Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tag
Kedves Fórumtársak!
Aki 50e HUF alatt keres elfogadható minőségű kisgépet, annak jó szívvel ajánlom az enyémet:
La Pavoni GC(P)N
Vannak videók is, egyik egy dupla készítéséről (bár ennél szebb gyakran volt, de a tisztítások után csak egyet készítettem vele), a másik kar nélkül készült, ezen a vízterítés látható.[ Szerkesztve ]
BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
-
vicces
addikt
válasz sz.zs. #72505 üzenetére
akkor is csinálja ha lecsavarod a pidet 15-20 fokra, hogy ne kelljen fűtenie?
egyébként meg át kell nézni az elektromos kötéseket és ha mindegyik jó szoros, akkor nem lehet gond. laza saru vagy krimpelés miatt esetleg lehet ilyen gond. a legnagyobb fogyasztó a fűtőszál. ott kutakodnék elsőrorban illetve a tápkábel környékén.[ Szerkesztve ]
:)
-
gogh
csendes tag
Sziasztok! 18 g kávé belefér a 47 ml-es mézes üvegbe?
-
Rush77
aktív tag
Balatonbogláron van valami említésre méltó hely ahol van jó kávé?
-
John3:16
csendes tag
Az Eurekának egy kúpos darálója van (Olympus 75 KR E) 68 mm-es késpárral, 1000 EUR feletti árral:
https://www.eureka.co.it/en/catalogo/prodotti/macinacaff%c3%a8+istantaneo/1/3.aspxEz lehet még egy érdekes történet, ha végre elkezdik a gyártást:
[link][ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
Max valami apró szemű, világos pörkölésű kávéból. A 60 ml körülibe megy 21-22g.
Djboris: lehet kérni másképp is mint natúran? Eszembe sem jutott . Natúran nekem bejött.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Rush77
aktív tag
válasz mdav88 #72516 üzenetére
Az a baj, hogy csak reggel megyünk, este jövünk. Nem nagyon lesz lehetőség vinni gépezetet
Milyen jó is lenne a strandon egy jó V60-at durrantani .Mondjuk sokszor gondolkodtam már egy handpresson vagy egy rok-on (forró vizet meg csak tudnak adni valahol) de most a daráló cserén kívül beállítok még egy ilyen tervvel engem kitesznek otthon a küszöb elé
-
HÁZIGAZDA
válasz djboris #72517 üzenetére
a zabtej/simatej egyébként egész pontosan hogyan illeszkedik a beton szigorú specialty következetességhez, miszerint mindent annak rendelünk alá, hogy a "termőhelyi sajátosságokat" bemutassuk, és mindenki más hibásan hoz létre kávét
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
de akkor leírom, mert nem szeretem a relativizálást: már azzal sem értek egyet, hogy egy kávét csak egyféleképpen lehet úgy pörkölni, hogy kihozzuk belőle a maximumot, a maximum ugyanis a kávéból kinyerhető ízek "legjobb" összessége, és nincs abszolút igazság abban, hogy 2 szőlő + 3 alma + 1 narancs <> 1 szőlő + 2 alma + 1 dió + 1 mogyoró.
de hogy abban egészen biztos vagyok, hogy ha én iciripicirit máshogy pörkölöm ugyanazt a kávét, mint a specialty-tétel, majd nem öntöm össze 3000 ft-os luxuszabtejjel, akkor az lényegesen többet mutat majd az adott kávéból.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #72527 üzenetére
miért rosszmájúság, ha qrvára zavar, ha valaki nem kevés magabiztossággal folyamatosan azt kommunikálja, hogy egyféle út a helyes, egyféle abszolút minőség létezik, az elmúlt 100 évben mindenki tök hülye volt stb.? engem tökre nem zavar, hogy van egy új hipszter kávézó és próbálják a maximumot adni, ahogy a "specialty mozgalom" sem, csak közben ne sajátítsanak ki maguknak semmit.
és elméletileg sem stimmel, mert, ha valaki a kávégyümölcsöt akarja adni a maga teljességében, akkor miért a pörkölt magján átfolyatott vízzel demózza? a kávé egy ital, millió módon készíthető, az pedig irányzattól függetlenül elvárható, hogy a lehető legjobb alapanyagból dolgozzanak, bármit is csinálnak vele aztán.
de tényleg, most akkor a rare steak vagy a libacomb a "helyes" módja a húsnak, a "maximális minőség"?
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Bazsee71
őstag
Látom valamiért nagyon kiverik a biztosítékot, pedig szerintem semmi rosszat nem tettek, illetve semmi kivetni valót sem látok abban, amit leírtak. Persze lehet a szavakon lovagolni, és minden egyes apróságért beléjük kötni, de szerintem érdemesebb azt előtérbe helyezni, hogy igyekeznek a legtöbbet nyújtani, és erre nem kevés időt, energiát áldoznak. Mint minden vállalkozásnál, itt is a profit a cél, de legalább nem egy tucat hely nyílt, és nem csak beszélnek a konzisztenciáról meg a minőségről.
Szerintem senkire nincs semmi rákényszerítve, mindenki ott kávézik ahol akar, azt iszik amit akar és ahogy akar, és otthon is azzal foglalkozik, amivel szeretne. -
paramparya
őstag
"engem tökre nem zavar, hogy van egy új hipszter kávézó és próbálják a maximumot adni, ahogy a "specialty mozgalom" sem"
Ennek pontosan az ellenkezője látszik folyamatosan. Frusztráció, és annak a rendszeres szellőztetése. Nem érdemes itt másról beszélni, mint a kávé villanyszerelő/esztergályos vetületéről, mert előjön a bizonytalanság és meg lesz mondva mindenkiről hogy mekkora hülye, aki próbál egy irányban maximumot kihozni az általános "jóazúgy" helyett.
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #72529 üzenetére
én azért elsősorban djboris kommentjeire gondolok, nem a kávézóra, ami most nyitott. itt a tejes példát azért emeltem ki, mert ellentmondásos azzal, amilyen elánnal "csak a specialty" megy djboris kommentjeiben.
a kávézó lehet (valószínű), hogy tök szuper és eleve semmi bajom azzal, ami a hitvallásuk, amire létrejött.
paramparya: na, pontosan ez a nagyképű, fellengzős szöveg az, ami miatt valóban felhúzom magam. hogy ha valaki nem pontosan úgy gondolja, ahogy a témába berobbant xy, akkor az nyilván fosmelós kávéra képes és csókolom.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Bazsee71
őstag
válasz fragola.6035 #72531 üzenetére
Erre sajnos nem tudok választ adni, mert zabtejhez eddig éppen nem volt szerencsém. A reggeli gyümölcsturmixot szoktam feldobni mandula-, vagy kókusztejjel. Önmagukban azokat sem innám, nem nyújtanak különösebb élményt, de a turmixnak pont jó. Illetve reggel sem hipszterségből használok alternatív tejet, hanem mert azt tapasztaltam, hogy még nem indul be megfelelően az emésztésem, és nagyon megterhel bármiféle tejtermék.
Viszont felcsigáztál, ki fogom próbálni a zabtejet is. -
ronin s8
senior tag
-
Elekellek
csendes tag
A házi készítésű mandulatej tényleg finom. Sajnos nem az ajánlott 1:10-1:15-ös arányban, hanem kb. 1:3-1:5 körül érdemes készíteni, úgy viszont horror drága (tíz deka ötezer forintos mandulából lesz mondjuk három deci tejpótlék). Ez volt eddig az egyetlen tejpótlék, amivel meg bírtam inni a kávét.
-
-
Elekellek
csendes tag
-
weinmaker
őstag
válasz fragola.6035 #72531 üzenetére
Egyet kell értsek fragolával, amiket próbáltam alternatív tej számomra ihatatlan kategória. Inkább sosem innék tejes italt.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
Deadzone41
őstag
Hol látszik az, hogy a specialty-be nem fér bele a tej? A latte art versenyeken? A barista versenyeken? Én lehet lemaradtam valamiről. Az, hogy a kávés hard core arcok és vegánok messziről kerülik, még nem változtat azon, hogy az eladott italok 99%-a tejeskávé, és egy kávézó abból él, hogy tejet árul összekávézva.
fragola.6035: "szerintem a felgőzölt tej finom" Ezt a nem hittem volna, hogy leírod valaha
-
HÁZIGAZDA
válasz Deadzone41 #72543 üzenetére
nekem belefér. nekem egy olaszos espresso blend is belefér, meg a melange. nem szeretem, de nem gondolom, hogy szarabb, igénytelenebb, mint egy szar vagy igénytelen világos pörkölés. mindent lehet jól és rosszul és maximalistán is csinálni. de erősen kettős mércének érzem, hogy kizárunk mindent az egyetlen helyes útra hivatkozva, aztán beengedjük a... zabtejet...
de igazából sz.rok rá. végülis amellett, hogy idegesít djboriska szélsőséges véleménye, én sem akarom kitörölni az internetekről.
idáig a hülyeség.
.
ez meg az, ami foglalkoztatna, de erre persze senki sem reagált: az tényfaktum, hogy egy kávéhoz létezik "tökéletes pörkölés", amihez képest minden más rosszabb? mert én nem ezt tapasztalom itthon a saját, tényleg amatőr kereteim között. nálam tartomány van, amin belül remekel egy kávé és picit más lesz az ízvilága annak függvényében, hogy hol végződik benne. a tartomány alatt valóban alulpörkölt lesz, fölötte meg valóban túlpörkölt.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Deadzone41 #72543 üzenetére
A felgőzölt cukros tej szerintem nagyon jó, csak nem kávéba.
https://caffe35.webnode.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs