Új hozzászólás Aktív témák

  • CyberPunk666

    senior tag

    Én nagyon fiatal korom óta eltartom magam, kamaszként már dolgoztam építkezésen segédmunkásként, majd gyárban is, és volt egy olyan 2 évem, amikor egészségügyi probléma miatt nem tudtam fizikai munkát végezni, dolgoztam az egyetem alatt is és diplomás mérnökként dolgozom.

    1, a több pénz, akkor is több, ha csak kicsivel több, de nem csak a pénzért éri meg tanulni.
    2, én bármikor el tudok menni az üzembe dolgozni, ő viszont nem tudja elvenni az én munkámat
    3, ha megroppan az egészsége, akkor semmi kilátása, ezzel szemben én ép ésszel, egy szemmel és egy kézzel el tudom látni a munkámat teljesértékűen.
    4, aki nem érti milyen áldás a rugalmas munkaidő, a HO, az iroda, az menjen el egy kötött idős kültéri vagy hűtött raktáros, huzatos gyártósoros vagy hasonló munkába, próbálja ki.
    5, a tanult szakmában ezerszer nagyobb önmegvalósítás lehetséges, mint a betanított munkában, mert nincs olyan, hogy valaki rothadgyümölcsválogató akar lenni.
    6, melyiket jobb érzés mondani, ha megkérdezik: "életmentő orvosi gépeket fejlesztek" / rothadt gyümölcsöt válogatok a sor mellett.

    Miért van az, hogy bármikor elkezdi valaki irigyelni a nem diplomásokat, hogy nem tanultak mégis mennyit keresnek, akkor soha egyik sem megy el oda dolgozni. Miért?

    Ki kéne próbálni, hogy milyen fixen reggel 8-kor kezdődő munkát csinálni szabadtéren, vagy 8 órás monton ugyanazt végezni vég nélkül...
    Óriási a különbség. Nagyon sokkal többet kellene fizetnie, hogy inkább azt csináljam. Nem ugyanannyit, hanem sokkal többet. Azok iszonyatosan rossz melók. A kollégák, a körülmények, a munka, a lehetőségek, a megbecsültség. IT-ban nem is értitek, hogy milyen genny állapotok vannak sok helyen emberileg.

Új hozzászólás Aktív témák