Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diák66
őstag
válasz rfszabi #5294 üzenetére
Nálam műholdas van CAM modullal. A TV-m tudja a DVB-S2 szabványt szerencsére. Viszont nem akarom ajánlani annak, aki mondjuk nem tud lefuttatni a készüléken egy csatorna keresést, vagy éppen ragaszkodik a szolgáltató által meghatározott csatornaszámozáshoz. Kell kis idő, mire az ember sorba rakja a csatornákat. Na de ezért van a kedvencek lista nem?
-
gabor9991
őstag
Szip programban nálunk nem lesz feljesztés mert a telekomnak van koax hálózata így a 30 megabit megvan.(viszont drága mert nincs konkurense, és gyakran hibásodik meg mert kb. 20 éve valami maszek cég húzta ki a koaxot kábeltévének.Ezért mobilnetezek, de ez meg egyre inkább túlterhelt)
Szip pályázati pénzeket az elnéptelenedő iszonyú szegény falvakban költik el itt a környéken Ftth-ra ahol gyakorlatilag önerőből létrejött fejlesztés soha nem térülne meg.Igény még nem is biztos hogy van rá... -
törölt tag
-
törölt tag
Ha valaki 2014. októberében azt írta volna ide a fórumra, hogy nem lesz ebből semmi még 4 év múlva sem, akkor az a személy biztos meg lett volna bélyegezve, hogy vodfone/telekom/telenor dolgozó, illetve sírásó, siratóasszony, pesszimista...stb...stb...
Nagyon csalódott vagyok, hogy még mindig nincs látható időn belül a tényleges indulás napja...
-
radio100jozs
őstag
válasz tkomlosi #5305 üzenetére
Hát nem is tudom, miközben a három hazai mobilszolgáltató elindult a nyert pályázat után pár hónappal, igaz nem országos, sőt messze nem, csak mondjuk Budapesten, de akkor is elindultak. A Digi meg már 4 éve ül a dolgon, mert pl. Budapesten már rég elindulhattak volna, meg egy-.egy nagy városban. De a gond, hogy nincs belföldi roaming partner a városok közötti terület áthidalására, így meg a kutya sem kötne náluk mobilelfizetést. Így kb ez jelenleg egy sehová sem vezető dolog, vagy is folyik ki a pénz, megy az idő, a 15 éves frekvencia koncesszió, ami 10 milliárd forint volt, már 4 év eltelt, hogy egy forint bevételt sem hozott, azért ez nagyon sok. Lassan tényleg ott leszünk, hogy jövőre kiírják a 700 MHz-es, meg a 2100 MHz-es frekire a pályázatot, előbbin nulla az esély a 3 nagy mellett a Diginek, mert a 3 nagy viszi el, utóbbinál viszont megszerezheti a még szabad 2100 Mhz-es sávot, és oda is mehet a 4G, de ezzel a magas frekvencia miatt nem lesz még előrébb a Digi, max szépen lesz már akkor azért 2*20MHz kapacitása, ami 4G+-on már 150 Mbitre is elég lesz. Bár nem tudom mennyi készülék tudja a 2100 MHz-esn a 4G-t. Annyit látni, hogy az országos értékesítési hálózat szépen kiépült főleg a plázákban, és azt látni, hogy naponta adják ki az építési engedélyeket a bázisállomásokra. Tehát valami lesz, de aztán mikor, és mi, és ezen mi lesz a Digi haszna, az már egyre kétségesebb az egészben. Szerintem a Diginek a másodlagos frekvencia kereskedelmen eladta volna a Vodának ezt a sávot is jobban járt volna anyagilag, mint amit most csinál.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz radio100jozs #5322 üzenetére
"Lassan tényleg ott leszünk, hogy jövőre kiírják a 700 MHz-es, meg a 2100 MHz-es frekire a pályázatot, előbbin nulla az esély a 3 nagy mellett a Diginek, mert a 3 nagy viszi el"
De mi van ha nem 10MHz-es blokkok lesznek tendereztetve, hanem 6db 5MHz-es?"Szerintem a Diginek a másodlagos frekvencia kereskedelmen eladta volna a Vodának ezt a sávot is jobban járt volna anyagilag, mint amit most csinál."
Csakhogy a voda a meghirdetett 2,65 milliárdnál nem akart többet adni a frekvenciáért (ezért nem is tett újabb ajánlatot, mint a telekom a maga 10 illetve 15 milliárdjával), akkor miért venné át 10 milliárdért a digitől? -
szoszi57
csendes tag
A Hírközlési szolgáltató oldalán az uj indulási dátum 2018. szeptember,10.
[link][ Szerkesztve ]
-
Stanlee
őstag
Kb. 220 millio/ev a frekvenciahasznalatra/nemhasznalatra fizetett eves dij. Aztan van a kezdeti x milliard amit kifizettek. Meg hozza jon a hasznalatban nem levo, de berelt antenna helyek ara is.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
törölt tag
válasz radio100jozs #5333 üzenetére
"Sok értelme nincs kisebbnek, mint látható a 10 MHz-es duplex blokk is kevés"
Minden megbántás nélkül: akkor a román nmhh szerinted hozzá nem értők gyülekezete? Ott ugyanis 5MHz-es duplexekre volt a tender, 800MHz-en, a voda és az orange vett 10MHz-et, a telekom 5-öt, 5MHz pedig parlagon maradt.... -
dchard
veterán
kovlaj122:
A mese az volt, hogy elindulnak idén. Meg tavaly, meg azelőtt...
8:
Nem hülyék a román NMHH-nál, pontosan tudják, hogy így lehet a maximum lóvát lehúzni a szolgáltatókról, de ettől még az 5MHz baromi kevés, tehát nem biztos, hogy ez a stratégia az előfizetők szempontjából rettentő előnyös (elaprózni a frekvencia készletet).
Már korábban leírtam a megoldást erre a problémára egyébként. Meghirdetik a 3x10megát, a telenort pedig kizárják, mivel előfizető arányosan nekik van a legtöbb frekijük, és még össze is bútoroztak 800-on, tehát szükségük se nagyon van rá. És persze meghatározni egy viszonylag magas, de még reális árat, hogy a DIGI ne tudja gyöngyökért megvenni.
Hollandiában a T-mobile-nak nem jutott 800mega (mert a Tele2 bevásárolt), ők 900-on tolják 10megában. Ezt a Telenor is megteheti, ráadásul sokkal olcsóbb, mint 700-on gyakorlatilag új hálózatot építeni. Nyomni kell a refarmingot, a többségnek ez az érdeke.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Kronos3000
senior tag
Ez alapján,meg amiket máshol olvasva összeraktam magamban,szerintem 2020 lesz az indulás ideje.Talán....
Wasabi...
-
p2pp
őstag
válasz Stanlee #5332 üzenetére
Kb. számolás következik egyénileg.
0,880 milliárd Frekvencia(nem használatra)(Eddigi 4 év alatt)
+10 milliárd a 10MHz vásárlás 1800Mhz
+ 1 milliárd Antenna hely bérlés
+30 milliárd Antenna építés (Árak nem ismeretében 30 millió/db)(1000 db lehet most kb.sztem)
=41,88 milliárd lehet most durván eddig.
+60 milliárd Antenna építés (Árak nem ismeretében 30 millió/db)(2000 db sztem biztosan kell még)
A végére sztem a 100 milliárd simán el lesz érve.Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
p2pp
őstag
Ezek után már nem tudom mi a tervük és mikor hajlandóak elindulni.
Ha idén Decemberben sem indulnak el, akkor meg végképp nem értem.
Ha 3000-el számolunk havonta, akkor is jóval több, mint 100 ezer előfizu kellene a megtérüléshez. Viszont akkor kell még sokkal több freki hozzá.
Nemsoká lesz ismét árverés.
Ha 700 nem is, pedig az is kellene.
Akkor a 2100 is simán kellene még hozzá.
Ami persze ismét sok-sok pénzbe fog kerülni.A többiek is nyomhatnák 900-on meg 2100-on is 4G-t a mostani 3G helyett. EU-ban sok helyen nyomják így.
Csehek, Hollandia, stb.Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
Gicz
addikt
"A többiek is nyomhatnák 900-on meg 2100-on is 4G-t a mostani 3G helyett. EU-ban sok helyen nyomják így."
Ehhez az kellene, h mindenki kezében VoLTE képes teló legyen... A rendes telefonhívás nagyon nagy többsége 3G-n történik most.
2100-on LTE-t indítani az 1800 mellé? még kisebb cellák... kapacitás layernek jó, de országos lefedésre alkalmatlan. 1800 mellé 700-900 kellene először.
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
Ha életképes 4G only szolgáltatóra akarunk jól működő példát hozni, akkor a holland Tele2-t érdemes megnézni:
2600FDD 20MHz + 800FDD 10MHz, tehát összesen 30MHz duplex sávban működnek. Úgy hogy a T-mobile-lal most jár le a CS fallback nemzeti roaming szerződésük. Valóban országos fedés, előfizető arányosan nem túl rossz freki helyzet, értelmezhető mennyiségű alacsony freki. És ami ebből következik: országosan is használható, normális szolgáltatás.
Hogy a DIGI ide eljusson, kéne vennie legalább 10MHz 700-at, és minimum a 2100-on jelenleg szabad 15megát.
Gicz:
"Ehhez az kellene, h mindenki kezében VoLTE képes teló legyen..."
Nyugat-európában a készülék cser eperiódus némileg gyorsabb mint itt, illetve az emberek inkább vesznek csúcskategóriás telót, amiben ezek a feature-ök hamarabb megjelennek, tehát összességében az ottani szolgáltatóknak kevéssé kell küzdeni ezzel a problémával, hamarabb éri el a készülék penetráció a kritikus szintet.
"2100-on LTE-t indítani az 1800 mellé?"
Bezony ám. 1800 és 2100 között alig van különbség terjedésben, és a szolgáltatók többségének 15megája van rajta, ráadásul a készülék támogatás is frankó. Több nyugati operátor már tolja is 2100-on az LTE-t. Ha pedig a CS fallback fontos, 900-on megtartanak egy darab U900 vivőt, oszt csókolom.
-
g0dl
addikt
válasz gabor9991 #5340 üzenetére
A legtöbb első generációs milliárdosról ez elmondható. Tudom hogy más nagyságrend, de ez nem érinti a lényeget ( és jelentős részben a körülményeken múlik) , viszont ők közismertek, szóval Bill Gates, Steve Jobs, Larry Ellison sem az a fajta aki könnyen veszít ( sőt mind rendkívül gátlástalan, mindenen átgázoló, és egyben nagyon sikeres is).
-
dchard
veterán
ha valakit érdekel.
Látható, hogy az 1800 vs 2100 azonos távolságon 2-3dB távolságra van egymástól, ellenben az 1800 és 800 (ami a táblázatban nem szerepel) között viszont legalább 15dB difi van, ezt nem fogja kompenzálni a 3 helyett 6 szektor, vagy a kisebb sávszélesség miatt emelt PSD. Ha ezeket összeadom akkor kijöhet 3-5dB plusz, de még mindig marad bő 10dB difi (több mint 300%). Deep indoor magyarán nem lesz 1800-on, sima beltéri fedés is csak szerencsés esetben.
-
törölt tag
Köszi: végre hozzáértő is leírja azt, amit saját bőrömön tapasztaltam a B20 voda vs. B3 Telekom miatt.
-
Stanlee
őstag
Nem a magyar mobilszolgaltatas kiepitese vagy annak bedolese fogja a digi-t tonkrevagni. Ha csodot is jelentenenek, akkor is ott van nekik a lehetoseg, hogy a mar kiepitett infrastrukturat valakinek eladjak, aki a gazdasagosan uzemelo reszeket viszi tovabb, a veszteseges reszlegek meg bezarasra kerulnek.
Amit en nem ertek, hogy miert kellett nekik annyira a mar jol bejaratott triple-play rendszerukbe a mobilszolgaltatast is bevenni sajat halozaton? Egy jo rendszert alakitottak ki a net-tv-vezetekes telefon uzletagban, ahol az olcson kiepitheto halozatok letrehozasaban otthon vannak, ill. a muholdas tv reszuk is meghatarozo a piacon. A legtobb gond amugy is ott kezdodik, amikor a cegeknek a dragan bevonhato teruleteken kell novekedniuk. Es ez a mobil halozatokra hatvanyozottan igaz. Ok, tudom, beruhazas nelkul nincs novekedes, de a mobil piacon a nagy novekedesi potencialt en nem latom, akik a donteshozatalban benne voltak, azok biztos jobban ertenek hozza, mint en.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
dchard
veterán
válasz #08205312 #5347 üzenetére
Elolvastam amit linkeltél, ott valószínűleg közrejátszhatott az is, hogy esetleg a vodás torony hozzád közelebb volt, de valóban: a 800 vs 1800 relációban nagyon komoly, semmilyen műszaki megoldással sem kompenzálható előnye van a 800-nak.
Már biztos mindenki unja a holland példáimat, de megint csak a holland T-mobile-t tudom felhozni, akiknek 1800-on (kültéren) összeér a hálózata (szinte példátlan produkció), a hálózat minőségére jellemző, hogy 3. éve nyerik zsinórban az éves hálózatminőségi versenyt. És ennek ellenére, mivel nem jutottak 800MHz-es készlethez, nagyon komolyan dolgoznak 900-on az LTE bevezetésén. És mindezt egy gyakorlatilag alföld jellegű, vidéken is sűrűn lakott országban.
Az alacsony freki hiányának elsősorban vidéken, másodsorban nagy városokban beltéren lesznek következményei.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrBubo77
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest