Új hozzászólás Aktív témák

  • dlaj

    őstag

    Tegnap előtt a német A3-ason egy baleset mellet haladtam el, és még akkor ígértem, hogy ha megállok, írok egy kicsit bővebben róla. Sajnos aznap a cseheknél egy olyan kúton álltam meg, a kijelölt parkolóban (értsd: ez az egy hely volt), ahol nem volt net. Vagyis volt, de csak edge. (Az már lehet, hogy nem is net. :) )
    Szóval írtam én egy hsz-t, de nem ment el.

    Ezért most pár szóban az ígéretemről.
    Nekem mint 4 hónapja kamiont vezető, banánt majszoló embernek, még negatív újdonság a baleset, a roncsok látványa, pláne a kamion roncsok látványa. Rövid pályafutásom alatt láttam már 4-5 kisebb balesetet, ahol személyautók zúzták le egymást, de ilyent, ahol 3 kamion összetörve eltorlaszol 4 forgalmi sávot, ilyet nem. Remélem nem is fogok.

    Szóval éppen elhagyok az A3-ason Nürnberg felé egy útépítési szakaszt (ami elvett az időmből legalább egy órát), mikor azt veszem észre, hogy a túloldal tök üres, nem jön szembe senki. Na mondom ez aztán a gigastau, aztán egyből arra gondolok, hogy itt nem utat építenek. Sokáig még semmi, aztán látom, hogy robog a menetiránnyal szemben 2 villogó jármű. Mikor utolérem őket, látom, hogy 2 műszaki mentő az, és már jön is szembe másik kettő villogó trailer. Az egyik egy enyhébben összetört kisteherautót hozott, a másik egy személyautót, ami az elejétől a közepéig ki volt lapítva. Esélyes, hogy abban nem élték túl a karambolt. Úgy nézett ki, mint ami alászaladt valaminek, vagy ráborult valami.

    Azután mikor fél perccel később elértem a baleset helyszínét látom ám, hogy nem kicsi a baj. A négy sávban 3 kamion áll, pontosan egy vonalban, és mindhárom össze van törve, körülöttük rengeteg törmelék. Amelyik a külső sávban állt, annak az eleje neki volt csavarodva a korlátnak, leszakadva a pótkocsiról. A középső neki fordulva ugyan ennek. A belső sávban állónak konkrétan le volt szakadva a kabinja, és ott volt a középső sávban álló előtt kb 10 méterrel, körülötte szana-szét szóródva a sofőr holmijaival, és egyéb törmelékekkel, Persze ebből a kamionroncsból csak a motor és a váltó maradt a helyén. Hogy mi történhetett, azt csak sejtem.
    Valószínűleg egy rossz sávváltásnál összeakadhatott a személyautó és a kisteher, és/vagy az egyik kamion, a kamionok meg nem tudtak megállni időben csak félrerántották a kormányt és ahogy sikerült. Valószínű, hogy a személyautót a kamionfülke lapította ki. De hogy az mitől szakadhatott le, azt nem tudom. Gondoltam arra is, hogy a tűzoltók vágták le, de miért is kellett volna, illetve akkor közvetlenül ott lett volna a kamion előtt. Hát remélem a kolléga túlélte, bár nem sok esélyt adok neki.
    De az is lehet, hogy a belső sávban lévő kamionos szabálytalan előzése miatt történt a baleset.

    Aztán a gigastau a baleset után kb olyan 3 km-es volt, mert a következő kihajtónál már ki volt bójázva, elterelték a forgalmat. Persze ez nem enyhített azon, hogy utána több 10 kilométeres kocsisor torlódott fel.

    A balesetről találtam képeket egy népet portálon.
    [kép]
    [kép]
    [kép]

    A képek tanúsága szerint a középső kamionba még belekoccolt egy negyedik is, illetve van még ott egy ötödik teherautó is. A képen már le van húzva a fülke a jobb szélső sávba, és ahogy elnézem a királycsap is engedett. Pedig az azért sokat elbír. Nem egy képet láttam már, amikor megtartja a levegőben a traktort. Pl: itt.
    A baleset kb délelőtt 9-kor történhetett (én 10 körül jártam ott), a fényképek pedig ahogy elnézem eset 6 óra felé készülhettek. Biztos előbb is le tudták volna húzni a roncsokat a kettő külső sávba, de gondolom egy ilyen baleset kivizsgálásához több idő kell, mielőtt mozdíthatnák a résztvevőket.

Új hozzászólás Aktív témák