Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
chopin42
addikt
-
chopin42
addikt
Üdv urak (hölgyek? )!
Adott egy vadi új ilyen gépház. Ebben a lemezek így vannak rögzítve, belülről ilyen. Ez szegecselés, ha minden igaz. Az az elmebeteg ötletem támadt, hogy cserélem ezeket csavarra. Kérdés adott: hogyan álljak neki, hogy ne roncsoljam szét az új kuckót? Simán kifúrom a szegecset, kiesik, megy a helyére a csavar? Ha igen, milyen?
Igazából azért született az ötlet, mert zavar, hogy nem lehet levenni a tetejét. Ebből költözik a gép, ezt ripityára szedhetem, ez a tulajdonsága már most hiányzik, pedig még nem is szedtem ki a cuccot.
Ehhez kapcsolódik: plexit mivel lehet kicsit kipofozni, polírozni az apróbb karcokat? Vigyáztam rá, de a plexije a fújástól is karcolódott, szóval nem hibátlan (és egyéb helyen is van karc a műanyagokon). Ez (fel)javítható?
Köszönöm az értékes tanácsokatSzakmai kérdések csak a fórumban...
-
chopin42
addikt
válasz cinemazealot #71722 üzenetére
Sajna nem ,de így legalább kellett gondolkodni is egy kicsit, meg jöhetett ide
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
chopin42
addikt
Üdv!
Következzen az első gányom, amit itt megosztok (és létrehoztam)!
Egy 40 négyzetméteres 10. emeleti panel előterében lévő szoci beépített szekrény az "áldozat". Eredetileg be volt polcolva és elfekvőben lévő, nem használt cuccokkal volt tele (vállalhatatlanul, arról nem is csináltam képet). A gány része az, hogy egy meglévő szekrény vállfatartó rúdját kellett beszabni, ami már nem kellett másra (egy Fieldmann FDMB 200171-E volt az eszköz, itt kaptam ajánlást, bevált!). A gond az, hogy valami ótvaros barom módon rosszul mértem le (nem is értem) és vagy 2(!) centivel rövidebb lett !
Így kellett valami, amivel kitoldom oldalra, hogy ne essen ki a tartókból. Az egyik oldalra volt egy darab hulladék bútorlap a szekrényben, de a másik oldalra alig találtam valamit, míg a konyhapulton megláttam egy üdítős kupakot Szóval a bal oldalt azzal ékeltem ki, csavarok be, és készen is állt a tökéletes gány (némi takarítás után)
Következzenek a képek a beszerelt rúddal, és bepakolva:
Takarítás előtt:
Takartítás után:
-
chopin42
addikt
válasz chopin42 #70283 üzenetére
Végül berendeltem a másodikat, remélem beválik, és az edigi sem szívat meg
Kösz a tippeket![ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
Üdv urak! Kósza látogató vagyok itt néha-néha.
Ilyen kis kézi vágó/csiszoló szerszámot keresek, pc modding, otthoni gányolgatás miatt.
Legelterjedtebb változata a dremel névre hallgat.
Azonban gyakran nézegetem az aliexpresst, és kíváncsiságból rákerestem eme eszközre.
Tokkal, vonóval, lengyelből megáll 10k alatt ez a "csoda": Hilda (23 eurós kiadás)
Kérdéseim: megölhetem-e könnyedén magam az alis szerszámokkal (indirekt módon, pl felrobban, kigyullad, agyonüt az áram, stb)?
Ha nem, van-e itthonról jobb ajánlat 10k-ig?
Tudom, hogy a dremel 3000 kezdő 16k+szállítás, de elvileg csak a saját cuccaival kompatibilis, ami feltételezhetően tovább növeli az árát, ami az én kis gányolásomhoz már lehet túl sok lenne...(venti farigcsálás, gépház acéllemez, drótháló, vékonyabb lécek, csavarok, ilyesmi).
Múltkor már volt róla szó, de azóta átgondoltam, és kell egy ilyen cucc.
Köszönöm előre is a hozzáértő, tapasztalt gányolók tanácsát
Ja, érdekelne az is, hogy a lidl-ös forrasztócuccot megéri-e megvenni, vagy van jobb cucc ennyiért?[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
Üdv mesterek!
Egy mérhetetlen tudatlanságból fakadó kérdés következik:
Adott egy ilyen ventilátor: [link]. Ezt szeretném átalakítani olyanná, hogy 140-es hűtőkhöz is fel lehessen rakni (kerek forma, 120mm-es furatok): [kép] . Bejelöltem a 120mm-es furatokat és a vágások helyét.
A szégyenteljes kérdés: milyen szerszám kell hozzá? Hallottam egy bizonyos "dremel"-ről, amire kis vágókorong, illetve csiszolófej stb illeszthető. Azt tudom, hogy ez a márkanév, és sok ilyen gép van.
Tehát van valami olcsó, jó ár-értékarányú kézi vágószerszám, amivel műanyagot lehet vágni, csiszolni, vagy gépház acéllemezében rést vágni, mesh rácsot vágni, stb? Főleg ilyen jellegú modding cuccokhoz kellene, illetve panelba, amihez éppen kapóra jön. Keret: max 10k, de ha ennyiért nincs jó, akkor vagy nem veszek, vagy gyűjtök még.
Köszönöm előre is!Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
-
chopin42
addikt
Kösz mindenkinek a válaszokat!
A helyzet a következő: volt már itt pár dolog fúrva, villanyszerelők által, meg apám is fúrt fel karnist még régebben. Szerszámok: Apám egy ilyennel, a villanyszerelők nem tudom milyet, de nem kalapácsot, mégis mindenféle különösebb erőlködés nélkül fúrtak, a klímások is csak a külső fallal szenvedtek, a belső falhoz sima ütvefúrót használtak, egy lyuk kb 10 másodperc volt (apám cuccával a karnis hosszú tiplis lyukai lyukanként 25 másodpercig tartottak, egy kézzel).
Szóval ez alapján ebben a panelban nem az a tipikus szétverhetetlen fal van, mert egyik-másik lyukba úgy ment bele a fúró, hogy csak lestem (a villanyosok fúrtak fel a konyhába polcot, ott a fúró így becsusszant, néztünk mindannyian ).
Illetve találtam a lidl-ös cuccról ezt. Valamint nálunk a vasbeton inkább ilyen szórványosan szögekkel és vasdarabokkal teleszórt cucc, a válaszfalaknál legalábbis.
Ezek alapján is minimum a fúrókalapács, a jobb fajtából?Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
chopin42
addikt
Tisztelt gánymesterek! (kérlek ne nevessetek, ha túl amatőr a kérdés).
Adott egy 10 emeletes panel, ami a 70-es évek vége felé épülhetett, szoci vasbeton az anyaga.
Régebben akcióba vettem egy Lidl-ös akkus ütvefúrót, eredetileg apróbb otthoni munkákra, bútorokhoz, jó áron volt, illetve tud ütni is.
Kérdésem: valaki próbált-e vasbetont fúrni ezzel? Én eddig ódzkodtam ettől (vezetékek, vasbeton, első lakás, még nem fúrtam betonba, stb...), de a feleségem nagyon szeretne néhány polcot a falakra. Megoldható ezzel? (ha igen, milyen fúrószár kell hozzá?)
Kb polconként 3-4 csavar, 2-3 polc, és egy időre letudom.[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
Üdv, tisztelt gányolók! Ha valaki moddolná a gépházat, és fém mesh-t keres, ezt az alis boltot nagyon ajánlom (sajna sokat kell várni de megéri).
6,5 euro, 2 db. Nagyon apró lyukú ,finom mesh, de a boltban van többféle lyukmintával, átmérővel, fehérben is. Ezek mérete 250x143 mm.
[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
válasz chopin42 #67217 üzenetére
Tisztelt gányolók, építők, mesterek!
Elkészült a ventilátor tesztelő állomás, szerintem a gány minősége mindenkinek tetszeni fog, topikhű
A nyomásmérőt megrendeltem, drága kínai barátainkon múlik, mikor tesztelhetem azt is.
Profi cuccnak sajna nem profi, de összehasonlításra szerintem megfelelő.Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
-
chopin42
addikt
válasz imibogyo #67351 üzenetére
Hmm, kösz, de kb 5mmh2o max-ig kellene, mert nagyon kis nyomást mérnék a gányolt szélcsatornámban. Amit linkeltél, nem rossz, de sajna túlskálázott, valószínű a legkisebb osztást sem érnél el a nyomás.
Kisebben nincs?[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
Tisztelt gányolók!
Kis gányoláshoz szükségem lenne olyan nyomásmérőre (manométer?), ami nem 600 bárig, de nem is 1 bárig mér, hanem lehet vele mmh2o-t mérni (meg ilyen apró nyomásértékeket), és nem csillió Ft. Létezik, ilyen?Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
chopin42
addikt
150mm pvc? Tökéletes!
Itthon nincs olyan ragasztó, barkácsboltban, egyéb helyen? Nem rendelném aliról, cak ha muszáj, a neve érdekelne (igazából a nem gagyi fajta neve).
A tesztelés főleg magamnak lenne, összehasonlítási céllal, persze megpróbálnám a körülményekhez képest pontos eredménnyel.
(#67216) Snowy_owl
Valami ilyesmire gondoltam
A másik végén még gondolkodom, oda valami tölcsér szerű dolgot gányolnék, de majd meglátom[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
Üdv mindenkinek! Szakavatott gányolóktól/építőktől érdeklődnék pár dologról.
Létezik-e olyan (víz) vezeték, aminek a belső átmérője 140mm nettó? Lehetőleg sima felületű, műanyag. 110/130as külsővel láttam, bár annyira nem néztem utána. Ilyen venti-tesztelő cucc gányoláshoz kellene, anemometer menne az egyik végébe, venti a másikra ráapplikálva, értelemszerűen a 140mm-es ventikhez is szeretném, ha jó lenne. Illetve szerintetek kéne szűkítő, és ha igen, miből? Sajna nincs 3d nyomtatóm, különben pikk-pakk fabrikálnék egy megfelelőt.
Illetve érdekelne, van-e olyan 2 oldalas ragasztószalag, ami bitang erős, műanyaghoz/fémhez is jó? Rendeltem a gép előlapjához mesh lemezt aliról, azt kellene odafogja a műanyaghoz, úgy, hogy később le is tudjam szedni (az 5.25 helyekre tennék mesh-t, oda menne egy venti, eladásnál szeretném, ha az eredeti állapoti is megmaradhatna). Köszönöm!Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
chopin42
addikt
válasz cinemazealot #66104 üzenetére
Köszi szépen! Sajna nem ezt keresem
-
chopin42
addikt
Üdv! Phantek entho pro házikóm 5.25 helyeit szeretném valami mesh anyaggal lefedni a műanyag takarók helyett, mert tennék oda egy ventit.
Igazából érdekelne, hol/hogy keressek megfelelő rácsos anyagot, ami gépházhoz való, illetve csinált-e már valaki ilyet? Erről lenne szó, jobb oldali kép műanyagjait cserélném.
Köszönöm!Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
chopin42
addikt
Üdv! Gondolkodom egy kis gányoláson, miszerint a gépem házikóját utólag feldobnám egy kis edzett üveggel.
Maga a gépház egy Phanteks Entho Pro, létezik belőle gyári tg változat is. Valaki csinált már ilyet bármilyen gépházzal? Nagyjából van elképzelésem, de érdekelnének a tapasztalatok, ha vannak. Illetve gányolnék a "nem ablakos" oldallapra belülről valamilyen hangszigetelő szivacsot, 2 oldalú ragasztóval. Kissé erősíti a &@ci hdd búgását. Milyet/honnan érdemes néznem?
Illetve felmerült az alaplap vrm hűtőborda átgányolása valami egyedi megoldásra. Hol nézelődhetek egyedi hűtők után, esetleg hogy gyártsak magamnak megfelelő méretűt?
Köszönöm előre is a tapasztalt gányolóknak!Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
chopin42
addikt
Nos a komplett gép terhelés alatt vélhetően bekajálhat 500w-t is. Az idle fogyasztás az kb 50w, e között, illetve 550+ig tudjon mérni. Másik topikban ajánották BlitzWolf® BW-SHP6 10A EU Ez is megfelelne?
-
chopin42
addikt
Itt is megpróbálom: konnektoros fogyasztásmérőt keresek, minél pontosabb, legolcsóbb ajánlhatót. Ha valakik használnak ilyet, megosztanák a tapasztalataikat? Pc tuning alatt mérném a kakaót, vega kártya mellé (ugye ha valaki vega, még kakaót ihat )
Köszönöm!Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
chopin42
addikt
válasz TESCO-Zsömle #59157 üzenetére
Felhívtam a plasti dipet, a csávó nem volt benne biztos, hogy jó lesz, mondván, kicsi a felület, és felszakadhat. Plusz ugye ledes a cucc, szóval átlátszó kéne, de az meg mattít...hmm, még gondolkodnom kell.
-
chopin42
addikt
válasz TESCO-Zsömle #59163 üzenetére
Oké, hamarosan beszerzem. Kb maszkolásra gondoltam, körberagasztom, meg leragasztom a tetejét.
-
chopin42
addikt
válasz Pete55555 #59161 üzenetére
Használnék kesztyűt, de nem akarok ekcémát/vízhólyagot/bepállást/vízesést a kesztyű tövénél. Ha felhúzok egy gumikesztyűt, kb lerohad a bőr a kezemről 5 perc után, és úgy verejtékezik, mint az éjjeli pillangó a szent templomban...
-
chopin42
addikt
válasz TESCO-Zsömle #59159 üzenetére
Persze, kifizetem, ha nincs más/jobb megoldás. Összesen lesz 30k, és valóban, megmarad. A hsz többi részére mondanál valamit? Amit a rajzzal próbáltam illusztrálni...
-
chopin42
addikt
válasz TESCO-Zsömle #59157 üzenetére
Hmm, nagyon jónak tűnik ez a Plast dip cucc Csak drága...
Ha mondjuk a kapcsolók köré készítek egy maszkot, a mozgó részt levédem, és csak egy vékonyka keretet hozok létre a kapcsoló tövénél, az működhet? Valahogy így képzelem:gány rajz (topikhoz hűen )
Esetleg van más alternatíva?
Ja és fontos, hogy el tudom távolítnai maradéktalanul? Ha mondjuk elcseszném/eladnám...Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
chopin42
addikt
válasz cinemazealot #58804 üzenetére
Igen: Noname (vagy Anonymus)
Közben bekötöttem, és működik, csak sajna kissé kiáll, úgyhogy majd ügyködöm még. Levágtam egy darab kábelt, összekötöttem a két fázist, majd felülre a folytatást és megy. Meghúztam minden csavart, tanácsolták korábban villanyszerelő (alu nem szereti a rezet és fordítva). Sajna a vezetékek eltartják, mivel elég vastag a hátulja...
Köszönöm a segítséget mindenkinek![ Szerkesztve ]
-
-
chopin42
addikt
válasz donmackó #58800 üzenetére
Köszönöm! Tehát a lényeg, hogy a feketéket folytassam, a nulla megvan a másik oldalról.
Azért volt zavar az erőben, mert egy másik lakásban egyszer akartam kapcslót cserélni, ami szimpla. Lementem a boltba, kértem egyet. Kiszedem a régit, két kék, két fekete. Nem néztem meg fáziscerkával melyik a bemenő, bekötöttem, levágta, bekötöttem máshogy, akkor is, aztán feladtam.Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
chopin42
addikt
Köszönöm a válaszokat, én is erre gondoltam, amit írtatok, de továbbra is kérdés: hová megy a nulla vezeték? Ha az L a bemenő és az X a folytatás, hol a nulla? A két alsón a rajzon szándékosan nincs jelölés, mivel nincs érintkező...
Alu vezetéknél még nem tudom hogy/mivel hidalom át a két oldalt...Legfeljebb kidobtam 600 Ft-ot. A következőnél majd mondom, hogy egy fázisos osztott kapcsolót kérek...[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
válasz cinemazealot #58794 üzenetére
Max később, nincs most nálam fényképezésre alkalmas eszköz
Gányolós rajz megteszi? Igen gány, és házi is
Régi
Amit be kéne szerelni[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
Szevasztok! Egy nagyon noob kérdésem lesz, de valahogy ez az egy nem akarja az igazat...
Adott egy csillárkapcsoló. Jelölések: L, ebbe megy az áram, ez van alul, bal oldalt. Felül 2 kivezetés, ezek kerülnek áram alá, ha felnyomom valamelyiket, jelölésük felfelé mutató nyíl... Mivel nem szedtem ki, a 0 nem tudom hova megy, valahol hátul van.
Elromlott, vettem egy újat a helyi boltban.
Hátul 3-3 érintkező jobb és bal oldalon: az alsók üresek, a középsők L1-L2, a felsők X1-X2, alul jelzés: x=n.
Mégis hogy kéne bekötnöm? Eleve egy L fázisról megy a régi, másik nincs is, itt meg van L1 L2...
Kötöttem már lámpát, konnektort, de a kapcsolókkal nem boldogulok, a jelölések nem egyértelműek...
A lakás panel, alu vezeték, fekete a fázís, a nulla elvileg a kék. Föld nincs, csak a fürdőben.
Előre is köszönöm!Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
chopin42
addikt
Üdv! Korábban mondtátok, hogy megéri megvenni a lidl-s parkside akkusfúrót. Na most azóta sem találtam, hobbi célra keresek.
Csütörtöktől az aldiban van hasonlóan noname workzone cucc: 16v, 2.5 ah samu akksi, gyorstöltő, max 32 nm forgatónyomaték, jobb-bal, fokozatváltás, stb, ledes munkalámpa, 13 rony, 3 év jótállás. Kofferben, tartozékokkal (fúró és csavarozófejek). Milyen a lidlishez képest, illetve ennyit megér-e? KöszönömSzakmai kérdések csak a fórumban...
-
chopin42
addikt
Kösz a tippet, a
vindexwd 40 valóban segített a gépház takarításábanSzakmai kérdések csak a fórumban...
-
chopin42
addikt
válasz frankstork #57147 üzenetére
Persze, kerülje a ragasztót, nem kötelező. Csak mi annó jó minőségű ravensburger 2000db-os puzzlet kézzel felemeltünk a padlóról, majd ráemeltük a kartonlapra/pozdorjára. Apám nem tudom mit kent rá, de utána simán lehetett igazgatni, majd hagytuk száradni, hiszen soha nem akartuk szétszedni. Így üveg sem kellett elé. Amit te írtál, az is tökéletes
-
chopin42
addikt
válasz Bicskás #57143 üzenetére
Ha a puzzle-mint kirakós a téma, akkor fognék egy kartonlapot ami kellően vastag, beragasztóznám, ráemelném a kirakott művet, megvárnám, míg megszárad, keretbe, aztán felakasztanám, mint egy képet. Keretbe mehet elé akár üveg is, jobb, mint a plexi, tartósabb.
-
chopin42
addikt
Köszi a tippeket, ha sikerül vennem egy jó fúrót, indul a gányolás Remélhetőleg sok-sok szakszerűnek kinéző stabil, de gány bútort tudok majd idővel létrehozni (illetve most már azt is megtanultam, hogy
vindexetwd40-et kell mindenhez használniSzakmai kérdések csak a fórumban...
-
chopin42
addikt
válasz Kernel #57064 üzenetére
Az engem is érdekelne, bútorlapból hogy érdemes bútort csinálni. Milyen fúró kell a csavarok süllyesztéséhez, kb milyen mélyre lehet fúrni, mekkora fúrószár kell? Valamint a tipliket, amikkel "összeütjük" a bútort, azokat szintén mivel/hogy érdemes fúrni? Panelban lakom, sajna nincs műhelyem, pedig szívesen kísérleteznék
Kézzel hajtottam be már csavart előfúrás nélkül, de nem lett túl elegáns, meg kissé nehézkes a 15. csavar után.Sándor -P20-Köszi, kipróbálom!
[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
Köszi a tippeket, remélem sikerül !
[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
Szevasztok, off kérdés, de nem találtam jobb topikot
Hogyan lehet leszedni a matricákat a gépházról úgy, hogy lejöjjön a ragaszó, és ne karcoljam meg semmivel? Egy phanteks enthoo pro házikóm van, az új géphez vettem, és az előző tulaj teleragasztotta rog, meg corei5 stb matricákkal, amiktől megszabadulnék, nyom nélkül. Egyet leszedett, de a ragasztó ott maradt, és begyűjti a port stb. Előre is köszi, ha gány megoldás, az se baj, a lényeg, hogy gyári gépházat szeretnékSzakmai kérdések csak a fórumban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest