105 Ipari kávéőrlő 64mm eladó!
Olcsón adom, mert foglalkozásigényes, de aki hajlandó megpucolni, új kést tenni bele, átalakítani karbaőrlősre, jól járhat vele. Csapágyai nem hangosak, szemre úgy tűnik hogy pontos, kések összeérése kb egyszerre történik.Dózer nagyon lehúzza az összképet, azt le kell dobni róla, de egy cukrásztölcsérrel jól átalakítható.
Technikailag:
475w motor
1400 fordulat/perc
64mm késekIgazából Obel daráló Bezzerára matricázva.
További képek:
[link]Ára: 30e forint
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest