Új hozzászólás Aktív témák

  • Hi!King

    őstag

    válasz emvy #48084 üzenetére

    Én minden futás után nyújtok, de én sem tudok teli talppal leguggolni, de a lábujjhegyes guggoló póz is fárasztó, valamint nagyon rugalmatlan vagyok az összes lehetséges nyújtásban. Mindez sosem volt másképp, és mikor anno kosaraztam, ott volt összevetési alapom, az utánam következő legrugalmatlanabb emberhez képest is nevetséges volt a legtöbb nyújtógyakorlatnál, amire képes voltam.

    Viszont kicsit én is ehhez kötöm a sérülésveszélyt. Mikor anno több mint fél évig sérült volt a térdem, a tájfutó edzőm és az egyik egyetemi testnevelő is azt mondta, hogy ha egyenesen állok, akkor is kicsit hajlítva van a térdem, és ez így nem jó, többet kellene/kellett volna nyújtanom, mert így valószínűleg túlzottan hajlított térddel érkezek futásnál, plusz ha nem nyújtok eleget, szerintük a combom is beáll, így a térdízületemnél nem tapadnak eléggé az izomrostok. Nem tudom, azóta olyan szintű térdproblémam nem volt, mint akkor, azelőtt és azóta is nyújtok, de ugyanannyira feszes vagyok most is.

    Mondjuk mikor aktívan tájfutottam, ott meg volt olyan klubtársam, aki rugalmas volt, és túlzott nyújtás okozott neki sérülést.

Új hozzászólás Aktív témák