Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomas77
senior tag
Szerintem nem gáz a 2100 Mhz B1. Tele vagyok öreg készülékekkel, de szinte mindegyik tudja. Még a 4X is. Mire lesz ebből valami, még több felhasználónak lesz hasonló készüléke.
Én nem ez miatt aggódnék, hanem a 4G hanghívás miatt. Inkább az lesz a szűk keresztmetszet. -
radio100jozs
őstag
-
lionshamlet
senior tag
Sziasztok, Digi Mobilnet sim kártyáját használja vki mobiltelefonban internetezéshez?
Csak az APN-t kell átállítani és simán megy?
Illetve az elért adatmenyiség után lassítanak? -
4Grider
nagyúr
válasz lionshamlet #5354 üzenetére
Gondolom igen.
Gondolom igen.
Ezek lassítós csomagok. -
lionshamlet
senior tag
válasz 4Grider #5355 üzenetére
Tudom hogy lassítos csomagok, csak ugye nincs hangoztazva, de ha elered az adatcsomagban foglalt mennyiséget, utana sem lassitanak sokaknal.
Mint itt a forumban is írták páran.Ez a gondolom igen, egy hatarozott igen akar lenni vagy csak tippelsz?
De johetnek privatban is a reszletek, ha van megoldas a telefonalasra is
-
bkgb
csendes tag
válasz radio100jozs #5353 üzenetére
Igen ám, de ahhoz hogy tudj hívást fogadni, az alkalmazásnak állandóan futnia kell, hogy elérhető legyél. Vagy rosszul gondolom?
-
legenda
Ahhoz képest, mostanában is sok panasz van, hogy egyik vagy másik frissítés után nem kapnak messenger értesítést...stb. (A telefon gyártójától és oprendszerétől függetlenül, több típuson is adott a probléma.)
Elég rossz ötletnek tartom, ha külön alkalmazással kerül megoldásra a hanghívás, sok a hibalehetőség, eszi az akkumulátort az alkalmazás...stb.
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
veterán
azt nem mondtam, hogy ideális megoldás nekem nem szokott gond lenni, igaz elég vanillaközeli droidot használok.
mondjuk mire elindul a szolgáltatás, elég sok volte-képes telefon lesz forgalombanhanyas vagy, te disznó?
-
dchard
veterán
Ne gondoljátok, hogy a "normál" telefonhívásokat nem szoftver csinálja, és hogy annak nulla a fogyasztása. Vagy mintha a tárcsázó app nem omolhatna össze.
Nyilvánvalóan nem ez a végleges megoldás, csupán azon telefonokra kell majd app, amiket nem lehet vagy nem tud a DIGI VoLTE alá integrálni. Nem hiszem, hogy tömegesen lesz ilyen.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
thomas77
senior tag
Nyilván a volte a jó megoldás. Csak kiindulva a telekom megoldásából, nagyon kevés készüléken teszik elérhetővé a voltét. Persze neki nem is feltétlenül fontos, hogy minden volte-képes készüléken menjen a szolgáltatásuk.
Ezzel szemben a digi más helyzetben lesz. Kiváncsi vagyok, hogy ezt hogy oldják meg... -
legenda
válasz thomas77 #5366 üzenetére
A DIGI egyszerűbb helyzetben lenne, mert neki csak 4G van, nem kell összekapcsolni meglévő 3G hálózattal...stb., mint tette azt a Telekom.
A készülék VoLTE képessége nem csak a szolgáltatón múlik, hanem az okostelefon gyártóján is.
A Telekom aktuális kínálatában 18 különböző típust számoltam most össze, ami VoLTE képes, erre jönnek még azok a típusok, amikkel szintén működik, de a szolgáltató már nem forgalmazza (6s Plus, 7 Plus...stb.), illetve néhány olyan készüléken is van, amik sosem szerepeltek a szolgáltató kínálatában, de megy a VoLTE azokkal gyakorlatban is a Telekom hálózatán, szóval összességében nem olyan kevés telefonról van szó.dchard: Gyári tárcsázó nekem még nem omlott össze, meg nem is fogyaszt annyit úgy a készülék, mint bármilyen külsős, harmadik féltől származó alkalmazással.
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
DonMaster
addikt
-
Gicz
addikt
válasz cselmaster #5372 üzenetére
Azért mert ez nem úgy megy, hogy beklikkelik egy szoftverben h S8 VoLTE pipa és kész megy onnantól.
Minden egyes telefon tipust külön kell tesztelni, bugokat javítani benne, rengeteg teszt eseten keresztül.
Majd várod a gyártótól a javítást, ami vagy megoldja vagy nem, de ha megoldja az adott bugot akkor általában előhoz egy 3. félét is. Majd megint vársz egy hónapot a patch-re. Aztán ha ez mind megvan, akkor jön a gyártó frissítési ciklusa és megmondják h majd a 3 hónap múlvai OTA-ba belekerül.[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
Nem a tesztelés a gond, hanem a sip meg a vlan beállítások, amihez felhasználóként nem férsz hozzá, csak a gyártó tudja szoftverfrissítéssel megoldani. Az allview román cég, nyilván a román digi elintézte velük, hogy tegyék bele a telefonba a digis beállításokat. De ez egy kombinatorikai feladat, mármint minden telefonra minden szolgáltatóhoz
Szerk: tegnap tettem volte-képes kínai mobilba telenor simet - nem csatlakozott a netre, mert még a régi pannon apn volt benne. Ez ilyenkor nem gond, átírod szépen, és már megy is a 4G. Ugyanezt voltéval nem tudod megcsinálni.
[ Szerkesztve ]
-
attip
újonc
válasz viktorhu #5376 üzenetére
Romániaiként, elég sok tapasztalattal a Diginél, a következőket fűzném hozzá a témához:
- a román Digi által hivatalosan támogatott telefonokért, itt [link] kell baloldalt a Retea menüpont alatt kipipálni 4G - VOLTE / 4G - VOLTE&VOWIFI
- gondolom már volt szó róla korábban, de attól leírom a Digi romániai frekvenciahasználatát:
- eredetileg 15 MHz-el rendelkeztek a 2100MHz-n, amiből nagyobb városokban 2x5 MHz-et használtak 3G-re, máshol meg 1x5MHz-t. Ez pár évig így volt, elég rossz lefedettséggel, de ebben az időszakban csak a létező otthoni fix előfizetés mellé adtak ingyen butafont, és eleg kevesen is használták.
- igazából terjeszkedni, külön mobil díjcsomagokkal akkor kezdett, miután megvásárolt egy 5MHz-s sávot 900 MHz-n, és elkezdte a lefedettséget növelni
- jelenleg 3G-re a 900 MHz-t és 5MHz-t a 2100MHz-en használ, 4G-re meg 20MHz-et 2600 TDD-n (LTE band 38) és 10MHz-et 2100 FDD-n (LTE band 1)- a díjcsomagok 2-5 EUR/hó között mozognak és alapból 50GB adatforgalom jár mindenikhez 4G-s hálózatban.
Bónusz 1: a VoLTE működik a legtöbb Xiaomi telefonon, egy pár egyszerű lépés elvégzése után, attól eltekintve hogy hivatalosan nem támogatott. Ez a többi gyártóról nem mondható el.
Bónusz 2: a legtöbb VoLTE képes Samsung készüléken root után megoldható a Digi-s VoLTE beállítása és aktiválása. Ebben van már néhány román fórumos "szakértő" kolléga. Itt [link] egy egészen szép információ gyűjtemény is.
Ha valakit érdekelnek egyébb részletek, megpróbálok válaszolni rájuk.
-
viktorhu
veterán
Köszi az infót, érdekes. Mit jelent az a pár lépés a xiaomi telefonoknál? Nem értem ezt az egész 4G-s bénázást, beleértve, hogy hogy felejthették ki eredetileg a szabványból a telefonálás natív támogatását, meg azt sem, hogy ezeket a beállításokat miért nem lehet megnyitni minden volte-képes készüléken.
-
attip
újonc
válasz viktorhu #5380 üzenetére
1. *#*#86583#*#* kód használata [link]
2. IMS APN manuális hozzáadása (habár lehet hogy újabban ez már nem szükséges)
3. VoLTE hívás engedéyezése a beállításokbólNem tudom, hogy mely szolgáltatók beállításai vannak a MIUI-ban, vagy milyen formán, de a Digi-s volte tökéletesen működik vele. A romániai Orange-nál viszont nem müködik az SMS az így engedélyezett volte esetén.
-
attip
újonc
válasz thomas77 #5383 üzenetére
Sajnos fogalmam sincs, hogy a magyar szolgáltatókal mi a helyzet ilyen téren. Azt föltétlen figyelembe kell venni, hogy a SIM kártyának is támogatnia kell a VoLTE-t, és ez a szolgáltatás engedélyezve is kell legyen rajta, a szolgáltató által - ez akár alapból engedélyezve lehet az összes kártyán, vagy csak a támogatott telefonokban levő kártyákon - ezt nem tudom.
Ami az APN-t illeti, szerintem a legegyszerűbb megnézni a pontos adatokat egy támogatott Samsung készülék firmware-ében. A firmware letölthető a sammobile vagy updato honlapról. A telekom CSC kódja meg gondolom THM. Linux alatt könnyedén kicsomagolható a firmware, ott van egy CSC mappa és abban egy customer.xml fájl, amiben benne vannak az APN-ek. Ebben tudok segíteni, ha lesz rá időm a hétvégén.
-
attip
újonc
válasz thomas77 #5385 üzenetére
Ha minden igaz, akkor ezek a beallítások:
Name: Telekom HU IMS
APN: IMS
APN type: ims
APN protocol: IPv4/IPv6Mentés után valószínűleg nem fog megjelenni az APN listában, mivel az ims profilok legtöbbször rejtettek.
Forrás: G950FXXU2CRED
<Profile>
<NetworkName>Telekom HU</NetworkName>
<IpVersion>ipv4v6</IpVersion>
<Editable>yes</Editable>
<ProfileName>Telekom HU IMS</ProfileName>
<Auth>none</Auth>
<Protocol>http</Protocol>
<MTUSize>1500</MTUSize>
<PSparam>
<APN>IMS</APN>
</PSparam>
</Profile> -
slice14
veterán
Nem is értem hogy mit sz@roznak ennyi frekivel a voLTE-el. Nom jobb volna voip megoldás? Ahoz is lehet rendelni számot, nem? És a voip konfigurálást az android és az ios alapból tudja. Legfeljebb voip funkcióra korlátlan netet ad, a többit meg külön is tudja lassítani, ha az ember túllépi a keretet.
Google Pixel 9 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrBubo77
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- E-roller topik
- Politika
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- NBA és kosárlabda topic
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- TCL LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest