Új hozzászólás Aktív témák

  • Hi!King

    őstag

    válasz #64052736 #76740 üzenetére

    Jó esetben a felső nem ugyanaz, ezt akkor tapasztaltam meg, mikor 12 órás tájfutáson, egyszerű dekás terepcipőben kezdtem, majd úgy 8-10 óránál feltörte a lábam, ezért egy aszfaltra szánt cipővel folytattam, erre végigszurkálta minden a hátralévő időben a lábamat, szénaszálak, tüskék, minden amit el tudsz képzelni átjött a gyöngyvásznon, míg a terepfutó cipő, még ha baromi olcsó darab is volt, megvédett ettől.

    Aztán szintén felsőt érintő kérdés, hogy a drágábbak között vannak goretex-esek is, vagy más módon oldják meg a teljes vagy részleges vízállóságot.

    Szintén fontos, hogy az aszfaltra szánt cipővel szemben a jó terepcipőnek keményebb a talpa, főleg szikás terepen fogod meghálálni. Illetve valamivel keskenyebb is. Persze erre van számos ellenpélda, de azok nagyjából az elmúlt 10 év elbaszott divatja miatt alakultak ki, a terepre szánt Hoka és annak koppintásai szerintem inkább anti-terepfutó cipők, amik könnyebb terepen lehet hogy kényelmesek, de komolyabb terepen szenvedés lehet bennük futni.

    Szerk.:
    Ja, és persze a legfontosabbat kihagytam, a külső talp mintázata, a nagyobb bordázottságtól kezdve a stoplikon át a szögekig, attól függően milyen terepre van szánva.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák