Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pikszel
addikt
válasz lezso6 #117196 üzenetére
Sajnos ugyanezt gondolom én is, ráadásul ez már akkor sejthető volt sajnos,
Eleve teljesen másra számítottam, mint a Holdraszállás történet, mert semmit nem olvasok el előre, előzeteseket meg egyáltalán nem nézek. Teljesen azt hittem, hogy az emberiség eredetét filmesítik meg. Unalmasnak és hosszúnak nem éreztem, de semmi különös élményt nem nyújtott.amikor elhangzott, hogy a kolléga ékszert visz magával az űrbe. [ Szerkesztve ]
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
PuMbA
titán
válasz Peterhappy #117192 üzenetére
Minden Nolan film van legalább annyira jó, hogy mozis
-
gyuromoj
veterán
Mile 22
Azt kaptam, amit vártam. Feszült tempó, korrektül megkoreografált bunyók, tűzpárbajok. Csavar női része nem lepett meg, abban biztos voltam, viszont a csomagé már inkább, arra most nem gondoltam.#értékelés
[ Módosította: vond ]
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
Peterhappy
őstag
válasz fateless #117199 üzenetére
Viszlát Kolléga úr közben linkelte; a filmben a 35. percben volt.
Angolul talán még kifejezőbb, még ütősebb, én most csak fogtam és kimásoltam a magyar feliratból.Ami még poén volt, mikor Ellie azt mondja "Egy költőt kellett volna felküldeniük.". Hogy aztán Nolan néhány évvel később az Intersallerben felzavarja az égbe, a Contact-ben írót (és papot) alakító Matthew McConaughey-t
-
S e t h
nagyúr
Upgrade
Inkább ez kétszer, mint Rick Deckard másodjára, vagy Takeshi Kovacs akárhányszor.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Realradical #117210 üzenetére
Sejtelmem sincs miért szopta be a világ a Blekkmirrort. Talán ha elegen mondják, hogy hú, akkor már mindenki elhiszi; nem tudom. Kb az első rész volt belőle érdekes (az igazán), aztán
, meg még egy, amely nem ugrik be. A többi igazán már ötletszinten sem működik és marad blődli "ahogy Amerikában ezt elképzelik a producerek" szinten. No offense, biztos én vagyok a freakahol a halott csávó droidjával hülyítik a feleséget "And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Ispy
veterán
válasz RetepNyaraB #117211 üzenetére
Én is csak az első részt szenvedtem végig, nekem se gyere be.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz Viszlát #117213 üzenetére
Én nem szeretek ennyire sarkosan fogalmazni, mert a koncepció, meg a megvalósítás is lehet jó, csak max. én nem erre vágyom, és van annyi sorozatos lemaradásom így is, hogy ha valami első körben nem kelti fel a vágyat bennem, akkor nem erőltetem.
Egyébként tényleg sokan szeretik és javasolják is, szóval nem tudom nekem miért nem, de lehet a témaboncolgatás módja nem fekszik nekem, lehet túl felületes vagyok hozzá.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
S e t h
nagyúr
Sosem értettem a Travolta jelenséget, oké, engem is elkapott fiatalon a Grease, de akkor még a hormonjaimmal gondolkodtam, de aztán egyre nyilvánvalóbbá vált számomra, hogy John nem a legélesebb kés a fiókban.
Vallásosságát most nem is igazán méltatnám, de igazából próbálom elképzelni azt a szituációt, amikor ő és/vagy az ügynöke a levegőbe csapott és azt mondta " Ez az!" a Gotti című film forgatókönyvét olvasva. Vagy kézhez sem kapták és úgy csaptak a levegőbe, hiszen Gotti, érted, Gotti, a keresztapa, megcsináltuk, én leszek a következő Brando!
Nem mondom, hogy ezzel csapta tarkón egy szívlapáttal a karrierjét egy gödör mellett térdelve Dzsoni, de azért nem volt esetleg vki mellette, aki azt mondta volna neki, hogy nézd haver, ilyen forgatókönyvet egy csapat makákó is megír néhány óra alatt, ha háttal ülnek a monitornak.
Értem én, hogy szcientológia, meg Xenu, na de ezt még csak nem is L.Ron Hubbard kókányolta össze, ami miatt kisiskolásként kötelezően felmondva a leckét hülyét csinálok magamból a Háború a Földön-ben.
Kezdek úgy lenni már Travoltával, mint a fiatalkori nagy tivornyákkal, hiányzik már a francnak, egyre nehezebb és keservesebb feldolgozni őket.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
shotika
őstag
válasz S e t h #117217 üzenetére
Öregszik már (egyre furcsábban is néz ki, valószínűleg a sok plasztika/ botox áldásos hatása), de szerintem se egy jó színész. Mondanám, hogy hullámzó a karrierje, de inkább azt mondom, van pár jól eltalált szerepe, és ennyi. Viszont azok a szerepek baromi jól álltak neki; egy Ponyvaregényt, egy Ál/Arc-ot, de akár a Grease-t már nem lehet elvenni tőle. Azon kívül nem sok érdemlegeset csinált. Én mondjuk csíptem a Tábornok lányát is meg a Csodabogárt, de túlértékelt színész.
De bőven van nála nagyobb rejtély is Hollywoodban, ott van például Matthew Broderick. A kultikus Meglógtam a Ferrival! filmen kívül mit csinált?
[ Szerkesztve ]
Shotiii#2629 Gainward GTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ
-
nagyúr
válasz S e t h #117217 üzenetére
Szerintem Travolta eredményessége kritikusan rendezőfüggő. Pulp Fiction, Get Shorty, Michael, Face/Off - ezzel kb. fel is soroltam az igazán emlékezetes alakításait. Voltak még nem kiemelkedően jók, meg voltak felejthetők. Na meg volt a Battlefield Earth
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
shotika
őstag
válasz Tibiajax #117222 üzenetére
Na igen, az ő különleges színészi képessége, hogy csodálkozva néz előre, majd jobbra-balra, aztán le, és semmit se ért. De azt nagyon De baromi cool volt, ahogyan rágót csámcsogva felugrott a száguldó kocsiból a buszra a Féktelenülben! Az ő mentsége, hogy az Ördög ügyvédjét nem rontotta el. Najó, ez gonosz volt, viszont Broderickkel ellentétben neki legalább van egyfajta "jóarc vagyok, megbízhatsz bennem" karizmája.
Nála egy picivel sokoldalúbb, Nicolas Cage: ő a piás, depressziós szerepek A listás sztárja (senki se tudja úgy hozni a távolba révedő, melankolikus tekintetet és hozzáadni egy csipetnyi világfájdalmat, mint ő), és rögtön utána a félőrült megmozdulásai bizonyos filmjeiben.
Az én nonplusz ultra különleges gyöngyszemem, nos. Tom Cruise.
Tom Cruise majdnem minden filmjében Tom Cruise, de senki se tudja olyan jól előadni Tom Cruise-t, mint Tom Cruise. Tom Cruise-ban számomra az a különleges, hogy majdnem minden filmjét imádom - nem tudom, hogy csinálja. (persze, ha jobban belemerülök, ő, szinte mindig kiváló rendezőkkel és sokszor nagyon jó színészekkel is dolgozik együtt, meg hát ugye nem szereti a kaszkadőröket).
Egyetlen filmjét azonban sose bocsájtom meg neki, a Múmiát.(és ha már Múmia, akkor Brendan Fraser. Az 1999-es Múmia a mai napig lenyűgöz. Az egyetlen értékelhető szerepe a csávónak, de pokoli jól hozza)
[ Szerkesztve ]
Shotiii#2629 Gainward GTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ
-
shotika
őstag
Hip-hop bigyó repülj!! Ó te szent istenem mennyire irgalmatlanul szemétre való egy film! Szorosan ott van a viszonylag nagy költségvetésű nagyon pocsék filmek között, mint pl a Batman és Robin.
-
Realradical
őstag
válasz RetepNyaraB #117211 üzenetére
Ízlések és pofonok. Nekem külön tetszik, hogy radikális dolgokat "mesélnek".
Pl. halálig harcoltatják a pedókat az erdőben, de akkor még nem tudod miről van szó ("csak egy pár kép volt" - ennyit ismételget a faszi), vagy amikor agymosás után kínozzák a gyilkosokat miközben az indifferens világ telefonon veszi fel őket.
Amikor meg a facebook like alapú világról szól a történet, az kb. valóra is vált mára Kínában.
Nekem pl. pont az első rész nem tetszett annyira.szerk: Jé, addikt lettem. Nem gondoltam, hogy szakmai hsz-ek nélkül is feljebb lépek.
[ Szerkesztve ]
Things that try to look like things often do look more like things than things
-
devil-k
nagyúr
Álommeló
Second Act5/10
Feleséges, barátnős film, semmi extra. Egyszer nézhető alkotás, szerintem fél év múlva nem fogok rá emlékezni.
Nyúl Péter
Peter Rabbit6/10
Aranyos animációs-élőszereplős film. Egész jó volt.
Ne hagyj nyomot
Leave No Trace6/10
Nem volt rossz, de már a történet nagyon ismerős volt, nem tudott lekötni és megragadni a figyelmemet úgy, amennyire gondoltam, hogy megfogja. Már az Alpha Dog c. filmnél sejtettem, hogy jó színész ez a Ben Foster.
#értékelés
- mozi bolondéria -
-
Bad Pritt
félisten
válasz shotika #117220 üzenetére
Nekem amúgy kicsit Harrison Ford ilyen, de más értelemben: szerintem nem kifejezetten klasszis színész, van egy egyedi, erős kisugárzása, de ehhez képest 3 generáció több kult karakterét is ő keltette életre. Sőt, megkockáztatom, az első Star Warsban nem is játszott jól, de az mondjuk színészek szintjén alapból egy abomináció volt.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
hoffman_
nagyúr
Tibi tudom, hogy ilyet cikit ne kérdezzek, de a Logan futása megvolt már a szifi témádhoz?
ui.:
madgie, TDK-t nem tudom, hogy lehet nyáltengernek titulálni. azt meg tudom érteni, hogy adott rétegnek nagyon nem tetszik, vagy nem tartja értékelhetőnek (megérteni tudom, nem elfogadni), de képregény adaptáció szemmel is toplistás szerintem a mai napig. élvezeti értéket, színeket tekintve sok Marvel film rendben van, de filmérték szempontjából nálam csak a Watchmen veri a Dark Knight-ot. meg a Beggins. a Rises már gyengébb volt valóban.
uui.: Deckard meg brutál jó és kész :d
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
-
hoffman_
nagyúr
akkor megkövetem magam. én kifejezetten kedvelem az Intersellart, újra is kellene néznem most már, de ezzel együtt is lehet jogos a kijelentés. Dunkirk egyelőre kimaradt, úgyhogy arról nem tisztem nyilatkozni. a Rises ilyen tekintetben viszont jó példa, nekem legalábbis, csalódás volt az elvárásaimmal szemben nagyon.
pikszel:
én nagyon bírom Ford-ot. nem az elemi, eszmei, elképesztő színészi kvalitása miatt, hanem mert irtó jó karaktereket tud megformálni. Han Solo mindig is menő marad, aki pedig ilyen ikonokat tud(ott) életre hívni, ott valami nagyon rendben van.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
vond
MODERÁTOR
válasz hoffman_ #117237 üzenetére
A témáját tekintve alapvetően egy baromi jó film lehetne az Interstellar. Vártam is, mint a fene. Nem is tudom, rá voltam-e pörögve jobban akármelyik másik filmre. De sajnos sok minden nem működött benne nálam. Az egyik ilyen volt az említett, túlzott sziruposság.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
madgie
titán
Igen, arra gondoltam ,hogy az Inception/Interstellar/Dunkirk triót már valahogy képtelen lennék újranézni, elsőre ugyan ütött, de második megnézésre olyanok, mint a karácsonyi bejgli az ünnepek végén. Túl édes, túl sok, túlságosan erős a pátosz, ami körbelengi őket és semmi zsigeri, nyers zsenialitást nem érzek benne, mint amit mondjuk a Memento/Prestige/Insomnia érában éreztem.
Vagy csak én vénülök
-
vond
MODERÁTOR
válasz madgie #117239 üzenetére
Az is igaz, hogy mi is vénülünk, de én is nagyjából hasonlóan látom a helyzetet. Azzal a különbséggel, hogy én az Inception-t újra tudtam nézni már sokszor. Még háttértévézésnek sem utolsó a jó zene és hangulat (és szinkron ) miatt.
Óóóó, a Prestige. Már mióta újra akarom nézni (megint). De most már sort fogok keríteni rá.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Mik76
senior tag
Megnextem az uj Asterixet.
Nekem nagyon tetszett! Gyonyoru szep a kinezete, jo a stilus, a karakterek mintha a kepregenybol leptek volna ki.
Raadaskent a szereplok nevei az Alfa magazin forditasabol valok tobbnyire.
Egy ici picit hollywoodi lett foleg a vege, de ennyi belefert. Ilyen kontosben szivesen megneznem az osszes Asterix konyvet.
8.5/10#értékelés
http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
PuMbA
titán
válasz madgie #117204 üzenetére
Nem tudom Nálam már ott érdemesek nézésre a Nolan filmek, hogy nem ötmillió CGI jelenet és hasonlók, hanem látszik, hogy van benne egy kis ötlet és kivitelezés. Emiatt szoktam moziban nézni. Ha ilyen filmek nem lennének akkor még kevesebbet mennék moziba, pedig így se sokszor.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
The Killing of a Sacred Deer (2017)
Gorog kamaradrama, modern kontosben. Zsenialisan jo szineszekkel, gyonyoruen fenykepezve, remek soundtrackkel.
Nicole Kidman karrierjenek mondjuk betett az irdatlan mennyisegu botox, de ide passzol, hogy gyakorlatilag nincs mimikaja es remek ellenpontja a szakalla moge bujo Colin Farrelnek.
8/10, extrasulyos euro arthouse drama, nemi ogorog szosszal.
#értékelés
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
veterán
válasz Peterhappy #117206 üzenetére
Köszönöm
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
törölt tag
válasz Tibiajax #117241 üzenetére
Most tervezem újranézni a Riddick trilógiát. Az első részt számtalanszor láttam, így emlékszem is, hogy az kifejezetten jó.
A másik kettőről nem maradt túl sok emlékem, talán 1x láttam őket, mikor megjelentek. Ezért is nézem újra őket.
Plusz a Starship Troopers szintén zenész
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest