Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz spyduck #70607 üzenetére
Az egy külön szalagkabel lenne a billentyűzeten. Az alaplapon rajta van a dugó. Sajnos a webshopok rgb billentyűzettel tüntetik fel, én többet is megkérdeztem vásarlás előtt es nem tudták megmondani, service tag-et neg nem küldtek, h le tudjam ellenőrizni.
* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * adatlapomon
-
őstag
-
BullZeye
veterán
válasz spyduck #61106 üzenetére
Több infó kéne, meg volt a legelejétől, bootol a gép, nyúltál hozzá hardveresen bármihez is?
Ezt csináld végig:
Course IntroductionSelf-Heal is an option that will help recover a Latitude™ system from a no-post, no-power, no-video situation.
Self-Heal InstructionsRemove the primary battery and the AC adapter.
Disconnect the CMOS battery.
Release the flea power, press and hold down the power button for 10 seconds, or leave the system ideal for 45 seconds.
Ensure the CMOS and primary battery are not plugged in to the system.
Plug in the AC adapter. (The system will auto power-on when the AC adapter is inserted.)
The system will start with a blank screen for a while and will shut down automatically. Watch for the LED lights (power, Wi-Fi, HDD); they will turn on.
The system will try to restart twice. Allow it to boot on the third attempt.
Replace the CMOS battery and the AC adapter.
If Self-Heal recovers the failure, update the system with latest BIOS and perform EPSA to ensure proper functionality of the system.
[ Szerkesztve ]
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
somasz
Topikgazda
válasz spyduck #60288 üzenetére
40-es szériában működnek wwan helyén, 5440, 5540, 6440-ben is, 7440-ben is! 7240-be ezért két msatát is lehet tenni. M4800-ba is megy (igaz, itt jelölve is van), M6800-ban nem, ott van külön msata slot.
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
-
somasz
Topikgazda
-
félisten
-
Krystal_s
addikt
válasz spyduck #57388 üzenetére
Köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltál.
Épp a Throttlingról olvastam valahol, majd rákerestem itt is. Többségben akik ilyet tapasztaltak játék futtatása közben is előjött nekik. Aida tesztet futtatva pedig hosszabb idő után jelentkezett throttling. Nálam elsőre 6 perc után jelzett 102 °C- nál. Ebből arra következtettem, ha egy normálisabb játékot futtatnék (nem tervezem), vagy egy komolyabb videót kódolnék át (erre van esély) már nálam is gond lenne. -
-
MPeter87
őstag
válasz spyduck #57138 üzenetére
Hát, már összeraktam úgy, hogy csak a procit pasztáztam meg.
Szétszedni nem akarom, ha már összeraktam.
Próbáltam lehúzni róla azt a szivacsot, de a chip közepénél elkezdett felszakadni, úgyhogy inkább nem erőltettem a dolgot. Biztos érne valamit, ha az is le lenne cserélve, de mindjárt kipróbálja párom, hogy érez-e valami különbséget. Nem egy villám a gép, valami celeron proci van csak benne asszem, de iszonyatosan lassú volt már egy ideje. Szerintem sosem volt még paszta cserélve rajta, úgyhogy bízom benne, hogy jobb lesz valamivel. Aztán, ha veszek másik gépet, akkor megkapja a mostaniból az SSD-t, vagy egy olcsóbb használt üzletit SSD-vel, az lesz az éles váltás.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz spyduck #57090 üzenetére
Első laptopomat 1999-ben vettem, refurbished HP volt, akadtak vele gondok. Elsősorban teljesen újat szeretnék, ha végképp nem találok, akkor jöhetnek szóba újracsomagoltak, használtak.
Egyelőre ezt találtam legmegfelelőbbnek. Esetleg SSD-s változatát, de az nekem nem ér plusz 30000 forintot.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
426os
őstag
válasz spyduck #50917 üzenetére
Win10 még nem opció a programok miatt, amit használok (meg egy újratelepítés nálam minimum 3-4 óra, messze nem 35 perc). 8.1 Pro van fent, eredeti. Vírusirtó/tűzfal: Eset Smart Security (ezzel sem volt még gondom az elmúlt 5 évben). Online streamek kimerülnek a YT használatában. Most a torrentet kilőttem, de így is folyamatosan 60 +-5 fok között van a cpu hőmérséklet (alapjárat, miközben ezen sorokat írom 55 körül, de ha elkezdek böngészni, akkor 60-65), a venti pedig most éppen 2900RPM-en megy. Végülis most nem süvít, de már bőven elnyomja a HDD hangját.
BIOS naprakész, tegnap küldtem fel az A18-at.
Ha nincs további tipp, akkor a napokban megpróbálok egy tiszta telepítést, most úgyis van egy másik SSD-m próbának (egyúttal lehet akkor 10-et, de félek a kompatibilitás miatt).
Én gyanítom, hogy itt egyébként az NVS az ami szarul működik és feleslegesen fűt. Pl ha leveszem a dokkolóról, akkor sem kapcsol ki, pedig ilyenkor tényleg vissza kellene váltania IGP-re. Ha külső monitor nélkül kapcsolom ki/indítom újra a gépet, akkor működik az Optimus rendesen.
Tovább gondolva lehet, hogy az a gond, hogy valamiért akkor is folyamatosan 100%-on pörgeti a dgpu-t, mikor a terhelés egyébként nem indokolná..
-
hunterrop8
tag
válasz spyduck #50906 üzenetére
Főleg tervező program, filmek, internet. Játszani annyira már nem szoktam, de arra miért nem alkalmas? Annyira nem gyenge vas.
Illetve még amikor 5 éve vettem a mostani gépemet, akkor is nézegettem Dell-t, de pont azért nem olyan lett, mert sokan mondták hogy a "kasznija" (vagy hogy nevezik) nem túl acélos.. Akkor ez még mostanra sem változott? Milyen minőségű a külső felépítése?
-
félisten
-
félisten
válasz spyduck #40332 üzenetére
Nálam a probléma pl. az volt eddig, hogy ment tökéletesen, frissült A06-ra a 3537 gépben BIOS-a és random újraindításnál eldobja a vinyót. Ha kikapcsolom és be tökéletes napokig, de ha újraindítom kattan egyet és ennyi.
Kísérleteztem vele én is és nálam meg az a tapasztalat, hogy ha Win7 van nem UEFI módban akkor nem csinálja egyáltalán az eldobást újraindításkor sem. Ha Win8.1 van és telepítéskor UEFI módban hozom létre az SSD és HDD partíciót is akkor HDD eldobódik, de ha Win8.1 UEFI-ben települ, de HDD korábban Win7 alatt létre lett hozva akkor is megy normálisan újraindításkor.Ja igen ami kimaradt Seagate 500GB a vinyó.
[ Szerkesztve ]
-
DoItYourself
addikt
válasz spyduck #38655 üzenetére
Az mSATA nem fog menni a Latitude 6420/6430/6520/6530-okban, csak WWAN kártya működik a slotban.
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
spyduck
nagyúr
válasz spyduck #28860 üzenetére
Kis kiegeszites!
Dell Inspiron 5521 driver:
Csak ugy lehet a Radeon VGA-t felrakni ha elötte csinalok egy win7 frissitest ami felrakja a HD4000-et. Viszont ez nem a szokvanyos HD4000-es driver, hanem vmi ujabb amit sehol nem talaltam meg.
Ha sima hd4000-es drivert hasznalok akkor egy szèp error feliratot kapok.
USB 3.0 driver: Vostro 3560
Többi driver innen: http://www.laptop-software.com/dell/dell-inspiron-15r-5521-windows-864bit-drivers/
HD4000: csak win7 frissítèssel
-
rizso
addikt
válasz spyduck #24570 üzenetére
Árban ez nagyon messze van egy low-end konzumer géptől
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
SzaboZE
addikt
válasz spyduck #24200 üzenetére
Ne viccelj már 60 fok az üzemmeleg, majd beindul 80 foknál... 6510-nél van hűtési házirend, elképzelhető hogy 6520-ra is van. A control point szoftver tartalmazza.
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
mghltm
addikt
válasz spyduck #24206 üzenetére
ezt probald meg, remelem segit: Windows 7 Notebook Combo Driver CAB
es valoban fosocska a dell szoftver koritese...
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
rizso
addikt
-
rizso
addikt
-
rizso
addikt
válasz spyduck #24198 üzenetére
Jaaaa, hogy teljesen passzív?? Azt hittem a passzívot úgy érted, hogy csak néha megy a venti, nem folyamatosan. Hőfokok rendben vannak?
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
rizso
addikt
válasz spyduck #24196 üzenetére
Kb egy hónapja próbálom megszokni az L702x fel-felpörgő ventijét - eddig több-kevesebb sikerrel. Úgy látszik ez a fajta hűtési megoldás szinte minden Dell gépre jellemző...
Vagy megszokod, vagy eladod
-
SzaboZE
addikt
-
őstag
-
premete
veterán
-
-
Hydra SR
addikt
válasz spyduck #10964 üzenetére
Belegondolva igazad van, tényleg nem kell már fizetni de nem a honosíttatás miatt, hanem a Prosupport miatt. Régen is honosíttatni kellett, az alkatrészgarancia érvényesítéséhez. Nem az ország számított akkor sem a munkadíj tekintetében, hanem a disztribútor. Ha HRP-s gépet vittél a Duna elektronikához javíttatni, az is munkadíjas volt mert a szerviz csak alkatrészt kapott ingyen a Delltől, a munkáját senki sem fizette ki, ingyen meg senki nem dolgozik. Persze a saját eladásaikat ingyen javították, hiszen úgymond az eladási árba beépítették az esetleges munkadíjakat. De a Prosupportos gépek után már fizet a Dell a szerviznek, ezért az ügyfélnek nem kell. Én így tudom.
Végülis egy vásárlónak ebből annyi a lényeg, hogy nem kell fizetni[ Szerkesztve ]
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Jostikacska
tag
válasz spyduck #10873 üzenetére
Szia!
Megnéztem. Kb. 100 fontal (35000 Ft) lenne több az xps igaz a 1710-es. 15" nem igazán kellene inkább 17" és 1920*1200-as felbontás A 7900 gs nem sokkal de jobb mint a 8600 gt [link]
Végül is ezt vettük:
Colour Option: Inspiron Artic Silver and Alpine White
Processor: T7200 Intel Core2 Duo 2.0GHz (4MB Cache, 667MHz FSB)
Memory: 2GB (2048MB) DDR2 667MHz
Hard Drive: 160GB Serial ATA (SATA) 7200 RPM
Display/Screen: 17.0" UltraSharp Wide Screen WUXGA (1920x1200) TFT Display with TrueLife
Optical drive: Dual Layer/Dual Format DVD-ReWriter
Graphics Card: nVidia GeForce 7900M GS Graphics with 256MB Dedicated RAM
Sound Card: SigmaTel C-Major Audio
Wireless network:
YESBluetooth: NO, Available For £10 (Original Dell Internal Fitted)
Additional features: - 8-in-1 Multimedia Memory Card Reader
- FireWire (For Video Editing etc)
- Broadband Ready Network Card
- Internet Ready Modem
- Touchpad
- Built-in speakers & Microphone
Ports:
- 6 x USB 2.0
- 1 x DVI
- 1 x VGA
- 1 x S-video
- 1 x Firewire (IEEE 1394a)
- 1 x RJ45 Ethernet port (10/100/1000)
- 1 x RJ11 Modem Port
- 1 x ExpressCard 54mm Slot
- Microphone/Headphone SocketsKeyboard:
UK Layout (qwerty), for different keyboards see hereSoftware: - Microsoft Windows XP Professional SP2
- DVD-Playing & CD/DVDWriting Software
- Open Office Software Suite
Included:
- Battery
- Worldwide AC Adaptor/Charger (110v-240v)
- Recovery Media/DiscsMegrendeltük. Valszeg 1 hét és itt van. Majd leírom a tapaszatalatokat.
Garancia hosszabításra és billentyűcsere esetleg valaki.
"Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül."
-
vscotina
aktív tag
válasz spyduck #10850 üzenetére
Szia ezt az NHC-t leszedtem, telepítettem és indítás után hibaüzenettel kidob. Vajon miért???
"Az objektumhivatkozás nincs beállítva semmilyen objektumpéldányra"" Na de amíg nem indítom el, addig hogy tudom beállítani???
Üdv. vscotina >>szép és okos szőke cicababa >>>Panasonic G
-
ent
őstag
válasz spyduck #10182 üzenetére
Na akkor elmondom a konkrétat:
Dell gyártótól rendelem a notebook-okat. Leírod a pontos spec-et milyen kell, ha netán pont akkor nincs, akkor a kapható egyel erősebb konfig árát küldöm meg. Valszeg még az is olcsóbb lesz mint amit Mo-on megvennél eredeti kérésedet.
Világgarancia, tehát Mo-on található Dellel leszerződött szervízbe beviszed (címet majd adom ha vásároltál é ha szükséges) és a szeriál szám alapján javítják netán cserélik. Külföldön is így van, beviszed és javítás csere.
Garancia hosszabbítás: +30k 2 évre, +45k 3 évre.Többen vásároltak már nálam, elégedett vásárlóim vannak.
PÜ-ben küldöm telcsiszámot a további infókért.
(nem mindegy, hogy 310eFt vagy 230eFt)
Minden gyári tartozékkal, papír doboz nélkül! Mo-ra bárhova postázva.
WEBOLDAL, WEBÁRUHÁZ, ADS ►► www.redesignteam.hu ◄◄ (Profizmus és az alacsony ár találkozása!)
-
Gausz
aktív tag
válasz spyduck #9716 üzenetére
Nem akarok kötekedni, de a specifikációban alig van eltérés a kettő közt (proc, mem méret+sebesség, webcam). Miben nyilvánul meg az, hogy jobb a 1520? Az régebbi széria. Halkabb? Masszívabb? Vagy mi?
Amelyik boltban kinéztem 1520at, ott van 25 is, és mindkettőnél ugyanolyan aksit írtak, bár lehet elírás 4800 mAh (Lithium-ion) -
Gausz
aktív tag
válasz spyduck #9691 üzenetére
Depon néztem az árakat, kicsit körülnézve találnék olcsóbban is.
1521n ->142.800Ft
1525 ->150.354Ft
1520n ->151.668Ft
6400 ->151.991FtMint mondtam, játék nem igazán lesz rajta, így a VGA nem fontos.
A záró pöcök hiánya annyira nem zavar, csak hát eddig azt szoktam meg, hogy van ami rendesen tartja összecsukott állapotban.
Egy távolabbi ismerősnek is 6400-a van, aki vallotta, hogy a legkisebb fényerővel 7órát bír az aksi word közben... Szerintem az kicsit sok, de hát te is hasonlót mondasz. Ez a legrégebbi széria a felsoroltak közül, a többi is már úgy össze van rakva szerintem, hogy halkak. Vagy nem?netudky:
Aksinál szempont, hogy kibírjon egy szép hosszú vonatutat word és excel közben, ami kb 4 óra. Erre kell gondolom a 9 cella, igaz? Sebesség csak szerkesztéshez kell, meg hogy vista azonnal reagáljon mindenre, ne kelljen mp-ket várni. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Path of Exile 2
- TCL LCD és LED TV-k
- Stellar Blade
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest