-
GAMEPOD.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
akooos
veterán
válasz Ricardo #72659 üzenetére
Gépről megnyitom a saját képemet, jobb klikk és képcím másolása. Ide képként beillesztem de a végén a 755-öt átírom 100-ra. Így a szélessége csökken.
Más: Huawei tripod kapható a telekomnál is. Ha van valakinek coop törzsvásárlói kártyája, akkor 10.000 ft kedvezménnyel kemény 0 ft lesz az ára. Én is vettem egyet de nekem nem jön be, mert ha kinyitom akkor nagyon instabil a note 8 alatt.
[ Szerkesztve ]
-
akooos
veterán
A flickr mióta butítja a képeket? Van egy telefonon 11,7 megás kép. A fototrendre feltöltve 11,7 mega lesz, de flickr azt írja, hogy 3,9 Hová tűnik a maradék majdnem 8 mb? Mert azért az nem kevés....
Másik pedig: fototrendről hogyan lehet bélyegképet linkelni?Azt hiszem ez megvan.Note 8
[ Szerkesztve ]
-
akooos
veterán
válasz Aryon87 #72477 üzenetére
Mert élő fókusznál a tele kamera az elsődleges, ezért van ugyebár rázoomolva a képre alapból. A sima kamera pásztázza a külső körülményeket, és fókuszon kívül esik. De minden élő fókuszos képnél ott van egy széles látószögű kép is. Valamint a mosás is állítható, azt láttad már?
-
akooos
veterán
válasz Aryon87 #72218 üzenetére
Igen, a bal oldali. Itt nekem is az tetszik jobban. Sokkal kevésbé mos és a részlet is több.
W333: nekem mindig is kisebbek voltak, mint a Samsung kamera képei. Volt, hogy a gyári app 8 megás képet csinált, a google pedig csak 2,8. Szerintem ez a 4,4 mega pont ideális.
[ Szerkesztve ]
-
akooos
veterán
válasz Helltak #71334 üzenetére
A szaturációt én állítottam be valószínűleg ilyen csúnyára, lightroom mobileban mindig felhúzom azt (is). Nem nagyon, de ezek szerint így is túlzás
no more: az a baj, hogy akkor meg maga a telefon kijelzője nem tetszik. De legközelebb akkor, képfeldolgozás előtt átállítom a módot Hátha nem szaturálom túl a képeket
-
akooos
veterán
Pár RAW-ból feldolgozott kép, Samsung Note 8. Itthon azért másabb a környezet, mint a hegyvidékben
Nem tudom, hogy milyenek lettek, telefonon szerkesztettem, onnan töltöttem fel. Ha lehet, akkor AMOLED kijelzőn nézzétek őket Azon szépek Akinek van esetleg rendes monitora, nem egy régi gagyi laptopja, mint nekem, az véleményezze légyszíves
-
akooos
veterán
válasz S e t h #70943 üzenetére
Tehát akkor pár összehasonlító. Az elsőt elforgattam, ezért lóg ki a teteje a képből.
Samsung Note 8. Bal oldalon a HDR+-os képek, jobb oldalon a Samsung kamerás.
Továbbra is azt mondom, hogy természetellenes a HDR+. A valósághoz közelebb a gyári kamera áll, de manuális beállításokkal lett volna a legjobb. Csak sokszor nincs az embernek kedve beállítgatni a fehéregyensúlyt pont jól. A többi az kisebb baj, mert iso és záridő fél másodperc alatt megvan, de nem jó mindig WB-t állítani. -
akooos
veterán
válasz #04441088 #70949 üzenetére
Parancsolj
Ez csak exynosra jóSeth: később töltök fel hasonlító képeket. Minden hdr+ képből van sima változat is.
-
akooos
veterán
válasz Helltak #70474 üzenetére
Na majd jön mindjárt Gabbbbbbbbbbbbbbbb és leírja, hogy miért fake a hdr+ ebben az appban. Pár hete /napja próbáltam én is Note 8-on. Nem lettek túl jók a képek, sajnos a hexagon dsp nélkül sosem lesz hdr+. De valami "haszna" van, mert a dinamikatartomány jobban tűnik nálam és ahogy nézem, a te képeidnél is.
-
akooos
veterán
Pár további próba kép, Galaxy Note 8
Először is az összehasonlító képek. Találtam egy OnePlus5 kamera appot, amire XDA-n azt írták, hogy kevésbé élesít túl, mint a gyári app.
Bal oldalon gyári app, jobb oldalon OP5 app. Hát... Engem nem győzött meg ez sem sajnos.
Továbbra is azt mondom, hogy a telefon kijelzőjén nagyon jól mutatnak a képek. De még egy rosszabb minőségű képernyőn (5 éves Sony Vaio fhd kijelző, rossz színekkel...) is látszik, hogy nem mondhatók szépnek a képek. Azért hozom őket bőszen
[ Szerkesztve ]
-
akooos
veterán
válasz Blackmirror #70232 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
akooos
veterán
Én sem vagyok sajnos kibékülve a távolabbi képek minőségével. Eltűnnek a részletek és összemos nagyon sokmindent. Kb mint a V10-em ezelőtt.. Nem merem rootolni, az a baj. Pedig utána lenne lehetőség állítgatni a tömörítés mértéket és egyebeket. Ki kell próbálnom majd más kamera alpokat, vagy tényleg csak rawban fotózni.
-
akooos
veterán
Na akkor pár fénykép máról. Egy pár képet 2x-es zoommal készítettem, szerintem meglepően jól használható. Persze, nem olyan, mint a fő kamera, de tényleg elég jól használható.
Samsung Galaxy Note 8
Automatán készült az összes kép, itt nem nagyon volt kedvem állítgatni (sok helyen lehetőség sem)
Sajnos a legtöbb képen meglátszik, hogy eléggé fújt a szélszerk: nem tudom egyszerűen egymás mellé rakni a képeket
[ Szerkesztve ]
-
akooos
veterán
Note 8-cal épp valamelyik nap tettem fel 2 képet
[link]
[link]
Kicsit drágább, mint a honor, de ez a portré mód nagyon jó benne. Kicsit hasonlít a módszer az iphonera, ami szerintem a legjobban csinálja ezt a fajta játékot.Az ily módon lőtt képeket elmenti rendes méretben is. Ugye ezeket a kis látószögű kamerával csinálja, de aktív a másik is. A háttér.osás mértéke állítható egy csúszka segítségével.
-
-
akooos
veterán
válasz Gabbbb #70131 üzenetére
Én elhiszem neked, ezért is tettem sok idézőjelbe, nem pedig egyszerűen kiírtam, hogy HDR+. Az app azt írja. Valami másabb, mint az alap kamerában, vélhetően a feldolgozóalgoritmus másképp működik. Nagyon zajos valóban, sajnos nem nagyon lehet állítgatni, mert ez az egyetlen változat fut el exynosos készülékeken. Van olyan verzió, amiben lehet sok dolgot állítani, de az nyilván snapin fut csak.
w333: tegnap linkeltem egy appot, ami fut exynoson. Azt jelzi, hogy HDR+-ban fotóz, de sajnos annyi képzajjal, hogy ha ez a hdr+, akkor nem is kell
-
akooos
veterán
3 kép, 3 alkalmazással:
1. kép: Samsung gyári fényképezőgép
2. kép: Google """HDR+"""
3. kép: Lightroom RAW fotó, lightrommal feldolgozva (enyhén túltolva).Samsung Galaxy Note 8.
Azt hiszem, hogy ha rendesen tudnék RAW-ot megmunkálni, akkor elég jó képek születnének.
Mivel érdemes egyébként a rawhoz nyúlni? Lightroom mobilverzió? Asztali photoshop? Más app?
-
akooos
veterán
válasz ShadowLac #70032 üzenetére
Köszi, ezek már nekem is jobban tetszenek, de még mindig nem az igazi úgy gondolom. Az S6-ra mennyit kéne ráfizetnem?
India: mid van most? Nem olyan nagy ám a 6.3 coll ellenére. Az 5,7-es V10-em és az 5,5-ös i7+ sem sokkal kisebb, csak pár milivel.
w333&falijja:köszi srácok
Helltak:kategóriájához mérten igen csak jók a képek.
[ Szerkesztve ]
-
akooos
veterán
Nem azt írom, hogy nem nagy szám, mert igenis jó képeket csinál. De alapból túlszaturál és túlélésit ugyebár. Ez pedig nem a szenzor hibája, hanem a szoftveré. Megpróbálok átszokni a manuál fotózásra és raw képeket hozni, akkor talán kiemelkedő lehet.
Egyébként automatában jobb a Pixel, U11, szerintem a Nexus 5x/6P is, i7+. I8-ról nem tudok nyilatkozni, azzal nincsen tapasztalatom.
-
akooos
veterán
Nos, akkor következzenek az első Note 8 képeim. Első benyomásom az, hogy a kamera nem kiemelkedő. Hozza a jó szintet, de nem emelkedik ki a többiek közül.
Előre bocsájtanám, hogy a következő képek bénaságom miatt 7,9 vagy 9 megapixelesek, attól függ, hogy fénykép vagy videóból készült fénykép.. Sajnos nem állítottam át a képarányt a kamera appban, csak itthon vettem észre, hogy nem stimmel a felbontás és 4032x1960 lett a legtöbb kép.Szóval Samsung Galaxy Note 8
Akit esetleg érdekel több kép az eseményről, annak itt van válogatás nélkül az összes mai képem, sok sorozatképpel, 4k videókkal és rossz minőségű képekkel is
Jochpass Memorial[ Szerkesztve ]
-
akooos
veterán
-
akooos
veterán
válasz Blackmirror #69958 üzenetére
Tok nélkül nem viszem be a konyhába Majd holnap hozok Noteos képeket
-
akooos
veterán
válasz Ricardo #69940 üzenetére
Köszi! (Én is, de ma nem fog kiderülni, mert brutál köd van sajnos.)
OPiiPO: köszi, Oberjochban van. Németország, Tirol és Svájc környékén.
tzsolesz: köszi neked is
Ja és had linkeljek egy másik képet, mert reggel valamiért nem ezt tettem be:
Ez valamivel szebb. ja és LG V10
[ Szerkesztve ]
-
akooos
veterán
válasz Blackmirror #69818 üzenetére
Valóban. Nougat frissítés óta nem vagyok kibélülve a V10 kamerájával Az iPhonehoz nincs hozzáférésem, nem is nagyon megyünk mostanában a meló miatt sehova. Majd jövőhéttől, az új szerzeménnyel hozok egy pár képet
-
akooos
veterán
válasz Blackmirror #69369 üzenetére
Merre jársz sárkánynéni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- macOS PC-re
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Házimozi belépő szinten
- Milyen házat vegyek?
- HP notebook topic
- Vivo V40 SE 5G - nem rossz ez se
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Programozás topic
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest