Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
M0RGI
őstag
válasz Bambusznád #1802 üzenetére
Gyakorlatilag is sikerült.
Egész jó a kép! -
MC Pite
veterán
Úgy látom nekem is van...RAWba, illetve abból készített tiff/jpgn látszik, erre van vmi tool vagy csináljak belőle tiffet, vmelyik programban javítsam ki és ennnyi? Jó lenne ha lenne egy gyorsabb módszer rá... 2×2 pixel a középpontja, és körülötte halványodik, 6×6 amit érint...
1:1ben rawból>99%os jpgből cut (jpgeken nem látszik szerencsére).
Jut eszembe, hotpixel az mi?
[Szerkesztve]Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
ERIK 70
tag
Szia vzaza!
Amit tegnap irtam álltalánosan értettem nem személyesen.
Az irt gépeket+ azért nem cáfolom meg,mert több oldalnyi érvek-ellenérvek
születnének.(azért kodak-ot ne soroljuk ide,max a c -
ERIK 70
tag
Szia vzaza!
Amit tegnap irtam álltalánosan értettem nem személyesen.
Az irt gépeket+ azért nem cáfolom meg,mert több oldalnyi érvek-ellenérvek
születnének.(azért kodak-ot ne soroljuk ide szerintem...)
Valaki feltett barátnős képet iso 400-ban,csak futtában néztem meg,
de az valóban gáz...-akkor ott valami baj van a géppel v feltöltéssel-bocsi tőle!
Ha érdekel 2-3 képet tettem fek még az elején ,próbaképpen.
Nézd meg őket de teszek fel városnézéses képet is ha gondolod.
Én manuálban lövök,de városban nincs idő rá,mert a nap hol elöjön hol nem...
Ezért napos időben az automatán iso 100-on marad a gép és tökéletes
fényeket állit be,neked csak lövöldözni kell ilyenkor.
üdv:viki
[link] -
ERIK 70
tag
bocsi amit elkezdtem irni a telefonom miatt kitöröltem.ugylátom mégsem.
bocsi -
Holdember
csendes tag
Én azt olvastam, hogy áprilistól érkező gépekben már magyar menü is van. A héten kipróbálok egy újat, megírom, mit találtam. Amúgy nem lehet valahol megnézni, a szoftver verziószámát? Mintha más fuji gépeken elő lehetne ezt hívni...talán itt is, valamilyen gombok megnyomásával... Ha tényleg finomítottak a zajszűrésen, akkor le a kalappal. A héten kipróbálok egy újat, addig is, jó társalgást, nekem tetszik.
-
ERIK 70
tag
Én május 10 körül vettem ,nekem nincs magyar menü sajna...
-
johnjohn
addikt
válasz Bambusznád #1816 üzenetére
Nekem a tobozos tetszik, de tulajdonképpen mind jó..Jó szemed van.
-
mformer
csendes tag
Nekem ezek a képek tetszenek. Te ezeken sokat mdolgoztál? vagy katt és mind ilyen lett?
Mostmár végképp nem tudom melyik géplegyen.mformer
-
mformer
csendes tag
Közben a CCD méretes dolgot is megválaszolta egy hozzáértő.
1/1,7: cirka 14,5 mm átló
1/2,5: cirka 10 mm átló
Tehát itt a különbség két bolhafing.mformer
-
Tonyk
veterán
Amennyiben ez új sorozatú gép, xerintem javítottak a szoftveren valamelyest.
Az én ''régi'', októberben vásárolt gépem mintha durvábban mosna.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Bambusznád
tag
válasz mformer #1818 üzenetére
Nem nagyon csináltam semmit. Bevallom P módba raktam, aztán ISO100 és ennyi
Még csak most ismerkedek a géppel.
Auto módban vhogy nem tetszenek a képek.
Mindjárt (na jó úgy 20 percen belül, mert nem túl nagy a feltöltési sávszélességem) rakok fel két képet, az egyik P mód, a másik Auto. A téma ugyanaz lesz. -
Bambusznád
tag
válasz Bambusznád #1821 üzenetére
Fent van a két kép.
Az exif szerint ver1.00 software van a gépen.
[Szerkesztve] -
Tonyk
veterán
válasz Bambusznád #1823 üzenetére
És a géped szerint? [link]
[Szerkesztve]Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Zoroax
csendes tag
Szia
Tetszenek a képeid, gratula a fotókhoz. Én is feltettem egy-két képet még, de ezek is csak többnyire elkattintós, nem tökölős beállítós képek De egy-kettőnél azért próbálkoztam
[link]
Köszi ha megnézitek Szeretek fotózni, de sajna még nem jutott rá olyan sok időm, és lassabban tanulok''A hiba olykor a hibakereső készülékében van.'' :)
-
MC Pite
veterán
Tegnapi/mai képekből:
[link]
[link]
Nem origiban(resize,crop,zajszűrés), akinek kell annak küldöm/linkelem majd. Első képnél hszeknél ott a link, mert az átméretezett fakóbb mint amit feltöltöttem...Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Cyberslider
őstag
Nyah.... kb kibogarásztam miért is ilyen ''mosott'' képei vannak ennek a gépnek.
Erősítsetek meg... Lehet hogy tévedek....
Pixinfon olvastam, hogy tulajdonképpen ebből a Super CCD érzékelőből kettő féle van: SR és HR. Persze mind a 6xxx mind a 9xxx-esben HR szenzor van.
''A HR széria mellett SR megjelöléssel is készülnek érzékelőik. Előbbieknél a jobb felbontás, utóbbiak esetén a szélesebb dinamikatartomány a fontos''
El is kezdtem keresni ezután a szenzor után, ki is dobta az F700-at, de ami érdekesebb, az IS-1-et. Hát igen. Azt hiszem megvan az a gép, aminek nem akart konkurenciát állítani a Fuji az S széria képében.
Vannak tesztfotók is, érdemes megnézni. A HR-es szenzoron felfedezhető a tipikus mosás, míg az SR szenzorosnak igen szép képe van!
[link]
[link]
IS-1: [link]
Vélemény..?
[Szerkesztve]https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/cyberslider/index.html
-
tpeter
aktív tag
válasz Cyberslider #1829 üzenetére
ha tényleg a szenzor miatt van, hogy lehet hogy raw-ban nem mos embör?
hát úgy hogy nem amiatt van. ez az képfeldolgozás eredménye. szoftveresen gyenge a cucc...
(de még mindig best buy) -
Cyberslider
őstag
Egyvalamit azért nem értek. Ahogy nézem ez az SR-1 nagyon s9600, csak infrát is tud. Most akkor ez egy külön termék? Vagy van olyan 6500/9600-as, amiben SR szenzor van
-
Cyberslider
őstag
Ja értelek. Ennyire nem vagyok tájékozott. Csak itt vki irta, hogy majd feltesz RAW->jpg képeket. Erre várok, vagy csak elkerülte figyelmem? Na mindjá visszalapozok
Szóval nem tudtam, hogy RAW-ban mit alkot. De ezekszerint akkor ott jó. Köszi a felvilágosítást....
Ez már kicsit off, de a 9600-as is ilyen gyenge sw-ben, vagy ott nincs ekkora mosás? - Bár ott meg a zajnak kell icipicit nagyobbnak lennie a több pixel miatt, elvileg.
-
tpeter
aktív tag
válasz Cyberslider #1831 üzenetére
''S9600 infravörös fényérzékeny változata (teljes tartomány: 400-900 nm hullámhossz), hangmegjegyzés, képkivágás, képforgatás, AF segédfény, élő hisztogram, manuális zoomgyűrű, F9-F11 csak manuális módban, 120 kép LCD-vel 300 kép LCD nélkül''
http://pixinfo.com/fgep/Fujifilm_FinePix_IS-1 -
tpeter
aktív tag
válasz Cyberslider #1832 üzenetére
a pixinfós képeket nézd meg. tesztelték a 9600-ast is. Valami olyasmit vontak le tanulságként, hogy nem a zaj a probléma, hanem hogy 9 megapixelhez egy cseppet gyenge az optika.
-
Holdember
csendes tag
9600:
Igaz, ez érződött a képeken, amiket néztem. 1:1-ben mindegyik részlettelen, olyan mintha rossz lenne a fókusz. Ezért is nem vettem olyat drágáért.
s6500fd:
Viszont minap megvettem én is a 6500fd-t, a legutóbbi vitaestek után is. Talán még a kodak p880 jó gép, ahogyan az egyik 6500fd ellenes kolléga mondta, de talán alig egy boltban kapni, és jóval drágább is...
Első benyomás: hosszasan nézegetem... és ku**va nagy ez a gép. Tele volt abolt kártyapakli méretű gépekkel. Na olyat nem. Bár így nehezebb lesz mindennhová magammal vinnem és inkább célirányzott fotós körutakra megyek majd vele. Amásik, hogy az eladó hírből sem hallott magyar menüről, a gép Firmware: 1.00. Pedig most már az auchan is reklámozza a gépet, magyar menüvel. NApersze simán kinézem belőlük, hogy elírták, de lehet, h lenézek, itt van kér kilóméterre, és kipróbálok egyet. Az lesz.
De addig is, csináltam most este egy pár RAW képet, 100,400,800,1600 iso-val, mindet legjobb minőségű 0 zajszűrt jpeggé alakítva. Tehát, mintha kikapcsoltuk volna a gép zajszűrőjét. Úgy van, hogy a 100-as iso-n, valami gyönyörű a kép. Van benne egy filmszemcsézettséghez hasonló jelenség, 200%-on nagyítva, 1:1-ben csak alig látható. Színzaj kevesebb, mint 1%, a sötét részeken. 400-tól u.ez, csak jön a színzaj, 800-on már látható 60%-os méretben is. Egyszóval jelentős a zaj. Persze ez a kis CCD miatt van. 1600-on már mocsok színes a kép, főleg a sötét részek.
Összevetve a gép képeivel, szerintem nagy érzékenységen nagyon frankó zajszűrést végez a gép. Főleg a 400-800 ison. 1600-3200-nál már tehettlen, amúgy is elég szarok a képek, sokat nem ront rajta, valamit javít is, ilyen érzékenységen én fekete-fehér képeket javaslok, mert azoknak sokszor jól áll a ''filmszemcse''.
Iso 100-200, nál tényleg zavaró a zajszűrés, itt szerintem teljesen indokolatlan, eltünteti a szemcséket,(ami nem színzaj, csak szemcsézettség) amit én pedig szeretek látni a képeken. Na nem baj.
Végül: csinálok majd feltöltést is, linkelem ide az eredményeket valamikor a hétvégén, ha lesz rá időm Normális fényben, erre alkalmas helyen, mert ez csak egy ilyen kutyafuttában... Mellesleg 3megapixelen, ami egy ésszerű felbontás, ha belegondolunk sokkal kevésbé látszik a zajszűrés. Persze, mert kisebb a kép...de tényleg, mintha a kicsinyítéssel együtt eltűnne a mosottság is! Ajánlom mindenkinek ezt a felbontást!!!!
[Szerkesztve] -
Panthera
őstag
válasz Holdember #1835 üzenetére
Erről a 9600-as rossz fókuszról jutott eszembe: 6500-al nagyon nehéz égre (naplemente, felhő, stb) élesíteni. A fókuszálási módok közül mindegyikkel próbáltam már, de igazán egyikkel se jó. Van valakinek még ilyen tapasztalata?
A kis kompakt gépemmel meg simán lehet... -
tpeter
aktív tag
válasz Panthera #1837 üzenetére
ja, ismerem az ügyet. manuál fókusszal tökre megoldható szerintem. ha nem szereted csavargatni (amit mondjuk megértek) akkor megoldható az is, hogy keresel valami ''elég távoli pontot'' amire biztosan jól tud fókuszálni a gép és megnyomod azt a kis gombot az oldalán.
de a csavargatás is kivitelezhető, de akkor állítsd be hogy ''belenagyítson'', mert úgy jobban látszik... legalábbis nekem jobb úgy. -
Panthera
őstag
Hát a csavargatás az ténleg elég fárasztó. Általában ha biztosra akarok menni, akkor manualt használok. Ilyen esetekben is, de valahogy nem az igazi. Majd ha hazaértem teszek fel képet, úgy jobban meg lehet ítélni...
Egyszer fotóztam egy rozsdafarkút 2 méterről (300on), és a normal 1szeri fókusz nem élesítette be. Még szerencse hogy észrevettem időben, azóta ez a mód felejtős. -
M0RGI
őstag
Sziasztok!
Megjött a masina!!! Eddig nagyon tetszik.
7végén remélem lesz időm kipróbálni alaposan.
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat, amivel megkönnyítettétek a döntésemet! -
Cyberslider
őstag
válasz Holdember #1835 üzenetére
Ehhez a 3mpixeles beállításhoz csak annyit tennék hozzá, hogy - ahogy jól nézem a teszteket - ott bizony a jpg tömörítése már erősebb, nem lehet fine 99%, pont úgy mint 3:2 esetében sem.
3:2-nél választható a RAW-ban történő mentés? Mert akkor ez nem lenne különösebb probléma.https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/cyberslider/index.html
-
tpeter
aktív tag
válasz Cyberslider #1842 üzenetére
nem választható. a RAW az 4:3-os 6 megás képeket csinál.
Csak 6 megás JPG-nél lehet fine tömörítést használni, a többinél csak normal van. -
Proci85
senior tag
Ki milyen táskát használ hozzá? Milyet javasoltok?
Célom, hogy ne legyen sokkal nagyobb a gépbél, ép elférjen benne egy garnitura tartalék akksi, netán néhány szűrő; biztonságban tartsa a gépet, jó merev tartást adjon. -
MC Pite
veterán
válasz Proci85 #1845 üzenetére
Nekem is fontos volt hogy merev legyen, elem, miniállvány, szűrőt vihessek, 5K-ért találtam a Média Marktban (fél órás válogatás után) : [link]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
<Zanavabets>
csendes tag
SzIasztok
A tulajokat kérdezném, hogy lehet-e ezt a gépet normális tájfotózásra használni? Pbase.com-on nézegettem a fotókat, de majdnem mindegyik okádék minőségű volt.
Gépvásárlás előtt állok, de nem akarok túl sok anyegint elverni egyelőre, így ezt a gépet választottam ki. De ha csak ocsmány minőségben tudok vele tájfotózni akkor felejtős. Dobhatnátok fel pár szerintetek jól sikerült tájfotót referenciának.
KösziThere is a red house over yonder
-
tpeter
aktív tag
válasz <Zanavabets> #1848 üzenetére
Sajnos tényleg nem lehet vele fotózni. A Fuji is digitális levélnehezék kategóriába sorolta:
http://www.fujifilm.com/digital-paperweigths/s6500fd.asp
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest