Új hozzászólás Aktív témák

  • ígyvanferi

    addikt

    Nekem most kicsit elszállt a motivációm.
    Hogy az UB-t elhalasztották, az nem ért túl váratlanul. Helyette az otthoni futóklubbal megint terveztünk egy amolyan privát UB-t, annyi csavarral, hogy a városban futjuk le a 220 km-t, a főtéren váltva egymást szombat déltől másnap ameddig tart, addig. Ezt az eredeti UB időpontjában, tehát erre a hétvégére szerveztük, de mivel még mindig van kijárási korlátozás éjjel, hiába van sokunknak munkáltatói igazolása, a futkorászás mégsem annyira fér ebbe bele (különösen azért, mert nem illegálba' akartuk, hanem a helyi média bevonásával, kicsit promózva az egészséges életmódot, a futást, a futóklubot). Szóval ez lefújva.
    29-én lett volna egy félmaraton verseny, ugyanígy otthon, Cegléden. Ez lett volna az első ilyen jellegű városi futóverseny. Tavalyról halasztódott mostanra első körben, majd pár napja bejelentették, hogy újabb egy évet tolódik az időpontja.
    Szóval végül minden, amire a tavaszi készülést felépítettem, oda. Persze önszorgalomból megfuthatnám a célul kitűzöttet mindkét hétvégén, de ahhoz kevésbé van most kedvem. Hátha addig visszatér a kedv, legalább a hó végéig és akkor egy félmaraton felmérőt azért csinálok. A kétszer 1 órás 15 km-t meg, amit az UB-n, illetve helyette a privát UB-n terveztem, hagyom, az túl nagy melónak érzem egyelőre. 10K-s felmérőt meg tulajdonképpen két héttel ezelőtt megfutottam, amikor menet közben jött az ihlet, hogy ha már ilyen jól megy, akkor rendesen odateszem magam. Sikerült ugye beállítani másodpercre pontosan az őszi 38:46-ot. A félmaraton maradt a tavasz lezárására már csak.
    Vasárnap megint terepre mentem, lefutottam a Mókus-kör útvonalát és marhára élveztem. Szívesebben futnék most ilyeneket heti egyszer. De az a félmaratonos tempót nem annyira szolgálja, úgyhogy még lehet erre az egy-két hétre maradok a felkészülésnél és csak a felmérő után teszem a terepezést rendszeressé.
    Vagy van valami ötletetek, hogyan motiváljam vagy egyáltalán motiváljam-e magam a tervezettre, vagy csak fussak, ahogy jól esik, aztán majd őszre megint felállítom a célokat?

Új hozzászólás Aktív témák