Új hozzászólás Aktív témák

  • #16820480

    törölt tag

    válasz lugosi #26483 üzenetére

    Ez a FF téma eléggé csak p*csméregetés a gyártók részéről (meg a felhasználók részéről is leginkább az). Ugye annak idején a FF (illetve kisfilm) azért terjedt el, mert sokkal kompaktabb tudott lenni a többieknél, és ezért simán magával tudta vinni az ember. Persze akkoriban is sokan lesajnálták, hogy az kis vacak játékszer, aztán mégis milyen elterjedt lett, most pedig az a méret-etalon.
    Ugye amióta AF és OIS, IBIS van a gépekben, a FF méretelőnye kicsit elveszett, mert az optikák is nagyobbak kell legyenek a motor meg elektronika miatt, illetve a vázak is meghíztak az elektronika, akksi, IBIS meg egyebek miatt. A kisfilm méretét manapság inkább az APS-C hozza már, mint a mostani FF gépek, szóval szerintem az vicces elképzelés, hogy a FF lett az új APS-C és a KF meg az új FF. Ezer éve vannak KF gépek, és nem csak az ár miatt nem lettek olyan népszerűek. Profi fotósoknak bizonyos esetekben tényleg jól jöhet az a technológia, de amúgy csak kütyübuzulás, sznobizmus és pixelkukkolás vannak inkább mögötte.

    Vannak a nagyobb és kisebb szenzorméretnek is előnyei és hátrányai is. Az ilyen "csak a FF" emberek nálam egy kategóriában vannak az "i shoot RAW" pólót viselőkkel, meg az i have a 1D típusokkal.

Új hozzászólás Aktív témák