Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zolás
addikt
válasz Somatom #12453 üzenetére
Ejnye, ezt a negatív diszkriminációt! Metoooooo! Megyek is tüntetni meg minden!
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Somatom
veterán
Ez nem diszkrimináció, hanem fizika. Tudod, hogy mennyi hely van a vontató és a pót között. Ott a schubin van egy fix létra, amin előfordul, hogy naponta többször is fel/le kell mászni, hogy rakodáshoz ki/be tekerjük a tetőponyvát.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
válasz HoTaZo #12457 üzenetére
Dehogynem a sofőr. Sztem az nem darálék volt, mert azt nem kell rendezgetni és nem esik el rajta az ember. A darabos, bontott fa a cumi. Abból kiállhatnak olyan darabok, amik kivághatják a tetőponyvát, úgyhogy végig kell rajta balettozni és elrendezni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Somatom
veterán
válasz HoTaZo #12462 üzenetére
Viszont nagyrészt rutinfeladatokat kapok. Holnapra hat rakodásom van. De, semmit sem kell keresnem, fejből tudom az útvonalat, a parkolókat, közérteket, dönereseket, fürcsihelyeket, stb. Ez tök nyugissá teszi a napot. Pl. amikor lejött a tabletre a meló, már tudtam, hogy holnap friss sült csülök lesz a menü.
Sztem a főnök lánya nem sokat tesz hozzá a cég működéséhez. Szerencsére nekem nincs dolgom vele. Néha felhív és elmondja, hogy mi a másnapi melóm és azt hogy kéne csinálni. Okézom, aztán csinálom, ahogy nekem jó.
Most inkább az új autó belakása ad feladatot.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
HoTaZo
addikt
válasz Somatom #12463 üzenetére
6??? Hatszor az ajtót nem akarom kinyitni, nemhogy a ponyvát fel- visszatekerni, papírokkal foglalkozni. Én menni szeretek nem rakodni.
Akkor ki vezényel, ki küldi a tabletre a melót?
Mi az új autó? (Mert azt nem írtad az alsó listádba, pedig már az is majdnem IT felszerelés. )
Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Somatom
veterán
válasz HoTaZo #12464 üzenetére
Nálunk másképp megy a rakodás. Hatkor keltem, most 10 óra és a harmadik rakodásnál tartok. Most még betekerem a ponyvát, aztán ennyi, mert a lerakáshoz nem kell kiponyvázni, utána meg bálát viszek, amit hátulról berak a targonca. A papírozás is más. Nincs CMR, meg ilyesmi. A mérlegen kinyomtatnak egy cetlit, oszt csá.
Az új autó is DAF. Néhány apróság kivételével ugyanolyan, mint az előző.
[ Szerkesztve ]
-
HoTaZo
addikt
válasz Somatom #12465 üzenetére
Na jó, de nem mindenhol te vagy akire vártak és még ki se szálltál de már ott van 3 targoncás, hogy folyamatosan rakodhassák, nem?
Mindenhol kell valamennyit várnod.
Ma belföldezek, második cuccot rakom le, de már unom.Neked, hogy jön be a DAF? Neked a MAN volt a kedvenced, ha jól emlékszem.
[ Szerkesztve ]
-
HoTaZo
addikt
válasz Somatom #12467 üzenetére
Az igaz, ha szerdán kezdtél, akkor még hagyni kell jövő hétre is melót. Az jó, ha nem cseszegetnek, ha nem érsz el egy melót.
Lakni, nem laktam DAF-ban, csak vezettem, nem voltam elájulva tőle. De nem is volt egy ifjú titán.
Nekem megfelel a Volvo, van mindennek helye, még kupinak is jut hely, ha úgy adódik.
Csak a média rendszer és az adaptiv tempomat cseszi fel az agyamat. Sose fogom megérteni, hogy mi alapján engedi 90 fölé gurulni, ha a tempomat 84-85-re van állítva, az Eco +4km/h-ra? Ha úgy tudja a térképből, hogy lejtő vége jön, kidobja üresbe és engedi gurulni. De 90-nél akkor is meg kéne fékeznie, ha 89-re állítom! Ha húzni nem hajlandó 90 fölött, akkor gurulni se hagyjon! Így is +10km/h többlettel vagyunk.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
zsid
senior tag
Megint én vagyok az egyetlen, akik gyűlöli a DAFot. Mindegy, már megszoktam
<tRucKdriFteR>
-
Somatom
veterán
válasz HoTaZo #12468 üzenetére
Nálunk is panaszkodnak a Volvosok, hogy a sebességmegválasztásban öntörvényű a Volvo. A multimédia nem tudom, hogy milyen lehet a DAF -ban, mert a gyári, 2 Dines fejegység helyett, 1 Dines Pioneer van benne, cirka 20 ezer Ft értékben. De, nekem mindegy, mert ha AUX van, akkor minden van. Vettem egy Baseus BA01 kékfog/jack adaptert és a tabom a médiacenter.
-
zsid
senior tag
válasz Somatom #12470 üzenetére
A Volvo régen is olyan volt, hogy ha nem volt a VEB/Retarder kapcsoló nememlékszem melyik állásban akkor nem avatkozott be és lejtmenetben elgurította a végtelenségig. Volt talán a teljesen kikapcsolt és a következő volt az A vagy E állás és utána jöttek a fékfokozatok. Nem emlékszem már, nem vezettem FH-t már vagy 7 éve
<tRucKdriFteR>
-
Zolás
addikt
Én is utálom, nem vagy egyedül. Most merci van, nem rossz, de ez is hajlamos begurulni a lejtőn. Van hogy fogja, van hogy engedi.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
-
tag
[link] Egy hete az árokba borult kamionjában lakik egy lengyel sofőr Borsodban
“Ha Rómában élsz, élj úgy, mint a rómaiak, ha másutt élsz, élj úgy, ahogy ott élnek”
-
HoTaZo
addikt
Nekem magyarázta az autót átadó értékesítő, hogy miként kéne a tempomatot pöckölgetni, hogy ne guruljon meg. Hát, német terepen főleg, nem megvalósítható, én azt mondom. Ezért vágom "Hold"-ba miután visszavettem a tempomatot és kettőt visszaváltottam. Ezt persze, amikor a lejtőn megindul. Erre azt mondta, hogy így nem hagyom dolgozni az adaptiv tempomatot. Leszarom, de nem akarok belegurulni 94-5-6-7... -tel egy trafiba...
-
Somatom
veterán
válasz Paladin1492 #12476 üzenetére
Mi lehet a terve? Uniós polgárként öt év után kér egy letelepedési engedélyt?
-
HoTaZo
addikt
válasz Paladin1492 #12476 üzenetére
Néztem a riportot a híradóban, sajnálom a fickót...
De aki egy hétig képes csövezni az oldalára fordult kamionjában, mert "nincs elég pénze a daruzásra" , aki várja, hogy megérkezzen a kamionmentő Lengyelországból... Hát, az megérdemli valamelyest a sorsát. Persze, minden rendben azzal, hogy az emberek kisegítik, de azzal, hogy nem a mihamarabbi útonlétét intézte, azzal nem sok jó véleményt generál nálam.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Zolás
addikt
válasz HoTaZo #12479 üzenetére
Kamionos csoportban is azt ekézik, aki szerint ha nincs biztosításod, és nem tudsz egy mentést se kifizetni, akkor nem kellene erőltetni ezt a bizniszt.
Értem én, hogy drágább itt mint otthon, de bakker, ha ennyire nincs lóvé. Majomra van pénz, banánra nincs.Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
HoTaZo
addikt
-
Somatom
veterán
-
kugli
aktív tag
-
félisten
-
HoTaZo
addikt
Mivel övé a kamion, így sokkal előrelátóbbnak kell lennie.
Egy autó (szerelvény), ami áll az csak viszi a pénzt. Ha hitelre is, de guruló állapotba hozatja, máris van esélye, hogy legalább 0-ára visszaálljon.
De így még a CMR biztosítás is mehet a levesbe.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
tag
-
tag
-
HoTaZo
addikt
válasz Paladin1492 #12489 üzenetére
Hurrá!
Még pár Milla és pénzt is tud keresni az emberünk...Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
KAMELOT
titán
válasz Paladin1492 #12487 üzenetére
Szomorú, hogy 1 hétig hagyták ott a szegény embert. Azonnal ki kellett volna menteni, majd egy telepre elvinni. Aztán majd ha kifizette a mentést, akkor elviheti a kamiont. Igy kellett volna eljárni. Szégyeljék magukat!!!
Más: Volvo-hoz meg csak annyit, hogy manuálba kell tenni és a 40t is megfogja a motorfék. Aki erre nem jött volna még rá! Ha manuálba teszed akkor nem fogja dobálni neutrálba!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
KAMELOT
titán
Nem fogja úgy sajnos. Amiről te beszélsz az automata és 3 fokozat ott visszadobja 10-be és 2000 felett pörög a motor még akkor sem fogja úgy mint Manuál 11-ben.
Mind a kettőnél rá kell fékezni.
Picit fékezés = óvatosan időközönként fékezel. Nehogy szétégesd a féket.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
zsid
senior tag
válasz KAMELOT #12496 üzenetére
Mert 2000 felett a legnagyobb a motorfékhatás minden ekkora motornál. Azért is jelölik kéken a fordulatszámmérőn. Furcsállnám, ha nálad alacsonyabb fordulaton magasabb motorfékhatás lenne, mint magas fordulaton.
Automatára kapcsolt VEBbel és 89-re állított lejtmeneti határolással meg tudja fogni a szerelvényt, ha épp nem a Csomolugmáról jössz le ( ha meg onnan, akkor oda retardel kell ). Fentebb azt kérdezték, hogy miért gurítja túl a 90-en, valszeg azért mert a VEB 0 állásban van hagyva.<tRucKdriFteR>
-
KAMELOT
titán
KASSEL - FULDA között menj 40 tonnával megnézem, hogy fogsz fékezni!
Képzeld el jobban fog manuálban magasabb fokozatban. Nyugodtan próbáld ki!
Retarder meg más tészta. Ott egy mágnes fogja a kardánt. Már 2 fokozat is úgy fogja a kamiont, hogy kiesel a kabinból
A legjobb megoldás az IVECO-ban van. Beállítod 88km/h és +/- 2 és dombon lefelé is úgy fog menni 90-el. Fékre rá sem kell lépni. Automatán csinál mindent![ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
zsid
senior tag
válasz KAMELOT #12498 üzenetére
"Képzeld el jobban fog manuálban magasabb fokozatban. Nyugodtan próbáld ki!"
Oké elképzelem. Csak előtte elfelejtem, hogy dolgoztam Volvoval jó? Euro2-től Euro6-ig az összeset törlöm a buksimból. Na várj, mindjárt megvagyok és el tudom képzelni. Azt is offoljam, hogy veled ellentétben nekem 70t össztömegre volt engedélyem és rendszeresen jártam 50 tonna felett az Alpokban is vagy az maradhat? A retarder nélküli autóval naponta átkeltünk a Taeurnautobahnon 47-48t tonna össztömegben, áh ez sem releváns..."Retarder meg más tészta. Ott egy mágnes fogja a kardánt."
Így ahogy mondod. Igaz ilyet az MP1-es Actros óta nem szereltek vontatóba, de ez nem téma.Mindegy, igazad van. Majd megyek kipróbálom a 7-est 40 tonnában
<tRucKdriFteR>
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest