Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
RootRulez
félisten
válasz
BlackPriest #47593 üzenetére
akkor jó.
köszi!
-
olivera88
veterán
A Gainward GTX 650 Golden Samplet mennyire lehet tuningolni? Illetve érdemes e tuningolni Intel 3400 mellett? A proci órajele is emelve lett 3.2 re. Kérdeztem a topicjában egy 2 hónapja kb de azóta se jött válasz.
-
Tomiboy65
csendes tag
Meglett a megoldás. Nagyon tanulságos.
Win 7 újrarak, 2-vel régibb driverrel, hátha... ugyanaz: se ikonok, se egér.
Fiam valami ötlettől vezérelve bekapcsolta a tévét ami HDMI-vel össze van kötve a videókártyával és láss csodát: ott volt az asztal a tévén kiterjesztett módban. Csak át kellett állítani a kiterjesztett módot és ott is volt minden a monitoron. Amit nem értek, friss telepítésnél hogy lehet alapból kiterjesztett módon a képernyőbeállítás, talán azért, mert érzékeli, hogy rá van dugva HDMI kábel? Hmm... Nem tudom.
Mindegy, megoldódott -
BlackPriest
őstag
válasz
túróslaptop1 #47590 üzenetére
szerintem az nem tudott még pci-e 3.0-t, de nincs sok jelentősége. én inkább keresnék egy 270x-et használtan garival 5-8 ezerrel többért. többet tud, kevesebbet eszik, időtállóbb
-
túróslaptop1
csendes tag
Sapphire HD 6970 2gb gddr5 dual-x PCI-E 3.0 x16 videókarit ajánlanak 35e-ért
megéri ennyiért?? (új raktárról beragadt kipróbált!) garanciával
AMD ATHLON X4 860K mellé menne.
előre is köszi a válaszokat. -
RootRulez
félisten
Sziasztok!
haverom csalna hálózni, de lusta vok szétszedni a gépet...
Céges notebookomban egy nVidia GeForce 315M VGA van, sztem ezzel elmenne a CoD2, meg hasonló játékok, amikkel bohóckodnánk pár órát...
Szerintetek megfelelne?
Köszi: RR
-
Tomiboy65
csendes tag
válasz
norbert1998 #47587 üzenetére
Teljes formázással ment, ami érdekes, hogy próbaképpen fellöktem egy xp-t egy másik vinyóra, és arra csont nélkül felment az ati driver és hibátlanul megy... hmm
-
MK VII
veterán
válasz
jokeman #47582 üzenetére
Próbáld ki másik táppal. Nekem az a gyanus. 550-es tápnak el kell vinnie simán,de lehet,hogy valamiért nem kap elég naftát a kártya. Meg látom azért van rajta két vinyó 1ssd meg a tobbi miegymás. Ha tudsz szerezni 550-es 600-as jobb minőségű tápot egy teszt erejéig akkor ne habozz. Ha úgy sem nyert piros hangfalat akkor meg gariztasd...
-
Tomiboy65
csendes tag
Sziasztok! Újra telepítettem a Win7-et .Amikor a Radeon 5450 driverét feltelepítem csak a win7 asztal háttérkép jön be ikonok nélkül és itt megáll. Csak csökkentett módban jön be a Windows7. Rendszervisszaállítás után driver nélkül indul alap vga-ként.
A kártya gyári cd-n lévő drivert próbáltam, netről letöltöttem drivert, eszközkezelőböl indítva a driver keresést, majd megadva a cd-t, mind-mind ugyanazt produkálta...
Segítsen valaki, mert megőrülök, előtte evvel a driverrrel ment, hmm... -
jokeman
aktív tag
Sziasztok,
Adott egy EVGA GTX 970 napokban elkezdte produkálni azt a hibát, hogy játék közben random mód kilép fekete képernyővel, és nem kap jelet a monitor, és csak van a gép kifagyva.....ki kell kapcsolni és csak azután lehet elindítani.
CPU és memóriákat teszteltem, ma próbáltam a VGA órajaleit visszább venni mint az alapbeállítás és elinditottam a Unigine_Heaven-4.0 progit........kb a felénél-háromnegyedénél járhat a teszt és ismét előjön a hiba.
Mivel próbáljam még tesztelni?
Mi a teendő? Gariztatás lesz belőle? Vagy esetleg más is lehet a hiba forrás? -
BlackPriest
őstag
válasz
norbert1998 #47580 üzenetére
hivatalosan két tök különböző kártya valóban nem, de van rá megoldás. értelme mondjuk nem sok, a két kártya árából egy erősebbet vennék, az tuti.
hivatalosan azonos típus sima és oc verziója is mehet együtt, nyilván a lassabbhoz igazított tempóval.
de ez csak szőrszálhasogatás részemről
-
norbert1998
nagyúr
válasz
BlackPriest #47578 üzenetére
de kb az,nem?
viszont a 650 és a 650 ti biztos nem megy egymással
-
trancemusic
senior tag
válasz
Riccsiz_h #47575 üzenetére
Szia.
Egy bios reflash-t én még megpróbálnék a helyedben.
Már láttam olyat,bármíly hihetetlen,hogy egy áramszünet megölte az nvidia vga-t. (7800Gt)
Biosban átállítódtak a feszültség és az órajel értékek,és nem adott képet,még a ventije se forgott...
Gyári bios flashelés után újra működött.U.i: Gpu-z milyen értékeket mutat?
Ha nem fagy le rögtön,gpu és/vagy memória órajelet csökkentve is megmarad a hiba? -
BlackPriest
őstag
válasz
norbert1998 #47573 üzenetére
Azert ez igy nem teljesen igaz
-
Riccsiz_h
aktív tag
sziasztok !
A gépemben egy 550W-os FSP táp mellett található egy Gigabyte GTX460 (1GB, 256bit, GDDR5) videokártya. Soha nem volt húzva, sem semmilyen tuningnak kitéve, hőfokait rendszeresen figyeltem (max 65 fokokat produkált), illetve a gép mikor épült a hűtésre nagyon odafigyeltem.
A mai napon mégis egy olyan dolog jelent meg többször, hogy játék közben lefagyott a gép és az első képen látható kijelző volt. Aztán 2. ilye alkalommal a reset után csak csökkentett módban volt csak hajlandó indulni, amíg nem csináltam neki rendszer visszaállítást. Azóta a rendszer elindul de a második képen látható "mintázatot" megtartja (közben monitort is cseréltem, mert kipróbálta hátha az a hibás, de az volt)
Jól gondolom hogy a videokártya sajnos javíthatatlan állapotba került ? Mi okozhatta a hibát ? Előfordulhat hogy az hogy kb. elmúlt 2-3 hétben áramellátási problémák miatt, minden második nap hirtelen elment az áram a lakásban miközben mondjuk játszottam/terheltem és ez rongálta meg a kártyát valamilyen módon ?
-
ThodEE
őstag
válasz
norbert1998 #47573 üzenetére
-
ThodEE
őstag
-
steewcv65
őstag
válasz
troll81 #47569 üzenetére
Üdv én is csatlakoznék
Véleményem szerint egy jó hatásfoku tápegységből egy 550wattos bőven elég!De én a helyedbe kihagynám akkor már azt a vidikártyát!!!Nem maid feljesztés/darab!
Az én 500w-os tápom játékba pl 230w-nál nagyobb teljesítményt nem vesz fel!
i5 4690+8gb ram+2db hdd+1ssd+r9 270x oc dc2t asus+x-fi extreme audioSzóval én azt mondom neked,hogy egy új vidikarit vegyél és legalább egy i5-öt és akkor az i7 árán spórolsz annyit ,hogy egy jobb kártyát vegyél amit egy 4690 bőven kihajt.(sztem minden kártyához bőven elég)
-
troll81
addikt
válasz
tom956ster #47568 üzenetére
szia a kártyát igy számold: AMD 7990 PowerTune Limit/TDP:375W jo kártya de kell egy erős proci mellé
az 550 elvileg elég ha az jó minőségű és Radeon HD 7990 - 48A and a 750W psu minimum megfelel ennek
-
tom956ster
aktív tag
válasz
BlackPriest #47567 üzenetére
Köszi!
A nyáron ezzel a konfiggal kinyomtam a szemét a BF3-nak úgy, hogy nem volt gondom az fps-el (látszólag)...
Sajnos ma már kevés a cucc...steewcv65:
Köszi a kimerítő segítséget, sajnos én is érzem, hogy megérett a váltásra.
Az ssd-t nem sajnáltam tőle, mert az új gépben jól szolgálhat majd, de egyéb upgradre (négymagos régi proci) nem igazán akarok költeni... akkor már egy újabb deszka + i5 vagy i7.
Mai viszonylatban mire elég egy 550w-os táp egyébként?
Egy másod generációs i7+lap elketyeg egy ekkora táppal úgy, hogy még van 3 winyó és egy 7970 mondjuk?
(Jó másik kari is, csak erről olvastam a legtöbbet és így mindig ez jön elő, bár a teljesítményt nem akarom ez alá lőni, ha már újabb gépet építek...)Egyébként a tervező gépbe már jöhetne egy Quadro K4000 vagy egy K5000-is, ha nem lenne egy vagyon használtan
Köszi az eddigieket!
-
BlackPriest
őstag
válasz
tom956ster #47565 üzenetére
nekem egy húzott x2 250e és egy 5850 bf3-ra tökéletes volt
-
steewcv65
őstag
válasz
tom956ster #47565 üzenetére
Szia!
Azzal a processzoral nincs sok értelme egy ekkora kártyának!Én max amit ajánéanék az egy hd6870 oc mondjuk,de azt is inkább 4magos procival valami régi phenom-al!Ha már ekkora szükség van a 3d tervezésre akkor egy új gépet ajánlanék neked !
Úgy már mehetne egy 7970 is egy jó kis inteles procival !!! -
tom956ster
aktív tag
Üdv mindenkinek:
Van egy apró dilemmám, kérek segítséget:
Adott egy régebbi AMD konfig:
Asus M4A785DM-Pro alaplap/6gb ram/Phenom II 240-es proc/
Jelenleg valami HD4670-es videókarival megy, de tetű lassú (tegnap kapott ssdt, a win7 elég gyors).
mit ajánlotok, mi a legnagyobb kari, amit érdemes lenne a lapba venni?
Vagy b. opciónak: kukába az egész, és új gép?
Kihajta a deszka meg a proci egy HD5970-et vagy tovább megyek: egy HD7970-el mit kezdene?A kicsi fiam mostanság rákapott a Beamng Drive nevű őrületre és szaggat mint a fene, nekem meg kellene a Torqe 3D-ben felületet és terepet szerkeszteni, vizualizálni mindamelett, hogy Autodesk Civil 3D-vel dolgozom napi szinten....
Ötlet?
Köszi előre is!
-
troll81
addikt
-
Pycee
tag
Deba13,Juve600
Mondjuk az én problémámnál is a tápra gyanakszom, de még sajnos még nem tudtam kipróbálni másik gépben. Vezetékek, csatlakozók nem lehetnek hibásak? -
Pehi
senior tag
Sziasztok! Egy olyan problémám lenne,hogy ismerősöm megvette a régi kártyámat,GTX650OC ,és amióta belerakta a gépbe,nincs internet a gépen.Ha visszarakja a régi kártyáját,GT240,azzal van net! Nálam semmiféle probléma nem volt a kártyával! Csinálhatja ezt a gép videókártya miatt,vagy más lehet a gond? Giga az alaplapja is,meg a kártya is! Előre is köszi!
-
Deba13
újonc
-
MK VII
veterán
válasz
Bogyó78 #47547 üzenetére
Tényleg! Megkérdezhetem,hogy honnan tudnál szerezni ilyen kártyát 40-ért? Nem mintha engem érdekelne csak az a furi,hogy 100k alatt nagyon nem lehet kapni... Főleg nem garisat.
Az a 40k az iszonyat kevés azért a kártyáért... Valaki vagy nagyon el akarja adni bár a hülye sem adná ilyen olcsón ezt a kártyát vagy valami gebasz van vele tényleg.. Szóval nagyon járj utána mit veszel,mert az örömöd ürömbe mehet át,ha kiadsz 40k-t a semmire... -
MK VII
veterán
válasz
Bogyó78 #47547 üzenetére
Egy húzott 4790K szerintem ki tudná hajtani.
40-ért kb ajándék az a kártya (felmerül a kérdés vajon miért ilyen olcsó? Talán a jelenlegi tulaj is szív vele?) viszont én nem vennék dupla GPU-s kártyát.. Egyre inkább leáldozóban van az SLI és a CF rendszer támogatottsága, igazából ki sem forrta magát,mert nem voltak képesek egy normális drivert/programot/játékot írni hozzájuk és az alaplapok sem nagyon tudtak mit kezdeni a több kártyával.. Csak a szivacs volt velük eddig is... Nem nyernél vele annyit mint amennyivel több áramot vesz fel a konnektorból. Az 1 GPU-s kártyáké/rendszereké a jövő.
Szerintem,ha most megvennéd azt a kártyát, később már eladni sem tudnád. Szóval,ha megveszed számolj azzal,hogy az a pénz amit belefektettél az bent is marad.
Ez az én személyes véleményem, ettől függetlenül szíved joga akármit megvenni.. Csak tanácsokat adhatunk neked. -
stylito
csendes tag
Érdeklődnék ezzel a kártyával kapcsolatban hogy az élsimitás elromlik és ettől még a kártya müködik?
Ismerösőm átvette a kártyámat ami egy gigabyte ga-ep31-ds3 lapomban volt hibátlanul ment illetve 3d mark 2006 is le futott ,lepontozta, hogy neki meg windows feltelepítése után állítolag élsimitás miatt nem indult el. sem win 7 sem xp után. Neki egy asrock g31m-s lapja van. Elmondása szerint 400 w tápja is van. Nekem meg müködött. Válaszaitokat előre is köszönöm
gigabyte gv-nx96t512hp rev.2.0 -
Deba13
újonc
Lenne egy olyan problémám, hogy a videókártya kikapcsol terhelés hatására (lekapcsol kép elmegy de minden működik tovább) viszont másik konfigban hibátlanul ment (terhelve órán keresztül) tápcsere sem oldotta meg..
előre is köszönöm..
-
Apollo_21
addikt
Diszizdö fánkson öf disz ting
VGA Switch Card: ami arra szolgál , hogy ha csak 1 VGA van akkor ezt be kell tenni az első VGA slot-ba (fehér színű vagy más tökmind1..első slot a lényeg!!! ) ilyenkor tudod csak a kártyát 16x "bus speed"-el használni
"Install Switch Card to PCI-Express2.0 x16 graphics slot can double PCI-E X16 VGA card installed transfer rate up to 16 lane; 16Gbyte/sec."
-
Bogyó78
tag
Giga superb 720
-
Bogyó78
tag
sziasztok!
egy 7990 hez elég egy giga 620 as táp?
köszi -
Pycee
tag
válasz
BlackPriest #47530 üzenetére
Én csak annyit látok, hogy tartsam benne a slotban és csak akkor távolítsam el, ha más eszközt telepítek.
Közben utánanéztem, ha kihúzom akkor a 16x helyett csak 8x fog futni a kártya. De mi van, ha megcserélem a slotokat? Erről nem szól a fáma! -
aram01
nagyúr
válasz
BlackPriest #47530 üzenetére
-
bzoly
aktív tag
válasz
BlackPriest #47533 üzenetére
Csak a lényeg maradt le, bocs, Hackintoshról van szó.
-
bzoly
aktív tag
válasz
BlackPriest #47531 üzenetére
Nem egyforma az arány, de kibővíteni szeretném.
-
bzoly
aktív tag
Sziasztok,
Adott egy EN210-es VGA amivel két monitort szeretnék meghajtani.
Az egyiket DVI-on keresztül (ez ok) a másikat (LG 25UM65-P) HDMI-n keresztül.
De sehogy sem tudom belőni a 21:9-es képarányt, nem engedi...
Mi lehet a gond? A kábel, mert 1.4-es HDMI? Vagy a VGA kártya?Köszi, Zoli
-
Duran
tag
válasz
St0keR #47524 üzenetére
Próba cseresznye. Ha nem elég adj neki 2-t.. Véleményem szerint ha mást nem piszkálsz, nem lehet gáz, de erről azért még várjuk meg egy szaki véleményét, mert én OC témában nem vagyok annyira otthon, és nem tudom pontosan mit művel ez a power limit cucc, de ha jól értelmezem, ezzel csak megengeded a kártyának, ha kell neki több delejt vegyen fel, nem pedig konkrétan a feszültségeket emeled. Szerintem nem lehet gáz belőle.
-
St0keR
tag
Igen, rendben van de az msi afterburnernél 1-12 ig van elég ha 1 et adok neki ?
-
St0keR
tag
helló, msi gtx 760 hawk 2gb os kártyám van és ha benchmarknal maxon kihatja a kártyát akkor a driver kifagy. De volt hogy játéknál is csinálta néha, és nem tudom miért csinálja ezt, tudnátok légyszíves segíteni ?
-
BlackPriest
őstag
válasz
BlackPriest #47269 üzenetére
Ugy tunik a problema megdolva. Kicsereltem az alaplapot, minden mas ugyanaz, az oprendszer is es ma egesz nP semmi hiba, pedig sztem del ota folyamatosan megy a jatek. Ugy tunik a regi alaplap nem szerette ezt a videokartyat. Nem ertem miert.
-
hoax
senior tag
válasz
perfegor17 #47518 üzenetére
Mindenképpen próbáld meg, de én mindig pesszimista vagyok ha számítógépről van szó...
-
Loner
tag
válasz
perfegor17 #47515 üzenetére
Újra pasztázás valami jobb félével, ill órajelet ha vissza veszed egy picit?
-
norbert1998
nagyúr
válasz
perfegor17 #47515 üzenetére
akkor elvileg meg is van oldva. gyakorlatilag meg gariztasd, mert durva halál lehet belőle
-
hoax
senior tag
válasz
perfegor17 #47513 üzenetére
Egyszerűen elhal a GPU. Nincs mit tenni, esetleg cserélni magát a chip-et, de az nem igazán éri meg! Sajnos ezek azok a dolgok amik egy újrapasztázással nem oldhatók meg...!
-
hoax
senior tag
válasz
perfegor17 #47509 üzenetére
Nézz hőfokokat, ha minden a megfelelő keretek közt van, akkor gariztasd! Sajnos nincs más lehetőséged...
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy adott egy XFX r9 290-es videokártya.Olyan hibát produkál hogy bekapcsol a gép betölt a windows és rá 5 percre leáll a driver és fehér kockák lesznek a gépen.
-
Pehi
senior tag
Szevasztok! Segítséget szeretnék kérni! 10000ft alatti árkategóriából az Nvidia 210-et vagy a HD 5450-et tanácsoljátok! Alap gépbe kell nem játszani! Köszi előre is!
-
Frissen telepített W8.1 Pro x64
Túlélheti a telepítésem az nV -> AMD váltást?
DriverCleaner-t majd ráeresztem mindenképpen egy nV uninstall után, de nem szívesen telepíteném újra, ugyanis max 1 hete voltam túl egy platformváltáson :
-
Pycee
tag
válasz
norbert1998 #47500 üzenetére
Biost, azt pont előtte frissítettem, gondoltam, ha már "új" benne a kártya akkor a bios is legyen kicsit újabb! Akkor megpróbálok még talán egy tiszta telepítést és utána kiderül. De a legjobb lenne, ha ki tudnám próbálni egy másik gépben.
-
steewcv65
őstag
válasz
fererencz89 #47486 üzenetére
Pontosan mit kapcsoljak ki?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Founders RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- SAPPHIRE PULSE RX 7800 XT GAMING 16GB GDDR6! GARANCIA+SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Inno3D RTX 4070 Ti iChill X3 12G
- Eladó EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 Kiváló állapotban!
- MSI RTX 4090 SUPRIM - 2.5 ÉV Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest