Új hozzászólás Aktív témák

  • Apollo17hu

    őstag

    Sziasztok!

    Szombaton vettem egy webshopban egy kártyafüggetlen WP-okostelefont, amit magyar nyelvvel, tartozékokal, 2 év garival hirdetnek.

    Személyesen vettem át, minden tartozék megvolt, 2 év gari a számlán, udvarias kiszolgálás stb. Otthon vettem észre, hogy a nyomtatott "guide" kizárólag olasz nyelvű, sőt, a dobozra is "GARANZIA ITALIA" van ragasztva. A telefon bekapcsolás után egy bazinagy Vodafone-logóval indul, majd a kezdeti beállításokat követően a Vodára jellemző piros csempék jelennek meg. Magyar nyelvet ugyan ki tudtam választani, de pl. a böngésző valami olasz oldallal indít.

    Csináltam egy gyári beállítások visszaállítását, maradt a Voda-logó és az olaszos cuccok. DE: a telefon működik vodás és t-mobile-os SIM-kártyával is, tehát függetlennek tűnik.

    Kérdés: mennyire valószínű, hogy Olaszo.-ból feketén jött a teló, amit néhány hónapon belül tiltanak? (IMEI-számot a Nokia-oldalán ellenőriztem, azt dobta az automata, hogy a készülék még garis.) Egy független telefonnak nem szolgáltatói logó nélkül kellene üzemelnie? Mivel tudná az üzlet bizonyítani, hogy a telefon legális forrásból van? Mire kell/lehet hivatkoznom, ha nem nyugtatnak meg, és elállok a vásárlástól (= visszakérem a pénzem)? Pl. önmagában a vodás logó lehet indok? Vagy az, hogy nem adtak mellé magyar nyelvű útmutatót?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák