Új hozzászólás Aktív témák

  • Don Vittorio

    őstag

    válasz vedini #1244 üzenetére

    Akár az összecsukható sütő - de nem a szendvics, mert az nem elég forró - jó lehet, vannak a jobb féle, kifejezetten húshoz való kontakt grillek.
    De én sima serpenyőben vaslapozok úgy, hogy van az a klasszikus lángelosztó gáztűzhelyekhez, ami kb. 4-6 mm-es kovácsolt vas vagy acél körlap az alján négy kis sínecskével, amivel felfexik a gázláng körüli 4 db tartóra. Azt szoktam becsomagolni vastag alufóliába (amit grillezéshez árulnak), és a simábbik felével teszem a húsra, plusz rá pofával lefelé a mozsarat, ami nyomja lefelé. (Néha még kézi erővel is rásegítek.)

    SZinte az összes vaslapos cucc így készül. Kátayban lehet is kapni célszerszámot, ami megfelelő lap hozzá való súlyokkal. De házilag is megcsinálható, ahogy látod.

    40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.

Új hozzászólás Aktív témák