Új hozzászólás Aktív témák

  • hentes555

    senior tag

    Sziasztok!

    Számítógépes hardver kérdéssel fordulnél hozzátok, rögtön kettővel. Egyetemen ettől a félévtől kezdve kell terveznünk 3D-ben, pontosabban SolidWorksben.
    1. kérdés: Felraktam a diákverziót a gépemre, de sajnos elég halovány teljesítményt nyújt, sokszor megakad és másodpercekig semmi, aztán elindul, 1-2 másodpercre megy, majd megint lefagy. Amikor még csak szkeccset rajzolok a legelején addig ok, de amint assembly-ben összerakok pár egyszerűbb mdb-t, pl. zártszelvény, kezdődik a fent leírt történet. Próbáltam feladatkezelőben figyelni az erőforrások kihasználtságát, ram 50 % körül, proci 20-50 közt.
    Konfig: Intel G2030, 4 Gb DDR3, 120-as Kingston V300 SSD.
    Mit kellene fejleszteni ezen a gépen, hogy működjön rendesen? Gondolom egy dedikált GPU-ért esedezik, de milyen kellene, amivel már normálisan lehetne használni?

    2. kérdés is ehhez hasonló: Tervezek egy laptopot venni, vár még nem döntöttem el, mennyire lenne szükségem rá a tanulmányaim alatt, fölöslegesen nem venném meg. Max. 50-60k-m lenne rá, ennyiért használt üzletiket néztem, pl. Dell E6430, HP 8470, stb. Ezekben általában i5-ös procik vannak, 4 GB ram, dedikált VGA ha van is legtöbbször NVS 4200. Ezzel mennyire lenne használható az SW?

    "Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"

Új hozzászólás Aktív témák