Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jackal2
senior tag
válasz Plasticbomb #18149 üzenetére
Ha tényleg első gépet keresel, akkor meg sok a 100-150 EUR, én Nihui U807-et vennék. Van (volt) nekem is, remek gép, szinte törhetetlen, jó vele repülni és tehetsz rá minimális FPV-t is.
Ha később kamera platformot keresel és elkap a hév, akkor én:
- DJI Phantom 3 Standardot
- Xiro Explorer 1-etvennék. Racerből meg RTF esetén:
- Kingkong 210GT-t (csak most hogy a Banggood levette, nem tudom hol lehet kapni, biztos túl jó volt)
- Eachine Falcon 180 SP3 RacingetFlysky FS-I6-hoz van Firmware amivel 10 csatornássá tehető, szóval már az FS-i6 sem feltétlenül rossz választás.
Jaj, a WOT-ot ne említsd, elvett két évet az életemből...
Más:
- van egy ilyen gondom a DJI F330-al. A Fail safe nem működik jól, ez valami szoftveresen állítható bug és a cleanflightban kellene túrnom?[ Szerkesztve ]
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Jackal2 #18151 üzenetére
Ket fele failsafe van:
1. flight controllerben
2. vevobenNamost a 2.-nal az I6-ban azt is be lehet allitani h melyik csatornan hany % legyen a failsafe. Tehat rakhatok a gazra valahany szazalekot, a tobbit meg hagyom. A ropcsisek meg azt szoktak h lecsapjak minimalisra a gazt es a fuggoleges vezersikot behuzatjak h a gep kezdjen el korozni.
Ha az ESC-ek jol vannak kalibralva azt mondanam, h neked mintha nem csak a gaz lenne a vevoben failsafre allitva. De kijelzo nelkul hogy a tokbe lehetne atallitani?
[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Plasticbomb
addikt
válasz Jackal2 #18151 üzenetére
Mostmár majdnem 5 éve játszom vele, engem leköt, csak kell hozzá néha egy egy megszakítás. 1-3 hónap, és megint oké. Illeve a leszarom tablettát sűrűn be kell venni.
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Jackal2
senior tag
válasz Teréz Atya #18152 üzenetére
Na de, hogy lehet az, hogy 3 motor leáll, egyik meg maxon pörög? A másik, meg hogy miért ilyen tetű lassan áll le??? Milyen failsafe az, ami még 5 mp-ig full gázon repül?
-
mgy
senior tag
Lipo javítás. Óvatosan...
-
mgy
senior tag
Találtam egy jó videót Joshua Bardwellnél párhuzamos töltéssel kapcsolatban. Megéri követni a csókát, aktuális dolgokról beszél érthetően.
A lényege röviden annyi, a párhuzamosítóba (de még nem a töltőre!!!) dugva rövid "pihenés" után a különböző akksik ugyanolyan sorszámú celláinak feszültsége kiegyenlítődik. Ez után kezdve a töltést (s feltételezve, hogy az akksik egyforma kapacitásúak és állapotúak) a végeredmény hat pontosan ugyanúgy feltöltött pakk lesz. Leegyszerűsítettem az előbb egycellásak tárolásira merítésére, összedugtam egy adagot a hatos párhuzamos kanócra, tíz perc elteltével mind ugyanakkora feszültséget mutatott, simán indítottam a tárolás módot a töltőn.
---Válaszolt a BG a kontaktos skyrc ügyében, azt mondják (mondja a gyártó), leégettem a töltőt, azért rossz, saját költségemre visszaküldhetem javításra. Hahaha...
Nem sok vesztenivalóm van, tudom, hogy meg tudom javítani, épp ezért beleállunk a menetbe, levelezgetünk, aztán majd fenyegetőzünk picit. -
Jackal2
senior tag
Erre gondolsz? Parallel Charging Equalization Current, mert a fenti videóban nem arról beszél
Ezzel kapcsolatban megmértem gyorsan 5 akksimat, az eredmény:
1 2 3 Össz
Turnigy 1800mAh 4,16 4,20 4,19 12,6
Infinity 1850mAh 4,14 4,19 4,17 12,5
Infinity 1850mAh 4,15 4,19 4,17 12,5Ez a szórás vajon káros? Tizedben nincs igazi különbség, 100-adnál viszont van, szóval kicsit akkor kísérletezzük. Kezdjük azzal, hogy feltesszük az Infinityt újra a töltőre és egyedül feltöltjük, majd megnézzük, hogy változik-e.
Mivel két töltöm van, ezért egyet-egyet másik töltőre teszek fel, hogy lássuk a különbséget. I'll be back
[ Szerkesztve ]
-
Joeker67
aktív tag
Szép napot!
Tud valaki segíteni, hogy zsugorcsövet honnan érdemes beszerezni, és milyen méretek (átmérő) ajánlottak? -
mgy
senior tag
válasz Jackal2 #18157 üzenetére
Kösz a javítást, rossz linket illesztettem be!
---Joeker,
én vettem egy csomót...
piros-fekete mert kell, fehér-sárga szép ha van, átlátszó meg mert muszáj. Piros-feketéből gyakorlatilag a szervokábel toldáshoz szükségestől az akksicsatlakozó forrasztásig az összes átmérőt, színtelenből pedig inkább csomagoláshoz, tehát vtx-re, rx-re való méretet. Általában elektronikai boltoknak szokott lenni, bár a nagyobb átmérő, illetve a színtelenből bármi inkább szerencse dolga.
Simán jó a felére zsugorodó, a harmadára zsugorodó ragasztós ide egy kicsit overkill. -
Plasticbomb
addikt
Miket rendeljek az Eachine H8 Mini-hez? Amikre kb biztos szükségem lesz? PLusz akksi, alkatrész, akármi?
[ Szerkesztve ]
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Jackal2
senior tag
válasz Plasticbomb #18161 üzenetére
propeller, motor, akksi.
-
bdznkrly
újonc
Imaxhoz hol tudok normalis aron adaptert venni itthon?
-
Jackal2
senior tag
válasz szacsee #18163 üzenetére
Nálunk konkrétan kellett pótolni őket, mert az MJX X600 belekamikázézott az egyikbe, lehentelve a levélállomány mintegy 75%-át
De én mostanában jófiú vagyok, már majdnem minden brushed gépemet eladtam és a kicsiket (ami alig 4 db) is árulom, szóval mennie kell mindnek, viszont ezek taktikusan visszaszivárognak alkatrészek formájában, amelyek előbb-utóbb összeépülnek új gépekké
-
Arti1
aktív tag
válasz Plasticbomb #18161 üzenetére
Nézegettem anno én is a pótalkatrészeket, végül csak a 4 motor volt akkor a gép árának 2/3a, ezért nem vettem külön pótalkatrészeket, hanem egy második H8at, abban van minden
Meg vettem hozzá egy 5 db-os akksi szettet is. Egyenlőre mindkettő egyben van, egyik sem lett donor, de ami késik nem múlikhttp://www.shutterstock.com/g/Arti_Photo?rid=264901704
-
Minstrel
senior tag
Jó ha van egy kis tartalék, nem kell mindent a maximumon járatni, nekem volt ehhez hasonló burkolatos 12V5A tápom, de már 3A töltésnél is forró volt, ha 4-re tettem akkor meg beesett a feszültsége. Most 10A sorkapcsos van, ez alig melegszik 4.4A töltésnél is, meg akkor is jó lesz ha esetleg veszek nagyobb töltőt.
-
-
SpydeR3412
aktív tag
Bangood-nál mint helyzet aksi ügyben? Rendelt valaki mostanában tőlük?
Vagy rendeljek máshonnan? -
Tomi0703
addikt
válasz SpydeR3412 #18178 üzenetére
2-szer rendeltem az elmult 1 honapban. Gond nelkul megjottek. Egyik 2 het alatt, a masik 3. Holland posta.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Pikachu24 #18173 üzenetére
Nem eppen. RX failsafe-nel akar azt is bellithatod, ha elmegy a jel, akkor az aux5 pl. felgazon alljon, aux6 meg maxon.
Videjoon.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Pikachu24
aktív tag
válasz Teréz Atya #18180 üzenetére
Ezt értem én, de ha jobb-hátra tolja a jobboldali kart akkor csak a bal első motor fog forogni?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Pikachu24 #18181 üzenetére
Hmm, ebben igazad lehet. En azert rakotnem egy PC-re, hogy mit lat vezerlo az RX felol, ha ki van kapcsolva a tav. Marcsak a kivancsisag kedveert.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Jackal2
senior tag
válasz Teréz Atya #18180 üzenetére
Akkor ez a gond. El van állítva a Failsafen az egyik motor? Ilyet lehet? Ez egy csatorna kéne hogy legyen és ezt adja ki az ESC az összes motorra nem?
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Jackal2 #18184 üzenetére
Hat, ha az egyik aux az acro es meg jobb + elore iranyokat loki a vevo kis gazon, akkor lehet h egy motor porog. De ezt tenyleg akkor latnad, ha megnezned cleanflightban hogy mi van, ha lekapcsolod a tavot.
Ha ott minden rendben van, akkor lehet tovabb nyomozni.
BT modult nem tervezel a gepre? Mobilrol tudnad a gepet monitorozni. En a nighthawkon kihagyom, a 180-asra nem tudnam hova tenni, de egy Ogre meretun sztem elfer.@Arti1 - akkor kend le gumitakonnyal. A nighthawk aljan kimondottan tart, pedig nincs kimelve.
[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
válasz Teréz Atya #18186 üzenetére
Mi az a BT modul? Blackbox? Tehát repülési adatok? Érdekel, linkelj egyet, a Mark II.-re berakjuk (Naza- M Lite nem tudja alapból? Lehet olyan vezérlő lesz rajta...).
-
Patics
tag
Bármi jó ami elég meleget ad, főként gézégő, de még a közelre tett forrasztópáka is. Szép és egyenletes (és megégés nélküli) zsugorításhoz hőlégfúvóval, vagy pl. hajszárítóval.
Én sok féle zsugorcsövet használok a munkámból kifolyólag is (kültéri reklám ledvilágítások), bármelyik elektromos boltban vannak alapméretek (2;3;5;8;10 nmm), de ha speciális kell akkor szakbolt, pl. Bp. Budafoki út (ahol egy modellbolt is van, közelebbi címet megkeresem, ha kéri valaki).
[ Szerkesztve ]
Madaraim: Sbach 342; Double Hourse 9081; Skyartec Wasp V3; Align Trex 500; WLtoys V686G; Floureon H101; ZMR-250 FPV Racer ------- Földi ellátó: M1 Abrams
-
medvegy
aktív tag
Elkészültem a múlt hétvégi reptetés felvételeinek összevágásával: a Tisza-Maros torkolat madártávlatból Szegednél. Csekkoljátok, érdekelne a véleményetek
Ezek a víz feletti repülések azért meg tudják dobni az adrenalin szintet, még ha csak gyökkettővel való körözgetésről van is szó a kameraplatformmalFOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/
-
Arti1
aktív tag
válasz Patics #18189 üzenetére
Köszönöm a felhomályosítást mindenkinek!
Csak a quadoknál mi az a pár méret, amit zsugorcsőből általában használni szoktatok? Jó az a BG-s csomag, amit Szacsee linkelt, de nagy részét szerintem csak pakolgatnám, sok a nagy méret benn.
Vagy ha rákapok az ízére a zsugorcsövezésnek, a háztartásban is majd mindent azzal fogok javítani?Szerk:
a zsugorcsöves megoldás mennyire vízálló?@Jackal2: BT - bluetooth?
[ Szerkesztve ]
http://www.shutterstock.com/g/Arti_Photo?rid=264901704
-
Patics
tag
A szükséges méreteket nemigen tudom megmondani, mert mindegyikből kellhet ...
Pl. 3-as az egy erű vezetékekhez, mint az ESC-motor. Aztán 5-ös az aksi betáp vezetékhez. 20-as ha az egész ESC-t is zsugorozni szeretnéd. Az 50-esbe már az aksi is belefér, stb.
Műanyag, így a fala persze vízálló, de aláfolyhat a víz ha nem illeszkedik pontosan. Egy kerek keresztmetszetű vezetékre, ha 2 cm hoszan rámelegíted, nem engedi be alá a vizet, de ha rés van, vagy pl. az ESC-re zsugorítod, akkor csak a fröccsenő víz ellen véd.
Én még úgy szoktam vízállóvá tenni, ha nagyon kell, hogy melegítés előtt kitöltöm szilóval, leginkább FBS-el, a zsugorcső belső terét és ez után melegítem. Zsugorodáskor kinyomódik a felesleg, a maradék hézagokba meg beleköt az FBS.
Persze csak ott, ahol az FBS más kárt nem tud tenni, ha igen, akkor más kitöltő anyag kell.
[ Szerkesztve ]
Madaraim: Sbach 342; Double Hourse 9081; Skyartec Wasp V3; Align Trex 500; WLtoys V686G; Floureon H101; ZMR-250 FPV Racer ------- Földi ellátó: M1 Abrams
-
Ra3
őstag
Sziasztok, régen jártam erre, kellene egy kis segítség töltő ügyben, Nihui U807-hez használok ilyen pótakksikat nem minden gond nélkül, most például felpúposodott az egyik, még üzemképes ugyan, de ki tudja meddig.
Ha jól tudom az u807-es gyári töltőjében nincs semmi szabályzó elektronika, lehet hogy ez volt a gond, ezért most JST csatis töltőt vadászok, eddig ez tűnik a legjobbnak, de ha tudtok olcsóbban akkor ne kíméljetek, nem baj ha csak egyesével lehet tölteni vele.
A másik kérdésem az lenne hogy van-e valami bevált tippetek milyen akksit lenne érdemes venni bele a gyárinál nagyobb kapacitással, de lehetőleg nem drágábban?
Ezeket a gearbest-eseket lehet hogy hanyagolnom kéne, mert az egyik azt játssza hogy 2-3x ki-be kell kötögetni mert mikor indulásnál összekapcsolom a távirányítóval akkor kicsit megpörgeti a propellereket és kikapcsol a kopter, de még a fények is elalszanak, utána megy rendesen de kicsit tartok is tőle hogy lesz valami baja a gépnek.''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
Teréz Atya
senior tag
Hajozasnal meg attaknyoljak a zsugorcsovet, hogy vizallo legyen. A taknyot folyekony.ragasztoszalagkent / liquid isolation tape neven keresd. Vagy 14 dolcsiert vettem.
-
Teréz Atya
senior tag
Uristen, epp a legujabb videomat szerkesztettem, es olyan dologra derult feny, amire eddig gondolni sem mertem!
-
jony77
tag
Videóm a '2.Nemzetközi Rc modelltalálkozó'-ról ,van benne egy kis drón felvétel is sj5000ELITe-vel!
[link] -
Morfolgo55
újonc
Kérdésem volna a hozzáértőkhöz:
Van egy SJCAM4000 WiFi-s kamerám és egy CX-20 BigShark-os kopterem.
Olvastam, hogy a 2,4 GHz-es vezérlőt zavarhatja a kamera WiFi-je.
Nem kockáztatok.
Néztem a BG-n és az eBay-on 250mW-os 5,8 GHz-es videó távadót.Ha az androidos mobilom tud 5 Ghz-es WiFit fogni, van-e olyan alkalmazás, amivel a kamera képét ki tudnám csikarni a mobilra külön vevőoldali adapter nélkül?
[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
válasz Teréz Atya #18195 üzenetére
Előkerült a Medvedisznó ember is? Vigyázz, támadni akar
-
szacsee
nagyúr
Iparban használnak még gyantás zsugorcsövet, aminek a belsejére gyantaréteg van felhordva. Kicsit keményebb mint a szokványos, de bevált.
Egy kérdésem lenne, ha FPV rendszerhez vennék antennát tartalékba, akkor párban kell megvennem és a TX-et cserélgetni ha pl a raceren eltört az antenna, vagy mindegy melyiket hova rakom. Néhánynál olvasom, hogy polarizált, gondolom azokat nem lehet cserélgetni.
Hogy szoktátok ezt megoldani, vagy mi a bevett módszer erre? Esetleg van külön csak TX-hez való antenna?
Jelenleg ilyenem van.
Kösz a választ előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Facebook és Messenger
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Overwatch 2
- Automata kávégépek
- PlayStation 5
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Politika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest