-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
#91073280
törölt tag
válasz sz.zs. #73580 üzenetére
Nem tudom szabad-e hivatkozni másik oldalra, de ha már alubojler és felújítás, ez jutott eszembe: http://olaszpresszo.hu/alubojler/
"Szép fényesre fel lehet polírozni belül, minden vízkövet és oxidot el lehet távolítani. Ez elsőre oké, de hamar rájötem arra, hogy itt nem fejeződik be a művelet. Ebben az állapotban az alu nem stabil. Ha ilyenkor bevizezitek és félreteszitek, másnapra kivirágzik. Fehér kis pamacsok jelennek meg rajta. Erre akkor jöttem rá, mikor az első így összeszerelt gépet pár nap múlva szét kellett szednem a tömítés hibája miatt. Nagy megelepésre, mikor szétnyitottam a bojlert, eléggé ótvar állapotok fogadtak belül, mintha penész lett volna benne. Ezt elkerülendő a bojlert ebben az állapotban egy gyengébb vízkőoldós oldatba szoktam meríteni egy rövid ideig (5-10 perc). Ettől ugyan megmattul, kap egy bársonyos szürke színt, viszont sokkal ellenállóbbá válik és így már nem hajlamos a “kivirágzásra”."
-
senior tag
A az is lehet hogy ez a magyarázat például arra, hogy az utóbbi időben a kezeim között megfordult ~ 30 gépből kb. 10-ben volt teljesen ép a fej krómozása a víztérben. Lehet, hogy ezekkel soha, vagy nagyon keveset gőzöltek?! De ez tényleg csak spekuláció…
Igen rézbojleresítette, de ha jól tudom a bojlert is lekrómoztatta.Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
fragola.6035
aktív tag
válasz #91073280 #73604 üzenetére
Ez így van. Tisztítás után be kell vizezni és hagyni magától megszáradni. Ha megjelenik a fehér alusó, akkor kuka. De aki sok kazánt látott már, az látja a korróziót már tisztítás előtt is. Általában nincs értelme tisztítani.
[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
bandras83
csendes tag
Sziasztok!
Csak megerősítést szeretnék kérni arra, hogy a Gaggia Baby-hez tökéletesen passzol-e a vendéglátós Gaggia szűrőtartó?
Konkrétan ez:http://expolygon.hu/webshop/termek/13-298-szurotarto-700567
Valamint a GB szűrőtartójának kifolyói is passzolnak erre? Köszi!
-
HÁZIGAZDA
válasz sz.zs. #73605 üzenetére
én továbbra is inkább a citromsavra gyanakodnék. tudom, hogy soundon megírta, hogy nem az és kész , de elég megnézni (és ezt legalább könnyű is), hogy mit csinál a szűrőtartó karok krómozásával a citromsavas oldat. gondolom a bojler/fej belső fala is ugyanúgy vékonyan krómozott, egy erősebb oldat (pláne fél órára bent hagyva, 100 fok környékén) azt egy menetben megeszi.
fragola, mit gondolsz? mégiscsak te vagy a veterán, én bojler belsőt még csak mesében láttam
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
soldier2
őstag
Milyen Gaggia? Mert ha garancia még él akkor vsz a "pimpelésre nem ajánlott" kategóriába tartozik. Az átzubogó kávé megoldása nem a tömörítésben és nem is a nyomás állításban keresendő, hanem a daráló állításban. Ha nincs darálód, vagy nyomásfokozós a szűrőd, akkor szerezz be egy Graefet "minimum) és nyomásokozótlanítsd a szűrőt. Tömöríteni a gyári műanyag kacatot használod, vagy van tömörítőd?
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Clemi
veterán
válasz soldier2 #73611 üzenetére
Ez egy Gaggia Viva Deluxe. Van Graef 702 darálóm, és már alátéteztem is, hogy finomabb legyen az őrlemény. Van sima nyomásfokozó nélküli fejem hozzá, a Cady-nál vettem és ugyanott egy fém tampert is, amit használok is (mérlegen próbáltam a tamperelés erősséget) még a nyomásfokozós karhoz is.
A bemutató teremben kaptam korrekt kis bemutatót és kóstolót is (mikor vettem a kart és a tampert) de egyszerűen nem tudok úgy és olyan kávét főzni ahogy ott. Azt a sárga cremát és azt az ízt nem tudom reprodukálni, pedig ugyanabból a kávéból főztem (már elfogyott) amiből ott a kóstolót kaptam. Nekem szinte átfolyik a nyomásfokozó nélküli karon is és sötétbarna lesz a crema is a kávé pedig brutál erős és keserű. -
soldier2
őstag
A dupla szűrőt rakd tele darált kávéval, a felesleget húzd le valamivel a kifolyóba. Tömöríts, és készűlhet a kávé. Ha gyors akkor darálj finomabbra. Ha nem elég még finomabbra stb. A szimpla szűrőt felejtsd el az elején, a dupla szűrő aluladagolása meg eszedbe se jusson. Ja, és szerezz be valami friss kávét, mert régiből sokkal nehezebb összehozni egy jó lefolyást. Menni fog
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Clemi
veterán
-
soldier2
őstag
Ha tudsz készíts egy videót az előkészületekről és a lefolyásról, és oszd meg. Hátha van valami olyan hiba amire így nem gondolunk, de egy videón kiszúrjuk. A munkahelyi gépparkom talán a tied alatt van, de friss kávéból iható a végeredmény. (esetleg ha péntek du el tudod hozni Zuglóba, megpróbálok segíteni). Vagy beviszed a bemutatóba....
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
paljoc
tag
Nálam múltkor valaki "krémkávét" keresett. Csodálkozó tekintetemre többször is elismétlődött a bűvös szó... hallatlan, hogy-hogy nem értem....hát KRÉMKÁVÉ, KRÉMKÉVÉ, olyan krémes KRÉMKÁVÉ. Nekem egyre nagyobbra nyíltak a szemeim, zavartan tekintgettem a polc irányába, a paljocos zacskók felé....mondtam hogy hát itt nekem ilyenek vannak csak.
Eztán egy újabb mágikus szó hangzott el, tisztázni akarván már-már bosszantó értetlenkedésemet, "hát akkor Omnia vagy valami ilyesmi". Ekkor kérem szépen körülnéztem, hogy hol a kandi kamera és megkérdeztem, hogy ez most valami vicc???
Szerencsére a vásárló jóval határozottabb és magabiztosabb teremtés volt mint jómagam, kért végül egy Indian meg egy sima Choco-t.
Hát.....érdekes egy mesterség ez, maradjunk annyiban... -
WiZARD
addikt
válasz paljoc #73618 üzenetére
Én egy review-ban kaptam meg, hogy a doppio az túl kevés, és ez a mennyiség jobb helyeken szimplának számít
De már többen panaszkodtak, hogy kevés az espresso. Nem tudom mit várnak, és mi lenne a megfelelő mennyiség nekik...
(41g a dupla, kb 50ml)Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
soldier2
őstag
Lehet döglött kávéból is "krémkávét" készíteni (ha már felvetődött, ma hívjuk így az espressot ) de sokkal nehezebb, és kezdőként szinte kódolva van a sikertelenség. A munkahelyen mi a daráló kis edényébe őröljük a kávét, egy villával elkeverve megszabadulunk a statikus feltöltődéstől, majd egy levágott aljú yoghurtos edényt használva szűrő magassítónak szépen áttöltjük a szűrőbe. Óvatosan megrázva etlűnik a piramis, kivesszük a magassítót, tömörítünk, majd élvezzük a végeredményt.
Az omnia crema (szerintem az összes kávé aminek a nevében "crema" van) sok sok robusztát tartalmaz, ettől keserű ha fejre állsz is. Optimális lefolyással ennek ellenére meg kéne kapnod a cremát a kávédra. Sajnos szarból csak szarvárat lehet, jó kávét meg nem kapsz a multiknál. Ha belefér az idődbe egyeztess Paljoccal, az ő kávéit itt mindenki ismeri, tudjuk, hogy melyiktől milyen ízeket várhatsz. Ha megvan a rutin akkor irány a többi hazai pörkölő, és kísérletezgess vidáman. Kezdetnek Locavore, Java mix majd Choco Madness, Spicy Italy kávékat javasolnám.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
-
fragola.6035
aktív tag
Sokan kértetek mostanában Fiorenzato F64 EVO kést. Most érkezett mindössze 10 pár.
Ára 12e. + 600 posta. Aki kér, írjon privátot, vagy WEBÁRUHÁZ.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
qvik27
tag
Persze az is egy módszer, és felajánlást is kaptál.
Ha szép és jó kávét akarsz, én is a P&Y kávékat javaslom. Próbálkozz azokkal, össze fog jönni. Ne a nagyipari vackokkal próbálkozz, azoknál nem a kávé a lényeg, az csak egy eszköz a profithoz, szóval olcsó anyagokat pörkölnek gyorsan. Ha rendesen kivonatolod, ahogy egy jó kávénál érdemes, bőven lesz benne vacak íz.
Egyébként az új karral szűrőt is kaptál?10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
qvik27
tag
Abba valószínűleg kicsivel több kell 18g-nál (duplához).
Amikor leveszed a kart csapolás után, látszik a felső szűrő nyoma a kávépogácsán?
Még egy: ha túl finom az őrlemény, a szemcsék átférnek a szűrő lyukain. Nem lesz jó a kávé. Ittam ilyesmit egy étteremben Szekszárd mellett, és már nem volt igazán jó, noha a kávészemnek kiváló volt az íze.[ Szerkesztve ]
10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
soldier2
őstag
Tegyél fel egybképet a szűrőről is. Ha fény felé tartod akkor átlátsz minden lyukon, vagy csak egy lyuk marad középen?
(omniából akkor is keserű lesz ha fejen állva a felkelő nap irányába forgatod. Lássuk a szűrőt, és kell egy rendes kávé is)[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Clemi
veterán
válasz soldier2 #73641 üzenetére
Ha hazaértem, lefotózom a szűrőt.
A kávé mennyiségről meg annyit, hogy már darálás közben kicsit rázogatom és mondhatni puposan töltöm meg majd úgy tömörítem, addig, hogy a tömörítő pereme legyen egy magasságban a szűrő szélével és akkor érzem is legalább, hogy körben egyforma nyomással nyomtam le.
A szűrő nyoma szokott látszódni, viszont középen 3 sugárban jön a víz a szűrőn át és annak a nyoma is látszik a kávén. -
bl4ze
veterán
válasz WiZARD #73623 üzenetére
Egy kapcsolódó sztori : szicíliai srác megnyitott egy kávézót itt Budapesten, elég jó helyen.
Első nap bejött egy idősebb bácsi nyitás után és kért egy espresso-t. Meg is kapta, igazi szicíliai kávé, ahogy "illik". Kifele menet a srác tört magyarsággal megkérdezte, hogy milyen volt az espresso :
"Jó volt a kávé, csak ne sajnálná ennyire..."
.:. bl4ze .:.
-
Jókv
csendes újonc
Tudna valaki segíteni? La San Marco 90/A darálóhoz hol találok kapcsolási rajzot? Vagy hogyan lehet átkötni úgy, hogy csak a főkapcsoló működtesse a ki- bekapcsolást. Tehát szeretném minden egyéb belső elektronikától megszabadítani, mert a dózer le lesz szedve. Karba őrlőssé lesz alakítva.
-
von toth
tag
Tudtok valamilyen sütő-főző fórumot? Nem találtam
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- BestBuy ruhás topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Microsoft Excel topic
- Fujifilm X
- Renault, Dacia topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...