Új hozzászólás Aktív témák

  • Never79

    tag

    válasz tomcica #82694 üzenetére

    Ezen már én is annyiszor gondolkodtam, hogy melyik a "helyes út", de nem tudom eldönteni. Szabó Gábor ultrásokkal futtat 100,200 stb sorozatokban, meg is van az eredménye, azért itthon a Sashegyi Gepárdok egy szintet képvisel. DE, Olivér és "kinevelt" edzői meg tudom, hogy ilyeneket nem futtatnak, persze náluk is vannak intervallok, ami 3x-6x 3-6-8 p leginkább fm pulzus körül, értelemszerűen az élezésnél minél hosszabb, ez heti 2x. A többi km gyűjtés aerob alapon, néha picit felette. És vannak most is tanítványi, akik terepversenyen elől végeznek. De Csécsei Zoli is ott van példának, ő is "csak" alapot épített, km-et gyűjtött. Igaz ultra már több tényezős futás, a jó felkészülés csak az egyik lába.

    Szerintem én most csak azért kaptam ennyit, mert óvatos az edző, nem ismer még, bár a 2 perceken én is meglepődtem. Visszanéztem 2019-es fm-es felkészülésem ott azért az utolsó hetekben volt ám olyan, hogy 5 p maratoni tempó, majd arra felkapva 2x 10 vagy 15 p fm tempó/pulzus. Valószínű ha azt mondanám most, hogy 1:30-as fm-et szeretnék, akkor máshogy készülnénk. De volt hogy 10k-ra készültem, akkor 176-ra kellett felnyomni 3x-4x 3-5 p-re a pulzust, többi km gyűjtés volt. Ez ma szerintem nem menne, de lehet kipróbálom felfelé, meddig megy fel a pulzusom.

    Meg hát amit már sokszor leírtam Plandurance-ról (és onnan gyökeredzik a volt és jelenleg edzőm is), hogy arra törekednek, hogy stabilan lefusd a céltávod, nem arra, hogy megnyerd, ha összejön a jó hely, az csak plusz. Szerintem.

    Te/ti edzetek ultrára? Nem 50 k-ra gondolok, azt jobbak lefutják 4 óra alatt, hanem 8-10-15 óra futásra?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák