Új hozzászólás Aktív témák

  • Agony

    aktív tag

    válasz Fred23 #57136 üzenetére

    Nem érdekel a táv, a tempó, meg úgy általában semmi a futással kapcsolatban, csak zsírt akarsz éget, de azt mindenek felett (csak zsírégető zónában, csak sapka nélkül).

    Felesleges erre ennyire ráfeszülni, minden mozgással égetsz zsírt. Az hogy van egy 15 BPM-es zóna, ahol ez valamivel hatékonyabb, meg hogy sapka nélkül +1%-kal többet egeszt... hát pont felejthető tényezők. :)

    Eleve honnan tudod, hogy melyik pulzus tartományban égeted leghatékonyabban a zsírt? Az általános képletek adnak egy hozzávetőleges zónát, de pontosabbat csak akkor kapsz ha elmész egy teljesítmény diagnosztikára, amit utána 6/12 havonta meg is ismételsz, mert nyilván fejlődik az állóképességed.

    Aztán emellé elolvasol néhány sporttáplálkozás szakkönyvet és optimalizálod a táplálkozásod, számolod a kalóriát és grammozol a mérlegen, mert ugye ha fogyni akarsz akkor többet kellene elégetni mint bevinni, azt is valami hasznos forrásból.

    Szóval szerintem kár ezen ennyit stresszelni, meg matekozni egy 15eFt-os fitness karkötő precízségén. A fogyásodra 70%-kal nagyobb hatással van, hogy mit eszel, mint hogy mennyi kalóriát égetsz. Ha odafigyelsz a kajára és mozogsz (bármit) napi 30-60 percet, akkor meglepő lenne ha nem fogynál.

    Engem most nyáron 3 hónapra eltiltottak a mozgástól (2 hónapig még sétálni se lehetett), de hozzá igazítottam a kajámat és egy grammot nem híztam a kiesett időben. Június 27-án 70,6 kg-nál esett szét a szekér, ma reggel meg pl. 70,5 kg voltam. :K

    Ez még mindig a kedvenc cikkem a Logouton a témában:
    Metamorfózis: a T-1000 születése

    [ Szerkesztve ]

    Start with a whisper, end with a scream!

Új hozzászólás Aktív témák