Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibiajax
nagyúr
válasz LendvaiFeri1 #120050 üzenetére
naaaa, neee..mondj már ilyet
a szinkron a szr, igénytelenség -
Viszlát
addikt
Idén 30 azaz harminc éves a Holt költők társasága, ezzel a ténnyel sokkoltak ma. Megnéztem a '89-es évet, hát nem semmi a lista...
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
TSanya
aktív tag
The Dirt
Rockrajongóknak kötelezőAz Ozzy-s jelenettel csak óvatosan [ Szerkesztve ]
-
Pitterix
őstag
Ye wen wai zhuan: Zhang tian zhi--Master Z: Ip Man Legacy
Ip Man egykori ellenfele veresége utáni története némi drámával és harccal fűszerezve.
Néhány harcjelenet jó, de kicsit túlzásba vitték a kötélen-dróton rángatást.6\10
#értékelés[ Módosította: vond ]
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Cs1csó
félisten
válasz Realradical #120045 üzenetére
Ne vesszünk el a részletekben:
1. a kutyát kikötni már törvény által büntethető, tehát nem szabad minimum kennel.
2. van árnyéka, van folyamatosan tiszta vize, napi egyszer kap megfelelő táplálékot, van ólja vagy olyan hely ahová a hideg elől hatékonyan el tud bújni
3. ez az udvar, kert legalább 20nm, tartósan egy kicsi - kennel - szerű helyen tartani nem helyes, sajnos tudok olyan kutyát amit egy ideig - nagy kaukázusi szerű kutya - ott tartották a nyári hőségben szegény vedlett tele volt a kennel - inkább csak egy zárt akármi -
vond
MODERÁTOR
Nekem nem kell mondani. Én értékelem a valóban jó szinkronokat, bármikor is készültek. Ez egyfajta hungarikum.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
emiki6
veterán
Avangers: Infinity War: Hát ez még mindig kvajó! Egyértelmően a legkomolyabb és legjobb mcu film, már amennyire össze lehet hasonlítani a többivel. Elképesztő.
Újranéztem az első avangerst is, hát eléggé limonádé, így visszatekintve.Riddick (2013): Olyasmi, mint a Pitch Black, jó volt ez is. Aki szereti a Riddick szériát, az véletlen se hagyja ki. Nem egy mélyenszántó film, de azért szerethető, ez is.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Ispy
veterán
Ma meg a 48 óra, az erdeti szinkronnal.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
Marvel kapitány
Tetszett, egyáltalán nem volt izzadság szagú, és csak 2 voltunk az egész teremben egy másik faszival, lol lúzerek vagyunk, na.
Nekem Brie is bejött, meg a cica is, JL-nek meg jól állnak ezek a genyó szerepek.
Furcsa volt, mert azon agyaltam, hogy honnét a francból ismerős az a feka gyerek fehér szakállal, aztán amikor leesett csak úgy koppant.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
válasz Viszlát #120052 üzenetére
Ez is tipikusan az a fajta film, amit anno nyomtak a pofánkba, hogy milyen rohadt jó, és mi ezt elhittük. Én is. Aztán pár éve megnéztem újra, s hát nem is olyan jó. De igazából nem ezzel a konkrét a filmmel van a bajom, hanem jelenséggel, amit hozzá tudok kötni. Amikor sznobok leszünk, mert egy filmet nem azért szeretünk, mert tetszik, hanem azért, mert sokan azt mondták hogy ez a jó, ezt kell szeretni. Még akkor is, ha maga a film egyébként tényleg jó. Persze ugyanilyen módon lehet utálni is filmet.
Mindenesetre felírtam a listára a Holt költők társaságát, mert jelenleg nálam mindössze 6/10-en áll, ami a hype-hoz mérve meglehetősen kevés.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Viszlát
addikt
válasz lezso6 #120063 üzenetére
Mi ez a királyi többes, Szabó István lettél?
Maradjunk annyiban, hogy nagyon kevés az olyan film, ami ugyanazt jelenti és ugyanazt az élményt nyújtja minden generáció számára. De még egy adott generáció számára is fakulhat az idő múlásával, én például jónéhány filmet ezért nem is nézek újra, maradjon csak meg annak a szuper gyerekkori, fiatalkori élménynek amit akkor nyújtott. A Holt költők társasága mondjuk pont nem ilyen, de még ha így is lenne, az sem gond, mivel nem feladatom (és képes sem vagyok) objektív véleményt formálni a filmekről.
Sznobságból szeretni vagy nem szeretni egy filmet tényleg gáz, bár számomra kissé érthetetlen. Igaz, a megfelelni akarás, beilleszkedési vágy nagy úr...
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
válasz Viszlát #120064 üzenetére
Azért a királyi többes, mert ez általában így működik. Amikor az ember 16-20 évesnél fiatalabb, akkor még sznob. Ez legtöbb esetben valamilyen zenei stílusirányzatban mutatkozik meg, hogy pl rokker vagy tuccer lesz. Aztán ezt ugye kinövi az ember (jó esetben ). Na most ugyanez megvan fiatalon a filmekkel is. Aztán ahogy idősödik, kezd kialakulni a végleges személyisége és az ízlése. Ekkor megindulhat a szanálás, hogy akkor most melyik film tetszik ténylegesen és melyiket szereti csak sznobságból. Így lehetnek nagy csalódások, amikor újranéz az ember egy-egy régi filmet. Bár valamikor nem kell újranézni. Nekem 10 éves koromban a kedvenc filmem az Atomvonat volt. Bár ez nem sznobság miatt, hanem azért, mert a TV-ben csak ilyen szemetek mentek.
Sznobságból utálni egy filmet a legjobb, mert akkor én egy nagyon különleges ember vagyok.
Make Asia Great Again!
-
veterán
válasz Viszlát #120052 üzenetére
Uhh, átfutottam a listát, jópár olyan film van, ami erőteljes emlékeket hozott fel bennem abból az évből. Sajnos azt is mutatja ez, hogy mennyire öregszem.
A Holt költők társaságához: ebben a témában nekem a Császárok klubja erősebb emlékeket hagyott (Géza bácsi Iskola a határonja még mélyebbet, nyilvánvalóan azért mert személyesen átéltük azt) , még ha egyébként nem is tartják olyan nagyra
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
Viszlát
addikt
válasz lezso6 #120065 üzenetére
Na most vagy általánosságban beszélgetünk valamiről, vagy konkrétan. Az első esetben talán belefér a többes, viszont te konkrét filmről jelentetted ki, hogy azért szerettük, mert azt mondták, pedig nem is jó.
BiztosanRemélem érzed miért sántít ez.Értem mit akarsz mondani, de nekem úgy tűnik, hogy kevered a tinédzserkori énkeresés és a valahova tartozni vágyás kozmikus káoszát a sznobsággal, amihez már kialakult és kristálytiszta önkép szükséges. Az viszont egészen biztos, hogy tévúton jársz ha ezt kizárólagos oknak tartod.
Furcsa is lenne ha felnőttként (ami szintén nem egy stagnáló állapot egészséges esetben) ugyanúgy látná az ember a dolgokat mint gyermekként vagy tinédzserként. Tapasztalat hiányában a megítélés értelemszerűen teljesen más, bármiről is legyen szó, de ezt kizárólagosan a sznobságnak betudni több mint meredek. Az esetleges csalódással szintén ez a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Viszlát #120068 üzenetére
A Holt költők társaság fennköltebb de az is jó film.
Viszlát
"jónéhány filmet ezért nem is nézek újra, maradjon csak meg annak a szuper gyerekkori, fiatalkori élménynek amit akkor nyújtott. "
Sajnos ez így van ezért nem is volt igazán esélye az új Star Wars filmeknek de már a 2. trilógiának sem, aki a 80-as évek elején látta azt a hatást már nem lehet elérni újra.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Viszlát
addikt
Sokadik feldolgozása a Bonnie és Clyde sztorinak, ezúttal a törvény szemszögéből, sok újdonságot azonban így sem tartogat a néző számára. Mindenképpen pozitívum, hogy az eddigiekkel ellentétben nem a két elmebeteg bűnőzőt élteti a film, sőt. A középszerűségtől azonban épp csak megmenti a főszereplő páros, mindketten hozzák a tőlük elvárhatót.
6/10
#értékelés
[ Módosította: vond ]
-
Cs1csó
félisten
Gyerekek ez a John C. Reilly az elmúlt két évben nem szöszmötölt:
-
bagyulajuve
addikt
válasz Cs1csó #120069 üzenetére
fura, de nekem amik gyermekkoromban nagy kedvencek voltak azokat most is bármikor megnézem:
Predator 1, Bud és Terrence filmek, Emlékmás, Vaklárma, Die Hardok, az első Segal filmek, Van Damme filmek a 90-es évek közepéig, A jó, a rossz és a csúf, Keresztapa, Óz a csodák csodája és még millió egyet tudnék mondani,viszont amiket utóbbi időben látok, azok többségét sosem nézem meg egynél többször (pár kivétel van csak), már az egyszeri megnézés is néha komoly gondot jelent
Resistencia eterna
-
Cs1csó
félisten
válasz bagyulajuve #120074 üzenetére
Ez nem ennyire fekete-fehér, nem MINDEN filmre vonatkoztattam ez nem egy axióma. Elsősorban azokra a "B" kategóriás 80-as évekbeli filmekre gondoltam amin akkor ámultunk aztán most meg végig sem bírnánk nézni pl. nagy kedvencem volt a Harc az Endor bolygón (aminek már a magyar címe sem jó mert az Endor egy hold) vagy akár az említett Amerikai nindzsa stb.
Egy Keresztapa, Cápa, Francia kapcsolat filmek más minőséget képviselnek.
-
válasz Viszlát #120067 üzenetére
Erről a filmről jutott eszembe a jelenség.
Lehet mást értünk a sznobság alatt. Nálam az a sznob, akinek nincs vagy nem elégedett az ízlésével / önmagával, ezért kölcsönveszi máshonnan. Végülis hívhatjuk ezt "énkeresés kozmikus káoszának" is, de ez nem változtat rajta semmit. Meg a sznobság fiatalkorban nem probléma, mert valahogy el kell kezdeni. De idősebb korban már az, mivel azt jelenti, hogy az embernek nem fejlődött ki az ízlése.
De igazából nem ez a lényeg, hanem a jelenség. Egy csomó film azért marad meg jobbnak, mint ami valójában, mert szénné volt hypolva. Ugye sokkal könnyebb úgy rámondani egy filmre hogy getsiqvajó, hogyha mindenki így van vele. Ez pedig ugye maga a sznobság.
Persze nem kizárólag emiatt változhat meg az embernek a véleménye egy filmről, hisz az embernek felnőttkorában is változik. Bár azért ennek mértéke messze nem szokott akkora lenni, mint fiatalon.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Viszlát
addikt
válasz lezso6 #120076 üzenetére
Szerintem maradjunk az univerzálisan elfogadott definícióknál, nem vezet sehova egyéni jelentéssel felruházott szavakkal dobálózni.
Divat miatt kedvelni valamit valóban az egyik modernebb (és helytelen) értelmezése a sznobságnak, viszont valamit azért kedvelni mert sokan mások is kedvelik, az csordaszellem. Csak látszólag nincs nagy különbség a kettő között, viszont nagyon fontos eltérés, hogy a sznobság origója mindig az én mások fölé emelése, míg a csordaszellemet a beilleszkedés, a közösséghez tartozási vágy és sajnos sokszor a félelem motíválja.
A kategorikus, általánosító kijelentések is tipikusan egy adott korra, korszakra jellemzőek, hogy egy kicsit szemtelen legyek. Jó esetben ezt is kinövi az ember, pedig a többség fiatal felnőttként éri el ezt a periódust és legalább annyira fontos lépcső a kinövése az egyén fejlődésében, mint pár évvel korábban az önálló gondolkodás kialakulása.
Természetesen egyéni szemszögből lehetnek olyan filmek, amit az ember átértékel és rájön, hogy akár divatból, akár a csordaszellem miatt többre tartotta. De ez az átértékelés semmiképpen sem lehet alapja általános érvényű megállapításoknak. Főleg olyan erősen szubjektív területen, mint a filmművészet.
[ Szerkesztve ]
-
Tibiajax
nagyúr
SubUrbia
hd,szinkron
egyéjszakás film, egy viszonylag kisebb usa városkából. adott egy baráti társaság, aki egy megszokott helyen csövezik esténként és hol egymással, hogy a bolt bevándorló tulajával civakodnak - a tökéletes tartalom Tibinek. éppen az ilyeneket szeretem és amikor már azt hiszem, az összes ilyen egyhelyszínes usa élelmiszerboltos filmet láttam, csak mindig találok még egy-egy gyöngyszemet. a Suburbia is az, mindenképp a jobbak, komolyabb értékűek közé tartozik. rasszizmus, szexizmus, kitörni vágyás a kisvárosi betokosodásból, erőszak, pia - ezt kapjuk a két órában, de alapvetően nem alpári stílusban. és éppen ez az, ami miatt mégis egészen más film, mint mondjuk egy jay&néma bob-os kevin smith-mozi.
8/10
ja, és nagyon jó a szinkron, természetesen. puszi#értékelés
-
válasz Viszlát #120077 üzenetére
Szerintem a csordaszellem más. De nekem mindegy hogy hívod, csak ne ragadj le ott, hogy a te definíciód az univerzálisan elfogadott. Ugyanis a lekezelő magatartás bizonyos korra szintén jellemző, de azt sajnos sosem szokták kinőni.
Na, de akkor ezek szerint a lényeg talán átment. Még ha meglehetősen rögös úton is.
Make Asia Great Again!
-
hoffman_
nagyúr
válasz lezso6 #120065 üzenetére
Amikor az ember 16-20 évesnél fiatalabb, akkor még sznob.
hát nem tudom, hogy miként alakult a gyerekkorod, de én határozottan álíthatom, hogy 20-22 után kezdtem el szépen lassan (és azóta egyre jobban) érezni a sznobizmust magamon, mind a pozitív, mind a negatív vonatkozásában... :ddd
Thanos - Ant Man témában nekem ez a kedvencem, azért a Brolin is megéri a pénzét, beállni egy ekkora a baromság mögé... részemről díjazom a hülyeséget
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
válasz Viszlát #120082 üzenetére
Nem mondtam, hogy saját, hanem hogy te definíciód, ami épp neked tetszik. Egyébként az én verzióm wikipédián elfogadott. De igazából mindegy, mert nem szavakon kéne rugózni, hanem az általam felvetett problémát körüljárni.
(#120083) Tibiajax: Én amúgy nem szeretem, sőt kifejezetten utálom a tuctucot. Főleg a maiakat, melyek dallamvilágának komplexitása kb a gyermekdalokét idézi.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
hoffman_
nagyúr
válasz lezso6 #120085 üzenetére
hm, pedig nekem rémlik valami ilyesmi...
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
válasz hoffman_ #120086 üzenetére
A breakbeat az nem tucctucc, hanem tucitacicitutaci. Nem mindegy.
Amúgy a legtöbb ember számára minden elektronikus zene tucctucc, tudom.
De ha már itt vagyunk. Ennek a számnak az elejét mintha hallottam volna, mégpedig filmzeneként. Melyik az? Vagy hülye vagyok?
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
nagyúr
流浪地球 (2019)
A Nap rakoncátlankodni kezd, és azzal fenyeget, hogy néhány évtized múlva egy hatalmas hélium-kitöréssel elpusztítja a Földet. Az emberiségnek nincs más választása, mint hogy a világ összes tudományának és erőforrásának koncentrálásával útnak indítsa a bolygót a festői Alfa Centauri felé, ahol a faj fennmaradásának remélhetőleg nem lesznek hasonló akadályai. Ezzel indul Cixin Liu Wandering Earth című könyve, és így kezdődik az azonos című film is - azonban míg a könyv inkább a történések társadalmi következményeire helyezi a hangsúlyt, a film egyetlen konfliktushelyzetre koncentrál. Ez a konfliktus új a könyvben történtekhez képest - a Föld 2500 éves utazásának kb. 20. évében súrolnunk kell a Jupitert, ami egy gravitációs anomália következményeként rosszul sül el, és meghitt kis Földünket a Jupiterbe való belezuhanással fenyegeti. Ami nem jó.Remek ötlet volt a könyv világát ily módon háttérként használni, hiszen egy 500 oldalas regény átültetése egy 2 órás filmbe szinte reménytelen vállalkozás. Ezzel a húzással a könyvtől gyakorlatilag tetszőlegesen el lehetett térni, miközben az író által gondosan megrajzolt világból bármit fel lehetett használni. Ráadásul a kitalált konfliktushelyzet is teljes mértékben ül. Épp ezért nem értettem, hogy a nagyrészben higgadtan felépített, közepes tempójú események miért kezdtek időnként eszeveszett csörtetésbe, hogy adott jelenet végére azt sem tudjam, hol vagyunk, és kik vannak a képen. Aztán amikor a film végül ráfordult a történet célegyenesére, akkor egy szórakoztató, számos komponenssel operáló akciósorozatot kaptunk, amelynek egyetlen hibája volt, hogy
.nem volt semmi értelme, mert nem oldotta meg a problémát - ezzel utat nyitva egy drámaibb, de sokkal "lerágottcsontabb" önfeláldozós befejezésnek.
Audiovizuálisan többnyire nagyszerű volt a film, csak ritkán tűnt fel, hogy az americano szupermoziknál azért kisebb pénzből dolgoztak a készítők. A színészi teljesítményeket nehezen tudom méltatni, mert a kínaiak viselkedése IRL is sokszor túljátszottnak hat európai szemmel. A 2019-es év cult jelenetére eséllyel pályázó minigun VS Jupiter scene persze kiemelendő, bár a film folyamába valami elképesztő esetlenséggel volt beledolgozva. Emellett az orosz űrhajósnak is volt egy cult-gyanús megszólalása.Összességében egy kissé szeleburdi, de szerethető film lett a Wandering Earth - nem ismerem a készítők hátterét, de az az érzésem, hogy egy profibb, tapasztaltabb csapat ebből egy igazi nagyágyút hozott volna ki. Így csak egy kicsit különc sci-fi film lett a sok közül. 7/10.
Ja, és még egy érdekesség: a film eddigi bevétele kb. 700M USD, ebből 690M Kínában...#értékelés
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Mik76
senior tag
válasz gbors #120089 üzenetére
Arra mondjuk kivancsi lennek hogy mi a filmben a megoldas hogy
A fold naptol valo jelenlegi tavolsaga teszi lehetove barmely nemu elet kialakulasat valamint a viz megmaradasat, es ettol valo elteres tavolodva szimplan megfagyasztana a bolygot. Es akkor meg a Jupiter palyajanak a kozeleben sem jarunk... Nyilvan nem varok valos megoldast hiszen az egesz felvetes banalis. Emiatt most az a kerdes hogy sussem az agyam ilyen marhasaggal bizva benne hogy legalabb szorakoztato, vagy menjen a sullyesztobe?
http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
Aventador91
őstag
válasz Mik76 #120091 üzenetére
vizek legmélyebb részein élő halak, állatok, stb. megmaradnának, mivel nekik nem kell fény, és -100 alatt sem fagyna be több kilóméter mélyen a víz, mert a föld magja fűt annyit hogy több km mélyen ne fagyjon be. akár pár millió év alatt újra kialakulna valami felszíni élet, persze csak akkor ha egy másik csillag körül pályára áll és felfűti annyira hogy elolvadjon a jég.
elméletben lehetséges, de az ember így is úgy is kihalna, meg minden más a felszínen
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Mik76
senior tag
válasz Aventador91 #120093 üzenetére
Jo tudni hogy legalabb a melytengeri halak meglennenek...
Temanal maradva van egy film a Privileged Planet.
Ez egy ismeret terjeszto film a foldi eletrol, annak kialakulasarol, es az eddigi informacioink alapjan felmerulo kerdesekrol. A youtube-on fent van, kb mint valami vhs kopia a nem tul jo minoseguek kozul. Asszem csak angolul, de lehet hogy van hozza magyar felirat. Csillagaszok, NASA kutatok, biologusok stb nyilatkoznak a sajat szakteruletukrol, es az eddigi tenyekrol.
A film alap felvetese az hogy a "veletlenszeruen" kialakult foldi eletnek annyira elkepesztoen kicsi az eselye hogy ez felveti a kerdest hogy valoban igy van-e vagy van benne valami tervezett/iranyitott. Mivel senki nem bizonyitotta be egyik elmeletet ezert ugy gondolom hogy a kerdes nyitott, es majd talan az utokor kap egyertelmu valaszt.
Szerintem nagyonis erdemes megnezni, ha masert nem is de a tenyszeru informaciokert minimum.
A komment szekcioban persze rogton egymasnak feszul a melyen vallasos es a full ateista reteg, de ezt csak komolyabb idegzetueknek ajanlanam...#értékelés
http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
Mik76
senior tag
válasz bagyulajuve #120099 üzenetére
Hehe..
Erdemes megnezni, a filmben fel vannak sorolva mindazok a dolgok amik barmelyike nelkul kakukk a foldi eletformaknak par mikrobat kiveve.
Tenyleg hihetetlenul kicsi az esely minderre.http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest