Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Louro
őstag
válasz Tibiajax #121450 üzenetére
Úgyis jön valaki és virtuális evendzsörsz-onanizációs kényszert fog érezni, hogy toljon egy hatalmas spoilert. Persze szerintem lesz közte hoax is
Bár Marvel-buz1nak tartom magam, de a mozifilmek már kiégtek nálam. Már rég leestem a hypevonatról.
Na meg bőven van film, amiről lehet beszélni.
Mess with the best / Die like the rest
-
k-adi
nagyúr
válasz Tibiajax #121450 üzenetére
nem kampányolni kell, hanem 1-2 lelkes moderátor kéne ide aki(k) rendesen spoilerbe teszi(k) azt ami spoiler (mert tudjuk erre sokan képtelenek maguktól, SW idején is sok a "véletlen bocsi noob voltam" gyerek aki idefingja a spoilereket... már előre várom a GoT finálét is, bár annak van külön topikja, de most le merem fogadni lesz spoiler a "Sorozatok" topikba is)
ÉS
a többi
gyökérusernek (aka. kedves topiklakók) is oda kéne írnia a kommentje elejére hogy melyik filmhez kapcsolódik a spoiler (bár most valszeg mind endgame spoiler lesz..)[ Szerkesztve ]
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
Spoilerrel kell mindent jelezni, es nem lesz gond.
Live-Die-Respawn
-
Viszlát
addikt
válasz fateless #120066 üzenetére
Bepótoltam az ajánlásod, valóban remek kis darab, bár kevésbé volt drámai számomra mint a Holt költők társasága. Illetve arra jutottam, hogy nem is hasonlítom össze a két filmet inkább így, hogy durván 25 év telt el az életemből a megnézésük között.
Ami nem változott, hogy még mindig teljesen elvarázsolnak az ilyen filmekben látható tanár karakterek. Valószínűleg azért, mert nekem nem adatott meg, hogy kivételes képességű, szenvedéllyel tanító ember tanítson.
[ Szerkesztve ]
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
gyuromoj
veterán
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
Viszlát
addikt
A poltikai drámákat kedvelők számára kötelező darab, műfajában az egyik legjobb amit valaha láttam. Pedig alapból nagy elvárásokkal ültem le a rendező korábbi filmjei és a szereplőgárda miatt is, de egyáltalán nem csalódtam, sőt. Nehéz róla spoiler nélkül bármit is írni, de három dolog különösen tetszett.
Az első, hogy nincsenek előre leosztott jók és rosszak, sem az emberek között akikről szól, de politikai, ideológiai vagy filozófiai szemszögből nézve sem, zéró propaganda. A fehér hollónál is ritkább a pártatlan, hiteles mesélő, pedig nézőként nincs annál jobb amikor nem próbálnak meg valami ideológiát a szánkba rágni, vagy egyoldalú következtetéseket levonni helyettünk.
A második részben kapcsolódik az elsőhöz, de érdemes külön megemlíteni, mégpedig hogy több kérdések tömkelegét veti fel az emberben. No nem úgy mint egy lyukakkal teli sci-fi, aminél az ember csak vakargatja a fejét a logikátlanságokból fakadó kérdőjelek kapcsán, hanem talán úgy lehetne megfogalmazni, hogy érdeklődést vált ki az emberben, gondolatmeneteket indít el. Egy - a témában rendkívül jártas - kedves barátommal bő három órás telefonbeszélgetést folytattunk a filmről, ami számomra mindig nagyon pozitív élmény, viszonylag kevés film képes ilyen utórezgéseket kiváltani.
A harmadik pedig az, hogy a meglehetősen - nem csak az eseményeket tekintve, hanem a következményekre nézve is - szerteágazó, összetett cselekmény brilliáns fegyelmezettséggel (ezáltal rendkívül érthetően) tárul elénk. Tény, hogy nem árt tisztában lenni legalább néhány alapvető ismerettel a 80-as évek végi világpolitikai helyzetről, vagy, hogy hol tartott az Egyesült Államok a 8 évnyi Reagan elnökség végefelé, de ezek nélkül is érthető, élvezhető a film. Mégpedig azért, mert nem egy egydimenziós alkotás és semmiképpen sem korlátozódnak a feldolgozott témák a politikára, sokrétűbb annál.
Kár, hogy ilyenből nincs több és bár azért tudom élvezni a Vice-hoz hasonló alkotásokat is, ez a film köröket ver rájuk minden szempontból.
10/10
#értékelés[ Módosította: vond ]
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
spiky03
veterán
válasz Viszlát #121455 üzenetére
En is tamogatom Tibiajaxot!
En holnap este 7tol nezem a Lurdyban.
Mehetne a spoiler tag csak az a baj, hogy a PH appban nem mukodik. Vagyis nem takarja el a szoveget, en meg csak ezt hasznalom mert kenyelmesebb, mint a bongeszos verzio!Vagy max majd penteken jovok csak ide vissza.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Ispy
veterán
Ha már úgy is bosszúállók a téma, ma végre sikerült megnéznem a First mant, és nekem nagyon tetszett az a szemszög, ahonnét megközelítette a témát.
És még Gosling bamba képe sem tudta elrontani az élményt, komolyan levert a víz, amikor
És szerencsére sikerült csak egy kicsit amerikánás pátoszosra csinálni a filmet, na ezt nem Bay csinálta.beszálltak abba a kis szűk fém koporsóba, ami alatt egy k..va nagy bomba lapult. "Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
veterán
válasz Viszlát #121459 üzenetére
Természetesen más a két film, csak a keret hasonló bizonyos szempontok között. Nagyon rég nem néztem újra a Holt költők társaságát, nekem is 25 év közelében van a film, még egy filmklubon, ehhez képest frissebb élmény a másik, ami szerintem azért jelent nekem többet, mert a tanárunk minden évben egy adott témára jobban ráfeküdt a többi... (mondhatnám, hogy kárára, de igazából nem hagytunk ki semmit). Így mindent annyira tudtunk, mint mindenki más, de egy-egy területet sokkal mélyebben. Ezt hozza nekem vissza ez a film
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
oriic
HÁZIGAZDA
Avengers: Endgame
Nem szeretnem pontozni a filmet. En elveztem. Nagyon... #3000
Live-Die-Respawn
-
Ispy
veterán
válasz Mik76 #121482 üzenetére
Igen, pont az volt a jó benne, hogy a legvégéig kerülte a magasztos feladat bemutatását, inkább azt mutatta meg, milyen amikor
lezuhannak és szénné égnek a társaid, barátaid és nem tudod, hogy hős leszel vagy hulla. "Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
pohár
félisten
válasz oriic #121484 üzenetére
stáblistás jelenetek nincsenek most, ugye?
csak péntek estig ne fussak semmi spoilerbe
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
tuki2200
senior tag
válasz oriic #121489 üzenetére
Lehet, ennyire nem vagyok benne, hogy ezt felismerjem.
Nagyon kicsi Spoiler és kérdés Oriic:
Ebbe a
-Szomorú vagyok!
-Én is szomorú vagyok!
-Legyünk együtt szomorúak!
-Hé srácok megvan a megoldás, minden jó lesz!
-Hurrá, csináljuk!
-De én AKKORIS olyan szomorú vagyok!
-Én is nagyon szomorú vagyok!
-Legyünk együtt szomorúak!
CSATAAA
-Megint nagyon szomorúak vagyunk.. -ba mi tetszett ennyire? 2 olyan karakter halt meg akik már tavaly körbehaknizták a médiát, hogy mennyire örülnek, hogy lejár az szerződésük. Volt egy 20perces csata amit már 100x láttunk, amúgy meg csak kesergés, hogy ki mit vesztett, még aközben is, hogy a megoldáson dolgoznak és tudják, hogy minden jó lesz.[ Szerkesztve ]
-
nyisziati
veterán
válasz Viszlát #121473 üzenetére
Nagy +1!
Pont mostanában néztem én is, nagyon tetszett.Ami elsődlegesen tetszett benne, az a VÁLTOZÁS. Addig a politikusok magánéletét nem abajgatták. Van is egy párbeszéd a filmben, ahol (talán Kennedy) egy kérését idézik, hogy ne írjanak a nőügyeiről - amit az újságírók tiszteletben tartottak - eddig. Ekkorra azonban a bulvár (és az emberek tájékoztatása) fontosabbá vált a magánélet tiszteleténél. A másik egy származtatott következmény: a demokrata lapok lényegében a demokrata jelöltet járatták le, így kihúzták a talajt alóla és id. George Busht juttatták hatalomhoz. Nos, ezt megbánták és azóta lényegében mindkét oldal bevédi a saját jelöltjeit és csak az ellenfelet támadják. Sőt, ha úgy vesszük, ifj. George Bush is lényegében az apja jó politikája és hírneve miatt tudott hatalomra kerülni, úgyhogy ennek a filmnek az alapjául szolgáló sztori 3 elnökválasztásba is beleszólt. -
törölt tag
Javaslat:
Csináljatok egy ideiglenes kibeszélős topikot, az Endgamenek. Itt meg szüntessük meg a filmről való értekezést. Lehetőség adott, pénzbe nem kerül, szabályt nem szeg, a mű meg talán (szerintem igen) megérdemelné. Ha a nézettséget vesszük, mindenképp. -
-
törölt tag
válasz oriic #121484 üzenetére
Nekem nem tetszett. Nagyon nem...
Nem történettel kapcsolatos spoiler, de inkább bekeretezem.
egyszerűen nem tudtam komolyan venni (Már amennyire ilyet komolyan lehet venni). Ez a rengeteg poénkodás még egy marvel filmhez képest is sok volt. Pláne ha azt nézem mekkora súlya volt történet szerint ennek a résznek. Ez az erőltetett tapsolas pedig. Sokszor azt éreztem, hogy valakik nagyon akarnak és próbáltak is kb minden “epicebb” alkalommal. Lehet ez a mozis közeg is rányomta a bélyeget a végső véleményemre. Legközelebb kisebb teremben nézem meg az tuti.
[ Szerkesztve ]
-
tuki2200
senior tag
válasz #75376384 #121496 üzenetére
Nyiregyen nem volt tapsolás, a fél terem ásítozott egész film alatt, legalábbis akik előttem ültek nagyon sokan. Nem volt jó film. MCU fanboy barátom szerint sem, pedig miatta ültünk be.
Annyira magasztos akart lenni az egész, amit nagyon béna és már ezerszer hallott poénokkal akartak kiegyensúlyozni. Nem sikerült.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Politika
- Formula-1
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- REpont és hulladékgazdálkodás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- PlayStation 5
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest