Új hozzászólás Aktív témák

  • itouchfan

    senior tag

    Versenybeszámoló - Szerelmes Füred 2023

    Ma a címben említett versenyen voltunk, a 2x7 km - páros váltó távon. Mielőtt rátérnék a részletekre, pár szóval a versenyről. Nevezéskor igazából semmit nem tudtam a verseny múltjáról, színvonaláról, csak azért tetszett meg, hogy a barátnőmet egy kicsit belelkesítsem, motiváljam ezzel a programmal. A verseny Balatonfüred központjában van, a versenyközpont pedig a sétány mellett egy házban, mosdóval, paravános öltözővel. A rajtszám átvételtől kezdve a frissítés, forró tea, rajtok, minden nagyon gördülékeny és profi volt. A versenyen több szám közül lehetett választani, 50 km, 21 km, 7 km egyéni, párban és 2x7 km váltó volt a gyerekfutam mellett. Számomra tetszetős mennyiségű, de nem tömeges mezőny gyűlt össze, aminek az ereje is imponáló volt. Az 50 km férfiaknál a legjobb négybe kerüléshez 3 óra 50 percen belül kellett menni, a győztes, egy huszonpár éves srác pedig számomra brutális, 3 óra 22 perces idővel nyerte meg a távot, ami után a befutónál teljes csalódottan vette tudomásul, hogy nem sikerült 4.00 p/km alatt végeznie, csak 4.02 lett... A félmaratonon kb 140-en indultak, bőven 1:30 alatt kellett futni a dobogóért és környékéért, asszem 1.22vel nyertek.
    A 2x7 km váltóban 30an voltunk, a fiúknak kellett kezdeni. Ahogy írtam itt, heti 2-3 futással és 3-4 bringával készültem a télen az elmúlt másfél-két hónapban, abszolút alapozó jelleggel. A 2-3 futás közül egy általában egy hosszabb terepezés volt, a másik 1-2 az 60-70 perc környéki alapozós, amibe néha raktam egy kis fokozó futást a végére de semmi extra. Szóval kíváncsi voltam, hogy mit tudok így kifutni, mert az utóbbi években abszolút nem futottam tempót (bezzeg 2017-18ban, sok év foci után egy két futással kiegészítve, felvételin 6:48-as 2000m ment :K ).
    Hát itt is voltak golyólábúak, rajt után 100-150 méterrel ránéztem az órámra, 3:44 p/km, mondom ez sok lesz, el is engedtem az elejét, utána már csak szembe láttam őket :D de beálltam a tervezettnél kicsit gyorsabb saját tempóra, és végül 32.06 alatt, 4.30-as átlaggal futottam le a 7,12 km-t. (Egyébként a verseny 3,544 m körpályán zajlott, sajnos egy éles fordítóval és egy éles kanyarral benne, de összességében szép és jó pálya volt, végig a Tagore sétányon, plusz a strandok felé). Nem volt maxos nekem ez a futás, szerintem maradt még benne egy 8-10 mp km-enként, 5 km után az járt a fejemben, hogy oké-oké, szedni kell a lábam, de jó lenne ezt kifutni 10km-ig, menne most és egy 45 alatti felmérőt letolni jó lett volna:U Összességében jó teszt volt, látszik, hogy bőven kell még dolgozni a sebességen, meg kilépni majd a komfortzónából. :K

    Gyönyörű idő volt, 8 fok, napsütés, a versenyt pedig (jövőre) ajánlom, 9000 Ft volt a nevezés/fő (igaz, nem a legelső ársávban, hanem a végelé inkább), de a frissítés (ha kellett volna) extra volt, tea, érem, öltöző rendben volt, hotel voucher és 9000 Ft futócipő utalvány járt mellé, szóval általam ez egy ajánlott esemény, megtörni kicsit a téli monotonitást. :B Kicsit hosszú lett, remélem van aki elolvassa azért. ;]

    „Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

Új hozzászólás Aktív témák