Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszbon
őstag
válasz varadigabor #48900 üzenetére
Jaa.. hogy ők onnan is gyorsan küldik?
Bocs ezt nem tudtam, el is mentem az oldalt.Egyébként már nem hiszek el semmit amit leírnak adatokat az ilyen oldalakon, roppant sokszor csalódtam.
[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
vandor01
őstag
válasz varadigabor #48896 üzenetére
jo kis gép... de 84gramm mig a leader 70gramm
szerintem 11xx-s mocihoz 120-as keret az idealis
motor/suly/propeller szentháromság miatt...
ha mar 135-ös a keret lehet nagyobb a prop es az aksi
valamint lehet nagyobb jobb a moci is normal prop menetes: 13xx..??
vegyel azt ki kell probálni varjuk a tesztetCSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Geller72
veterán
Érdekes módon a 130-as Eachine racer repülés közben (!!!) törölte az összes modot. Ilyet én még nem láttam. Csak acroban tudtam vele repülni. Rádugtam a notira és látom, hogy nincs egy deka mode sem definiálva. Előtt meg ugye volt minden. Van más is amit "elállított". Nem igazán értem..
[ Szerkesztve ]
-
varadigabor
senior tag
válasz vandor01 #48904 üzenetére
Ezen 28xx propok vannak, a leaderen meg szerintem 25xx-es. Kétlem hogy veszek Nem sok infó van róla,mindig csak nézzem meló közben ezeket
(#48905) Geller_1972: Vigyázzál ne hogy behülyüljön és föld körüli pályára álljon.
[ Szerkesztve ]
www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
vandor01
őstag
válasz varadigabor #48906 üzenetére
nem nem azt Jackal elirta....a leaderen 2840-es van és talán rámegy a 30xx-as? pl ebben a kitben 3035 van...[link] gemfannak van 3035 3agu 2csavaros tipusa [link] de lehet ebbol a szempontbol most nem erdemes 120-asnal nagyobb vazat venni 11xx motorhoz mert csak a suly gyarapszik és minnel nehezebb annal könnyebben szétdobhatja magat a motoron a tengely/haz összesajtolasa......
[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
kriszbon
őstag
Jaj én nem rábeszélni akartalak ám mindenáron, még a végén én leszek szidva ha nem lesz jó.
Amúgy csak magamat szidhattam volna, mert én is vettem egyet az éjjel(már megint egy kacat).Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
vandor01
őstag
ismerős az érzés.... aztan a sok coresz-moresz es 12 dron utan marpedig épiteni kell nagy es bikaerős racert mert hat meggyőzöd magadat rola ez az evoluciod következő állomása
Cheerson cx-10, cx-10wd, Eachine e-010, e-011, Juncheng 3015-1A Mini X6, Syma x5c-1, x5hc, X8G + Walkera gimbal, + Sjcam4000, MJX Bugs3, HK X-380, 220-as racer 6S batterivel
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Baku
aktív tag
válasz vandor01 #48912 üzenetére
Ez - legalábbis jó hosszú időre - teljességgel kizárt.
Egyrészt azért, mert ezek a terminátor pókok nekem nemigazán jönnek be (egyszerűen csak nem tetszenek, nem érzek irántuk különösebb szimpátiát, vagy késztetést, hogy nekem ilyenekre lenne szükségem, másrészt a racer irányzat (mint repülési stílus) felé sem vonzódom.
(Sokkal inkább vonz az a "nyugodt erő", és kiegyensúlyozottság (szó szerint, és átvitt értelemben is), amivel a nagy kameraplatformok rendelkeznek.
A harmadik ok meg az, hogy annyi ötlet, terv, újítás (és az ezekhez való alkatrész gyűlt össze (és még érkezik) született meg a fejemben a jelenlegi gépparkomhoz, hogy legalább 1 évig (bőven) elleszek ezek megvalósításával.
Az FPV irányába azért kacsingatok, mert 2 olcsó, buta gép elvesztése, (és mások hasonló eseteiből okulva) felállítottam magamnak azt az "alapszabályt", miszerint SOHA többet nem repülök szabad szemes módban 30-40m - nél távolabbra, és 10-15mm-nél messzebbre, CSAK FPV-vel, és GPS támogatással.
Szóval racer (nem mondom hogy soha, de) egyelőre biztos hogy nem....[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
Nem muszáj olyan stílusban repülni Racer géppel sem, mint ahogy sokan csinálják, lehet csak úgy össze vissza is.
Meg aztán azt is fel lehet szerelni minden vacakkal amit el is bír, meg haza is jön és leszáll ha akarod. [link]
Lehet vele nyugisan tekeregni valamerre [link] meg a magasból körülnézni [link] vihet magával akció kamerát is(azzal nincs feltöltött videóm).
Ha valaki Racer gépet használ, nem kell mindjárt arra gondolni hogy azzal csak akrobatikázik és féktelenül száguldozik.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
varadigabor
senior tag
válasz Peaceliker #48908 üzenetére
Ez szerintetek ?
[ Szerkesztve ]
-
varadigabor
senior tag
válasz vandor01 #48882 üzenetére
NA most van 21 dollár a micro sparrow.
Coupon Code: Randy19www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
vandor01
őstag
válasz varadigabor #48916 üzenetére
kösszi....
-
Baku
aktív tag
válasz kriszbon #48914 üzenetére
Ezért nem mondom, hogy soha....
De ha egyszer valamikor sorra is kerül, addig rengeteget kell tanulnom itt (is) minden tekintetben....Más:
Végre itthon, és végre összejött, amire 3 hónapja várok:
Összeraktam, és felkonfiguráltam a Devo7E - Deviation - 8" Tablet - FX Quadcopter szimulátort.
Eddig csak Sony PS3 kontrollerrel tudtam gyakorolni.
Mit mondjak? Ég, és föld a különbség. A Devo-val gyönyörűen, pontosan lehet repülni, nagyon finom és felhasználóbarát a gimbalok működése.
Nem tudok leszakadni róla.... -
magyarl
tag
válasz varadigabor #48916 üzenetére
Ez a Randy srác elég korrekt arcnak tűnik, és ezerszer kérte már, hogy a csoporton kívül ne osszuk a kuponokat, hanem helyette a csoporton keresztül. Tehát így linkeljünk:
RunCam Micro Sparrow $20.99SONY KDL-43W755C
-
Peaceliker
addikt
válasz varadigabor #48915 üzenetére
Na, ez nekem szimpi. Mondjuk még jobban az lenne, ha fel mennem rá 3 col
"Oh my Goa'uld!"
-
IzLuCSi
újonc
Sziasztok
Nem értek a drónok esetében a megfelelő motor és propeller párosítás kiválasztásához de a most épített robothoz kéne egy. Valaki aki jártasabb ebben a témában tudna ajánlani egy olyan össze állítást aminél 1 motorral meg lehet emelni egy kb 0,5 kg most robotott ?
Nem kell mást csinálnia csak meg emelnie a robott.
-
Peaceliker
addikt
válasz varadigabor #48922 üzenetére
Én mondjuk kamerát sosem állítottam még, vagy szög re gondolsz? Az mondjuk fontos lehet.
Nekem már úton van 1106 rs moci, várom már nagyon, de gb nem a gyors posta minta képe
Nekem 3s 3 colos gépen lesz, ha minden jó max 120-130g lesz auw."Oh my Goa'uld!"
-
Baku
aktív tag
válasz gonger #48925 üzenetére
Allien és gonger
Igen, lehet, csak sokat kellett várni a megrendelt biszbaszokra, meg arra, hogy végre itthon legyek, és össze tudjam rakni ....
Ugye kell egy egy erre alkalmas táv (az én esetemben egy Devo7 E), aztán felokosítani egy Deviation szoftverrel.
Én nem nagyon szeretem a kábelek toldozgatását, fordítókat, átalakítókat, a folyton beakadó, lógó kábelektől meg a hideg kiráz egyenesen ....
Ezért rendeltem egy ilyen speciális kábelt: [link]
(Létezik 30-50-100cm- esben, vettem mindegyikből, a 30centis jó a PS3 és a telefon közé, ha a teló a távra van rakva, a 100cm- es ha VR szemüvegben nyomom, az 50 - es meg a Devo és tablet közé jó ....A tablet (vagy telefon) távra rögzítéséhez ezt vettem: [link]
Ez egyébként 3M ötapadóval ellátott, ami jó lenne, csakhogy a Devo-n nincs egy deka sík felület ahová fel lehetne ragasztanom, de ezt is megoldottam....
Igazából eredetileg valami "elegánsabb" megoldáson agyaltam, de beugrott egy pofogonegyszerű megoldás, amit először ideiglenesnek szántam, de annyira atomstabil lett, hogy valszeg marad...Igen, 2db kábelkötegelő.... Tudom, nem túl elegáns, de sabilan tart egy 8"-os tabletet
A tablet/telefon befogásához ezt rendeltem: [link]
Ez egy egyszerű és nagyszerű 2 in 1 befogó, telefonhoz és nagyméretű tablethez is tökéletes.A táv bekonfigurálásához ez a video segített: [link]
Hát úgy nagyjából ennyi.....
-
Jackal2
senior tag
válasz varadigabor #48906 üzenetére
Nem rossz ez, de várjatok míg megkapom a 130-as Falcont, az hasonló ehhez és arról vannak konkrét infóim (részt veszünk a fejlesztésében).
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Jackal2
senior tag
válasz varadigabor #48915 üzenetére
Szimpi ez is. Én egyébként teljesen rá vagyok ezekre a kis szarokra kattanva. Elhatároztam veszem még vagy 5 Gaoneng akksit, és csak annyit csinálok hogy felrakok egy régi szátgyalázott 3S 2200 akkut a töltőmre és töltök. 45 percenként 4 akkist feltölt, innentől kezdve never ending story
-
magyarl
tag
válasz gonger #48925 üzenetére
Meglepődtem, de a Flysky i6s-emmel is simán megy a művelet:
távhoz adtak telefontartót alapból, abba rakom az OTG képes Oneplus 3T-t.
A távot USB kábellel OTG adapteren keresztül telefonra dugom és konfig után már lehet is a Freerider-t csapatni Androidon
(ha majd lesz időm, csinálok róla videót)SONY KDL-43W755C
-
varadigabor
senior tag
válasz Peaceliker #48924 üzenetére
Szögre gondoltam, mert ami a képen van beállítva az nyugdíjasoknak van.
Jackal2: Falconra kíváncsi vagyok, rendelni nem akarok egyenlőre De lehet kellene ha te is rá vagy függve meg Molnigee is rossz nem lehet
[ Szerkesztve ]
-
molnigee
aktív tag
válasz varadigabor #48931 üzenetére
Hát lehet ezt nem szeretni?
RAW videó, tömény 3 perc élvezet,és még a lényeg benne sincs, miket toltam én ebben a favárban...
Kövi videóba belerakom, ezt most direkt raw, ennyi egy aksi--> http://dronearena.hu/ <--
-
Jackal2
senior tag
válasz Peaceliker #48932 üzenetére
Mondom az utolsó infókat, amiket Alex (a gyártó) mondott (RDS Gábor közbenjárásával, mert az övé az érdem). Amitől jó a gép:
- háromféle motor lesz 7500/7000/6000 KV
- kétféle lap, a normál 95-ön túl lehet majd 130-assal kérni (ugye ettől jó a Leader is)
- Runcam Micro lesz benne, besüllyesztve, tehát nagyon védett. Állítható kameraszög
- megy majd 3S-sel is (asszem a mostani is tudja)
- teljesen burkolt, karbon test, nem lesz tele retekkel
- kap egy magyar PID tuningot, ha jól tudom, normálisan be lesz állítva
- lesz sokféle válaszható színnel, lehet cserélgetni a canopy, a motorvédő felületeket
- állítható VTX lesz, 25/100/200 mW-velJelenleg nincs más micro, ami ezt tudná, pont ezért sírtam nekik, hogy csináljanak már egy jót, ami flexibilis (rcgroupson egyébként ugyanez a rinya tárgya)
Meglátjuk, mikor érkezik az új cucc.
[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
Kitettem a Bfight 210 tesztjét, nem rossz, főleg 99 USD-ért, de azért vannak helyek, ahol érződik az olcsóság.
-
Nand708
csendes tag
válasz vandor01 #48888 üzenetére
Helló,
nagyon szép élesnek tűnik a videó és örömmel vettem tudomásul, hogy Monster V2-vel csináltad, - mert nekem is az van.
Viszont nálam kutya a kép, illetve nem tudom, hogy ennyit tud, vagy valami nem jó..
- csináltál valami beállításbeli módosítást?
- élességet állítottál a kamerán? ... nem bírtam kilazítani a ricnis gyűrűt, félek, hogy összeroppan a lencse. Van valami trükkje?Meg tudnád nézni, hogy hány méterről tudsz leolvasni egy rendszámtáblát? Vagy akármi fix szöveget, aminek megadnád a paramétereit és én is le tudnám ellenőrizni. (Pl Times New Roman 20-as betűméret 90 centiről olvasható)
-
varadigabor
senior tag
válasz varadigabor #48931 üzenetére
Megkérdeztem nem lehet állítani a kamera szöget....
(#48935) Jackal2: Na ez jó hír, csak ne legyen nagyon drága
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz Nand708 #48937 üzenetére
ez nem az enyem... nincsen monster V2-om
de biztos vki valaszol ra!a hetvegen kinomban hiaba itt 2db leaderer 1db dino mivel minden cuccom Magyarorszagon maradt... nos ezert a rendelkezesemre allo gepekkel mentem reptetni.. H8mini/E70/X251...
H8 mini
tok jo, nagyon elveztem lostba tolni neki
jol reagál elég gyors ha esetleg nem látod már (kb:100m) akkor leesik
E70
rakat fos tetu lassu nem reagál idoben vagy tul reagal
kicsi a hatotav (30m)..... ha kiszalad akkor az uccso parancs 10sec-ig
azaz akar elszall a pi...ba is 8 ejrot megert de 16-ot tuti nem!
elsogepnek jo amig tonkre nem megy vagy elveszikH8 megéri pénzét de lehet teljesen kezdőnek kicsit sok
eloszor az E70 vagy furibee H36 ... par ora gyakorlás utan johet a H8....
es meg evek utan is elvezetes vele kicsit porogni
majd johet az x251....
igaz lostba repulni sok... gyors, oda kell figyelni mert eltunik sec percCSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
vandor01
őstag
válasz Jackal2 #48935 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz Jackal2 #48935 üzenetére
1104 ilyen "nehéz" gépbe nekem nem számít értelmesnek. mondjuk nehéz kérdés, ha vmit 2 és 3s re is kompatibilissá akarnak tenni (sztem nem lehet).
Kamera csere sajna kell bele, pedig nem szokott bajom lenni micro szarokkal, de ez elég ócska sajna, meg is lepett.
Színes vackokat nagyon várom, az bejön nekem is De állítható vtx et ilyen kis gépre nem látom létszükségletnek, bár majd meglátom, mit művel (nálam 25/200as van) 25 ön.
Bár most új hullám a 2.5", de asszem arra is lesz váza, oda még talán elég a 1104, de már oda sem nagyon, ahogy nézem motor teszteket.(#48940) vandor01
90es igen az, de 130 as nem, az 13xx-14xx váz, de lesz 11xx re is 130as plate hozzá.
(#48943) Baku
hát vmi mocskos jól néz ki a gép de belül is (nekem darabokban jött), nagyon átgondolt egy konstrukció
[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
kriszbon
őstag
válasz Nand708 #48945 üzenetére
Annyira azért nem jó és éles a kép mint ahogy a videón látható.
Sajnos a látott kép nem ennyire jó, és érdekes hogy régebben más kamerával a DVR kép volt pocsékabb a látottnál, most ennél fordítva van.
Tehát kissé csalóka ez a felvétel, és csak szép napsütéses időben, lehetőleg nem késő délután szebb a kép.
Borús felhős, késő délutáni időben meg sem közelíti ezt.
Egyébként hasonló fényviszonyoknál közel ilyen képet ad egy akcióban vett 3 ezer pár száz forintos(most 4 körül van) nevenincs kamera is [link] és ez elkeserítő.
A kép azért ugrál meg hagy ki mert nincs bekapcsolva a táv, ilyenkor ezt műveli a Walkera.Persze akinek kell az OSD kijelzés hogy lásson pár adatot, (ami nem túl sok) annak jó lehet, nekem nincs rá szükségem, ki is van kapcsolva.
Na meg lehet állítgatni a színeket egyebeket, és ha valaki nagyon türelmes akkor talán be tudja lőni rendesen, persze az a beállítás már nem biztos hogy jó más fényviszonyoknál.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Darthforce92
tag
Sziasztok! Ezek közül melyik drone-t ajánlanátok megvételre? Kefe mentes motort szeretnék és igazából csak a kertben meg a lakásban röpködnék vele.
Van egy nagy halom 18650 es 3500mAh fölötti akksim. Előny ha olyan lenne amire ráhackelhetném. Illetve bármilyen egyéb javaslatot is szívesen fogadok. Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz Darthforce92 #48947 üzenetére
Aurora /bat-100at venném. De még inkább gb ről babyhawk vagy ilyesmi kicsi 2s gépet.
"Oh my Goa'uld!"
-
Geller72
veterán
válasz Peaceliker #48948 üzenetére
A 130-as Eachine miért tűnt el?
-
Peaceliker
addikt
válasz Geller72 #48949 üzenetére
Nemtom, annyiból nem is értem, hogy miért nem jött a helyére valami a gyártótól.. Pedig vártam valamit ebben a kategóriában jobb cuccokkal. De mondjuk nagy divat volt a 2col,most már a 2.5 kezd nagy vmi lenni és páran kacsintgatnak a 3col 11xx felé. Pl emax 1106 4500kv is majdnem tudna kint 1306 csak kevesebbet eszik és könnyebb. Szal ha megint divat lesz 3col 11xx akkor er130 megelőzte a korát
"Oh my Goa'uld!"
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest