Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
-
DrBubo77
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
Új hozzászólás Aktív témák
-
loosht
senior tag
Létezik, hogy a stick csak 2G-t tud? Telefonban simán megy max térerőn a 3G, de gépen a stickkel csak 2G van.
-
törölt tag
Na igen, az RRUk annyira egyedi formájúak, hogy abból meg lehet mondani, hogy melyik gyártó eszközei vannak fent, sőt nálunk még azt is, hogy melyik szolgáltatóhoz tartozik az állomás!
Romániában NSNnel kezdtek anno, hogy aztán azt azóta cserélték-e más beszállítóra arról sehol semmi infó, ahogy arról sem, hogy a 4gre melyik beszállító eszközeit használják. Sajnos nem járok arra, de ha van valakinek ottani ismerőse fényképeztessen már le egy állomást jól látható RRUval.
Itthon a ZTE azért lenne logikus, mert a vezetékes hálózatuk is abból áll, meg mert igen nyomott áron lehet hozzájutni köszönhetően a kínai állam dotálásának. Okosabbak leszünk amint végre lesz egy felszerelt állomás.[ Szerkesztve ]
-
LacekHUN
csendes tag
-
gabor9991
őstag
Most már a magyar hálózatépítésen a sor...
Komolyan hiszek abban, hogy el fog indulni a szolgáltatásuk, de ha romániában is két évig építették a hálózatot, mire kész lett 94%-ra, nálunk meg még csak most kezdenek hozzá...kell hozzájuk türelem10MHz szerinted elég lesz?
[ Szerkesztve ]
-
Sayuar
senior tag
Hogy miért kellett eddig várni?
2014 áprilisában 2 évre roaming szerződést kötöttek a román vodafone-nal.
2 év alatt sikerült kiépíteni a hálózatot úgy, hogy a romániai népesség 94%-nak elérhető kültéri 3G (2016-03-04 adat).
Ezeken a településeken már nem elérhető a belföldi roaming, még manuális hálózat kereséssel sem. A maradék 6% kisebb falvakból áll, ahol még van belföldi roaming.Most már a magyar hálózatépítésen a sor...
-
törölt tag
Na erre befizetek, hogy mikor lesznek ezeken a helyeken üzemelő állomások. Ha esetleg tud valaki már meglévő, akár nem üzemelő Digis állomásról, ne titkolja. Főleg azért érdekes a dolog, mert a magyar Diginek a mai napig nincs szerződése egyik hálózati beszállítóval sem. Mondjuk lehet nem is lesz, hanem a román anyacégen keresztül szerzik majd be a hálózati elemeket.
Röhej a töketlenkedése ennek a cégnek, itt van példaként szomszédban Szlovákiában az igen hasonló helyzetben lévő Swan szolgáltató, akik egy év alatt a nagyobb városokat lefedve indultak és elég jól haladnak a hálózatépítéssel, a többi helyen meg nemzeti roaminggal. Ehhez képest a Digi még mindig lófaszt se csinált. -
LacekHUN
csendes tag
Sziasztok! A mi tetőnkön is lesz DIGI állomás. 2015 szeptemberében köttetett meg a szerződés, de azóta semmi sem történt. Az meg a másik, hogy 2 mellettünk lévő házon is van már állomás (Telekom, Telenor)
A Telenoros toronyra kikerült plusz 3 "keskenyebb" antenna is az elmúlt napokban. Azok mire szolgálnak?
Azért IS költöztem ebbe a panelba 5 éve, mert itt nincs a tetőn antenna.
-
Diák66
őstag
válasz gabor9991 #672 üzenetére
Annak a közvélemény kutatásnak sok köze nem volt a Digihez, egy erre szakosodott cég csinálta, de az se biztos, hogy megrendelésre. Vagy hogy a digi rendelte meg..... Meg a tarifacsomagok kb a mostani feltöltősök (3 meglévő) voltak benne. (Később valami Sonus Mobile került be a digi helyére és lényegében tök ugyan az a sablon volt a kérdőív)
Szerintem a Digi a saját közvélemény kutatására fog hagyatkozni, ami a saját oldalukon volt kitölthető, nyereményjáték keretében. Volt egy kérdés arra vonatkozóan is, hogy szívesen lenne-e tesztelő....
[ Szerkesztve ]
-
gabor9991
őstag
válasz #23310336 #671 üzenetére
(#637) kovlaj122 hsz-ben található linken itt a kathrein 742 215- típusú antennák szerepelnek.Nem tudom ez neked mond-e valamit?Milyen színvonalúak ezek?
A #665 és #666 hsz-ben pedig az a lényeg, hogy már a felszerelt antennák bérleti díjában egyezkednek, van ahol kisebb, van ahol nagyobb sikerrel, tehát építenek saját hálózatot, el akarják indítani a szolgáltatást.Ha tippelnem kellene, milyen szolgáltatással indulnak, akkor valami kis sebességű, de korlátlan mobilnetre tippelnék, mellette pedig a voipra ami most is van náluk, egész jó díjakkal, csak ugye nem reklámozzák sehol magukat.Bár ez [link] alapján tényleg kár a csodát várni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz gabor9991 #665 üzenetére
Kiváncsi lennék, hogy melyik beszállító eszközeit fogják telepíteni (ZTE, NSN, Huawei, Ericsson)? Nekem a ZTE lenne a tippem, mivel a vezetékes hálózatuk is ZTE eszközökből áll, illetve árban verhetetlen ajánlatokat ad a ZTE.
Ha nem lesz nemzeti roaming, akkor minimum 1-2 évig úgyis csak másodlagos városi mobil lesz a DIGI, ennyi idő minimum kell, mire használható szintre építenek országos hálózatot, valamint én abban sem vagyok biztos, hogy lesz egyáltalán hangszolgáltatásuk.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem igazán mondanám jó ajánlatnak a Digis mobilnet csomagokat, a Telenor kártyás mobilnet csomagjai jobb ár-érték arányban vannak (a havidíjasokról nem is beszélve), főleg, hogy azok 4G képesek, tehát városon kívül is van velük normális sebességű net. A Digis csomagok egyetlen előnye, hogy az adatkeret elérése után lassítanak.
-
br.rak
őstag
válasz gabor9991 #664 üzenetére
Nem tudom, jelenleg a telenor hypernetját átbrandelve árulják, egész jó áron, hűség nélkül.
Esetleg ha UPC mobilhoz hasonló konstrukciót tudnak kialakítani ( alacsony sávszélességgel korlátlan mobilnet, hálózaton belül kedvezményes hívások) akkor lehet értelme, bár a szokásos titkolózás megy, facebookon és az ügyfélszolgálaton még indulás előtt fél órával is tagadni fogják, hogy egyáltalán tervben lenne ilyesmi -
gabor9991
őstag
Szintén Budapest, Szindbád u.1, 2015 december, itt havi 1,6M-ért sem lesz digi bázisállomás.
[ Szerkesztve ]
-
gabor9991
őstag
Havi 1 millióért bérelnek helyet 2015 novemberétől mobiltelefon bázisállomásaiknak Budapesten, több helyen:[link]
[ Szerkesztve ]
-
gabor9991
őstag
Próbáljuk,vagy olvassuk el, mit írtak erről olyanok, akik cikket írnak róluk, ezért remélhetőleg értenek hozzá. és várjuk tovább a csodát
1 a sok cikk közül: [link]
"a Digi is megharcolt az általa kinézett tíz megahertzes blokkért az egyik gyors mobilinternetezésre alkalmas sávban. A román hátterű cég annyira fontosnak tartotta ennek megszerzését, hogy az elvárt 2,65 milliárd forint helyett tízmilliárdot ajánlott érte."
" Digi elsősorban saját, közel 800 ezres ügyfélkörének kíván mobilszolgáltatást nyújtani a vezetékes televízió, az internet és a telefon mellé......Ám azért is építhet saját hálózatot, hogy új ügyfeleket „raboljon” másoktól."
"A nagyok ezért kiélezettebb versenyre készülnek, noha nem könnyíti meg a dolgukat, hogy kihívójuk tervei még csak részleteiben sem ismertek. Mindössze annyit lehet tudni, hogy a jelenleg elérhető technológiákkal jó minőségű telefon- és internetszolgáltatást biztosító mobilhálózatot hozna létre, melyet hosszabb távon országossá bővítene."
"Mivel a hálózatépítés tervezett költségeit és időtartamát nem szeretné nyilvánosságra hozni a cég, azt sem tudni, mikor indulhat a szolgáltatás. Szakértők szerint ez akár egy-másfél évet is igénybe vehet, és több tízmilliárd forint ráfordítással járhat, hiszen bázisállomások, adótornyok százait kell engedélyeztetni és építeni, vagy megállapodni a versenytársakkal a betelepülésről a meglévő állomásokra"
Tehát nekem ebből annyi vált világossá, hogy építenek hálózatot, majdnem négyszeres áron vették meg a frekvenciát, tehát tudták, hogy mit akarnak vele, először a már meglévő ügyfeleknek kívánnak szolgáltatni, akik mindössze 800 ezren vannak, tehát akár ki is szolgálhatja őket a 10Mhz, és nincsenek elkésve, hiszen az 2014 októberében is 1-1,5 év volt az az idő amit az elindulásukig jósoltak.
[ Szerkesztve ]
-
Diák66
őstag
Szerintem a DIGI kivár, ugyanis a 700 MHz-re várható pályázat. Az pedig jól jönne nekik. Igaz 2020-nál hamarabb alighanem nem használhatnák.
-
trec12
addikt
válasz gabor9991 #660 üzenetére
Próbáljuk meg kitalálni. Épít ahol tud lesz egy valamekkora hálózata majd nemzeti roamingot muszáj kötnie országos szolgáltatáshoz. Kénytelen elindulni mert eddig csak pénzébe került a mobil és egy vasat nem hozott nekik. A végtelenségig ez nem megy. Az előbbiekből kiindulva viszont a romániai árszint az szerintem felejtős lesz. Remélem tévedek !! Az is lehet teljesen máshogy történik majd minden.....
Attól tartok ez a mobilos történet eddig nagyon nem jól sült el. Nagy kár mert igen-igen szükség lett volna felkavarni az állóvizet. A Digin kívül ez egyik mobilcégnek sem érdeke....[ Szerkesztve ]
-
gabor9991
őstag
-
törölt tag
válasz gabor9991 #655 üzenetére
Milyen ÉN VÉLEMÉNYEM?
Nem! Ez olyan szakemberek véleménye, akik értenek hozzá. A DIGI által elnyert frekvencián 40mbps-os maximális elméleti sebesség lehetséges cellánként ha nincs hangszolgáltatás. Ha van, akkor ennyi sem. Szerinted ha városban ez a kapacitás meddig elég? A Voda is építi már a 2600as állomásokat, mert sűrűn lakott helyeken kevés a 800as 4g kapacitása, pedig nekik még ott van a 3g meg a 2g is a 4gn felül. A DIGInek meg csak 1800as 4gje lesz (ha lesz), az is fele annyi kapacitással, mint a Vodának a 800as 4g, szerinted ezek tekintetében önálló szolgáltatásnál mire elég?
Nem a DIGI ellen vagyok, hanem próbálom megértetni, hogy felesleges várni a csodára. -
sebkri25
tag
Sziasztok!
Van egy mf190es stickem, ami sajnos nem működik. Kicseréltetném, de mivel a kupakja törött, irreálisan magas összeg ellenében cserélnék ki. Nincs esetleg valakinek egy eladó példánya vagy egy normális állapotú kupakja?
Köszönöm -
gabor9991
őstag
válasz #71835392 #654 üzenetére
Figyelj, én értem amit írsz, de ez a te véleményed.Jelenleg senkinek nincs a birtokában semmilyen hivatalos nyilatkozat arról, mit is akarnak vagy mit tudnak kezdeni a frekvenciájukkal.
Akkor azt is el tudnád érthetően mondani, hogy mi a francnak adtak fel egy darab álláshirdetést is pl. a bázisállomások építésével kapcsolatban?Ezek az állásajánlatok jelenleg is aktívak.Néhány hsz-szel feljebb pedig épp te linkeltél egy oldalt, ahol digi 1800MHz lte bázisállomás építésével kapcsolatban sugárvédelmi számításokat is lehet találni.Azok alapján pedig csak akartak építkezni.Bár az már egy éve volt.
Ha semmit nem tudnak kezdeni vele, és neked lesz igazad, akkor te mit jósolnál, mi lesz ezzel a frekvenciablokkal? -
törölt tag
válasz gabor9991 #649 üzenetére
így most építhetnek saját hálózatot, ha szolgáltatni akarnak.
KÖNYÖRGÖM, azt értsd meg, hogy nincs elég frekvenciájuk a normális minőségű önálló szolgáltatásra. Ha nekem nem hiszel, kérdezz meg egy szakember, hogy mire elég a DIGI által elnyert frekvenciaspektrum (főleg sűrűn lakott városi környezetben). -
gabor9991
őstag
-
gabor9991
őstag
Igazad van, én is ùgy gondolom, hogy azért késik az indulásuk, mert nem sikerült megegyezniük egyik konkurens szolgaltatóval sem, így most építhetnek saját hálózatot, ha szolgáltatni akarnak.
kovlaj122:
Szerintem, ha egyszer elindulnak, akkor a gyors sikerhez több kell mint egy dpi szintü tarifa és ezt gondolom ök is tudják. -
trec12
addikt
-
gabor9991
őstag
válasz #71835392 #646 üzenetére
#612 hsz-ben már írtam arról ,hogy romániában a vodafone hálózatát is használva, 8,22€ havidíjért korlátlan beszélgetés és korlátlan internet jár a digimobil előfizetőinek.És ezen a pár eurón van haszna a diginek és fizet a hálózat használatáért a vodának is gondolom.És még így is megéri.
Szerinted itt a dpi alá árban nem lehet menni? -
törölt tag
Csak aztán nehogy pofáraesés legyen a szép reményekből ha elindulnak egyáltalán, mert itt a kábellel ellentétben nem áll szinte korlátlan kapacitás a rendelkezésükre, valamint "kissé" drágább a mobilhálózat üzemeltetése, azaz nem tudnak versenyképes árérték arányú csomagokkal kijönni. Kizárt pl. hogy a jelenlegi Telenoros DPI csomagnál jobb konsktrukcióval kijöjjenek, arra meg gyakorlatilag az köt szerződést aki akar.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ki beszélt CSAK a Vodafoneról?
Ott van pl. Ororszország, szép nagy ország brutál nagy városokkal. Most tendereztették az 1800as sávot, eddig csak 800 és 2600as 4g volt és mégis megoldották az ottani cégek az 1800as frekvencia hiányát pedig aztán ott a nagyvárosokban "kissé" terheltebbek a cellák, mint Magyarországon és mégsem borultak folyamatosan össze a hálózatok, egyik sem. Ebből is látszik, hogy elmegy a 4g 1800 nélkül is. -
trec12
addikt
Voltak azért szép remények.(2014.okt.)
Árversenyt indít a Digi a mobilpiacon[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz #71835392 #640 üzenetére
Akkor maradjunk a tényeknél. És még mindig OFF.
A Vodafone csoport a következő országokban használja az 1800 MHz-es LTE frekvenciát:
Albánia
Csehország
Görögország
Izland
Írország
Olaszország
Málta
Hollandia
Portugália
Románia
Spanyolország
Ahol nem használja, mert a többi szolgáltató elvitte előle:
Egyesült Királyság (Anglia)
Magyarország
Németország -
törölt tag
Mint írtam, nem egy ország van, ahol egyes szolgáltatók nem kaptak 1800as frekvenciát, csak 800ast és 2600ast és valahogy mégis kiépítették és üzemeltetik a 4g hálózatukat. Ez csak Magyarországon megszokott, hogy mindenkinek van mindenféle frekvenciája, most először állt elő az a helyzet, hogy egyiknek nem jutott olyan, amilyen a másik kettőnek van (cserébe viszont ott a Vodánál a 900as 3g)
-
törölt tag
A Voda köszöni szépen nagyon jól elvan a 800as hálózatával, azon a pár helyen ahol kezdett bedugulni már telepítenek/telepítettek 2600as állomást ami megszüntette a kapacitás problémát, nincs rászorulva a DIGI frekvenciájára. Nem mellesleg egy csomó országban van szolgáltató 1800as 4g nélkül országos lefedettséggel és működik.
-
4Grider
nagyúr
Nagyjából egy évvel ezelőtt kellett volna ennek hírnek lennie. Nagyon úgy tűnik, hogy sokat akart a szarka, de nem bírta a farka. A Vodának viszont ez a sávszél kicsit kevés lesz, főleg hogy az 1800 MHz-et városokban szokás használni. Persze a 800 MHz-től még így is jobb az 1800 MHz...
-
trec12
addikt
válasz #71835392 #620 üzenetére
Van valami újabb fejlemény a Digi Mobillal kapcsolatban. Arról hallani innen-onnan, hogy bázisállomásoknak keresnek helyet. Nagyon kíváncsi vagyok én erre az egész Digi Mobilra.
Nem lehetséges, hogy a Vodának előbb-utóbb nagy szüksége lesz az 1800-as frekire?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A Telenor csak igen kis területen kapcsolta be a 900as 3gt, erre alapozni nem érdemes. Városon kívülre vagy a 900as Voda javasolt vagy akinek van B20 képes 4gs telefonja, annak a tébetűsök saját 4g képes csomagjai.
A két cég 3gs hálózatát egyébként nem érdemes összehasonlítani a Telenoré sem kapacitásban, sem lefedettségben sem megbízhatóságában meg sem közelíti a Vodáét.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Erre ne alapozz, szar a korlátozó szoftverük, nem mindig fut le a szkript ami lassítana. És úgy is járhatsz, hogy hónap elején meg a normál sebességre visszaállítás nem jön össze, ha visszaolvasol kb 1-2 hónapja szívtak itt ezzel páran, a DIGI meg semmit nem segített nekik.
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
Néhányan beszámoltak arról, hogy a mobilnetük nem oldott le 1 GB forgalmazás után, hanem korlátlanul száguldoznak/tak vele a világhálón, teljes sebességgel. Ez mennyire jellemző? Szándékos engedékenység vagy technikai malőr?
-
gabor9991
őstag
Igen tudom, de a telenor jelenleg 2100MHz-en szolgáltat 3G-t, ha kínai dual simes telefont vesz, olyat vegyen, ami ezt a frekvenciát kezeli.De, ha dual simest vesz, gondolom 2 kártya lesz benne, akkor már előfordulhat, hogy az egyik pl. vodafone-os, akkor már a 900MHz-es 3G is fontos, plusz a 800MHz-es LTE minden szolgáltató esetében fontos.
Ha meg egyszer lesz a digi mobilból valami, akkor az 1800MHz LTE is fontos lesz.
Kadzsor 624#Telekom függő telefon a digis simet gondolom nem fogja kezelni.Csak telekomos simet.
[ Szerkesztve ]
-
gabor9991
őstag
A telekomos telefon kártyafüggetlen?
Ha az, akkor müködnie kellene a telenoros simmel, ha nem az, de rootolt, akkor még mindig tudod otg-kábellel csatlakoztatni a sticket és ppp widget-tel használni.Ha egyik sem akkor dual sim telefon, de nézd meg melyik frekvenciákat kezeli, mert nem mindegy. -
Kadzsor
csendes tag
Sziasztok,
én is előfizettem egy Digi-s mobilnetre, de mivel a Telenor szolgáltatja a netet, nem tudom életre kelteni a Telekomos telefonomon, legalábbis eddig nem sikerült. Érdemes venni egy független, 2 sim-es telefont, az megoldja a gondot?
A választ előre is köszönöm.
-
törölt tag
Már az elnyert frekvencia kapacitás sem elég arra, hogy önállóan hang és adatszolgáltatást is indítsanak, így vagy frigyre lépnek valamelyik meglévővel vagy elindítják az önálló hálózatot majd egyszer picsányi lefedettséggel a minőséget feláldozva.
Mint láthatod egyelőre még csak az álláshirdetéseknél tartanak. -
csendes tag
Sziasztok!
Meg tudná valaki mondani, hogy egy TP-link TL-MR3420 1 verziójú 3 G routerrel kompatibilis a DIGI mobilinternethez mostanában adott bármelyik usb modem?
Üdv
-
g0dl
addikt
Belehúzhatna már a digi, mert a hazai mobil piac szereplői nagyon elpofátlanodtak.
-
törölt tag
Azért nagyon gáz, ha másfél év elteltével még mindig csak az álláshirdetések feladásánál tartanak, ilyen tempóban hány év múlva lesz ebből szolgáltatás? Félreértés ne essék nagyon várom a DIGImobilt, de egyre kevesebb reményt látok a megvalósulására.
Az ügyfélszolgálatra visszatérve ha indulnak akkor ott fognak ahol van kábeles infrastruktúrjáuk, azaz ott van az optika, amire rá tudják kötni a bázisállomásokat. Ezekben a városokban meg van ügyfélszolgálatuk.[ Szerkesztve ]
-
br.rak
őstag
Valaki próbált már egy digi előfizetéshez két mobilnetet igényelni?
közben megtaláltam:
"Az Előfizető legfeljebb 2 db sticket és 2 db SIM-kártyát igényelhet, melyek közül az akciós ár csak egy készülék vonatkozásában érvényes."[ Szerkesztve ]
-
gabor9991
őstag
válasz #71835392 #610 üzenetére
Romániában is megegyeztek valahogy a többi szolgáltatóval, mégis lett havi 5,8€ havidíj mellett korlátlan beszélgetés meg 5GB adatforgalom
Plusz 2,42€-ért meg a net is korlátlan...4G-n
Tehát mai áron 8,22€-ért (máshol) megéri korlátlan csomagot kínálni.
Nálunk mennyi is egy ilyen?Havi 20000?
Remélem lesz valami belőluk, nem pedig szívtak hatalmasat, a megnyert frekvenciájukkal. -
törölt tag
Viszont nagy kérdés, hogy az új évben, tartogat-e valami meglepetést a Digi?
Lehet a mostani mobilnetnél lesz 4g és esetleg virtuális szolgáltatóként belépnek a hangpiacra is, de a saját mobilszolgáltatást nyugodtan felejtsd el, azt már az elmúlt 14 hónap alatt elindították volna, ha lett volna rá akarat, de SZIMPLEX 10mhz kapacitással nem fognak belekezdeni önállóan. A többi cégnek mind jóval több frekvenciája van és az is mind DUPLEX.
Van egy pletyka, fentebb leírtam, egyre jobban hiszem, hogy volt alapja. -
törölt tag
válasz gabor9991 #606 üzenetére
Szuper... majd ha úgy alakul, hogy ki kell menned a városból és marad az EDGEn nyöszörgés, mert 3g nincs, 4g meg nem elérhető, akkor majd rájössz mire jó itt a 4g. A Telenor 3gvel a legnagyobb baj, hogy iszonyatosan alultervezett az egész, főleg a cellák mérete, és a lélegző cella elv miatt egyszer csak eltűnik a térerő, vagy elfogy a kapacitás a cella mögül és a net tűnik el.
Persze ha a DIGI kifizetné a 4g felárát a Telenornak, akkor abszolút egyértelműen nyerő ajánlatnak, de így nem, csak azoknak akik viszonlyag fix helyen városban Telenor 3g sugárzóhoz közel használják.Most hogy voltak a korlátlan napok, nagyon szépen kijött a különbség, hogy míg a 4g nyikkanás nélkül elvitte a forgalmat, sok helyen a 3g a használhatatlanság szintjéig lassult, vagy nem is működött!
[ Szerkesztve ]
-
gabor9991
őstag
válasz #71835392 #605 üzenetére
Szerintem azért versenyképes Hűségidő nélkül, nulla forint kezdővel adnak egy simet meg egy sticket.
Telenornál, ha elhasználod az adott adatmennyiséget a lassítás már nem működik, a sebesség 0/0 Mbit/s vehetsz plusz adatot gondolom jó drágán.
A vodafonenál szintén 0/0 Mbit/s vegyél plusz adatmennyiséget 1500/GB áron
Telekomnál 32/32 mbit/s a lassított sebesség vagy veszel pluszt.
Diginél 128/64 (nagyobb csomagokhoz 256/128) és ennyivel a netrádió, amihez 128 kbit/s sebességű kapcsolatra van szükségem, vagy a viber/voip amihez még ennyi se kell, szóval ezek a lassított neten is tovább mennek, ráadásul, szerencsére tök ingyen.
Engem semennyire nem izgat, hogy a telefonom szupergyors 4G-n vagy ócska 3G-n működik.
De azért mindíg jót mosolygok, amikor a 150-500Mb havi adatkerethez valakinek nem elég a 3G és sok ilyet olvasok Tegnap egy pár óra alatt elfogyasztottam kb 1GB-ot , pedig csak próbálgattam a speedtestet, youtubeot, viber videohívást stb...3G tök elég volt mindenre. -
törölt tag
Szerintem meg a Telenor árcsökkentése óta egyáltalán nem versenyképes már a Digi mobilnet. A fentebb linkelt kártyás csomagok nagyjából ugyanennyibe kerülnek, viszont használható velük a gyorsabb, szinte mindenhol elérhető 4g, a Digis mobilnettel meg csak a gyér lefedettségű instabil 3g.
[ Szerkesztve ]
-
br.rak
őstag
válasz gabor9991 #603 üzenetére
Speedtestnél ennyi szórás simán benne van, de a 3/1-et egy jó ideje már stabilan hozza vidéken is.
Tényleg talán az egyik legjobb á/érték arányú mobilnet ( a másik az UPC korlátlan mobilnetet is tartalmazó Freedom S csomagja), már akinek van valamilyen meglévő digi előfizetése. -
gabor9991
őstag
A kitörhető sim tényleg csak micro-sim méret volt, de levágattam egy Telenor üzletben, rendesek voltak, és egy perc alatt megcsinálták, ingyen.
A speedtest szerint a le- és feltöltés 9,57/1,58 Mbit ping 50ms pedig a Diginet mobil 2 csomagban a maximum elméletileg 3/1 Mbit.
Délután 15-órakor hoztam el a sticket, 18-órakor már aktív volt.
Szerintem havi 2GB 1900-ért, hűség nélkül, teljesen jó[ Szerkesztve ]
-
kg4u
csendes tag
válasz gyáliSanyi #601 üzenetére
Ászf C melléklet 1.5
“Túlforgalmazási díj: 0 Ft.
A havidíjban foglalt adatmennyiség
elérése után 128/64 sávszélesség
csökkentés.“ -
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Diginél ha mondjuk 1GB adatkeretem van /legkissebb csomag/ és ezt túllépem egy hónap alatt mondjuk 5Gb-re akkor túlszámlázást kapok? 1GB után milyen le Feltöltési sebességbe tesz be?
Live poor, die rich.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest