Új hozzászólás Aktív témák

  • batagy

    őstag

    Sziasztok!

    Kölest szoktatok főzni köretnek?
    Sencor SRM 0600WH rizsfőzővel próbálkoztam.

    Ilyen zacsis kölesből fogtam 40 grammot, hozzáöntöttem 400 ml vizet és bekapcsoltam. 12 perckor kezdett forrni és nagyon habzani. Kis is futott volna, de félrehúztam a fedőt, úgy kevésbé habzott. Nem tudom meddig kell főzni, a köles csomagolása forrás után 10-12 percet ír, de itt ugye nem forrástól van benne. Az első próbálkozásnál 500 ml vízzel és 22 percig főztem, azzal nagyon elázott. Utána 400 ml-lel , és 19 percnél kapcsoltam le. De lehet hogy már korábban is jó. Ezzel szerintem kb jó lett. Viszont a víz még így is sok volt.

    - Nektek is így szokott habzani? Ez a köles tulajdonsága?
    - Mennyi víz kell hozzá?
    - Mennyi ideig kell főzni?

    A következő tesztem hajdina köret lesz. :)

    Kösz!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák