Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tangerine
senior tag
válasz magyarzoltan #6255 üzenetére
Csak az 2 hónap, most meg gyorsan kellett. Vettem volna a boltban is, de még a telefont sem vették fel, vsz. zárva volt.
Vacillálni, vagy nem vacillálni, ez itt a kérdés, vagy mégse?
-
Oldman2
veterán
válasz magyarzoltan #6224 üzenetére
Köszi, ez így már egyértelmű.
-
szabolcs77
tag
válasz magyarzoltan #6221 üzenetére
jó de ha 16GB RAMot veszed, akkor viszont HDD és RAM nélküli gépet lehet azért olcsóbban is venni mint 29.
Félre ne érts, minden annyit ér amennyit kifizetnek érte, én csak veszek ilyen eszközöket eladnom még nem kellett és lentebb írtam milyen árakon vettem eddig. Viszont az is igaz, hogy mindig szokott lenne hirdetés de manapság már nem látok akkor kínálatot. -
Oldman2
veterán
válasz magyarzoltan #6221 üzenetére
Az a "+keret" az mi volt? Gyárilag van benne 4 HDD keret, ez egy 5. volt?
-
szabolcs77
tag
válasz magyarzoltan #6218 üzenetére
az mondjuk nem gyenge, szerintem az jóval piaci ár felett van. Mondjuk sok ilyet nem hirdetnek és akinek kell az fizesse meg.
-
*Ropi*
félisten
-
dchard
veterán
válasz magyarzoltan #6176 üzenetére
Néztem már ezt, túl nagy nekem. Amúgy csecse.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
*Ropi*
félisten
válasz magyarzoltan #6171 üzenetére
Mennyi volt az induló befektetés?
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
dchard
veterán
válasz magyarzoltan #6162 üzenetére
62-t nekem is megérne egy gen8...
DBob:
Gerendai "nullszaldó" Károly jut az eszembe. "bevallottan" Ez kb olyan, mint hogy önbevallásos alapon a magyar férfiak pénisze a legnagyobb a világon. A viccet félretéve, azt simán el tudom képzelni, hogy kevéske maginnal adta az elején, de azt nem, hogy mínuszos volt. Azzal sem lett volna semmi baj, hogy a gen8 nem kerülhet annyiba mint a gen7, de a 2,5-3-szoros szorzó az megmagyarázhatatlan pofátlanság volt.A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
dchard
veterán
válasz magyarzoltan #6158 üzenetére
Arról már nem is szólva, hogy még ha el is fogadjuk igaznak az érvelés nagy részét, hol a fenébe van az ár-érték arány? Ha az alacsony fogyasztás - kis teljesítményből (cerka) indulunk ki, hogy a fenébe lett az alig valamivel gyorsabb cerkás gen8 alap ára 2-3-szorosa az ailg valamivel lassabb N40L-nek? Tételezzük fel, hogy nekem megfelel (arányosítva természetesen) az eredeti gen7 teljesíténye, ami a cerkás gen8-cal (idő arányosan) partiban is van. Ehhez képest a bruttó 35 ezerről (ennyiért vettem számlával, újonnan az N36L-t) felment a hasonló teljesítményű gen8 cerkás konfig ára bruttó 80-ra, de láttam használtan manapság e fölött is gari nélkül. Mi lehet erre a magyarázat? Az ILO? (költői volt a kérdés)
Eljutottam oda, hogy nézegetek miniITX lapokat ECC-vel, és egy szabványos házzal. Valószínűleg drágább lesz a summa, de a következő bővítésnél nem kell mindent kidobnom. Az biztos, hogy ilyen mindennel inkompatiblis form faktort soha többet nem veszek. Mostmár túl drága (és nem azért, mert nincs 110 ezrem egy gen10-re...).
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
bambano
titán
válasz magyarzoltan #6156 üzenetére
"a gen 10 mindenki szerint egy orbitális visszalépés a gen 8 után": ez az állítás nyilvánvalóan nem igaz. bizonyítás: a bármely kvantor tagadása a létezik, tehát ha tudok mondani legalább egy valakit, aki szerint nem visszalépés, akkor az állítás hamissága bizonyított. és tudok mondani: én.
az marhaság, hogy a xeon szénné alázza azt az opteront, mivel egyrészt nem xeonra tervezték, másrészt nem is egy kategória a kettő. tehát ha te vettél mondjuk egy n54l-t, akkor azt azért vetted, mert a kézifékes procija fogyasztást is tekintetbe véve megfelelt a feladataidnak. azt állítom, hogy minden olyan feladatra, amire az n40l/n54l megfelelt, arra megfelel akár a kétmagos gen10 is, de ha nem, a négymagos gen10 biztosan.
amikor pedig beleraksz a gen8-ba a régi kézifékes celeron/pentium procija helyett egy xeont, akkor kategóriát léptél, tehát más kategóriás feladatokat akarsz neki adni és más kategóriás hardverre van szükséged, nem microserverre.
mivel az e3-as xeonokra tekinthetünk úgy, mint a vele egyidőben, azonos generációban megjelent i7-x770-es procira, amiben elfelejtették kikapcsolni az ecc-t, így meg is tudod határozni, hány kategóriát léptél, amikor egy celerongy helyett xeont raktál bele. cerka-penti-i3-i5-i7 négy kategórialépés.
a magam részéről örülök, hogy a gen10 olyan, amilyen, mivel van pár hosting szolgáltató, ami kedvezményt ad rá a kis fogyasztás miatt.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Oldman2
veterán
válasz magyarzoltan #6095 üzenetére
Elvitték?
-
Essejó
veterán
válasz magyarzoltan #6103 üzenetére
Pedig van akinek bevált, 3 db 4 Terrás SHR-ben.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
szabolcs77
tag
válasz magyarzoltan #6092 üzenetére
1 éve 30-35 körül volt, de akkor meg ebay.de oldalon mentek az alapok kb 25k-ért (van ismerős kint aki haza tudja hozni).
viszont most nem nagyon van választék, szóval akár találhatsz is valakit aki ad érte 40et.
-
addikt
válasz magyarzoltan #6092 üzenetére
Hát rakd fel 40-ért aztán ha nagyon nincs kapás majd csökkented az árát
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
szabolcs77
tag
válasz magyarzoltan #6090 üzenetére
Szerintem sok. N54L vettem kb 2 hete 23ért, úgy hogy nem volt használva és gyári állapotban van. Valóban hangtalan bekapcsolva.
Egy másikat táp nélkül 20k-ért. -
mgy
senior tag
válasz magyarzoltan #6080 üzenetére
Köszi, köszi! Tök jó tippek megint!
-
addikt
válasz magyarzoltan #6085 üzenetére
Dell T110 II? Én ezt nézegetem mostanában. Bár ez sem sokkal kisebb.
[ Szerkesztve ]
-
bugizozi
őstag
válasz magyarzoltan #6083 üzenetére
Gen8 helyett esetleg egy Dell T30? Bár kicsit nagyobb ugrás de: Maximum RAM: up to 64GB DDR4 2133MT/s
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
valakky
aktív tag
válasz magyarzoltan #6039 üzenetére
Köszi a választ. A fúrkálás, vágás, szabás megy, de a finom elektronika nem . Síkhülye vagyok hozzá agyilag és kézileg is.
Nincs esetleg arra lehetőség, hogy akad valamerre készen esetleg ilyen fordító dugalj-kábel? Rádugom a gyárira, és azt meg az alaplapra. Vagy van itt a fórumon, aki ilyesmivel foglalkozik, és meg tudja csinálni ezt pár ezer ft-ért? -
cspguy
csendes tag
válasz magyarzoltan #6026 üzenetére
Intel X540 T1 és T2
10GBE, 2 portos.T1 van az enyémben és elég jól hasít.
Live hard, die hard, and keep smiling!
-
keyman
tag
válasz magyarzoltan #5990 üzenetére
Üdv.
Igen van minden amit irtál. Ennek a plex-nek utána kell néznem.
Illetve a médialejátszóknak is, mivel évek óta nem foglalkoztam a témával és csak bámulok hogy mekkorát fejlődött a technika.
Köszönöm.A jómodor nem szégyen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Háztartási gépek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- eFootball
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 6600 Xt 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- AMD Ryzen 7 7800X3D + ASUS TUF Gaming B650M-PLUS Alaplap
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 Super 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Hibas Dell Optiplex 7010
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 12Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest