Új hozzászólás Aktív témák

  • Mathiask

    senior tag

    válasz s4tch #106007 üzenetére

    "Egy műszakilag rendben lévő készülék (nem én mondtam, én nem értek hozzá) hogy lehet olyan szinten nem rendben lévő, hogy sorra nyírja ki a rá dugott fejhallgatókat, és a gyártó a teljes sorozatot visszahívja?"

    Mindig megdolgoztatsz. :) Először az R2R 11 mérését kellett átnéznem, most meg kénytelen voltam utánanézni az L30 sztorinak. És hát a "sorra nyírja ki" az erős túlzás. A fix előtt tönkrement fejesek száma (amit ASR-en összeszedtek) volt 3db és még 4db L30 tönkremenetel, ami nem hatott ki a fejesre. És ahogy olvasom elég kicsi volt a meghibásodás esélye és ezen belül, hogy a fejes is tönkre menjen még kisebb. (de az ASR-en összeszedett eset számoknál valószínűleg több történhetet de még így is valószínű hogy 1 számjegyű végzetes problémáról volt szó a fixig) Amúgy a fix-et úgy adták ki, hogy a gyárban nem is tudták reprodukálni a problémát(azt sejtették, hogy valamelyik alkatrészből jött korábban az ESD-re érzékenyebb széria), így az amúgy is meglévő DC védelmet erősítették még jobban(ami amúgy több fejes erősítőben egyáltalán nincs is).
    A BMW-s példa egyébként szerintem helytálló. Mert attól, hogy néha egy-egy bizonyos időpont előtt gyártott kétliteres motorral szerelt BMW leégett, még műszakilag igényesebb, jobb, több fejlesztői munkával, nagyobb odafigyeléssel létrehozott termék, mint mondjuk egy Lada.

Új hozzászólás Aktív témák