Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parson
addikt
válasz zolee-coul #12200 üzenetére
PTC Onshape ?
- Csak egy regisztráció kell hozzá és ingyenesen használható (hobbi felhasználóként)
- Platformfüggetlen, Cloud-based SW / data management, etc...
- Viszont csak középkategóriás sw - mid-range level product
- bla-bla-bla...(Én a Dassault Systémes / PTC-n túl mostanság nem nagyon látok, biztosan van más is.)
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
JoinR
őstag
válasz zolee-coul #12200 üzenetére
SolidEdge-nek van ingyenes verziója is.
-
nzozz
aktív tag
válasz soldi3r #12203 üzenetére
A Solid Edge Community Edition nem. Ha jól tudom gyakorlatilag megegyezik az Academic felhasználási feltételeivel: funkciók szempontjából teljesértékű (megegyezik az "ipari" verzióval), a licensz nem jár le, de nem lehet üzleti célra felhasználni, az ezzel a verzióval készült fájlokat nem lehet megnyitni az "ipari" verziós SE -ben illetve vízjelet kapnak a rajzok. Ami üzleti célra felhasználható és ingyenes, az a Solid Edge for Startups, de itt azért van pár követelmény, aminek meg kell felelni.
[ Szerkesztve ]
-
masta_dry
tag
MEGAOff kérdés:
Tudtok ajánlani olyan vállalkozást Bp-en, vagy szűk körzetében, ahol nem lepattintós áron vállalják 2-3 fémlemez alkatrészből álló termék lézervágási + hajlítási munkálatát 1db termék gyártására?
A "nem lepattintós" ár arra vonatkozik, amikor valaki jelzi az árral, hogy 500db-os rendelés alatt ne is zsibbasszuk.
Nem nekem kell, hanem egy barátomnak; aki hisztizett, hogy nem talál épkézláb céget Pesten a hobbi CNC váz új elemeinek gyártására... nem akartam elhinni, gondoltam érdeklődök nálatok. -
masta_dry
tag
Köszi, továbbítottam a cimborám felé; remélem, sikerül majd megegyezniük.
-
detroitrw
addikt
Sziasztok!
Lehet olyat csinálni az Inventorba, hogy pl. több száz azonos felépítésű model-t kell megrajzolni, és azt valami script alapján automatikusan kimentse autocad (dwg) fájlba az xls-bemeghatározott nevek szerint?
A paraméterekhez hozzárendeltem már az excelbe lévő adatokat, de jó lenne, ha lenne valami megoldás rá, hogy ne kelljen mindig az excelbe átírni az adatokat majd azt menteni, aztán a part-ot updatelni, átlépni az előre definiált drawing-ba majd azt exportálni autocad (dwg) fájlba.
Van erre valami megoldás?Előre is köszönöm a segítséget
-
detroitrw
addikt
Koszi az infot
Ha hol tudom nincs benne lisp (de attol fuggetlenul valahol olvastam, hogy meg lehet vele etetni ...)vba-val probalkozok
Talaltam olyan parancsokat ahol a part-bol az adott feluletet kivalasztva arrol keszit egy dxf fajlt.
Lehet ez az utvonal is jo lesz, mar csak magat a mentest kene automatizalni, hogy a clipboard-ba tarolt szoveg legyen a fajl neve (egyelore rakerdez a mentesnel mit szeretnek). -
tycon
tag
válasz Parson #12214 üzenetére
Kipurcant a kisgépem, kiszállt belőle a füst. Most megint feltöltötték füsttel, másodszorra. Most megy (az elektronika füsttel megy, ha elszáll nem megy.). Azt mondták kifúrták az alaplapot. Nőtt a felhasználhatósági száma, sódert is lehet vele szitálni, akár app nélkül, be se kell kapcsolni. Ezért kussoltam sokáig. No meg másért, de az nem 3D, inkább nyitott szívműtét, mint mondják. Amit legújabban tanultam: A VULÁS, ez a legújabb (nem)tudás alapú applikációm. Ez fut.
fejlesztőmérnök ny. közl. gépészmérnök
-
Parson
addikt
-
-
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
Van valami normális megoldás automatikus cikkszám generálásra? A szerelések, alkatrészek, rajzok fájljait egyedi cikkszámmal kellene ellátni, hogy azok egyértelműen azonosíthatók és kereshetők legyenek. Na most ez jelenleg nagyon szofisztikáltan van megoldva: van egy word fájl a hálózati meghajtón, benne a következő szabad cikkszámmal. Ha valaki azt "felhasználta", akkor hozzáad egyet a számhoz, lementi a fájlt és így tovább... ez még egyetlen felhasználóval csak-csak elmegy, de már kettővel is szenvedéssé válik.
Van erre esetleg valami jobb megoldás?Köszönöm
-
tycon
tag
Nálunk a pro-ban/Creo a felhasználói változó ablakát újraírtuk, és egy központi adatbázissal összekötöttük. Ez mélyen benne van már a 3d programban c++, és adatbáziskezeés a vállalatirányítási rendszerrel összekapcsolva. Ha Creo, akkor a hazai forgalmazó segíthet. A Winchill segíthet, ha más azt nem tudom.
fejlesztőmérnök ny. közl. gépészmérnök
-
masta_dry
tag
válasz flashpointer #12221 üzenetére
15 fővel Excel? Aaaz igen
Összeállításokon hogy tudtok közösen dolgozni?
Nem halásszátok el egymás elől a számokat úgy, hogy 1-2 nappal később derül csak ki, amikor a komplett doksit mentenétek? -
masta_dry
tag
válasz Kicsipampam #12226 üzenetére
Persze, használjuk is. Mondjuk akármi jó lehet, ha fegyelmezetten működtetik. Na ez nem teljesül általában...
Más:
Ha valakit érdekel, hogy egy-egy modellezési alapfeladat miként oldható meg egyik vagy másik cad rendszerben, vagy csak általában el szeretne indulni a kályhától, a modellezést tanulva, annak ajánlom az alábbi linket:
http://cad-feladatok.c3d.hu/dw00/doku.phpproE, Catia, NX, Creo, Solidworks, Inventor, Onshape
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
nem szép dolog a kalóz SW verzió. Ha esetleg ilyet használok heti 1-2 órát véletlenül az otthoni gépen, kikapcsolt internettel, és a fájlokat a licenszes munkahelyi gépen is megnyitom, akkor abból lehet probléma? Van ilyennel valakinek tapasztalata?
-
Kicsipampam
tag
válasz RAiN91 #12229 üzenetére
Otthon használod, majd ipari verzióval megnyitod, lejelent a központnak. Egyenlőre ezért még nem büntetnek, mert a te céged nem tudhatja azt, hogy milyen verzióval (hivatalos vs. kalóz) készítették azt az alkatrészt. Nincs erre ellenőrző mód a szoftverben, hogy a te figyelmedet erre felhívja, ezt számodra láthatatlan módon a háttérben végzi. Ha bérmunkában is dolgoztok, akkor te nem tartozol felelősséggel ezért, hogy a kapott alk. ki mivel és milyen módon állította elő. Ha az otthon elkészültet .step formátumban viszed be, akkor még kissebb a lebukás, de ezt nem tudom biztosan. De, ha meg van a cégnél hivatalosan, akkor a kulcsot otthon is tudod használni és minden probléma megoldva, szerintem ez a rizikó mentes útja.
[ Szerkesztve ]
-
RAiN91
őstag
válasz Kicsipampam #12230 üzenetére
Köszi a választ, akkor nem túl biztonságos, legalábbis hosszabb távon. A STEP fájlra én is gondoltam, rajz esetén pedig PDF, DWG gondolom, ami univerzális. Bár az igazi az SW fájl volna, ha később módosítani kell, akkor lehessen a licenszes gépen.
[ Szerkesztve ]
-
RAiN91
őstag
válasz Kicsipampam #12232 üzenetére
De ezt a melóhelyemnek tudnia kell gondolom? Mert amit szeretnék, az maszek dolog, ezért nem akarom a munkahelyen csinálni. Viszont ha haza hozom a licenszet, gondolom látszik valahol, hogy használom. Van céges laptop is ami mindig nálam is van, de viszont az SW egy német gépen van, amihez mindig csatlakozunk. Abba pedig már bele láthatnak.
-
Kicsipampam
tag
válasz RAiN91 #12233 üzenetére
Ha maszekolni akarsz magadnak, de hasznot nem termelsz, akkor tudsz otthoni hobby felhasználásra magadnak SW-t kérni a forgalmazótól. Ebből bajod nem lesz. Valszeg az ipari verzió nem tudja megnyitni, de köztes formátumban be tudod vinni. Ha ezt nem akarod, akkor még mindig meg tudod azt csinálni, (én is így csinálom), hogy szombaton nem megyek be dolgozni, de a gépemet bekapcsolva hagyom és távoli eléréssel munkálkodok akár az SW-el. Nem gondolom, hogy ezt a cégnél bárki is az orrod alá dörgölné meg figyelné, hogy te a céges SW-el mit tervezelsz, rajzolsz. Így sincs bünti.
[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
válasz Kicsipampam #12234 üzenetére
Ez a távoli vezérlés nem egy rossz dolog, igazából én is használom más célból (Teamviewer), de ott a távoli gépen mindig kell egy jóváhagyó lépés, mielött létrejönne a kapcsolat. Te hogy / milyen szoftverrel csatlakozol a távoli gépre, ha a cégnél nincs benn senki, csak a gép fut némán?
[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
válasz flashpointer #12237 üzenetére
Miért kell a Teamviewer, ha google remote desktop-pal tudsz csatlakozni?
-
flashpointer
őstag
válasz Parson #12239 üzenetére
teljesen jogos kerdes: az otthoni asztali gepem remote desktopja nem csatlakozik valami miatt a munkahelyire, (regen mukodott, azota wintelepites minden volt de ugyanugy nem reagal csak beakad a kapcsolodasnal) de a telefonra telepitett meg igen, viszont ertelemszeruen telon nem tul kenyelmes dolgozni . Ha mukodne kifogastalanul csak ezt hasznalnam mert mar bejelentkezes elott is aktiv es nem kell mindenfele programot elinditani hozza.
-
Parson
addikt
válasz flashpointer #12240 üzenetére
áá, szóval te kényszerböl csinálod a csatlakozást kétlépcsösre... oké...
Kell telepiteni a távoli gépre a google remote desktop-ot? Céges gépre nem szereti az itteni IT ha telepitgetve vannak extra cuccok...Illetve kérdés, hogy egy otthoni egymonitoros rendszer hogyan kezel egy céges 3 monitoros rendszert távolról... ezt sosem teszteltem így.
[ Szerkesztve ]
-
zsoltip
őstag
Sziasztok!
Leginkább 2D CAD rajzok módosításához keresek szoftvert.
Az Autodesk AutoCAD LT feleslegesen drága lenne ehhez.
A legtöbb rajzott ebből készítik, ami hozzám érkezik, tehát DWG formátumról beszélünk.Milyen alternatívát javasolnátok?
(Igen, "természetesen" Windowson...) -
Parson
addikt
válasz zsoltip #12242 üzenetére
Kérdés, milyen szintü módositásra gondolsz. Lehet vmihez elég a Paint is, lehet vmihez a full AutoCAD kell majd.
Tökéletesen megfogalmazott igény nélkül nehéz bármit is javasolni, csak ötleteket lehet dobálni vaktában.───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
lali81
tag
sziasztok, vállal esetleg valaki hallgatói műszaki rajzos feladatot mellékes keresetért? Ha igen, kérem, privátban írjon nekem.
-
Agent T
tag
Sziasztok!
Solidworksből már csak online próbaverzió létezik, vagy lehet még valahol találni PC-re telepíthető verziót is?
Igazi profi. Úgy csinálja, mintha könnyű lenne....
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest