Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
2.0 hangfalak fórum-rol ide jöttem hogy megoldást kérjek tőletek!
Amire szükségem van PC-alaplapra kötném az általatok összeállított
olyan tiszta hangzású fülbe mászó zenei élményt adó rendszert amit 250k~
kilehet hozni. A párom masszőr neki nagy segítség lenne egy ilyenek leírt
összeállítás . Neki meditációs zenéhez,nekem dzsessz, funki, soul zenei
vonalhoz kellene. Kertes ház-ban 20 nm2 szobába rakom. -
krichd1
addikt
válasz bajnokpityu #46001 üzenetére
Reference 5, amiről szerintem most beszélsz nem, de a Compass 2, amiről én, még igen.
(#45982) cooi111: Ez G1.Sniper B5 tetszetős alaplap, a "One Fuse per USB Port" technológia is hasznos dolog.
Amúgy majd ha a Mackó előbújik a málnásból, valószínűleg segít alternatívákkal.[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
sickoface
tag
hangzás minősége változik jobb kábelekkel és ha igen, mennyit érdemes rá költeni? egy sima hangfal meg egy rca-rca kábelt használok most. ezen kívül venni akarok egy 6,3-3,5 jack átalakítót, bár abból nem hiszem, hogy valami überdrága gyémántkirakásos kellene.
-
Martell
tag
válasz sickoface #46008 üzenetére
Kábelt akkor vegyél ha van már egy rendszered, ami drága kábel nélkül is hosszútávon hallgatható. A kábel finomhangolásra jó. Csodát nem tud tenni. Olyan mint a nőknél a smink.
Amúgy a rendszer összértékének 10-15% át szokták mondani, amit kábelekre érdemes költeni. De ez rendszerfüggő. Van lánc ami megköveteli a drága kábelt, pedig nem túl nagy az összértéke, és van lánc ami nem érzékeny annyira a kábelekre. Így akár a Cat kábelekkel is hallgatható.[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
T+A Criterion Tb120 hallott már valaki? Nem akarom megvenni, csak nem hallottam még ilyen dobozt, aztán érdekelne mik a tapasztalatok, mit érdemes tudni róla. Érdekes konstrukció.
RetepNyaraB: vagy Neked pont ilyen van?
[ Szerkesztve ]
-
sickoface
tag
ezek a bespeco márkájú kábelek milyenek?
http://www.muziker.hu/hangtechnika/kabelek/meretre-vaghato-kabelek/hangfal-kabelek-szabad-veggel
-
blattida
nagyúr
válasz Ear001 #46013 üzenetére
Nem.
Részben igen.Szokták mondani, de ordas nagy marhság.
Van, amikor igen, de sokszor nem.Ha már ennyire szofisztikált cáfolatokat adsz állításokra, akkor illene azért valamennyire kifejteni, alátámasztani, mert ebben a formában tényleg csak olyan, mint egy egészséges böfögés.
sickoface
Az olasz HAMA, körülbelül, semmi különös, a száz forintos kábeleknél jobbak, de nem sokkal.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
válasz bajnokpityu #46016 üzenetére
Igen, természetesen sokszor van rá példa, hogy a kábel minősége annyit számít, mint egy aktív elemé, szerintem itt nem is ez a tényleges kérdés, hanem az, hogy az adott zenehallgató hajlandó e annyit szánni egy kábelre, mint egy aktív eszközre?
Egy rosszul összeállított vagy gyönge rendszeren a kábel tényleg csak hangolni képes, hiszen a saját bevitt színezése vagy segít vagy nem, a neutrális hangú, mindent változtatás nélkül áteresztő kábelek pedig az ilyen rendszereken csak rontanak, hiszen csak a már meglévő hibákat tudják fölnagyítani.
Ha jó egy rendszer, akkor jöhetnek az igazán jó kábelek, amik nem korlátoznak semmit, viszont ezek valóban drágák és értékük abszolút összemérhető az aktív komponensek árával.Konklúzió: az átlagos, koránt sem hibátlan rendszerek hangja nem igényli a drága kábeleket, ott él a 10-15 százalékos arány, a hifisták zöménél is ilyenek szolgálnak, a valóban jó rendszereknek viszont kell a drága és valóban jó kábel ahhoz, hogy teljesen kifuthassák magukat.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Martell
tag
válasz bajnokpityu #46016 üzenetére
A te rendszeredben igen. Semmire sem bizonyíték. De mivel senki sem fog statisztikával dobálózni, hogy márpedig 1000 rendszerből 343nál nagyon mérvadó volt 221nél nem igazán, 289nél egyáltalán, 38nál nehéz volt megálapítani.... Így szerintem ugorjuk. És sosem fogom megérteni, hogy miért is cáfolat az, ha valaki általánosságokról beszél, tudatosan köszhelyekről (hiszen nincs konkrétum) és valaki bevetődik, hogy márpedig nála máshogy van. Ez így normális, hiszen nem igaz/hamis állításokat teszünk csak.
Majd ha azt állítom, hogy nálam reggel nem kelt fel a nap MO déli részén. És mások állítják, hogy náluk bizony felkelt és még most is süt, akkor lehet nekiugrani és megvizsgálni az állítás helyességét.
(#46013) Ear001: Szintén zenész. + talán elsiklott a figyelmed ezen a néhány betűn ---> "Amúgy a rendszer összértékének 10-15% át szokták mondani, amit kábelekre érdemes költeni. De ez rendszerfüggő. Van lánc ami megköveteli a drága kábelt, pedig nem túl nagy az összértéke, és van lánc ami nem érzékeny annyira a kábelekre. Így akár a Cat kábelekkel is hallgatható."
-
spiritex
veterán
válasz blattida #46018 üzenetére
Teljesen amatőr vagyok a kérdésben, így csak felvetek egy számomra kérdéses dolgot:
Megéri egy hifi fanatikusnak több százezret költeni a hifi láncára, ha a forrás is változó? A lemezre vett minőséget is sokban befolyásolja a stúdió munka, nem? Mert hallani jobb és rosszabb minőségű CD-ket. Tehát egyáltalán hol lehet olyan zenei anyagot szerezni, ami meghálálja ezt a minőséget? Egyáltalán milyen a hordozó? CD vagy bakelit lemez? Vagy kik azok az igényes előadók, akiknek a stúdiója is profi minőséget képvisel?[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
bajnokpityu
félisten
-
krichd1
addikt
válasz #63761920 #46005 üzenetére
Felhívnám a figyelmed a szobaakusztikával történő foglalkozással is, ha nulláról kezdesz rendszert építeni, akkor ez különösen nagyon fontos dolog a jó hang elérése érdekében. A szemléleted tágítása érdekében ajánlom elolvasásra legalább ezt a két cikket: link1, link2 (az oldalon található tesztektől inkább kíméld magad).
(#46020) spiritex: Igen, sokféle minőségű felvétel létezik, stúdiómunka is nagyon fontos. Sajnos sok olyan album van, amiből nem kapható normális minőségű felvétel. CD, vinyl kérdésben ( a bakelit szó használata miatt majd jól leszidnak ) én a "studio master" felvételeket részesítem előnyben ezekkel szemben, a túlkompreszzálási munka/gányolás előtti verziókat. Előadókkal szemben nehéz általánosítani, a különböző albumaik sokszor nem ugyanabban a stúdióban készült ( többeknek nincs saját stúdiójuk, a kiadójuknak van akihez épp leszerződtek ), ezért eltérő a minőségük. Az sem mindegy hogy ki volt épp a felvételt készítő hangmérnök és még rengeteg dolog számít. Jó minőségű felvételeket - eltekintve a kivételektől - HDtracks, Linn, stb. oldalakon találhatsz.
[ Szerkesztve ]
-
Martell
tag
válasz bajnokpityu #46021 üzenetére
Na jó de gondolom ha most hirtelen a 0ról kellene kezdened, nem úgy csinálnád hogy vegyünk jó kábeleket. Aztán keressünk hozzá erősítőt meg hangfalat. Hanem pont fordítva. Vegyünk egy jó hangfalat és erősítőt, aztán keressünk hozzá jó forrást,kábeleket, állványt, tápot, tüskét ecetera....
-
-
Martell
tag
válasz contaxg #46024 üzenetére
Mivel láncot hallgatunk, így jó kábel talán önmagában nincsen. És mi az, hogy drága? 20 millás rendszernél a 400-800 ropis siltech, nordost, HT, Valhalla kábelek nem drágák. Egy 300k-s komplett rendszernél meg hát drágább a víz mint a hús a levesben.
Amúgy én spec amit legolcsóbban tudok és határozottan jónak mondanak azok a jó kis MIG kábelek.
-
nebulo5
senior tag
válasz Martell #46027 üzenetére
Ritkán szoktam hozzászólni, de naponta többször is olvasom ezt a topikot (is).
Örülök neki, hogy egy újabb, tapasztaltnak tűnő postoló érkezett személyedben a topicba, de most azt kell észlelnem, hogy Te is tudsz "badarságokat" beírni!
Az akusztikailag ramaty helységbe, szinte lehetetlen jó hangot és hangképet kapni, legyen az bármilyen minőségű/árú rendszer, amit hallgatni akarsz.
Remélem, rövidesen felmerül ismét a "kábelminőség" téma, (mert már több mint egy hónapja nem volt terítéken) és ott sem fogsz AB tesztet és 0,1,0,1 adatfolyamot szajkózni habzó szájjal....[ Szerkesztve ]
Üdv: nebulo
-
krichd1
addikt
Bármilyen ?
Akkor most gondolj egy olyan méretű fürdőszobára, ahol még egy olimpiai bajnok atléta is alig tud mozogni, illetve a hifi eszközök el sem férnek benne. Ekkora marhaságot leírni hifi fórumban, ha viccnek szántad is rossz.
-
Martell
tag
válasz nebulo5 #46028 üzenetére
Mivel fogalmad sincs ki vagyok mi a hátterem elnézem neked ezt a szösszenetet. Váljék egészségedre, ma jó napom van.
Szeretném azért megkérdezni, hogy szerinted én mire gondoltam amikor azt mondtam ki lehet zárni a szoba aksztikáját. Aztán nagyon vigyázz, nehogy beégj a válasszal, mert még a végén a te szád lesz habzónak látszó.
krichd1 neked is szól. Jah egy olyan szobára is értem amibe el sem férek nemhogy egy hangfal. Na most ki beszél (gondol) hülyeségeket?
[ Szerkesztve ]
-
Martell
tag
Még annyi, hogy én nem szégyelek hülyeséget írni. Nem egom táplálására vitatkozom általában, hanem evoluciós megfontolásból. Farkastörvény, győzzön a jobbik. Mindenkinek a fejlődését szolgálja az igazság. Ha nincs igazam annál jobb, fejlődök... Neked nincs? Akkor tanultál vmi újat. Hol itt a gond?
A probléma ott van, hogy nem ismered a lapjaimat, így csak a saját lapjaidból indulsz ki. És rögtön a tercedre rávágod, hogy háhá én nyertem.
[ Szerkesztve ]
-
andorra
őstag
Tisztelt fórumtársak!
Az elmúlt napok történései kapcsán kénytelen vagyok hozzászólni, talán néhányak egyetétésével.
A fórum eddigi története, amellett, hogy túlnyomórészt a hifi szretetéről szólt, valamint arról, hogy megpróbáljon segíteni azokon, akik naponta tanácsért fordulnak hozzánk, folyamatos küzdelmet is jelentett, hogy egy normális hangvételú topik legyen. Ez az internet mai magyar színvonalú állapotát tekintve, nem kis feladat. Többé-kevésbé ez mégis egy sikertörténet, hogy az utóbbi hónapokban sikerült tartanunk egy elfogadható színvonalat, a bunkóságot sosem tolerálva.
Természetesen el lehet térni ettől az iránytól, ha néhányan egyáltalán szóbaállnak, tapló stílusban idetörő dúvadakkal, de az egyetlen lehetőség a korábbi színvonal megtartására, ha ettől mindenki tartozkodik a jövőben, aki a régi stílusú fórumot szretné inkább olvasni.
Ha mégsem, akkor a mackók barlangukba bújnak, a madarak meg messze szállnak. -
nebulo5
senior tag
válasz Martell #46030 üzenetére
Engem, nem is szokott érdekelni, hogy ki, kicsoda.... Nagyon messze vagyok attól a definíciótól, hogy magamat is hozzáértőnek titulálhassam a témában, annak ellenére, hogy hallgathattam már számos rendszert, amivel akár, zenét is lehet hallgatni.
Általában a hozzászólások megfogalmazásából, "szakmai" tartalmából szoktam megítélni a postoló tapasztaltságát, hozzáértését. Általában helyesek a konklúzióim, de a tévedés jogát fenntartom.
Véleményem szerint, ebben a topicban a zeneszereteten és annak minőségi megszólaltatásának hajszolásán kívül, egyáltalán semmi más tényező nem játszik szerepet, így az sem, hogy ki, kicsoda.
Ha ezt figyelembe vennénk, akkor már ott tartanánk, hogy a második bérmakereszt unokatestvérem szomszédjának a nagynénje kottatartó készítő, és így (mivel ismerem), én is értek a zenéhez.....Egyébként, véleményem szerint, a szobaakusztikai tényezőt, csak fej/fül hallgató használatával zárhatjuk ki a zenehallgatásból
Üdv: nebulo
-
Ribi
nagyúr
válasz Martell #46031 üzenetére
Farkastörvény nem azt jelenti, hogy győzzön a jobbik, hanem az erősebb / hangosabb. Nem az akinek igaza van. Ez életben is így van sajnos. És ezzel most nem akarok célozgatni.
Hifizés terén nincs olyan hogy "igazság", csak egyéni preferenciák. Nyilván felállítható egyértelmű reláció, de nem úgy működik mint a matematika ahol van igaz és van hamis.Irodába is behozom a hangfalakat és hát hacsak nem hoz be valaki 3 köbméternyi csillapító alkalmatosságot nem tudsz normális hangot kicsikarni, bármit bárhova teszel az igencsak visszhangzó terembe.
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
-
Martell
tag
válasz nebulo5 #46033 üzenetére
Én most tényleg igyekszem értelmes konstruktív beszélgetést folytatni. Ennek feltélte, hogy megértsük egymás álláspontját. Én tudom mi a tiéd. Megkérdeztem tudod-e mi az enyém.. Idézem:
"Szeretném azért megkérdezni, hogy szerinted én mire gondoltam amikor azt mondtam ki lehet zárni a szoba aksztikáját"Erre nem kaptam választ. Ellenben az egyetlen támadható fél mondatra írtál egy kis regényt. Most akkor ki a destruktív?
Majd ezt írod: "Egyébként, véleményem szerint, a szobaakusztikai tényezőt, csak fej/fül hallgató használatával zárhatjuk ki a zenehallgatásból" Igen tudom, hogy legtöbben ezt gondoljátok, ez egy percig sem volt kérdés.
Remélhetek még választ a kérdésemre vagy hagyja abba?
(#46034) Ribi : Az hogy neked milyen ideáid vannak a farkastörvénnyel kapcsolatban egy dolog. Nekem szabad más idákat táplálni ez iránt? Kérhetem azt is, hogy empatikusan abból induljunk ki amit akartam vele közölni, nem pedig abból amit nálad jelent?
"Hifizés terén nincs olyan hogy "igazság", csak egyéni preferenciák." Megkérdezhetem, hogy ezt miért nekem címezted? Megkérhetem, hogy idézetekkel támaszd alá, hogy valóban azt gondolom, hogy a hifizés olyan mint a matek?
-
nebulo5
senior tag
válasz Martell #46036 üzenetére
Ha már elindult egy párbeszéd, nem lenne fear szótlanul kihátrálnom a félreértések tisztázásából. Szolgáljon "mentségemre", hogy munkaidőben vagyok, és noha nem leszek a munka oltárának áldozata, de eléggé el vagyok foglalva más feladatokkal....
Talán, így másodszori olvasatra, annyit beismerhetek, hogy elkerülte a figyelmemet a mondat végi szmájlid (?)...
Ha mégsem a szmájlinál van a "kutya elásva" , akkor most egyenlőre, nem tudom értelmezni az egyébb, rejtett mondanivalódat.
Nem vagyok olyan pszihológiai tehetséggel megáldva (ha helyes a kifejezés) hogy minden esetben egyértelművé tudjam tenni az olyan megfogalmazásokat, amelyeket többféleképpen értelmezhetőnek állítanak össze....
De ha még lenne egy 3. (általam eddig fel nem fedezett) variáció is rejtetten, akkor elő a "farbával", ne kímélj, írd meg! Talán, délután, zenehallgatás helyett, tudnék vele foglalkozni....
időközben, ha Maci fórumtársunk előbújik a málnásból, talán Ő felvilágosít/helyretesz bennünket, mert remekül tud olvasni a sorok között is!Üdv: nebulo
-
PuMbA
titán
válasz krichd1 #46022 üzenetére
Erről jut eszembe: HDTracks szenvedés
-
spiritex
veterán
Szerintetek hol lenne érdemes meghirdetni egy kb. 1500 db-ból álló vinyl lemez gyűjteményt, ahol megbecsülik a múlt eme fantasztikus szeletét és nem párszáz ft-os árat akarnak adni egy-egy példányért?
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Dorian
félisten
válasz Martell #46031 üzenetére
Nézd, ebben a topikban nem harcolni akarunk, ide magunkat jólérezni jövünk. Ha sokszor a magunk igazát is bizonygatjuk, azt sem vaddisznó-formátumban igyekszünk tenni, azt
szeretnénkakarjuk, hogy te is ehhez alkalmazkodj. Vérre menő veszekedésekre és egymás földbe döngölésére van 100 másik hifi fórum.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Martell
tag
Különös, hogy ezt mondod, hiszen arra várok, hogy valaki megkérdezze mivel érvelek. De még SENKI nem tette meg eddig! Viszont eddig MINDENKI állítja, hogy nem nem lehet olyat amire én gondolok PUNKTUM!
Ebből inkább az következik, hogy okfejtés és racionalitás nem kell ide. Viszont kell ide az oly csodás Tocqueville demokrácia. Talán kammerer érti miről beszélek. Maradjatok sötétben, aztán nehogy véletlenül az agyatokat használjátok! Elégedjetek meg a dogmákkal amiket valamelyik hifis újság végében olvastatok. Itt meg a sok birka élvezettel bólogathat egymásnak, ha meg valaki megkérdőjelezi a dogmákat el lehet küldeni "Ez ide nem kell. Csókolom...". Megint csak jellemző birka szellem, kisajátítod magadnak a kollektív tudatot. És ezzel akarsz nyomást gyakorolni? Kívül tágasabb? Eldöntöd mi kell ide meg mi nem?
Tisztelt urak, valóban a szoba akusztikáját nem lehet ignorálni, most már belátom! Csak hadd maradjak!
Komolyra fordítva a szót, természetesen nem gondolom, hogy 3 ember miatt ne lehetne ezt a témát érdemben folytatni. Várom az érveket miért nem lehet a szoba akusztikáját kiküszöbölni?
-
PrinceHerceg
őstag
Sziasztok!
Tudom, nem ide kéne, de sürgős a kérdés, szóval szerintetek melyik a jobb?
Egy SONY STR-DB 940 QS avagy egy 1080 QS?
Köszönöm a gyors választ!
-
Tamoo
MODERÁTOR
-
Martell
tag
válasz Dorian #46044 üzenetére
Kedves Dorian! Mivel ez egy nonverbális közeg, így senkinek fogalma sincs arról kiben mi zajlik le, mikor pl e sorokat írja. Sajnos ez így is marad, ezért botorság bárki vérmérsékletéről véleményt írni. Írhatom ezeket a sorokat indulattal is, és apatikus nyugalommal is. Ez senk számára nem fog kiderülni (csak aki ismer). Hozzáteszem inkább tartozom a látszólag csendes nyugodt mosolygós pszichopata kaszthoz mint az ordítozó őrülthöz. Nem igen szoktam felemelni a hangomat.
Nem akarjuk, szeretnétek, hanem szeretnéd/akarnád. Én pedig szeretném ha racionális mederbe zajlana minden. Érvekkel megtűzdelve, tapasztalatokkal etc. Nem pedig, MÁRPEDIG NEM ÍGY VAN! Ha ezt betardod, betartjátok, én nem akadok ki és nem leszek vaddisznó. Deal?
-
blattida
nagyúr
Ha nem kezeled az akusztikusan nagyon problémás szobás, akkor akárhová és akárhogyan vándorolhatsz a szobában, a sweet point lehet, hogy meglesz, de nem lesz túl édes.
Ritka az olyan szoba, mely teljes egészében alá van rendelve a zenehallgatási igényeknek, szinte mindenhol vannak az akusztikát nagyon rosszul befolyásoló tényezők (bútorok, falak, kiszögellések, ablakok, burkolatok, stb) és ettől még lehet bennük zenét hallgatni, csak sokszor nem annyira kellemes vagy élvezetes, hiába van meg az sp.Azt az emberek igen nagy része rosszul viseli, ha a közös fürdőmedencében nem csak az eszme, hanem a szar is folyik.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest