Új hozzászólás Aktív témák

  • rastacsz

    tag

    válasz Zen42 #126482 üzenetére

    Espresso tesztnek milyen a chambakú?
    Én a casinomocca standon kivártam az espresso sort is, a ruandai ízlett(előttem lévőknek készült, de egyikük nem kérte, én meg megkaptam, hogy ne menjen kárba) , de a la maseta túl tömény volt turbo bloommal is(bár manuális lekapcsolás volt, mert a breuer nem bt-s, a lunar meg megfürdött és kidőlt). Az filterben jobban bejött. A dogleg Unifiltert megnéztem, durva. Itt vettem egy-egy la meseta és chambakú filtert.
    Egy tizenegynél csak etióp volt (éppen) filternek, de nekem csak a kötelezőt hozta. És a 3T és/vagy a csemer sem volt annyira bevetve, hogy valami pluszt érezzek. OFF

    Impresso standnál a daráló podcastos Zolival összefutottunk, ő kenyait kóstolt, volt egy kis papíros íze, én a papírfilterre tippeltem.
    Mi meg a filtert ittuk végig, feleségemnek vettünk egy csomag etióp arsosalat.

    Goosebumps volt még végigkóstolva filterben feleségem ivott panamait, nagyon ízlett neki, de délután mikor visszamentünk, akkor már másképp viselkedett a panamai, nekem kicsit száraz volt, a ruandai filter is, lehet, hogy a termoszos serverben ahogy állt, passz. Aztán az oatlys hondurasi espresso is meg lett kóstolva, az oatly miatt, jó lett, a Guatemala gesha espressonak nekem viszont karcos volt, erősen savas, a srác mondta, hogy a panamai gesha is volt espressonak, az harmonikusabb volt, holnap lesz újra.

    Bányai minden módon jó volt, a filter gesha most nekem nem volt olyan harmonikus, mint pár éve. Akkor chemexen készült, lágyabb volt, most meg batch brew-nak, így egy kicsit töményebb volt. Espressonak a gesha nekem harmonikus volt, nem túl savas, nem túl kakaós. De inkább ünnepi, alkalmi kávénak, nem innám egy hétig. Izgalmas, idei filter majd később lesz náluk a shopban.

    Awaken amikor ott voltunk, nem volt ott személyesen (közös stand, de a crackerjack/daisuke arcok ránk se bagóztak) aztán már a kávék is el lettek pakolva. Így OFF volt ez is.

    A piás cuccok nekem kimaradtak, mert vezettem. A nagyon előre csomagolt kávék nem érdekeltek (Herz, Lamborghini, Marley, stb)

    A kávégépek sem érdekeltek, mert egyszerűen nekem ezek nem érnek ennyit, pedig pl a la marzocco tetszik, de nem vagyok hajlandó ennyit kiadni érte és meg sem tehetem(nincs sem cégem, sem annyi felesleges pénzem), hogy ennyit költsek egy egyszerű espresso gépre. A la marzocco güllepumpe viszont még mindig menő! :)

    Hogy megérte-e elmenni?
    A 4k Huf /kb 10 euró kicsit soknak tűnik, de pl két szállítást megspóroltam, a család többi tagja is jól érezte magát, összekötöttük egy jó nápolyi pizzázással (igen avpn minősített) és egy rakat kávét kóstoltam és a fő, személyesen beszéltem jó pár arccal, casmo, impresso, goosebumps, bányai standokon, @SoundONnal is.
    Bazár volt? Kicsit az. De a neve is mutatja :))

    There are 2 types of people in this world. Avoid them both.

Új hozzászólás Aktív témák