Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z10N
veterán
válasz Akos1994 #59998 üzenetére
Gondolom ez lenne a 355UK elodje vagy parhuzamos parja.
"Illetve nekem van egy 255UK-m, ez elméletileg kimondottan angol piacra készült, angolosabb hangzásvilággal és egy fokkal minőségibb alkatrészekből."
Ebbol mennyi realizalodik a hangzasban? Eddig ezeket talaltam rola:
"The Denon PMA355 is a well engineered amp, complete with turntable input, two tape loops, two speaker outputs and remote control.
What HiFi said "..this amp can really turn on the thrills" in their review of December 2000. Add this to the great specification and the case for this amp is unarguable."
What HiFi:
Első Teszt- 5 Csillag / First Test - 5 Stars10/00
''Végtelen energia; erőteljes basszus.'' / "Plenty of punch and drive; powerful bass."
"Szakítás a régi PMA-350SE készülékkel..." / "A genuine step up from the old PMA-350SE..."350SE, viszont fentebb azt irjak annal jobb:
http://www.audioreview.com/cat/amplification/integrated-amplifiers/denon/pma-350se/prd_115761_2717crx.aspxhttp://www.hi-fiworld.co.uk/index.php/olde-worlde/308.html
Denon PMA 250SE £160 Feb 97 A mix of control, delicacy and detail allows it to excel with any music.
Denon PMA 255UK £140 Sep 02 Big, powerful sound is only slightly marred by the slightly hard sound. Excellent material value for money.
Denon PMA 350SE £200 Apr 00 Musical and exceptionally sweet phono stage. No tone controls or remote.
Denon PMA 355UK £230 Feb 01 An exciting sound with excellent drive and bass. A sometimes harsh treble and slight lack of cohesion stop top honours though. Good value.
Denon PMA 425R £230 Sep 96 Good drive, punch and an open soundstage, but suffers from confusion plus a thin midrange and treble.Mondjuk erdekes, mivel azt irja a 350SE-nel, hogy nincs remote. Mikozben ott van rajta az IR szenzor
[ Szerkesztve ]
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Akos1994
aktív tag
Kammerer:
Amióta elkezdtem érdeklődni a hifi iránt azóta szép lassan gyökeresen megváltozott a zenei ízlésem.. Nyilván nem csak emiatt volt, de a kimondottan szar tucathangkeltő eszközökön ami az átlag magyar háztartások 90%-ban egyedüli opcióként fellelhető, na azokon soha se hittem,hogy egyszer én hallgatnék klasszikus vagy akusztikus zenét. És amint összeraktam egy alap rendszert, ami már jóval túl lépett az előbb említett eszközökön, hirtelen egyre több műfajt elkezdtem élvezni, és szép lassan fokozatosan áttértem más zenékre.
Más lett a fontos, más világ tárult fel előttem. Egy elektronikus zenét szinte bármilyen alap cucc meg tud szólaltatni, a magas visít, a mély düböng a loudness által és kész.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #71562240 #60000 üzenetére
Tökéletesen igazodik a szófosásos agymenésed, a nagyon sok más, egyáltalán nem releváns, komoly pszichés problémákat is tükröző írásodhoz. Ez olyan igazán kammereres volt, köszönjük! Kár, hogy egyáltalán nem értetted meg, amit írtam, de nem is akartad megérteni. Rosszindulat volt az alap, semmi más, tudatos félre és mellémagyarázás. Egyáltalán nem illik rám az általános álcába bújtatott személyeskedő szöveged, így nem is veszem magamra, de téged tökéletesen jellemez.
Azt írtam (mint ahogy nagyon sokan is leírhatnák ezt), hogy "nekem is sokáig tetszett". Tehát nem tudom, hogy feltűnt-e a múlt idő. Mindannyian tudjuk, hogy te már hifistaként születtél, te semmiféle fejlődésen nem mentél keresztül, hiszen tökéletes voltál, vagy és leszel, és ezt ne merje senki se kétségbe vonni. Mi, egyszerű és esendő emberek viszont nem úgy születtünk, hogy mindent tudtunk, bizony tele voltunk tévutakkal, rossz döntésekkel, hibás irányokkal, de azt sem haszontalan megtapasztalni, mi az, amit később nem érdemes követni. A helyes útra való terelődésnek vannak állomásai, és hála a jó Istennek, én nem tőled tanultam az "ízléses" zenehallgatást, hanem saját igény, segítőkész terelés, tanácsok, saját tapasztalat vezettek oda, hogy már NEM lúdnesszel hallgatok zenét.
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
60000, ha ebből levonjuk a veszekedéseket @nyázásokat, marad 6000.
Szimbolikus volt a 60 ezredik.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Mezga Aladár #60007 üzenetére
"Szimbolikus volt a 60 ezredik."
Vagy a mozgalmár reakció?
Takarító.
-
blattida
nagyúr
A 1055r dupla akkora teljesítményű és sokkal fiatalabb típus, más jellegű, nyomulósabb és testesebb hanggal, terhelhetőségben és tartalékban viszont mindenképp jobb, mint a 355uk.
A 655r egy alap denon, e kettő közül a 1055r a jobb, minden szempontból.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
krichd1
addikt
válasz Akos1994 #60003 üzenetére
Elektronikus zene is jobban szól egy jó hangú, viszonylag kiegyenlített, jó felbontású rendszeren. Elektronikus zene sem a döbörgő basszusról és visító magastól lesz élvezhető, attól függetlenül hogy sokan így gondolják.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Akos1994
aktív tag
válasz krichd1 #60010 üzenetére
krichd1:
Kicsit félreértettél, a Z1ON által emlegetett lakosságira gondoltam én is, nah ott csak annyit vettem észre, hogy énekhang tisztább (ha van egyáltalán ) meg a magas és a mély egy hangyányival jobb. De nincsenek meg azok a roppant nagy különbségek mint egy akusztikus zenénél.
De pl. a Z1ON által említett Boards Of Canada teljesen más, én is ismerem őket, néha mai napig hallgatgatom..(#60001) Z10N: az utolsó hifi-world.com összefoglaló szerintem jól rávilágít a lényegesebb dolgokra, a 255UK-t alá tudom támasztani, tényleg meg van az a "keménység" amit nem tudom, hogy tudnék másképpen definiálni, talán "hűvös" jelzőt akasztanék rá.. de ezzel együtt meg mégis inkább középtartomány van kihangsúlyozva.. Fura egy öszvér. Vagy én nem tudom mihez hasonlítani, mert alig hallottam még normális erősítőket. Tannoy F2 dobozzal még kellemes és jó, de pl. (lehet hülye példa) egy Sony XBA-C10 armatúrás fülessel nagyon fárasztóvá vált nekem a produkciója. És ugyanez a füles más eszközön nem produkált ilyet. De ez is emberfüggő, kinek mi jön be.
Jut eszembe, van itt valakinek Marantz erősítője és lehetőleg Bp. közelében lakik? Szívesen elmennék hozzá egy hallgatózásra, ha nem venné zokon..
[ Szerkesztve ]
-
gabber01
addikt
-
Z10N
veterán
válasz gabber01 #60013 üzenetére
Nem, lakossagi. A total igenytelen. A kommersz az a meg eppen elfogadhato legalso szint. Viszont itt most nem a hangzasrol volt szo, hanem a tartalomrol es ertekrol. Szoval ne keverjuk ide, amugy sem firtattam ezt.
[ Szerkesztve ]
-
Z10N
veterán
válasz Akos1994 #60012 üzenetére
Persze mas egy analog szintivel es egyeb analog eszkozokkel keszitett LP, mint egy digitalis/virtual analog szintivel, illetve ami csak DAW-t latott es agyon van kompresszalva, meg peak-el es a limiternek bele kell nyulnia mindezt a loudness war miatt.
-
andorra
őstag
válasz liszi70 #59995 üzenetére
Nekem sokáig tetszett a lúdnesszes, felnyomott mélyes, felnyomott magasos hang. Akkor az jó?
Miért nem akkor kérdeztél?
Ez a topik, éppen arra lenne egyesek szerint jó, hogy ne elsősorban konkrét tanácsokat, hanem útmutatásokat adjunk.
Ilyet a általában nem kérnek de ha néha mégis, akkor is többnyire Toldi Miklósok mutatják az általuk jónak tartott utat, alkalmi gerendákkal. Ebből pedig az követezik, hogy a hifi rendszerépítés eredményessége, alapvetően személyes intelligencia kérdése, mert a sokszor ellentmondó, sokszor félrevezető tanácsokat is magának a tanácskérőnek kell értékelnie és a többnyire felületes konkrét tanácsok helyett, az alaposabb, iránymutató gondolatokat befogadnia. -
orbano
félisten
hogy mi??? a legtöbb deephouse amit (youtoberól!!!!) hallgatok, szine életre kelt az új hifimen. vagy esetleg hallgasd meg a The Dali CD vol. 2 legtolsó trackjét (egy filur remix). és még sorolhatnám. nagyon is jól áll az egységes, kiegyenlített hangkép az elektronikus zenéknek. csak ugye amikor tré rendszeren hallgatod, a hibákat a felvételnek tulajdonítod a rendszer helyett
A vér nem válik VAZZE!™
-
andorra
őstag
válasz liszi70 #60017 üzenetére
Értelmezni kell a válaszomat.
Aki azzal a kérdéssel jön ide, hogy mit vegyek, olyan ajánlatot vár, miszerint mi az ami neki tetszene, mások szerint. Nem olyat, hogy mi az, ami mások szerint egy kifinomultabb hifi ízlésű hallgatónak tetszik, miközben neki meg nem. Úgy képzelik el a hifit, mint abszolút értékekkel bíró készülékek láncolatát, nem pedig úgy ahogy az a valóságban van, a maga rendkívül bonyolult összefüggésrendszerében, amelyben a tapasztalt, értelmesen gondolkodó kívülálló, csak általános irányelveket adhat az építkezéshez és legfeljebb minőségi kategóriákba sorolhatja az eszközöket, ha nagyon sokat, jól ismer. -
orbano
félisten
válasz andorra #60019 üzenetére
a világ életemben mekin éltem, azért csak megkérdezem, hogy merre vannak jó éttermek, ahol jól főznek. lehet nem neki lesz jó, de még mindig nagyobb segíség, mint ha egyesével járná be az összes sz*r éttermet a városban. drága is és fárasztó is. ha kapsz ajánlásokat, van miből válogatni. ha nem, akkor tűt keresel a szénakazalban. azért ha árkategóriánként nyilván lenne tartva a leírásban 5-10 ismertebb, bevált típus, az egy rendkívül hasznos információ lenne. persze nyilvánvalóan azzal a kitétellel, hogy mindent csak meghallgatás után veszünk meg...
A vér nem válik VAZZE!™
-
nagyúr
-
Tamoo
MODERÁTOR
loudness-el kapcsolatban. Nekem az a saját tapasztalatom, hogy addig piszkálja az ember a hangszínszabályzót amíg dinamikaszegény a lánca. Legalábbis én így voltam a belépő szintű Pioneer mozierősítővel amivel kezdtem. Mondjuk viszonylag gyorsan el is búcsúztunk egymástól.
-
nagyúr
Ja, valahogy így lehet. Én meg akkor használtam, amikor a nagy unitra hangfalaim és a philips hm erősítőm volt meg. Fojtott, lusta, élettelen hangzás volt, se íze se bűze. Az eq, meg a loudness valamennyivel élvezhetőbbé tette akkori önmagam számára. Már nincs szükség ilyen pótszerekre, én és a rendszerem is változáson ment át.
-
Dorian
félisten
1. Ez nagyjából így van, minél jobb a rendszer, annál jobban élvezhetőek az igényesebb zenék.
1/a.) Viszont a kevésbé igényesek is jobban fognak szólni. Sokkal-sokkal élvezetesebb hallgatni egy jobb rendszeren mondjuk egy populáris-de-igényes elektromos zenét (pl. Kalkbrenner, Sasha, Cattaneo, Skiz), míg csak gyenge rendszeren hallgatva azt hiszi az ember, hogy "ez ilyen".
1/b.) Az igazán sok igényt támasztó klasszikus zene esetében viszont elkeserítő, mikor élőben újra és újra tudomásul veszi az ember, hogy "ez otthon sosem fog így szólni". Főleg az élő hangszerek valós dinamikáját, vagy a mélyek pontosságát (a kis szobában a visszaverődések miatt) sosem lehet elérni.
Másik oldalról pl. a részletek tekintetében sokszor a hifi túlmegy a valóságon, egy élő koncerten sosem hall az ember annyi részletet, mint sokszor otthon. Ez utóbbit sem gondolom jónak.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
andorra
őstag
válasz EQMontoya #60022 üzenetére
Nem ezen volt a hangsúly, hanem a tanácsadó és a tanácsot kérő ízlésének feltételezett eltérésén. Ha én adok tanácsot loduness-i szörnyként valakinek, akinek nálam jobb, vagy egészen más az ízlése, az ugyanúgy zsákutca, mint fordítva, ha ő adna nekem tanácsot. Plusz még ott van a további ismeretlenek halmaza, amit a rendszerek és akusztikai környezetek különbözősége okoz. Tehát a "kinomult" szót helyettesítsd be bármi mással, tetszésed szerint.
-
andorra
őstag
válasz orbano #60020 üzenetére
.....nyilvánvalóan azzal a kitétellel, hogy mindent csak meghallgatás után veszünk meg...
Ezt is sokszor leírtam, ez egyáltalán nem nyilvánvaló. A kérések zöme pont arra irányul, hogy a meghallgatásokat elkerülje. Ez a kisebbik baj. A nagyobbik baj az, hogy a válaszok zöme ezt figyelmen kívül hagyja. -
Ébri
senior tag
válasz krichd1 #59944 üzenetére
Köszönöm, próbálkoztam. Annyiban módosítanám a kérdésem, mennyire vannak a lenti lehetőségek egy szinten hangilag, aztán mivel mindegyik más-más boltban van, a kiválasztott egy boltban megpróbálom meghallgatni. (Többen írták, hogy az a legegyszerűbb, egyetértek, csak ehhez az kéne, hogy ne dolgozzak hét közben este hatig, vagy legalább tudjam előre, mikor tudok kiszakadni kis időre, így inkább egy boltot célzok meg, az talán sikerül.).
Yamaha R-S300
Yamaha CD-S300
Klipsch R-24FCambridge Audio Topaz SR10 V2
Cambridge Audio Topaz CD10
JBL Arena 180Harman Kardon HK-3700
Denon DCD-520AE
Polk Audio TsX330TErősítő és CD után azt néztem, hogy a hangfallal 300e alatt maradjon (2. esetben kicsit túllőttem).
A fentiek közül van olyan ami "jobb" a többinél, esetleg ahol valamelyik komponens nem klappol a többivel?
-
andorra
őstag
Általános tanács.
Amikor minden ismeretlen, akkor nem tanácsos ennyire konkrét elképzelésekkel indulni. Elmész valamelyik jobb bemutatóterembe és hagyod, hogy bemutassanak neked többféle konfigurációt. Arról ott elmondod a véleményedet és megpróbálják leszűrni, hogy a kínálatukból mi lehet neked megfelelő. Jegyzetelsz. Azután elmész egy másik helyre is, ott is meghallgatsz más rendszereket. Ez a minimum, de jobb, ha több helyre is elmész. Ebből már ki kell alakuljon legalább az a kép, hogy milyen hangdoboz áll az ízlésedhez legközelebb. Azt elkéred otthoni meghallgatásra, valamilyen hozzá ajánlott erősítővel. Ha otthon is megfelel, akkor esetleg megveszed a hangdobozokat és azután keresel hozzá, neked hangzásban tetsző erősítőt és egyebeket, szintén otthoni próbákkal, főleg az erősítő tekintetében. Természetesen lehet máshogy is csinálni, ezt csak egyfajta stratégia, a mostaninál viszont mindenképpen jobb. -
Ébri
senior tag
válasz andorra #60031 üzenetére
Boltba mindenképp el akarok menni, csak a fentiek tényleg 3 különböző boltban vannak, s emellett felírtam másokat is mindegyik boltban (de pl. Denon -F109 szettek mindenhol próbálhatók, ill. hangdobozból többeket felírtam, s kaphatóak is mindegyik helyen), de az 1-2nél több boltba lemenés nem látszik nagyon valószínűnek, kb. negyedévenként 2-3 pénteken végzek igazán korán. Ha a fenti 3ból egy teljesen rossz, vagy sokkal jobb mint a másikak, akkor két legközelebbi boltba megyek hallgatózni.
Szóval inkább arról van szó, hogy nem értek hozzá, s még a szokásosnál is határozatlanabb vagyok.
-
nokia5201978
tag
Sziasztok!Megvettem a Denon pma 260.Sokkal szebb hangja van mint a házimozi erőnek A mély hangok is rendben vanak..Csak az zavar hogy szerintem volt már szétszedve,mert pár csavar nem az eredeti.De nem látszik belül semmi kókányolás,kívül is karcmentes.Na mindegy remélem nem lesz vele gond.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz nokia5201978 #60033 üzenetére
Ne zavarjon hogy volt már szétszedve. Én pl. ha veszek valamit használtan, akkor többnyire mindig belenézek. És lám egyébként te is így tettél.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Mezga Aladár #60035 üzenetére
Használt készülékekről volt szó. Ami még garanciális azt nem piszkálom.
7-10 esetleg még több éves készüléket ha valaki azért nem vesz meg , mert már le volt csavarozva a teteje, annak gratulálni tudok. Én is azért nézek bele, hogy piszkálták-e már, vagy látszik-e szemre valami probléma.[ Szerkesztve ]
-
Dorado1985
újonc
Creative SBS 380 hangfalhoz keresek adaptert.
Tud valaki segíteni, hogy milyen kell egyáltalán és hol érdemes beszerezni? -
Satellite
tag
válasz orbano #59915 üzenetére
Ha még hajlandó vagy meghallgatni egy újabb Kiállítás-t, akkor javaslom ezt az 1983-as kiadású Decca lemezt...
(az én kedvencem ez az 1957-es, Reiner Frigyes vezényelte Chicago Symphony Orchestra) -
Vladi
nagyúr
Használt hi-fi cuccokat hol érdemes nézni?
il sole non sorge più ad Est!
-
orbano
félisten
válasz Mezga Aladár #60035 üzenetére
én azért volt hogy megtámadtam egy kis sűrített levegővel a régi erősítőmet, az újjal sem lesz másképp szerintem
A vér nem válik VAZZE!™
-
Mezga Aladár
veterán
válasz orbano #60044 üzenetére
Üzletben fő a maximális bizalmatlanság.
Abból a végén nem lesz vita.
Ha meg nagyon csábító a holmi, max beutaltatom szervizbe, állapotfelmérésre.
Ha én adok el valamit, akkor is ehhez tartom magam.
A most 21 éves jófajta integrált, 17 éves korában lett előszór megbontva.
A portalanítást megértem.[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz Satellite #60040 üzenetére
Ha már mindenképp ragaszkodsz a boxsethez, akkor legalább olyat linkelj, ami letölthető, különben fölösleges.
Amúgy is problémás oldal, mert rengeteg egyáltalán nem letölthető, illetve csak körülményesen és igen lassan.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Satellite
tag
válasz blattida #60046 üzenetére
Elnézést, - valóban nem ellenőriztem, hogy a korábban probléma-mentesen elérhető lemezek a mai napon mind letölthetőek-e... (egyébként se nem körülményes, se nem lassú az elérésük: többféle "segédprogram" is létezik, és egy "premium-account" sem megfizethetetlen. Szerintem.) De mindezektől függetlenül szerintem nagyon magas szintű megszólaltatásai az adott zeneműnek. Remélem, meg tudod hallgatni őket.
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz Satellite #60047 üzenetére
Nem kell elnézést kérni, csak az adott lemezekről máshol lényegesen több infó található, ám alapvetően ez egy letöltős oldal, ezért írtam, amit. A linkelt biondis négy évszak például nem letölthető.
A segédprogramok alatt mit értesz? Ezek nem torrentek, egy letöltéskezelőtől meg nem lesz sem gördülékenyebb, sem gyorsabb az elérés. A tárhely szolgáltatóknak fizetés jó dolog, de ettől ez még igencsak szürke terület.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
toto0569
addikt
válasz andorra #60049 üzenetére
Nem is olyan rég ki írtam egy ilyen lemezt.Hú de jól szól,gondoltam az elején.Aztán valaki elment kocsival a ház előtt,aztán még egy és így tovább...Kb. 5 perc múlva rájöttem,hogy aki digitalizálta a lemezt, forgalmas helyen lakott.Én ezért nem szeretem...És nem az első eset...van olyan ahol folyamatosan a torkát köszörüli a "mester".
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest