Új hozzászólás Aktív témák

  • zsid

    senior tag

    válasz dlaj #4796 üzenetére

    Biztos előbb is le tudták volna húzni a roncsokat a kettő külső sávba, de gondolom egy ilyen baleset kivizsgálásához több idő kell, mielőtt mozdíthatnák a résztvevőket.

    Először mindíg a sérültek ellátása, kimentése vagy kivágása történik (illetve ha szükséges akkor a tűzoltás, rögzítés stb). Ez után mehet csak a helyszínelés és ha az lezárult akkor kezdődhet a műszaki mentés és a takarítás. Én legutóbb a baleset után 3óra 50 perccel tudtam elhagyni a helyszínt. Egy ember kivágása a kocsiból az a roncsolódás és a sérülés függvényében 20 perctől 1+ óráig tart és olyan is van amikor a sérült állapota miatt meg kell szakítani a kiszabadítási folyamatot és a mentőknek a roncson belül kell ellátni a sérültet a közvetlen életveszély miatt.

    Nem mindig olyan egyszerű az, mint amilyennek elsőre látszik. Az én esetemben is mozgott a delikvensnek mindene de a mentők azt mondták jobb oldalon nem tudják biztonságosan kivenni ( ott nyíltak az ajtók), kikérték a tűzoltókat azok fél óra alatt vágták ki az embert... A mentők kint voltak 15 perc alatt, néhány perc alatt eldöntötték hogy vágás kell, a tűzoltók is kiértek 15 perc alatt, majd fél óráig matekoztak a feszítővágóval. Utána a mentők dolgoztak az alanyon, hogy kiemelhető legyen, majd végül gerincrögzítővel kiszedték. A mentőautó így is majd két óra után hagyta el a helyszínt, pedig az enyém egy elég egyszerű eset volt, egy ilyen 4 kamionos beszorulós mókához képest...

    <tRucKdriFteR>

Új hozzászólás Aktív témák