Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
rezar
csendes tag
Sok hely van, ahova feltöltheted a képeket. Én a [link] képtár oldalra szoktam. De van olyan is, hogy fotóalbum. [link] Sok más alternatíva is létezik: rapidshare, meg ilyenek... ezeket a többiek használják, őket kell megkérdezni, de gondolom ugyanolyan egyszerűen működnek ezek is, mint a fent említettek. Regisztrálsz - Feltöltesz. Kifejezetten egyszerű, minden le van írva ezeken az oldalakon.
- Rezar
-
ERIK 70
tag
ok köszi rég forumoztam
De ugye elnézitek ha néha bénázok kicsit
A gép szupi jó de a számlálóval nem békülök=-re
Elöbb hivtam egy pesti fuji boltot,ahol megnéztek egy
6500-as gáp számlálóját és ott is 101-ről indul a könyvtári sorszám.
Akkor nekem miért nem arról indul?
903-0308 a visszanézett kép száma,én kb 200-at löttem vele.
Akkor már több ezret löttek már a géppel elöttem?
Mert nullázni lehet a számlálót de növelni kézzel nem...
Ha valaki tud segitsen,vagy holnap vigyem visszaez miatt? -
ERIK 70
tag
Ez oké is a fájl név nekem is
DSCF0305
De ha a gépen nézem vissza akkor 903-0305 a szám -
ERIK 70
tag
a 903-at nem értem pesti üzletben az origi 1001 volt
-
ERIK 70
tag
bocsi 101 volt persze
-
ERIK 70
tag
Semmi gond csak én vagyok túl odafigyelös.Holnap
beviszem és rákérdezek.
Ha van még türelmed(tek),ha kb tudjátok mennyi képet lőttetek a géppel,
szivesen olvasnám a ti első 3 könyvtári számotokat hogy hasonlitsak
(ha nem nagy gáz) -
cakkos
csendes tag
Sziasztok,
Tudtok nekem abban segíteni, hogy mi a különbség az UV és a skylight szűrők között?
Illetve, hogy árban elég sok különbség is van a szűrők között (pl UV). Melyiket szabad megvenni? Köszönöm. Ákos -
rezar
csendes tag
válasz ERIK 70 #1410 üzenetére
nekem ez a bizonyos háromjegyű szám 100, nem tudom van-e jelentősége... mondom: kizárt dolog, hogy ellőttek vele előtte tízezer képet, ha folyamatosan fotózgattak volna vele, akkor sem jönne össze ilyen sok... mellesleg, nem nagy kunszt lenullázni, ha át akarnak vágni. én nem törődnék vele, inkább nézz utána valahol neten, mit jelent az a 3 számjegy
- Rezar
-
ERIK 70
tag
Mindenkinek köszi aki véleményt mond.Ma rákérdezek
a fujinál a számozásra és kész is a dolog.
Raktam fel két fotót.
Segítő szándékkal ha valaki letöltené és megnézné +köszönöm
semmi beállitás csak kattintottam egyik cigarettás kép,tudom a csajszi feje belóg
A cigivel egyvonalban jobbra kicsit nagyitva látni fehérebb pixelt,de több képen nem!
A másik kép 4s-os zárral obin a sapka és fura hogy két területen
mintha sok pixel lenne együtt ,vagy folt esetleg kosz(a bal felsö területen főleg)
Ha erre rá lehet mondani hogy semmi ccd vagy pixelgond akkor minden ok.
Szeretném ha megnézné valaki és véleményezné.
Amúgy csodaszép képeket lőttem de azokat későbbre tenném fel.
Köszi aki segít ebben.
[link] -
Lebowski
tag
válasz ERIK 70 #1414 üzenetére
Sziasztok!
XP alatt csak másolni lehetett a kártyáról a képeket, de Vista alatt már megy a kivágás-billesztés is. A hozzáadott szoftwert én nem használom.
Így látszik a gép az intézőben: FinePix S655fd\xD Picture Card\DCIM\100_FUJI
Ezen belül vannak a képek, videók. a Nikon Coolpix 4300-on lehetett könyvtárakat létrehozni/átnevezni, ott simán engedett pl. 101_Nikon könyvtárat, itt nem találtam ilyen lehetőséget. Amikor a gépen nézed vissza a képeket az első 3 számjegy a képeket tartalmazó mappára utal. Ha zavar, próbáld meg a resetet a gépen.
A gépet én a Digitcamnál vettem az Astoriánál, nagyon segítőkészek voltak, egyből bontották ki, akkukat bele és a kezembe adták, próbálgassam, amíg jólesik. Volt magyar kezelési, magyar gari. Dupla plussz jó -
Tonyk
veterán
Nincs, most itt a gép (melóban vagyok), kb 6000 képnál járok az eleje 100 vagy 101 nem tudom( a lényeg hogy még nem fordult át az elsőből) , de tuti nem 903! Ami ugye azt jelentené, hogy 903*9999 expo van a gépben. Ennyit szerintem ki sem bír
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
rezar
csendes tag
válasz ERIK 70 #1410 üzenetére
kedves ERIK 70 nevű leányzó! megnéztem a használati utasításban, hogy mit írnak erről a bizonyos könyvtár-sorozatszámról, és annyi megjegyzés van, hogy különféle gépeknél ez a szám eltérhet...
meg amit Tonyk mondott, az is jogos. vicces lenne, ha több mint kilencmillió expo után újnak eladnák a gépet... (ha kiderül, hogy mégis ez történt, akkor csak örülni tudok, hogy ilyen jól bírja a strapát)- Rezar
-
ERIK 70
tag
Köszi a véleményetek!
Igazatok van már én is számolgattam hogy ez igy nagyon sok
lött kép lenne
Akkor végre a fotozgatássra figyelhetek ezután....
Amúgy a linken látható képet megnézte valaki?
Csak úgy kiváncsiságból..
.-de ismétlem magam,
ott én hibákat keresgéltem ,azért tettem fel
Aztán ki is törlöm és küldök majd szépeket nektek jó fotózást!
Szép az idő -
ERIK 70
tag
NA végre vége a dilemmának!
Fuji M-országot hivtuk és ott is ez a vélemény mint a tiétek
Lehet olyan kártyát tettek bele ami előtte más gépben volt
és a sorszámát hozzta magával,+ amugy is változhat ez az érték.
Mivel szines pixelt nem látni igy pixelhiba sincs,az hot-pixel amit
láttam egy képen.
Az lcd-n meg 4-5 fényesebb fehérke normális dolog,a képen nem látható
Gondolom örültök ti is ennek -
Lebowski
tag
''Az lcd-n meg 4-5 fényesebb fehérke normális dolog.''
Szerintem meg nem. Ennyi pénzért legyen hibátlan. Volt előzőleg nekem is olyan gépem, amin volt egy hot (al)pixel az LCD-n. Nem túl zavaró, mivel a képen nem volt már hiba, de azóta én szeretem kipróbálni a gépet vásárlás előtt. Ha kell kibontatok többet is. Végülis én vagyok a vevő. -
Salex1
őstag
Sziasztok! Sürgős segítséget szeretnékkérni! Nem tudtok valami oldalt, ahol memóriakártyákkal kapcsolatos infó van...sebessség, ki fejlesztette ki..stb.!
Előre is köszi! -
ERIK 70
tag
Akkor induljon a fotózás
Tapasztalt használótól kérdezném,max tele állásban is jó a
normál élesség,vagy ott hardra ajánlatos állitani mint a
9600-as pixinfo tesztjében irtak?
hiszen itt is 4.9 a fényerő.
Viszont a mi gépünknél inkább túlélesitésről irnak vagyis
utcai képeknél max zoomnál is ajánlatos normál élességen hagyni? -
Salex1
őstag
SD kártya leírása is kellene, az XD-t én is megtaláltam ott, de SD nincs sajna, nekem meg összehasonlítást kell csinálnom!
Amúgy ma én is megkaptam a 6500-öt Csak az a baj, hogy idáig még dolgoztam és igazán meg sem tudtam nézni szörnyű, hogy itt van nálam és nem vehetem elő!! -
attilav
tag
-
yakuza.tora
addikt
válasz ERIK 70 #1392 üzenetére
Pedig nem az volt a célom, hogy belédlássak...
Persze, nekem is sok a 100K, de én sem sajnáltam érte. És utólag sem bánom!!!
Sajnos az a helyzet, hogy nekem is van 1-2 szürkébb pixelem, de ezt én még nem vettem észre fotón. Egyébként minden gépnek van valami kehéje...sajnos. Ettől függetlenül, szerintemez egy nagyon jó kis gép, megéri a 80K-t. A tükörreflexes gépekkel pedig ne hasonlítgassuk össze, mert az messze nem ez a kategória!!! Ha sikeresen megvetted, akkor fogdd és fuss! Csinálj minél több és minél jobb képeket!
ÜDV!!!Alléz Olympique de Marseille!
-
ERIK 70
tag
yakuza.tora!
Köszi rendi vagy!Kiprobáltam a folyamatos fókuszt
a sétikáló kutyusomnál,de néha a centerrel is variálok,h
melyik a jobb.
Érdekeset vettem észre(nekem uj csak)
Tele állásnál max zoomon 4.9-es a blende kiseb b nem lehet.
De ha virágot szeretnék lőni úgy h a háttér elmosva legyen,
ugy tanulgattam ahhoz nagy zoom és kis blende kell.
Akkor itt mi a megoldása?-virágmód? -
rezar
csendes tag
válasz ERIK 70 #1432 üzenetére
kicsi értékű F szám --> nagy blendenyílás
nagy értékű F szám --> kicsi blendenyílás
(ez ugye azért, mert ez egy tört --> 1/valamennyi)
Ha virágot akarsz fotózni makróban, akkor menj közel, és tény, minél kisebb értékű lesz az F mögött álló szám, annál mosottabb lesz a háttered... ha nem tudsz közel menni, akkor meg zoomolj, nincs más választás. Makróban eleve mosottabb lesz a háttér, mert a fókusztartomány is más, stb stb... A szuper makró is jól működik, de akkor nincs zoom ugye... (garantáltan szanaszét mosott hátteret kapsz, mert super macro módban alig egy kis terület lesz éles)- Rezar
-
Tonyk
veterán
válasz yakuza.tora #1431 üzenetére
Én általánosságban beszéltem, és még csak eszembe sem jutottál!
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
ez a kicsi szám-tág blende-kis mélységélesség, nagy szám-szűk blende-nagy mélységélesség, rázós és zavaró lehet egy kezdőnek, énn annó úgy jegyeztem meg, hogy
kicsi szám : kicsi mélységélesség
nagy szám : nagy mélységélességNincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
ERIK 70
tag
Köszike neknek
Azt nem tudtam eddig h a közeli tárgynál nem kell nagyon
zoomolnom,így már éerthető.
Majd puskázok még tőletek ha más téma épp nem merül fel a topicban.
Elég helyet foglaltam igy is...
Tudom amatőrség de a fénymérést spotra állitom mindig
és az élességállitást nagyon variálom még.
Vajon nektek melyik jön be,ha egész emberalakot fotóztok???
Az 5500-asban fd-nem volt,ott area-ban állitottam az arcra,itt
ezt az fd +oldja.
Ha center? akkor a képközép lesz csak éles,multi +talán
a lejobb volt mikor állt a téma,hogy minél több részlet
(cipő-fej)élesedjen.Bár Multinál sem mindig lett az arc éles.
Húúúúúú már belekeveredtem ebbe is
Ti melyiket hasnáljátok inkább???(egész alakos témánál)?
más:
Képzeljétek lelőttem a pókerzsetonokat szombaton iso 16000-ban!!!
Bámulatos ! semmi zaj!
Az eladott 5500-asomnál iso 200-ig se mentem vele!
Azért nem rakom fel a képet mert P modban hamar lőttem el...
Amúgy haverokkal szoktam pokerezni... -
_seth_
veterán
válasz ERIK 70 #1437 üzenetére
ISO 16000? Az már szép, grat!
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
ERIK 70
tag
Köszi
Bár nem műalkotás,csak lenyomtam P modban a gombot
Ha érdekel...
[link] -
ERIK 70
tag
Sietősen írok-na
Egy nulla a fizetésben többet jelentene -
Salex1
őstag
Mit gondoltok erről???
-
Panthera
őstag
Ki fényképezett már villámot 6500-al?
Azt hittem, hogy a hosszabb záridő megoldja ezt a problémát. 4mp-ig próbáltam, ennél többet meg nem is sikerült beállítani manuálban. Ez is érdekelne, hogy lehet ennél nagyobbat beállítani? Próbáltam sorozatfelvételt is rövidebb záridőkkel, de az se igazán sikerült. Meg a tűzijáték módot is.
Arra gondoltam, hogy -mivel még nem használtam soha hosszú záridőt, meg egy hete sincs meg a gép- a hosszab záridő alatt, a villám kis megjelenési idejéből adódóan elveszik a sötétségben. Ez lehetséges?
Aztán végül a fantasztikus auto módot voltam kénytelen választani és csoda 1600iso érzékenységű képeket csináltam. Már a gépen kinagyítva is majdnem hánytam. A szgépen még nem néztem őket mert éjjel csináltam a képeket. Az viszont érdekes h pont ebben a módban sikerült, mivel ilyenkor beélesítve tartom a gépet és akkor kattintok mikor villámlik.
Az előző gépemmel ezt úgy oldottam meg, hogy éjszakai mód fix 1s-os zárideje (más híján). 100valahányból 10 sikerült úgy-ahogy. Most se állok sokkal jobban. -
tpeter
aktív tag
válasz Panthera #1447 üzenetére
Fuji megint okos volt. Csavard ''M''-be és ott 30 sec is lehet.
Amúgy pedig pont most olvastam egy cikket arról hogy hogy kell automata kioldót csinálni a villámfényképezéshez. Értem én, hogy nem lehet távkioldót csatlakoztatni, de arról meg olvastam egy másik cikket D
Szóval csak kapjam már vissza abból a nyamvadt szervizből a cuccot... -
tpeter
aktív tag
És mivel vezérlődik? Vagy ez olyan hogy el kell sütni hozzá a beépitett vakut és annak villanása triggereli ezt? Talán használható, bár olvastam erről hogy nem biztos hogy jó ha olyan helyen vagy ahol más is fényképez. Villog mint a hülye, pedig te nem akarod.
Persze attól függ mennyit kérnek érte. Én is gondolkoztam valami ilyesmin, de eddig nem találtam meg a számomra minden szempontból megfelelőt. Amit néztem (nem tudom fejből a tipust) azt nem lehetett ''felfelé'' állitani, ami szerintem alapkövetelmény lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest