Hirdetés
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
Érdemes izomlázasan edzeni?
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
-
kolosanyi
veterán
válasz emiki6 #11504 üzenetére
Meséltem, hogy edzőtáborokban hogy toltuk. Kurvára fájt, de 4 hét alatt többet fejlődtünk, mint előtte egész évben. Izomlázad akkor lesz, ha nagy volumennel edzel. Próbáld meg kikísérletezni azt, hogy érezd másnap, de azért tudj mozogni, akkor simán lehet kétnaponta edzeni. Feltéve, hogy kaja, alvás stb. rendben van.
-
emiki6
veterán
válasz Pttypang #11507 üzenetére
De, csak olyan mondta, aki nem tünt hozzáértőnek.
Meg ahogy az Sanyi is írta ez nem ilyen egyszerű.
Egyszer próbáltam, utána 1 hétig izomlázam volt.[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
válasz emiki6 #11509 üzenetére
Kicsit félreérthető, most hogy olvasom, úgyhogy leszögezném, ez még véletlenül sem beszólás akart lenni.
[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
válasz emiki6 #11509 üzenetére
nem szabad izomlázra ráedzeni semmiképp. vmi könnyű mozgás lehet hogy jót tesz, ami kiáramoltatja a tejsavat onnan, de ezt pl, húzódzkodásnál nehéz megoldani. inkább úgy tudom elképzelni, hogy mondjuk lábedzés után másnap egy laza kocogás vagy tekerés, de tényleg laza.
tekerés, jut eszembe, újra itt a jó idő, lehet menni biciklizni! én ma is voltam, most kezdeném úgy komolyabban a dolgot, inkább utakat, útvonalakat kerestem a környéken. szokott vki bringázni innen?
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
kolosanyi
veterán
válasz userxy #11508 üzenetére
Nem feltétlenül, csak akkor regeneráló edzést kell csinálni. Kis intenzitású, kis volumenű edzés, ami serkenti a vérkeringést, az gyorsíthat a regenerálódáson. Pl laza úszás mindenre jó, de például lábazás után alacsony pulzusos kocogás, bringázás, vagy felsőtestre nagyon kis súlyos, gépes, gumiszalagos gyakorlatok, ergométer... De ez inkább regeneráló technika, mint edzés.
(#11512) Bannani
Rövid idő alatt nem fogod túledzeni magad, max nagyon nem lesz őszinte a mosolyod, amikor az izomlázad napról-napra fokozódik és a végén már az alapvető napi tevékenységekben is akadályoz. Edzőtáborokban mindig így voltunk, napi 6-8 óra edzés volt az átlagos, mindezt 4 héten keresztül. Nagyon kínlódtunk, de az utolsó hét végére hihetetlen mértékben nőtt a terhelhetőségünk és mindenben sokkal erősebbek lettünk. De ilyen terhelés nyilván csak rövid ideig tartható, mert hosszú távon (hónapok alatt) ez teljesen a visszájára fordul. Egy-egy rövidebb intervallum alatt - a versenysport világában jellemzően alapozásnál, csúcsforma időzítés előtt - viszont semmi baja nem lesz tőle. Csak tudni kell, hol a határ, azért ez ingoványos talaj, tapasztalatot követel meg, hobbi sportolóknak nem sok értelme van. -
Cathfaern
nagyúr
válasz itouchfan #11511 üzenetére
Amíg értelmes domborzat környékén laktam, mentem én is sokat Mióta itt a kislaposon lakok, nem nagyon tudom rávenni magam... Mondjuk amilyen szél van itt az elmúlt hetekben, legfeljebb vitorlával lehetne biciklizni
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
emiki6
veterán
válasz itouchfan #11511 üzenetére
"nem szabad izomlázra ráedzeni semmiképp. vmi könnyű mozgás lehet hogy jót tesz, ami kiáramoltatja a tejsavat onnan"
Jajajajj. A tejsav nem marad napokig az izomban, sőt elég hamar kiürül. Az izomlázat másnap harmadnap a gyulladás okozza az izmokban.
Amúgy valóban. Az anaerob (oxigénhiányos) mozgás során erjedés által létrejött tejsavat aerob mozgással ki lehet mosni az izmokból, sőt még el is lehet égetni az izmon belül, ha helyreáll az oxigénellátása az izmoknak.
A folyamatos terhelés viszont megedzi az embert, a kismértékű "gyulladást" fokozza.
Ápropó túledzettség (via confidence and power) idézem:
Általában a túledzéstől az fél a legjobban, aki a közelében sincs
"Nagyon lelkesen és eltökélten törekedtem arra, hogy sikeres sportoló legyek. Ez már önmagában problémákat okozott, mert a vágyam túlnőtt a testi képességeimen, melyek lehetővé tették, hogy kiheverjem azt a munkamennyiséget, melyet magamnak előírtam. Rengeteg időm volt az edzésre és ezért hajlamos voltam túl sokat edzeni. 1960-ig, a római olimpiai játékokig tartó időszakban sok éven át napi hét órákat edzettem.
(...) Annyira túledzettem magam, hogy nagyon beteg lettem. Lázas állapotban kerültem kórházba, hánytam és heves görcsök gyötörtek. Tönkretettem a testem, legalábbis átmenetileg. Valójában ez volt a harmadik alkalom, hogy a túl sok edzés vége kórház lett, és ahogy ott feküdtem az ágyban, emlékeim szerint nagyon lehangolt voltam. A bátorságom és a vágyam a győzelemre nagyon erős volt, és az edzéseredmények azt mutatták, hogy valójában a legerősebb voltam a világon abban a súlycsoportban. Ezt követően kezdtem megérteni, hogy az edzéssel kapcsolatos szemléletem rossz. Összességében az általam végzett edzés nem tökéletesítette, hanem tönkretette a testem."
Veres Győző,
(In. Csaba Veres, Veres Győző, Az aranyaktól a porba - egy ellopott élet.)[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz emiki6 #11517 üzenetére
De lehet hogy tévedek, Sanyi is a te álláspontodat képviseli, ki is fejtette miért. Ennek ellenére én nem hiszek neki De nem állítom biztosan amit állítok.
-
westcoastog
veterán
Tegnapelőtt volt egy kis lázam, meg torokfájásom, láz már nincs, csak az orromat fújom.
Ma már lehet edzeni esetleg, vagy várjam meg míg elmúlik teljesen? -
kk831228
addikt
válasz westcoastog #11523 üzenetére
mindig ez a betegség miatti kérdés... Kezd el ha szarul leszel hagyd abba...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
Cathfaern
nagyúr
válasz emiki6 #11517 üzenetére
Nem hiszem, hogy a túledzés egy bináris dolog lenne, hogy 1) nincs túledzés, 2) túledzett vagy. Vannak fokozatok. Lehet nincs látványos bajod, meg nem esel össze, csak téli időszakban rendszeresen megfázol. Vagy szellemileg nem vagy olyan friss. Stb... Ugye a szervezetnek regenerálódnia kell, ami plusz energia. Ha elfogy a "tartalék", akkor valamitől el kell, hogy vegye. Ha túl sok helyről vesz el túl sokat, akkor fogsz összeesni. De ez nem azt jelenti, hogy előtte már nem terhelted túl magad. Persze egyén és helyzetfüggő, hogy kinek mi probléma. Lehet, hogy megteheted, hogy 2 órával többet alszol, és így már rendben lesz a regenerálódás. Lehet nem probléma, ha szellemileg annyira nem vagy friss, mert a munkád nem követeli meg folyamatosan. Stb...
Legalábbis szerintemEladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
kolosanyi
veterán
Can a Bodybuilder be a Gymnast??? (Part1)
Can a Bodybuilder be a Gymnast?? Part 2.
Új videó a sráctól, aki megélhetési testépítőként ellátogatott szertorna edzésre.
-
kolosanyi
veterán
válasz westcoastog #11529 üzenetére
Az, hisz videót is csinált erről.
Az élsport világában nem nagyon találsz olyat, aki soha ne szedett volna semmit. Nem állhat ki a tömeg elé és vallhatja be, hogy koxolt, mert illegális, ráadásul elvennék az eredményeit. Ahogy a múltkor kitettem ide az angol nyelvű fórumról egy topikot, a tornászok jó része szintén doppingol, csak ők nem tömegre mennek. Sőt, biztos vagyok benne, hogy a jútúb pózerek nagy része szintén tol valamit. Aki már elég ideje sportol, az látja, hogy milyen erő és izomzat érhető el körülbelül cucc nélkül. Ha ebből nagyon kiugrik valami, az mindig gyanús, pláne olyanoknál, akik nem ebből élnek.
-
kolosanyi
veterán
válasz westcoastog #11531 üzenetére
Engem az a tudat vígasztal ilyenkor mindig, hogy 40-50 évvel ezelőtt tuti nagyon jó eredményeket értem volna el egy kox nélküli mezőnyben, mert szerencsés genetikám van egy csomó sporthoz, edzeni meg edzek, ahogy a regenerálódási képességem engedi. Nem feltétlenül tornára gondolok, de azért vicces ez a felvétel.
-
emiki6
veterán
válasz kolosanyi #11532 üzenetére
Talajtorna: elegancia, hajlékonyság!
Gyűrű: ugyan ez, de hozzá jön az erő és "nagyon ott van a szeren".A tejsavasizoml@ázra írtam, hogy lehet hogy létezik más-, harmadnap is.
... de én nem hiszek benne."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
kk831228
addikt
válasz westcoastog #11534 üzenetére
persze, 1-2 év... úgy mint a 4-es metró...
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
itouchfan
senior tag
válasz Cathfaern #11527 üzenetére
Ezzel teljesen egyetértek, és így is tapasztaltam már egy párszor de még gyengébb fázisaiban.
Ma edzettem, bár időhiány miatt tanulás közben egy oldalt elolvas, utána egy sorozat fekvő. Következő oldal elolvas, megint fekvő. nem mondom hogy ideális de jobb mint a semmi.„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
Zoli133
addikt
Angyalföldön van valami használható kültéri edzőpark? Gyermek téri nem volt túl biztató messziről, de lehet feldobom egy fára a gyűrűt és az a legjobb úgy is.
Amúgy nem véletlen voltam óvatos a vállammal, 2 napja voltam dokinál, nyáron műteni kell, 4-6hónap a teljes rehab...
"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
brownus
veterán
válasz westcoastog #11534 üzenetére
-
kolosanyi
veterán
válasz Zoli133 #11538 üzenetére
Kitartást, egykettőre rendbejössz és mehet a bísztmód!
Na megvolt az alkalmassági vizsga. Kb 3 órát aludtam, mert elfelejtettem megcsinálni egy beadandót, aminek ma van a leadási határideje, éjfélkor álltam neki. Ennek megfelelően nagyon nehezen melegedtem be, ráadásul 5 percet adtak melegíteni (utálom az ilyet), szóval az első két gyakorlatom szar lett és csak 4-et csináltattak, de így is max pont.
• Felülés 60 másodperc alatt: 55 (ennyitől max)
• Helyből távolugrás: 252 (250 a max, általában 270 körül ugrok)
• Na itt melegedtem be rendesen, fekvenyomás 60 kilóval: 42 (új rekord, 39 volt az előző, 25-től max pont)
• Futás: 7:17! Betoltam 40 g szőlőcukrot előtte, meg beütött a dupla kávé is, jól bírtam az iramot. Köridők (600 m): 2:24, 2:35, 2:18. Első körben 3/3-as légzés, második felétől 2/2, a végén meg nem emlékszem, mert szerintem a fülemen is vettem. A pulzusom elszállt a francba, de kibírtam hangyásodás, rosszullét nélkül. 189 volt az átlag es 198 a legmagasabb érték, ennyit sose mértem még. -
kolosanyi
veterán
válasz westcoastog #11544 üzenetére
Köszi. Életem egyik legjobb élménye volt a junior országos döntő mintegy 200 ember előtt. Feledhetetlen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- LEGO klub
- XPEnology
- Ukrajnai háború
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- alza vélemények - tapasztalatok
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest