Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgy
senior tag
Hibátlan a webes stream, lehet követni a versenyt (a puhányoknak, akik nem vették a bátorságot, hogy kimenjenek. )
-
KisApám
addikt
Az Eachine H99-hez már lehet kapni propot, rendeltem is, remélem megjön, DE valszeg kipróbálom (bár sok értelme nem lehet), hogy a Nihui U807 propját úgymond megfaragom, 1-1 cm-ert le kellene csiszolnom a szárnyvégekről szépen (ugyanis összeérnek felszerelve), követve az íveket, és azt felrakni a H99-re. Az "új" propeller felülete 2x-es lenne legalább (szegény motorok , ha bírják)
[ Szerkesztve ]
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
Joeker67
aktív tag
válasz SpydeR3412 #18107 üzenetére
-
Teréz Atya
senior tag
-
KisApám
addikt
Múlt hétvégén voltam. Ismerősnél, nyílt terep. Első röptetésem majd 100 méterre a Wltoys v686g-vel szélben. Jó volt, legalábbis én élveztem, a kicsi család nem hiszem. Amint lehet, megint irány kifelé
[ Szerkesztve ]
-
mgy
senior tag
válasz Teréz Atya #18109 üzenetére
Neee, meg kell adni mindenkinek, ami jár!
-
mgy
senior tag
gyász...
-
czanga
őstag
Sziasztok.
Hallottam pletykákat az idén augusztus / szeptember környékén, a kormány bevezetésre kerülő új drone szabályzásról. Tud erről valaki valamit? Állítólag 4-5 osztályra lesz osztva, de ennél többet nem tudok sajnos.
Egyelőre lemondtam a Phantom 3-ról mivel ennek fügvényében jelenleg nem merem megvenni.
-
Arti1
aktív tag
válasz czanga #18113 üzenetére
A trükk, hogy mindig legyen nálad egy X5C vagy hasonló, szigorúan kamera nélkül, rajtaütés esetén phantom köröző üzemmódba, X5C elő, és tadamm... Magyarázat a köröző phantomra: nem tudom kié, de van mikor órákat köröz errefelé...
Arra szerintem úgysem lesz budget a rend bátor őreinél, hogy típusra kioktassák őket járőr szinten, hogy melyik mikor merül le... Talán nem lesz türelmük megvárni, míg leszáll
Max az lehet gyanús, ha igazoltatás után hazaindulsz, a phantom meg követ[ Szerkesztve ]
http://www.shutterstock.com/g/Arti_Photo?rid=264901704
-
Tomi0703
addikt
Nos, úgy 1 méter zuhant le a kacatok közé a H8 mini talán betonra esett, de az egyik oldalán gyengébben járnak a motorok (fel sem száll, ugyebár). Bár még nem szedtem szét, de motorcsere?
-
czanga
őstag
válasz tibibi #18115 üzenetére
Del-Budan eleg nyugis, zold terulettel teli teruletek vannak, es lehetne hol, de nem vagyok az a fajta. Amugy ertem a dolgot es tok jogos, de ha lemegyunk a Dunapartra, es arra kutyat setaltato pl nehezmenyezi a dolgot, maris kesz a baj. Igy is cinkesnek latom, meg ha az X8-at reptetem is 10m-en.
Valahol ertem, hogy komolyan szabalyozva lesz, de felek, hogy nem a felelosseg hanem a lehuzas iranyaba fog haladni a dolog.
Lehet csak tulgondolom..
[ Szerkesztve ]
-
KisApám
addikt
válasz czanga #18118 üzenetére
Pesten szerintem a Óhegy Parkban is lehet reptetni. Nagy zöld terület, fákkal körülvéve. Rendőr nehezen venné észre. Illetve onnan nem messzire van a Sportliget. Az is jónak látszik.
-
Allien
veterán
válasz KisApám #18119 üzenetére
Akkor már mé hagytad ki a Budapesti Modellező Sportegyesületet?
bpmse.huAmúgy az Óhegyparkot felejtsed el. Nagyon sokan vannak ott, futnak, meg miegymás...
[ Szerkesztve ]
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
szacsee
nagyúr
Látszik, hogy a törvényt gatyába kéne rázni, mert szvsz ráfért volna a gyakorlás a mezőnyre (tisztelet a kivételnek), ez mondjuk nem biztos, hogy az egyén hibája, hisz kinek van annyi pénze, hogy állandóan modellreptérre menjen gyakorolni.
Lassan úgy vagyok vele, hogy buzzert letiltom és csak kapcsolóval fogom aktiválni ha elvész.
Ha a jard meg megtalál beleviszem a susnyásba hadd keressék... de mivel nem fogják később visszamegyek és megkeresem. Inkább beáldozok egy Lipo-t ha túlmerülne, mint egy drónt adok a hivatalnak.
Jó népszerű "sport" lesz ez, ha folyamatosan cseszegetik a hobbistákat.
Persze lopni lehet nyugodtan mert nincs ráírva a parasztra, hogy lopni megy, ha valaki meg áll a susnyás szélén távval a kezében nem magyarázza ki magát, hogy mit csinál fején fpv szemüveggel.
Max visz egy toygrade cuccot összebindelve a távval és azt adja a yardnak.
Kérdés az, hogy a távot is viszi a hatóság, vagy a drónt csak?
Tudomásom szerint semmit sem vihetne, de ilyen a magyar demokrácia.
Na mentem illegalitásba röptetni.Légügyi hatóság szerint a telemetria adattovábbítás, mint élet- és vagyonvédelmi eszköz, így az összes vevőm hatóság köteles lesz. Aki meg 20 ft-os távval reptet akksi merülés- és jelerősség figyelése nélkül az a fasza gyerek... köszönöm a honatyáknak! Gratulálok!
-
Allien
veterán
válasz Pikachu24 #18122 üzenetére
Majd jövő héten lecsekkolom. Az biztos, hogy mögötte van egy bmx pálya. Többször jártam már arra fele, de nem tudtam, hogy mi is az ott. Végül is, ha beengednek drónozni, nekem már az is elég!
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Jackal2
senior tag
válasz Pikachu24 #18124 üzenetére
Igen, de a leszállótalp kapott 4 db Walkera Tali leszállótappancsot, illetve a fa leszállótalp végeket levágtam, betettem merevítésnek, aztán menet közben arra jöttem rá, hogy faszán rá lehet szíjazni az akkumulátor tartót is, szóval az lett belőle
4000mAh akksival 924 gramm az összsúly.
Ezeket a ledeket tettem rá, direktben a 12V tápról hajtva:
1m 505 SMD LEDElég durván világítanak, viszont az egyiken a mínusz és a plusz fordítva volt bekötve, szóval így lettek kicsit össze-vissza kábelezések a gépen (nem egyforma szín, meg felcserélve a bekötés), de a faterral megállapítottuk, hogy a Mark I. gép nem kell hogy tökéletes legyen
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Joeker67
aktív tag
Itt vannak olyan helyek ahol hivatalosan lehet reptetni
-
KisApám
addikt
válasz Allien #18120 üzenetére
Szoktam futni (inkább kocogni) arra heti 1-2 alkalommal. És mostanság még nagyon kevesen vannak arra. A futópályán rajtam kívül 2-3 ember volt eddig átlagban. A park meg szinte még kong az ürességtől. Legalábbis 15:00 előtt. Ha nem kocognék, akkor reptetnék még ott.
-
Arti1
aktív tag
válasz Tomi0703 #18117 üzenetére
Ha jól gondolom, propok is leestek (legalább 2).
Egyszer hasonlóan jártam H8mini-vel, még az elején, zuhanás után 3 prop repült le. Visszaraktam, de egyik oldal forgott, de nem emelt. Ha jobban meghúztam a gázt, átfordította magát, de fölfele semmi. Már gondolkodtam a motorcserén, mikor rájöttem, hogy hiába néztem meg, hova kell melyik prop, mégis fordítva sikerült felrakni, megcseréltem a lusta oldali propokat és ölöm bódottá, újra ment ahogy kell.http://www.shutterstock.com/g/Arti_Photo?rid=264901704
-
Joeker67
aktív tag
válasz Bornie127 #18114 üzenetére
Ez is jó, de szerintem jobb választás egy olyan pdb, ami nincs ennyire integrálva, inkább külön pdb és vezérlő, ezek együtt kb. ugyanennyibe kerülnek, de ha valamelyik sérül, elég azt cserélni.
De lehet a másik topikban ajánlást is kapsz, hogy mit vegyél.[ Szerkesztve ]
-
Tomi0703
addikt
Nem estek le. Az egyikből egy darab letört. Szemben állva vele (a vezeték felém néz), a jobb oldala gyengélkedett. Forgott, csak gyengén. Amúgy multi sprével meg lett fújva, és működik a cucc.
A propokat nem mind1, hogy rakjuk fel? Én tök random raktam fel rájuk és normálisan repül.[ Szerkesztve ]
-
fape
senior tag
válasz szacsee #18121 üzenetére
Tudnak repülni azzal nincs gond. Sztem inkább a versenydrukk, a nézők/livestream, a verseny pályához hasonló repülések száma és az "olyan konfiggal repülnek, amit nem ismernek" tényezők érdekes keverékének eredménye a sok "hiba". Ezek idővel megoldódnak. Részemről hatalmas respect a versenyzőknek, hogy mind ezek ellenére is feldobták a mai napom a repkedésükkel.
[ Szerkesztve ]
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
Teréz Atya
senior tag
Cserebe bebuffereltem a mai dronbajnoksagot es az erdekesnek tuno reszeket megneztuk, igaz csak az edzesbol. Ki nyert? ZsoleszFPV hanyadik lett?
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Pikachu24
aktív tag
válasz Teréz Atya #18133 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Pikachu24 #18134 üzenetére
Koszi! Amugy jo lenne majd egy ilyen zanzasitott kiadas versenyek utan. 4,5 ora az 4,5 ora, es mivel Murphy el es dolgozik, biztos az ember atugorja a legjobb reszeket.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Arti1
aktív tag
-
Plasticbomb
addikt
válasz Jackal2 #18123 üzenetére
Másfélezer hozzászólás elolvasása után végre tudom, mi az az Ogre, amit már említettél egy párszor.
Szóval: Üdv urak (és hölgyek)!
Sokat hallottam mostanság a Drónokról, meg is néztem "pár" videót róluk, egy barátom szintén érdeklődik ezek a kütyük iránt, így gondoltuk, hogy kéne venni valamit...
Itt olvasgatva meg is világosodtam: kell egy racer, amivel szórakozni lehet, meg nekem később egy kamera platform (DJI Phantom 3 Advanced lesz az, szerintem)A Racer mindkettőnknek. Elsőre a nem túl drága verziók közül vennénk egyet, hoyg belenyaljunk a sóba, és megtudjuk, tetszik-e az íze a dolognak tovább is, s nem csak hirtelen fellángolás (plusz előbb monitort veszek, majd rá két-három hétre belefér egy Phantom is, ha zöld jelzést látok magamnál), így lesz értelme belemélyedni később. Ha meg nem lesz hosszútávú a dolog, akkor mégsem 300 € felett költöttünk.
Ezen gondolatsor alapján nézegetem amiket itt bedobtatok, XK X250-251-252, JJRC X1 és a többi, de vagy túl vannak azoin a lélektani határon, amit elsőre kiadnék egy kitudjamileszre, vagy pl a hatótávok tűnnek túl kicsinek, az akksik és így a repülési idő túl kevés, így össze is zavarodtam a mégis mit kérdésre...
Első kritérium (ami gondolom valahol plusz): Hollandiában lakom/lakunk. Pozitív a vám és a többi miatt, negatív a szinte rendszeres kissebb nagyobb szél, illetve a rengeteg csatorna miatt nem férünk hozzá minden szántóföldhöz pl, szóval nem lenne jó, ha mondjuk kimegy a kütyü a rádiós hatótávból, és lepottyan, vagy egyébb negatív gondolat, ahelyett, hogy visszatérne (GPS alapú RTH) vagy kényelmesen leszálna.
Második: Azért egy 10-15 percet stabilan tudjunk röpködni, illetve legyen tartalék az akksiban vész esetére.
Negyedik: Inább 100-150€ között lenne jobb találni valamit, első beetető darabnak. Lehetőleg RTF szettet, Esetleg FPV képesség sem árt, hogy kipróbáljuk, illetve szokjuk, amíg komolyra váltunk.Biztos vagyok, hogy a megcélzott első gép árkategóriáan kicsit sokat szeretnék, szóval jöhet a korrigálás és tanácsok minden mennyiségben.
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
tévelygő
aktív tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne a segítőkész hozzáértőkhöz!
Volt egy kis noname tesco-s Quadrocopter, amin kezdőként kipróbáltuk a drone világát. Nagyon tetszett de sajnos utolsó felszállás során elvitte a szél. Több napon át kerestük de sajnos nem találtuk meg.
Az lenne a kérdésem,hogy ilyen esetben nincs lehetőség,módszer megkeresni esetleg a rádiójelek alapján?
Ha esetleg a következő drone wifi-s élőkép sugárzására is képes lenne, ami ha ismeretlen helyre esne,akkor talán a wifi jelét követve megtalálható?
Valaki próbálkozott már ilyen módszerekkel,vagy teljesen le kell mondani az "elszállt" gépekről?Sony RX 10
-
szacsee
nagyúr
válasz tévelygő #18139 üzenetére
Ugyanígy jártam. 1 hónap után egy helybeli fb-re felrakta, hogy talált egy quadcoptert, így lett meg. 😊
Sajnos telemetria és csipogó nincs ezekben. Telefonszám ráírása, kamerásnál sd-re tulajdonos.txt-ben szintén beírva. Drágább gépeknél ez nem gond, mert vagy csipogó, vagy telemetria esetleg rth is van, de játék quadok ezt nem tartalmazzák. -
tévelygő
aktív tag
Ilyen alkalmazásra gondoltam.Opensignal Elvileg van iránykereső funkciója is. Ha meglesz a Syma x5sw mindenképpen kipróbálom.
Sony RX 10
-
Teréz Atya
senior tag
válasz tévelygő #18142 üzenetére
A WiFi felejetos. Kis hatotav, bezavar a TX-be, nagy delay etc. En 5.8-as analog FPV-t hasznalok es lap / patch / legycsapo antennat hasznalok a sisakomon. Es itt jon a lenyeg! Ez az antenna iranyitott, igy nem egyszer ennek segitsegevel kerestem meg a gepet a fuben. Tehat forgok a tengelyem korul, nincs jel, nincs jel, hopp, valami zizi, akkor arra elindulunk. Eddig az osszes gepet megtalaltam, pedig az FPV sisakbol nem latok ki, igy gyakran a kereses elejen csak halvany fogalmam van, merre lehet a gep.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Plasticbomb #18138 üzenetére
Udv a klubban!
Hat, en azt mondanam h eloszor egy U807 vagy X5C-vel kezdj. Ha elveszik, tonkre megy nem vag foldhoz. Aztan, ha mar megy, a leirasod alapjan szerintem neked egy Hubsan H501S fog kelleni. Itt van rola review.
BL gep kezdesnek szerintem felejtos. Plane a JJRC X1 vagy egy Racer. Azert amikor egy tizedmasodpercen mulik h felparkoltatod a fara vagy szetcsapod a szomszed garazsan, mert olyan gyors, na nem akkor kell azon gondolkodni h melyik stick mire van.De mindenekelott egy H8 mini jol jon. Nem tul precizen lehet terelni a buta tavval, de arra tokeletes, h bele rogzuljon az agyadba h melyik stick mit csinal. Ugyanis ennek zsigerbol kell jonni. Es nem utolsosorban nagyon gyorsan megtanit a gep mozgasan alapulo reptetesre. Ugyanis pici, es eleg hamar nem latszik melyik az eleje. Nagyobb gepeknel, nagy tavolsagbol olyan ez a kepesseg, mintha talaltad volna.
-
Jackal2
senior tag
válasz Plasticbomb #18138 üzenetére
Szia, örülök hogy a fórum egyik legnagyobb rejtélyét felderítetted, az a baj, hogy készül a Mark II. hogy mindenkit megtévesszek
Visszakanyarodva a kérdése(i)dre:
- 100-150 E-ért nincs ilyen gép, ez 30-45.000 Ft-ot jelent. Én egyetlen GPS-es gépet sem tudok ennyiért (a legolcsóbb olyan 70.000 Ft)
- Az RTH vagy IOC (intelligent orientation control) gyakorlatilag összekapcsolódik a GPS-el, hiszen honnan tudná, hogy hol van, ha nincs GPS pozíció?Leírva a paramétereidet, neked az alábbiakra van szükséged:
- LVC / Low voltage warning: valamilyen alacsony feszültséget jelző dolog, ez ugye lehet automatizmus és lehet automatikus leszállás is
- valahogy ezt jelezze is, hang, sípolás stb.: ez utóbbi egy 1000 Ft-os kis kütyüvel megoldható, sípol és kiírja a feszültséget
- szélálló: egyértelműen csak brushless, de a vicces, hogy a legszélállóbbak a racerek, mert erősek és a váz nem zárt, egyszerűen átfúj rajtuk a szél
- barometrikus szenzor: amíg be van kapcsolva, nem fog leesni, csak húzkodnod kell a levegőben, mostanában ez nagyon menő, kb. minden vezérlő tudja (persze ha RTF gépet veszel, akkor nem biztos)
- 10 percet ezek is tudnak repülni, mert van mindegyikhez nagyobb akksi, amivel ez már összejöhet, de a 15 perc necces. Tegnap mikor kimentem tesztrepülésre, egy 4000mAh-s akksival repültem TALÁN ennyit, lehet hogy nem volt ennyi sem, tehát a 800-1000 grammos gépek tudnak nagyobb akksival ennyit repülni
- az FPV képesség kapásbóé 1.5x-özi az árat, mert akkor kamera+adó+távra is ki kellene tenni, plusz stabilizálni kell azt a képet, amit kiraksz rá
- mennyi a nagy hatótáv?A racer meg egy teljesen más kávéház, azt le se írom
Szóval, jelentősen engedned kellene az igényeidből, mert ennyiért, ilyen gép nincsen. Elsőnek különben sem illik brushlesst venni
Ha már Hollandia, nézd meg ezt a linket.
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Plasticbomb
addikt
válasz Jackal2 #18147 üzenetére
Hehe, csak ne tévesszen meg téged is!
Ebben a price range-ben kezdő gépet nézek inkább, Teréz Atya (#18146) útmutatása kb fedi is a gondolat menetet, illetve elképzelést.
Később, amikor látni fogom, látni fogjuk, hogy igen, ez komoly hobbivá nő ki, akkor természetesen más lesz az price range, pl a Xiro Xplorer, Hubsan H501S /X4 /DJI Phantom stb lesznek megcélozva árban.
Addig viszont a legjobbat, leginkább megfelelőbbet gondoltam két kezdőnek, hogy beletanuljunk. Pl, amiket említett X5C és U807 kintre kezdésnek, s bentre a nappaliba, esetleg szélcsend idejére kint, elszórakozni a H8 Minivel, szokni az irányítást. Mint például WoT, vagy LoL, vagsy akármelyik komolyabb játék, ami nem csak lősz és mész kategória, amikben azért tanulni is kell, át kell látni a rendszert, stb. (Az mondjuk egy másik dolog, hogy nekem eszembe sem jutott, hogy bent reptessek, igaz, hogy nagy anappali, eléggé nagy, de na, házon belül??? )
Mostmég, RTF gépekben gondolkozom, még nem látom át, hogy milyen alkatrészek, és hogy, illetve honnan kellenek egy szereld magad darabhoz. (Oké, váz, motor, propeller, vezérlés, rádió ad-vevő, akku, távirányító, de ez így még csak egy nagyon kívülről mit látok lista.)
Nagy hatótáv, hasraütésre 500-1000 méter között. De az tényleg maximum, leginkább 250 körül sejtem majd a reptetést, hogy ne csak a szomszéd ház faláig jussak/jussunk.
Dehoynem illik brushlesst venni, sőt, ajánlott, ha közveszélyes akarsz lenni a mezőn kóborló tehenekre, meg birkákra. És akkor még nem beszéltünk a hattyú vadászatról, levesnek!
Micsoda kis szúnyog.
[ Szerkesztve ]
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
medvegy
aktív tag
100%-ra töltött 3S aksikat érdemes egy hétre hűtőben tárolni, vagy egy hétig tökmindegy hol vannak? (Nincs időm most merítgetni őket.) Ha hűtőbe teszem, akkor gondolom zacsiba, hermetikusan lezárva, leragasztva?
FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest