- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen processzort vegyek?
- OLED monitor topik
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Autós kamerák
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
vacs
veterán
Hivatalos Pixel kereskedők:
- Yettel
- Telekom
- Alza
- eMag (itt figyelni kell, hogy eMag legyen az eladó, ne xy partner! Ez nem jó: Forgalmazza GO UNION) -
Bass
addikt
Sziasztok a kiszemelt a Pixel 9 lenne ,és van pár hely ahol egész normális árban van(B-tel,Nextelshop stb) 230-245e ft de nem tudom kideríteni h milyen régiósak lehetnek , írtam nekik de nem túl közlékenyek ,nem akarnék bolti garit hanem google.Vidéki vagyok így nem tudok boltba bemenni megnézni esetleg az imei számokat.
Tud valaki bevált jó áron áruló webshopot ahol érdemes megrendelni? Köszönöm -
macilacipaci
csendes tag
A Pixel 6 és korábbi szériások megszívták?
"Egy új, még nem hivatalos, de több forrásból is megerősített jelentés szerint a Google azon dolgozik, hogy az Android 13-at vagy újabbat futtató készülékeken bizonyos nagy biztonságot igénylő alkalmazások - például banki appok - csak akkor működjenek teljeskörűen, ha a rendszer az elmúlt egy évben kapott biztonsági frissítést. Ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy ha valaki nem frissíti rendszeresen a telefonját, akkor előfordulhat, hogy nem tud majd pénzt utalni, vagy éppen el sem indul az applikációja." [link] -
dombila
őstag
2 napja regisztráltam (opt ín) az Android 16 Béta 4 programra a Pixel 8-al, de még nem érkezett update. A Google szerint akár 24 óra is lehet, de ez már bőven több.
A Beta oldalon nézve opt-in vagyok.
Elő szokott fordulni ilyen lassú update érkezés is? -
stigma
addikt
válasz
TaylorPro #6578 üzenetére
Hali, igaz már pár hsz azóta lett amióta posztoltad, de amiket írtál, hogy fillérekért meg lehet venni, dobnál 1-2 linket nekem, mert nem találtom Ebay-en ezt a tipusú tabletet.
Ezt a tabletet Tesomnak vettem annó még 2016 környékén, használta 3 évet majd odaadta nekem, landolt a fiókban.
2 éve mikor család bővült a gyerköcökkel, egy jobb babiőrt kerestem ami nem 720p-s és látok is valamit, de 30-40k-ért sok volt, viszont a felbontás katasztrófa volt.
Vettem 2 Tapo Webcamerát 10-10k-ért és ezt a tabletet felélesztettem.
Resurection Remix ROM-ot feltettem, 7.1.2 és újjáéled a tablet, mivel 6.0.1 volt az uccsú amivel lehet használni.
Napi nevezésre nem használnám mert lassú, de nekem babiőrnek, hogy naponta fekvéskor/este nézzem hogy alszanak gyerkőceink tökéletes.
NApi használatban van több órát streamel a Tapo alkalmazás(TP-Link webcamera), melyet minden nap nullára merítek ajd feltöltöm.
Akksi nem dagadt/duzzant fel, 2-3 éve így használom, és problémamentes.Ezenfelül az USB írtad hogy kuka, de 1-2k-s áron cserélhető.
Ezenfelül Android helyett Ubuntu Touch oprendszer is feltehető, attól függ remire akarod használni , de szerintem ennyi pénzért egy besbuy vétel. -
TaylorPro
addikt
Meglepően jó még külföldről is. Görögből is 1000Ft alatt.
-
fatal`
titán
válasz
grizlisandor #6537 üzenetére
Valószínűleg nem zárt bootloader kell neki, hanem play integrity, ami nem feltétlen jár együtt.
Én mondjuk nem zárogatnám vissza, mert téglázni lehet vele.
-
MikeWazowski
veterán
Egy adott alkalmazásnál valahogy be lehet állítani h ne vegye le a fényerőt? Az se érdekel, ha beég, vagy atom mód merül a telefon tőle. Csak ne nyúljon hozzá.
-
Bferibörs
addikt
Ha jól látom,samun a google tárcsázó átvált beállítás közben a samu tárcsázójának a beállításaira 😮,ott lehet ez a beállítás. Amit rohadtul nem értek,hogy ezt hogy.
Kikapcsoltam és megszűnt a kihangosított hívás amikor felveszem google tárcsázóval. Na ezt,hogy?
( Egyébként,nem egyszerű előcsalogatni)
Ha találok valamit pixelen,szólok,már eléggé érdekel ez.🤔 -
K82
őstag
válasz
MikeWazowski #6565 üzenetére
Van rá esély h lesz lockscreen widget: [link]
-
MikeWazowski
veterán
Egyébként azért van hova fejlődni még, miért nincs lezárt képernyőre rakható widgetekre lehetőség...?
-
Kikike
tag
Üdv Kollégák!
Újabb problémába futottam bele:
Minden hívás alapértelmezetten ki van hangosítva pár napja. Én nyomtam el valahogy valamit? Vagy bug? Nem győzöm a hívásokat visszatenni a "normál" módba. -
nutfile
aktív tag
válasz
miért? van olyan teló, amin nem lehet visszazárni a bootloadert?
(az máskérdés, hogy nyitáskor/záráskor minden app és adat bukta) -
WolfLenny
senior tag
Sziasztok!
Használja valaki a sötét/fehér témát nap nyugta és felkeltéhez automatikusan igazítva? Samsungon tök jól működött, de itt nem kapcsolja át.. ötlet? -
grizlisandor
veterán
válasz
xabolcs #6541 üzenetére
Köszi a helyesbítést, a Pixel 3a visszament a gyári ROM-ra, mert az tűnt a legegyszerűbb megoldásnak, mert a LOS rendszer nem lett rajta frissítve, amivel átadtam.
Gyártók is kitolják a szoftveres támogatást, így kevésbé lesz problémás, de jó lenne, ha LineageOS-t felkarolnák a gyártók, mint anno a Cyanogenmod-ot.
-
vacs
veterán
válasz
dominating #6534 üzenetére
Android doze mód adb parancsok: [link]
embe:
dns szűrés és reklámblokkoló is okozhatja, pl adguard. -
embe
nagyúr
válasz
aldebaran #6542 üzenetére
Köszi, de most ebben a pillanatban működik. Semmi extrát nem csináltam, csak a korábban említett lehetőségek között kapcsolgattam, és végül maradt a 2. lehetőség. Nem vitaindításnak, de ezek az alap dolgok legalább normálisan működtek ios-en. Viszont ezt a rendszert jobban szeretem.... így bénázok vele még.
-
xabolcs
őstag
válasz
... a gyári ROM visszaállításával, a zárt BL-t igénylő banki alkalmazás miatt(Revolut).
A Revolut es a tobbi banki alkalmazas DEVICE_INTEGRITY-t igenyel a Play-tol, semmi koze a zart (vagy zartnak hazudott) BL-hez.
Sajnos pont mostanaban fog eletbe lepni a Play Integrity check-ek szigoritasa, amivel nehezebb lesz elerni az emlitett DEVICE_INTEGRITY-t: nem csak, hogy zart bootloader kell neki, de gyari ROM is kell neki!
Sajnos az eddigi trukkok csak BASIC_INTEGRITY-hez vagy meg ahhoz sem lesznek elegek.
Jó kicseszés a custom ROM-okkal kapcsolatban.
Igen, az! Nagyon az!
Tovabbi reszletek a Play Integrity-rol (es megkeruleserol) a Magisk topikban! De mint irtam, uj idok kovetkeznek, ami uj megoldasokat igenyel!
-
grizlisandor
veterán
Hétvégén szenvedtem a gyári ROM visszaállításával, a zárt BL-t igénylő banki alkalmazás miatt(Revolut). Itt(katt) és Itt(katt)olvashatjátok.
Jó kicseszés a custom ROM-okkal kapcsolatban.
Elvileg a Pixel-eket vissza lehet zárni, vagyis az AXP.OS azt írja, kíváncsi lennék rá, de nincs kedvem szenvedni a 7a ROM cserével. -
Essien
aktív tag
Lekopogom de nekem jön minden értesítés rendben eddig. Nem tudom mitől függhet.
-
embe
nagyúr
De szuper! Androidot használtam szinte megjelenése óta. De 1 éve elkanyarodtam ios felé. nem játszom, semmi extra. kamera jó legyen, navi meg 1-2 app hibátlanul működjön. Nem tudtam 1 év alatt megbékélni az ios-el, így visszajöttem droid vonalra, egy pixelre. És most ilyen bosszantó dolgok vannak, pont egy Pixellel.
-
dominating
tag
ha jól emlékszem valami doozle vagy mi alapértelmezetten be van kapcsolva a telefonon, amit valami scriptel lehet kikapcsolni (minden egyes újraindításnál 1 pc-re kapcsolódva le kell futtatni). Kerestem már én is ezt itt a fórumon, de nem találtam. Hátha valaki újra belinkeli.
-
-
Thom!
veterán
válasz
grizlisandor #6526 üzenetére
valószínűleg jövő hónap közepe rosszabb esetben vége A16 jön!
-
nyitom
aktív tag
Elindult a havi szoftver frissítés
-
válasz
MikeWazowski #6518 üzenetére
Bétában én nem látok ilyeneket.
-
butch3r
senior tag
-
butch3r
senior tag
De, de mindig lenemitva használom, ezt is és az összes korábbi telefonom. Szörnyű, tudom, ezért tettek bele drága pénzért a hangszórót
. Azzal hogy nem hallottam azt akartam érzékeltetni hogy az se tűnt fel, hogy rezeg, míg s20nal éreztem és hallottam is. Egész asztal bele "remegett' kb.
De köszi a tippet én se használom vibrinek!
Kikapcsolom adaptivot hátha az változtat rajta.
-
szkorhetz
őstag
válasz
Galgogergo. #6512 üzenetére
Nem vennék már 6-ost.
Gyenge modem, SW támogatásnak vége, még nagyon melegedős volt..
8-tól felfelé nézelődj szerintem. -
Galgogergo.
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek érdemes még Google Pixel 6 Pro-t venni? A B-telnél még kapható (eredetileg 7 Pro-t szerettem volna, de sehol nem találok, a B-telnél is csak 9, 9a meg 9 Pro van, meg a 6 Pro. Van még 8/8a, de speciel nekem a 8-as sorozat nem annyira szimpi valamiért.)
A 6 Pro-ban 12Gb RAM van, és egy Samsung Galaxy A71-et váltanék le rá... ami már kicsit kezd lassúcska lenni. (a másik érv, hogy meguntam, hogy középszerű béna kamerákat használok mindig. A Pixel meg ebben elég erős, főleg a Pro vonal. Van a családban sima 6 (nem Pro), szerintem az ilyen téren rendben van)
Szerintetek a 6 Pro előrelépés lenne ehhez képest? (Galaxy A71) Még árban sem vészes, de mégiscsak egy 2021-ben debütált mobilról van szó...(A Pixel 9 Pro tetszik még, de az 300 fölött van)
-
WolfLenny
senior tag
Android 16 mikorra várható?
Akik használják a betat milyen tapasztalatuk van? -
bbendre
őstag
válasz
butch3r #6499 üzenetére
Ha 10 cm-re volt akkor lehet, hogy a adaptive vibration volt. De lehet ezen már túl vagy...
https://support.google.com/pixelphone/answer/2819577?hl=en-GB#zippy=%2Cturn-on-adaptive-vibration-pixel-and-later-including-fold
When you turn on adaptive vibration, it automatically adjusts the vibration strength of your Pixel phone based on your environment. It uses your phone's microphone and other sensors to adjust the vibration intensity of your ringtone, notifications and alerts.
Open your phone's Settings app.
Tap Sound and vibration and then Vibrations and haptics and then Adaptive vibration.
Turn on Use adaptive vibration.Szóval a Lényeg, hogy az adaptívot kapcsold ki
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Videós, mozgóképes topik
- Linux kezdőknek
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Cyberpunk 2077
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- iPhone 14 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4240
- iPhone 11 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4238
- iPhone 13 128GB Független Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4237
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- AKCIÓ! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest