Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
Már tényleg kíváncsi vagyok erre a szatyorra, dobjatok már egy képet léCCi!
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
ruan
tag
Milyen polárszűrőt vegyek?
Hama
Hoya?
tudtok olcsón jót?
ilyenem van: Lowepro Topload Zoom Mini 4,700,--= StarIICraft =- Hell, it's about time!
-
ruan
tag
Sziasztok
A kecskeméti repülnapon fogok fotózni
a kérdésem hogy a repülőkre hogy fókuszáljak, főleg ha messze vannak?
ha a gép mondjuk a háttérre, felhőkre fókuszál vajon éles lesz a repülő/helikopter is?
a gépem egy fuji6500fd
a válaszokat előre is köszönöm-= StarIICraft =- Hell, it's about time!
-
net84
őstag
egyáltalán nem biztos! Én pl. most motoros felvonuláson kattogtattam párat, sikerült párnál elbasznom a fókuszt. Pedig rövid záridővel dolgoztam, de a képeket elnézve, néhol még rövidebb kellett volna...
szvsz amennyire lehet rövid záridővel kell dolgozni, az ellenfényre oda kell figyelni, és törekedni, hogy a gépen legyen a fókusz.
Egyébként 3 hete és is egy 6500fd-t birtoklok. Igaz még erősen a tanulófázisba fottózok, de alakulgat. A gép egész jó, de ''elég gyorsan'' megeszi az aksikat. Egy délutános + estés fotózáshoz 2 garnitúra akku elkel (2500mAh).
Tatyót igazán normálisat még nem találtam normális árban. Ideiglenesen egy HAMA álló táskában van. Most asszem a hozzá adott elválasztót kivágom középen körkörösen, hogy ne az optikán támaszkodjon amikor a táska a vállamon van.Read only...
-
M0RGI
őstag
A fókusszal nem vagyok megelégedve. Szobában egyszerűen katasztrófa, vaku nélkül 10-ből 1x talált fókuszt, a segédfény elég rapszódikus, mert vagy bekapcsol, vagy nem. Ez utóbbi érthetetlen.
A manuális fókusz is megbízhatatlan. Ha szemre néztem, akkor jó lett a kép, de ha arra tekertem amerre a gép jelezte és ott hagytam amit ő helyeselt, totál rossz lett.
Igaz még nem készítettem sok felvételt és nem is volt időm tökölnöm a full manuális beállításokkal, de én nem vagyok 100 %-ig megelégedve.
Remélem ez a jövőben változni fog...
A képstabi is nagyon hiányzik, mert ezzel a géppel rohadt nehéz bemozdulásmentes fotót csinálni (biztos én vagyok a béna). Az A60-asom igaz sokkal xarabb volt, de szinte egy kép sem volt elmosódva. -
tpeter
aktív tag
Azt mondjuk nem értem hogy a vakunak mi köze van a fókuszhoz, de most nem is ez a lényeg. Nekem elég jól működik bár általában a manuál fókuszt használom és az autófókusz gombot nyomom mellé. A stabilizátor valóban hiányzik (nekem is) de annyira nem katasztrófális a helyzet. Általában EVF-et használok és 28 mm-en van hogy az 1/5-öd sec-ot is ki tudom tartani. De az 1/10-et szinte mindig sikerül.
-
tpeter
aktív tag
És tényleg gyorsan merül? Arcfelismerés, folyamatos fókusz kikapcsolva? Na nem tudom hogy ezek mennyire számítanak, de nekem sosincsenek bekapcsolva.
Egyébként meg akksigondom azóta nincs, mióta egy 7Ah-ás ólom-savas akkumlátorról hajtom... Azt nincs gép ami hamar lemerítene.. -
M0RGI
őstag
Annyi köze van, hogy kevés fényben minden gép nehezen talál fókuszt, vakuhasználat esetén a sok fény miatt meg mindig.
A manuál fókusz-autofókusz gomb kombináció hogyan használható hatásosan?
Ja és egy olyan észrevételem van, hogy ha a menüben vagyok (azon belül is valamelyik pontban), a back gombbal mindig kilép totálisan és nem csak egy lépést vissza.
Ez nálatok is így van? -
tpeter
aktív tag
Neked villan a vaku amikor fókuszt keres a gép? Az enyém bizony nem... ezért van rajta AF segédfény.
Az AF gomb (vagy mi a neve) pedig semmi extra. Manuál fókuszban nyomd meg, és megtörténik a csoda.
A menüben meg ne back-et használj hanem ''vissza'' nyilat. Asszem van ahol ez működik.
[Szerkesztve] -
M0RGI
őstag
Hmm.. Igazad van, közben nem villan a vaku. Akkor nem értem az egészet.
De akkor az AF segédfény miért nem kapcsol be mindig a sötét szobában?
És akkor miért készül vaku nélkül majdnem mindig életlen kép, vakuval meg éles?
Talán mert ISO100-ra van rögzítve, érzékeli, hogy a vaku is OFF és nagyobb záridővel dolgozik, amit nem tudok megtartani??
Na, akkor a back gomb helyett megkeresem azt a vissza nyilat.
Köszike! -
Panthera
őstag
Ha tok érdekel valakit, én a Media Marktban vettem 2 hete egy Marco Polo-t 2700-ért (rakhatok fel képet is...) A belseje nem plüss, de jól ki van párnázva a fala, meg a rekeszértéke is jó.
tpeter, milyen az az akksi konkrétan???
Állványt milyet használtok hozzá, és bevált-e? A minimum ár, ami alatt felejtsem el? -
tpeter
aktív tag
egyszerű:
a vaku miatt hamar ''beégnek'' a pontok, amúgy meg folyamatosan ''töltődnek''.
példa: sötétben amikor vannak háttérfények (utcán) vakuzz le valakit aki közel van hozzád, úgy hogy mozgatod a gépet viszonylag gyorsan. az illető arca tökéletesen éles lesz, a háttér viszont masszívan elkenve. Nem használ más záridőt, csak az történik hogy a nyitott zár mellett a vakus képnél már egészen hamar ''beállnak'' a képpontok, míg vaku nélkül az időben folyamatosan töltődnek.
megítélésem szerint az AF segédfény akkor kapcsol be, amikor tényleg kell. Fogalmam sincs mi alapján dönt, de szerintem jól működik. -
tpeter
aktív tag
válasz Panthera #2120 üzenetére
akksi: [link] elég hasonló, csak KSL márkájú. Csináltam hozzá egy kis adaptert ami a 12V-ból 5V-ot csinál. Lehet ilyet Fujiban is venni, de elég drága. Ott az a neve hogy ''car adapter''.
Természetesen nem cipelem magammal ezt a cuccot, de a csillagjárós kép projektemhez mindenképp kellett valami rendes táp. Lehet hogy fogok venni egy kisebb akksit is, ez sajnos kb. 2,5 kg amivel nehéz ugrándozni.
Az állványom egy Hama Star 61 vagy mi. ED-ben vettem 4,5 forintért és nagyon megérte. Persze sok a műanyag alkatrész, de azért így is elég jó. Szóval ennyi pénzt mindenképp megér. Jól használható, könnyű, hordtáska jár hozzá.
[Szerkesztve] -
Panthera
őstag
Próbálj meg nagyobb madarat (sas, gém, stb) lefényképezni gyakorlásképpen. Mondjuk a 20m távolságra lévőt én manuállal szoktam ''lőni'', így 80-90%-ban sikerül. Végülis csak gyakorlás kérdése, hogy mennyire tudod követni. Egy repülőgépnél hasonló a helyzet; igaz hogy gyorsabb de azért nagyobb is.
Ha messzebb van, akkor meg a felhő mellett az is benne lesz az élességben. De ilyenkor a manualt én hanyagolom (egyébként nagyon jó csak égboltnál nem). Legcélszerűbb a multi módot használni, mert ez nemcsak középpontosan tud élesíteni (keresi a fókuszálható területet). Ez se mindig sikerül azért, próbálgatni kell egymás után többször. Ilyenkor érdemes kicsit másfelé irányítani a keresőt hátha ott talál, de a repülőknél ez úgyis tárgytalan. Remélem tudtam segíteni. -
Notes
senior tag
Én elég sokat próbálgattam félhomályos, sőt inkább sötét szobában de eleddig csak egyszer nem talált fókuszt egy szürke díszpárnán, szal szerintem semmi baja az AF-nak. Asszem valamelyik tesztben le is írják, hogy ennnek a gépnek van az egyik legerőseb segédfénye a kompaktok közt.
Az akksikkal sincs gondom, évekig nyüstölt 2100-as akksikkal kb 300 expot csináltam. Persze figyelek rá, hogy pl. ha nem kell az LCD akkor átnyomom viewfinderre.
Én is megyek a repülőnapra, szóval engem is érdekelne egy két jó tipp. A gépek ugye elég picik és gyorsan suhannak így szinte reménytelen fókuszt találni rajtuk. Már arra is gondoltam, hogy átnyomom a proramot Landscape-be és kész.Romanes eunt domus!
-
Panthera
őstag
Az nagyon jó ár, azt hittem hogy 10 alatt nem érdemes venni. Mondjuk az ED-ben most már 6500.
És lazább talajon próbáltad már, ott mennyire stabil? Mivel távkioldót nem lehet csatlakoztatni hozzá, fontos lehet. Gondolkodtam már rajta, valahogy rá kellene barkácsolni egy csavaros kioldót. -
tpeter
aktív tag
válasz Panthera #2127 üzenetére
ami azt illeti nekem van hozzá távkioldóm
(igen, saját gyártmány)
de amúgy elég stabil. van rajta kis kampó, ráakasztasz valami súlyt és elég masszív. jobb kategóriát szerintem egy kompakt sem érdemel, mert ezek a gépek viszonylag könnyűek, és a tükörfelcsapás sem mozgatja őket. A szél lehet az egyedüli gond. -
Notes
senior tag
Szerintem a segédfény csak akkor kapcsol be amikor nincs elég külső fény a kamera számára. S5700-nak volt olyan problémája hogy ha időzítővel fotóztál akkor utána nem kapcsolt le a segfédfény, azt új firmware-el javította is a Fuji. S6500-hoz nincs új firmware, szal valszeg nincs ismert hiba a segédfénnyel. Ha gyanakszol, hogy nem működik rendesen akkor esetleg nézesd meg szervízben.
Romanes eunt domus!
-
Notes
senior tag
Egymás mellé tettem néhány 6M Normal, és 6M Fine képet, de semmi különbséget nem láttam. Ti igen?
Romanes eunt domus!
-
Kerengő
tag
Üdvözlök Mindenkit.
Kedden lettem (egyelőre boldog ) tulajdonosa egy 6500fd-nek. A masina kipróbálása közben (kedd reggel óta 600 kép) végigolvastam a topicot az elejétől... Sok okosságot és kevésbé okosságot olvastam, érdekes így vizsgálni a gépet, hogy mások felsorolják a pozitív-negatív tulajdonságokat én pedig megkeresgetem, hogy tényleg így vannak-e.
Számomra nagy váltás ez a digitális fotózásban, ugyanis eddig egy Kodak cx6200-at nyúztam (megjegyzem annak ellenére, hogy fapados, hihetetlen masina, 2000-es aksikkal simán 5-600 kép, túl vagyok vele a 15.000 expon) és úgy gondoltam érdemes továbblépni. A fotózás alaptételeivel és szabályaival nagyjából tisztában vagyok, ezért valami ''birizgálható, manuálisan is állítgatható'' stuffot kerestem magamnak. A fuji mindig is közel állt hozzám, régebben szemeztem az s5200-el, de akkoriban nem volt rá pénzem, most pedig végre sikerült szerezni egy 6500-öst. Szakértő nem vagyok, inkább hobbiból, kirándulásokon és barátok között fotózom.
Első benyomásaim pozitívak. Arra hamar rájöttem, hogy az AUTO mód felejtős. Főleg ha nem nagyfényben használja a gépet az ember. A ''P'' beállítást használom a legtöbbet, ezzel a gép nagyon jól teljesít. Napfényes időben ISO100-on szép, éles képeket csinál. A zoom nagyon gyorsan állítható, pillanatok alatt kint, vagy bent van és az autó fokusz is gyorsnak tűnik. (Nincs viszonítási alapom, csak mások kompakt gépeit használtam eddig, amelyek rendelkeztek auto-fókusszal) Az esetek szinte 100%-ában sikerült eddig a megfelelő helyre fókuszálni - napfényes időben, odakint. Szépen elmossa a hátteret, kiemeli a témát. A manuális fókusz - szerintem - jól használható, bár nem igazán próbálgattam eddig, inkább csak játtszadoztam vele.
Arra viszont még nem sikerült rájönnöm, hogy felhőket hogyan tudok vele fényképezni. Sokszor - az esetek majdnem 80%-ában - piros figyelmeztető jelzést kapok, ha az égre irányítom a gépet, hogy nem tud fókuszálni. Ez nem a gép hibája, hanem még béna vagyok hozzá.
Néha, főleg távoli erdőrészeknél, vagy nagyobb összefüggő felületeken mintha elmosódott lenne a terület, de ez csak 100%-os nagyításnál látszik, egyáltán nem zavaró - számomra.
Beltérben és felhős időben, valamint szürkületben nagyon hamar felugrik a vaku, néha nem értem, hogy miért. A képek vaku nélkül beltérben kicsit mintha zajosak lennének, de vakuval egészen szépek.
Portréban nagyon erős, szép, részletgazdag képeket készít. Eddig ez tetszik benne a legjobban.
Hosszú záridő számomra mindenképpen állványos lesz. Egyszerűen genetikailag képtelen vagyok megtartani, hogy ne mozduljon be. Pl. megpróbáltam lekapni a vénuszt... a nagy szürkés-kékségben egy ide-oda cikázó fényfolyamot sikerült rögzítenem Sokan emlegettétek a képstabilizátort, olyat még nem használtam, lehet, hogy ebbe is elkelt volna, legalábbis a magamfajta remegőkezűeknek.
Makróban egészen jó, de nekem valahogy nem sikerültek eddig tökéletesen a képek, mert a tárgy széle mintha homályos lenne....
Ami nagyon tetszik az a gép súlya. Van fogása, érzi az ember, hogy van valami a kezében. Mondjuk ezt már nem tudom zsebre dugni, mint a 6200-est, vennem is kellett hozzá egy táskát.
Ahogy többen említettétek, a XP és a fényképezőgép nincsenek túl jó viszonyban nálam sem, a gyári szoftvert kedd óta egyszer már újratelepítettem, azóta azonban simán másolja a képeket, elég gyorsan (kopp-kopp-kopp) Kártyám egy Fujifilm 512Mb-os - (amire azt van írva, hogy Samsung )
Ma kipróbáltam a RAW-ot is, igazából még nem látom a különbséget, egy naplementét próbáltam fotózni, de valamit nem csinálhattam jól, mert mintha a RAW is zajos lenne kicsit... ja és csináltam az egyikből egy 75!!! megás tiff-et
Magasabb ISO mellett tényleg kicsit zajos, ha fullon nézem a képeket és a hátterek néha összemosódnak a zajtól, de mivel én 10x15, vagy monitorra fotózok, ezért ez annyira nem gond.
Most a következő projekt az éjszakai fotózás lesz, illetve szeretnék villámot fotózni... Meglátjuk, hogyan sikerül.
üdv
KerengőA túravezető soha nem téved el, csak útvonalat módosít.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Kerengő #2139 üzenetére
''de valamit nem csinálhattam jól, mert mintha a RAW is zajos lenne kicsit''
Ki mondta hogy a RAW nem lehet zajos? Ami azt illeti a RAW-nak szükségszerűen zajosabbnak kell lennie, hiszen nem történt zajszűrés, amit a belső JPG konvertálás csinál.
''Magasabb ISO mellett tényleg kicsit zajos, ha fullon nézem a képeket és a hátterek néha összemosódnak a zajtól''
Nem a zajtól, hanem a szűréstől -
Kerengő
tag
válasz Szten Márs #2140 üzenetére
Jó reggelt!
Köszönöm a RAW-os információt, nem is gondoltam bele. És igaz a zajt az autók csinálták mellettem és a szűréstől lett összemosódott (Itt is kiviláglig, hogy nem vagyok egy fotó-fenomén)
Mivel koránkelő vagyok, úgy gondoltam, hogy ma megejtek egy napfelkelte sorozatot... Erre full 8/8 felhős az ég, és csepereg az eső. Viszont így kipróbáltam a digitális zoomot. Eddig kerültem, de most - ha már rajta van, lássuk - felkiáltással benyomtam az optikai zoom teljesen nyitott állásánál. És tetszik! Monitornyi méreten nézve alig-alig látszik a ''beavatkozás'' - nagyobb, élesebb kontúrú dolognál, pl egy ház. Erdősávnál, vagy távoli emeletes házaknál már észrevehető, de sokkal erősebb és ''precízebb'', mint amelyeket eddig láttam. (ami azért nem olyan sok.)
Valahol a topicban - már ne kérdezzétek, hogy hol, két nap alatt daráltam le az összes hozzászólást, emlékek vannak, de helyek azok nincsenek - olvastam egy hozzászólást, amelyben azt fejtegette valaki, hogy a tájkép módról való visszaállás esetén a fókusz a végtelenen marad. Ez igaz lehet? A felhők fényképezéséhez elvileg ez kellene, nem?
Visszatérve a gép pozitív/negatív tulajdonságaihoz, nekem bejön az EVF. Legalábbis kinti felvételeknél. Belső terekben, főleg, ha kicsit kevesebb a megvilágítás, és még zoomolok is, érezhetően mintha szaggatna (30fps-en). Az LCD - szerintem - nagyon szép, napfényben is tisztán látható, bár azért néha erőltetni kell a szemet. Manuális fókusznál a felugró kinagyítás is jól látható. A fókuszgyűrű használatát segítő(?) megjelenő köröcske és nyilak néha nem mutatják megfelelően az irányt, van úgy, hogy már éles a kép, de még kérné, eltekerem, aztán már csak rosszabb lesz. Néha elég sokat kell tekergetni, hogy egyáltalán élesedni kezdjen, ezért gyors fókuszálásra - legalábbis számomra - nem biztos, hogy használható. Viszont, ha van vele ideje bíbelődni az embernek - pl a virág nem fut, vagy repül el - akkor olyan dolgokat is élesre lehet varázsolni, amelyeknél pl a közelség, vagy egyéb - általam (feltételezhetően fotós tudásom hiányosságai miatt) nem ismert - okok miatt az auto-fókusz már beintett, hogy nem megy.
Ha már rajta van, kipróbáltam a video funkciót is - bár inkább videokamerával csinálok az ilyet. A kép éles, a zoom használható és hallhatóan dolgozik is a masina - azaz élességet stb.. állít. Na ezt néha elméri és nem arra élesít, amit megcéloztam, de ez ritka. A video közben halk kattogás hallatszik, a gép működését is rögzíti a hangsávban. Ez főleg akkor zavaró, ha egy erdőben csöndben vesz fel az ember, mert akkor ez a ''zaj2 némileg kiemelődik.
Ha mozgatom a gépet felvétel közben a kép kissé hullámzik, de nem szaggat. (Persze nem várok csodát, ez egy fényképezőgép). Szóval összességében elégedett vagyok ezzel a funkcióval is, bár nem hiszem, hogy sokat használom majd.
Tv-re rádugva - legalábbis nálam, más tv-n még nem próbáltam - érdekes dolgokat művel. Egy Samsung tv-m van otthon. (Jó nagy hidden inch ''funkcióval - azaz a kép két oldalsó és felső feléből vág rendesen ) Amikor a gépet rádugom a képek mintha vibrálnának és egyáltalán nem néznek ki jól. Olyan mintha megpróbálná a gép beletuszkolni a tv képernyőbe őket és összenyomja (tömöríti?). Szóval egyáltalán nem szép. Amikor a képeket kiírom - mondjuk egy újraírható DVD-re - akkor a lejátszóból nézve már olyanok, amilyennek lenniük kell. a video sem az igazi. Láttam már ennél kompaktabb gépeket gyönyörű képeket a TV képernyőre varázsolni. Ez a funkció egyelőre nem nyerte el a tetszésemet.
További hátrány, hogy a DVD-lejátszómon van USB és kártyaolvasó is. Az USB nem ismeri fel, a kártyaolvasóba meg csak SD (és vele kompatibilis) kártyák mennek Tehát egyelőre marad a kiírós móka.
Amúgy az XD kártyával kapcsolatban is volt itt elég sok hozzászólás. A kártyámat 4990 forintért vettem, ''H''-s Fujifilm. Úgy gondolom ez nem volt érte sok... (1GB-s kártyákat 7-8e körül árulnak a helyi számítástechnikai boltban) Tehát ez már - szerintem - viszonylag elfogadható ár, bár vérzik a szívem, hiszen SD 1GB-s kártyákat már 3000-ért kapni.
Egyelőre ennyi ami még a gépről eszembe jut.
További szép napot.
Üdv
-
Kerengő
tag
Bocsánat, hogy magam után írok, de már nem volt aktív a ''javítás'' funkció.
Érdekes felfedezést tettem ma, bár lehet, hogy semmi jelentősége és másoknál is így van. az interneten keringő képek a fényképezőgépet (6500fd) ezüst színű ''díszítőcsíkkal'' ábrázolják. az én gépemen arany színű van, mint a 9600-ason. Ennek lehet valami jelentősége, vagy semmi?
Ja és kifelejtettem egy nem zavaró, de ''lehetne jobb is'' dolgot a géppel kapcsolatban. Bekapcsoláskor számomra érthetetlen okból először jön a képek visszanézése funkció, majd utána a képkészítés. Ezt nem tudom, hogy miért kellett így megoldani.
És egy kérdésem is lenne. A program választó gombot (amin a P, A, stb.. funkciók vannak) mindegy, hogy melyik irányba tekeri az ember, vagy van ajánlott irány?
Üdv.
-
Tonyk
veterán
válasz Kerengő #2142 üzenetére
Igen, a 6500-nak ezüst csíkja van.. Na most a tiéd vagy 9600 vagy a gyárban keverték össze a 9600-as optikájával ami u.a, csak más csíkozású
Igen valóban hülyeség, ez amolyan Fuji hagyomány. De ha középen lenne az OFF, mint náhány másik gépen akkor meg visszanézéskor előbb ki kéne kapcsolni, majd visszanéző mód be... Megoldás: OFF-Fénykép-Playback
ha lenne ajánlott irány akkor nem lehetne másfelé csavarni. (szerintem)Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Kerengő
tag
Remélem akkor nem valami házibarkács gépet vettem elhullott 6500 és 9600 gépek alkatrészeiből Bár ha összecserélték és egyedi darab, akkor már hirdetem is 400.000 forintos áron gyűjtőknek (Na jó csak viccelek ám) Remélem nem lesz gond belőle, hogy arany a színe, bár eddig (Kopp-kopp-kopp) nem vettem észre semmi különöset. Minden ment rendesen.
Ajánlott irányt azért kérdeztem, mert pl (Na jó lehet, hogy nem a legjobb példa) de a mosógépemen is lehet visszafelé tekerni a programválasztó gombot, de amikor egyszer javítani kellett és említettem a szerelőnek, defibrillálni kellett utána, amikor megtudta, hogy visszafelé is csavargatom.
Ma próbáltam a hozzáadott - gyári - programmal RAW-ból menteni. Sikerült is.. kaptam pl 5 megás 1600x1200-es képeket. Elkezdtem keresni, hogy van-e valamilyen beállítás, de nem találtam (lehet, hogy én voltam a béna) Tehát Rawból csak 1600x1200-ba tud menteni a program, legyen az bármelyik felkínált formátum. Eddig sem volt a szívem csücske, de most még mélyebbre került. Viszont az s7raw egészen szépen muzsikál, bár a képek elmentési ideje elég magas kb 2 perc körüli - lehet, hogy a gépem lassú hozzá.
Nem igazán értem, hogy mi adta az okot, hogy ne ismerje fel meghajtónak a PC a fényképezőgépet.(Mondjuk ez a Kodakkal is így volt, de azt hittem azóta előrébb vagyunk)
Ma leteszteltem az arc felismerést is. Jó játék, elvan vele az ember, igazi jelentőségét még nem látom, inkább belövöm a fókuszt és arrébb mozgatom a gépet, ha szeretnék még valamit a képre varázsolni. Viszont a szomszéd macskája arcát is felismerte
Amit kiemelnék még a gépről, azok a színek. Erőteljes és telt színekkel dolgozik, főleg a virágok színét adja vissza nagyon szépen.
Ugyanakkor mintha problémát jelentene neki az egybefüggő azonos tónusú feluletek kezelése, mint pl erdősáv, vagy bokrok. Itt némileg zavarosabb a kép és a színek sem az igaziak.
A reggeli erősen felhős időben készült képek eléggé átlagosak, nem rosszak, de azért talál bennük az ember kivetnivalót, még monitornézetben is. Valahogy kevésbé kontrasztosak.
A másik nekem tetsző dolog a részletgazdagság, amit ma megfigyeltem. Néhány fényképemet kinagyítva teljes méretre, még nagy zoomállásnál is látszanak a vékony pókfonalak egy-egy tárgyhoz szőve, vagy az apró szöszök.
Orb-osodást eddig nem tapasztaltam - régebbi gépemnél ez komoly probléma volt, főleg zárt és nagyon poros térben, vakuzásnál.
A fogyasztása eddig meggyőző számomra. Főleg EVF-el használom a vakuzás kb 10-15%-a az összes képnek. egy garnitura 1500-as akkuval már több, mint 250 képet készítettem. Ma tervezem, hogy kipróbálom LCD használat mellett is.
Ami különösen tetszik az a gép gyorsasága. Főleg a shutter sebessége. A régi gépemen tudtam, hogy legalább 0,4-0,5 másodperccel hamarabb kell nyomni a gombot, mindig figyelni kellett, itt szinte elhanyagolható ez az idő. A zoomgyűrű forgatásával sokkal gyorsabban lehet kezelni a távolítást, már az előző kép mentése közben lehet tekerni... A képek mentése gyors, - bár nincs összehasonlítási alapom - de nekem, mint amatőr felhasználónak tökéletesen megfelel.
Sorozatfelvétel viszont egyáltalán nem a gyári értékekkel dolgozik. Én pl 2,2 másodperc alatt még soha nem tudtam 3 képet készíteni vele. Inkább 3, vagy kicsit több.
Üdv.
-
Bambusznád
tag
Nem is hallottam még olyanról, hogy vkinek arany színű lett volna, úgyhogy akkor a tiéd egy különleges darab
Nekem amúgy még nem volt gondom a képek letöltésével. Simán rádugom a gépre, és felismeri az xp mint új meghajtó. Semmilyen szoftvert nem tettem fel hozzá pluszba.
Töltöttem fel pár képet a nyaralásomról, gondoltam megosztom veletek.
[link]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Notes
senior tag
válasz Bambusznád #2145 üzenetére
Pontosan milyen XP-d van?
Én egyébként csak a drivert tettem fel a CD-ről, és az XP varázslóját használom az áttöltésre, mert a Fuji által prezentált szoftver jobb esetben nem csinált semmit, roszabb esetben lefagyott. Ami érdekes és ez már az 5700-nál is íg működött, hogy ha rádugom a PC-re és bekapcsolom akkor semmi nem történik. Kikapcsolom a fényképezőgépe, újra be és azonnal felismeri. Ez mitől lehetRomanes eunt domus!
-
Tonyk
veterán
válasz Bambusznád #2145 üzenetére
áááh, hiszem ha látom
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Notes
senior tag
''rádugom a PC-re és bekapcsolom''
Azt hittem ez egyértelmű, de akkor leírom részleteiben.
1.) PC bekapcsolva
2.) 6500 csatlakoztat
3.) 6500 bekapcsol (review mód)
4.) Nem történik semmi
5.) 6500 kikapcsol
6.) 6500 bekapcsol (review mód)
7.) PC felismeri 6500-atRomanes eunt domus!
-
Kerengő
tag
Bambusznád - Megnéztem a képeidet. A szökőkutas nagyon érdekes, a vízfal olyan, mintha valami fémet néznék.
Xp-vel mondjuk simán nem mertem kipróbálni, mert több helyen -a manualban, azt hiszem az USB kábelen is felhívták a figyelmet, hogy először szoftver, azután gép, így simán még nem mertem rátenni.
De ha már USB, akkor annak nagyon örültem, hogy sima miniUSB bemenet van a gépen, nem valami ''kis bügyökkel ellátott, csak ehhez a géptípushoz illő'' dolog. Így könnyen találni hozzá kábelt.
Öcsém amúgy azt mondja, hogy az Olympos FE130-ához ugyanezt a programot adták (vagy ennek az egyik változatát)A túravezető soha nem téved el, csak útvonalat módosít.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest