Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • qvik27

    tag

    válasz Zen42 #116081 üzenetére

    Ezt már firtattam, most ismét: Tényleg a CO2 tartósít?? Többen hivatkoztunk itt egy cikket:
    A Science Guide To Coffee Freshness (Samo Smrke). Ebből nekem pl. nem jön le ilyesmi. ("Best packaging is such that prevents loss of aroma outside of the package and doesn’t let oxygen to penetrate inside the package (a high barrier material) at the same time it should let the carbon dioxide out of the bag through a one-way valve. Ideally, the best protection of the aroma from oxidation is when the beans are packaged under inert atmosphere (nitrogen), or packed under vacuum.")
    Az egy dolog, hogy a prörkölés hatására egy rakat CO2 keletkezik, ami aztán távozik még egy ideig. A nyitogatással a fő baj az, hogy a kávébabokból távozott aromák is kiszellőznek, és így könnyebben távoznak ismét a babokból, a másik meg az, hogy O2 kerül a zacsiba - erről szól a cikk 2. pontja.
    De ha valaki CO2 hívő, javaslom, hogy a zacsi visszazárása előtt eresszen egy slukkot szódagéppel a zacsiba, az biztos visszapópojla a CO2-t.

    A szelepekkel kapcsolatban biztosan tudnak a pörkölőmester fórumtársak érdemben reagálni. Engem azért nagyon meglepne, ha egy drága zacsin is csak apró lyukacskák volnának marketingszöveggel drágítva.

    10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.

Új hozzászólás Aktív témák