Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
traktorgumi
aktív tag
válasz
grrpowa #35061 üzenetére
Benne van
Én is azzal kezdtem mert előtte 12gb ramom volt és 1333mhz......ezért adtam el és váltottam 8gb 1600mhz kingstonra hyper.
Viszont ha kiveszem a kartyát akkor teljesen jól müködik.
Ezért gondoltam az alaplapi foglalatra...vagy hülyeség?
de a helyzet változatlanul szar -
Griff55
senior tag
válasz
grrpowa #34399 üzenetére
4 pines csati van az alaplapom. ( a tápom az elég, 600 wattos és van rajta 2x4-es cpu tápcsati de a kettőből ugye csak 1-et tudok csatlakoztatni az alaplap miatt.) ja és a cpu usage mellett a gpu usage is droppol, :/ olvasgattam neten erről, volt akinek jobb alaplapra váltás után megszűnt ez. Szerintetek?
-
Kernel
nagyúr
válasz
grrpowa #14501 üzenetére
Fdisk mondjuk nem formáz, csak particionál, mindamellett elképzelhető, hogy a Win 8 EFI/GPT módban települt a lemezre, esetleg az kavart meg valamit.
Én mindenesetre legyalulnám szektorszinten, diskeditorral. A szektorok kinullázása lényegében a vásárláskori, vagyis gyári üres állapotot hozza vissza.
-
Kernel
nagyúr
válasz
grrpowa #14486 üzenetére
Ilyenkor a telepítő felírja a lemezre az Ntldr-t, csak az indítószektorban lévő boot-kód nem találja, ezért jelenik meg a hibaüzenet. Ennek elvileg lehetne éppen lemezgeometriai oka is (CHS/Large), amiről lentebb is szó volt, tehát ezt csak azért teszem hozzá, hogy biztos, ami biztos.
-
Kernel
nagyúr
válasz
grrpowa #14479 üzenetére
Talán nem boot-képes a HDD, illetve a telepítő nem képes beállítani bootolhatóra. Régen előfordultak például ilyen Maxtor HDD-k, ami produkált ilyen hibát is. Utána már legfeljebb tárolásra lehetett használni.
Ezért fordulhat elő, hogy mindig a CD-ről bootol a számítógép, holott újraindulás után már a HDD aktív partíciójáról kellene. Próbáld meg esetleg másik számítógépben előkészíteni, aktív partícióval ellátni a merevlemezt. Utána elindítod róla a gépet (az üres lemezről), akkor ki kell írnia, hogy "hiányzó NTLDR".
Ez a hibaüzenet ugyanis a formázott partíció bootszektorában szerepel, ezért jelenik meg látszólag üres HDD-ről indítva is.
-
ravail
senior tag
válasz
grrpowa #14228 üzenetére
És milyen XP-t telepítenél rá? Sp1, Sp2 vagy Sp3? Mókolt vagy eredeti? Nem lehet, hogy a telepítőd sérül, és amikor a kiolvasott alaplapi vezérlő, vagy a HDD vezérlő driver-ét töltené, ott sérült a telepítőd? Én ebbe fegy bele? Másik telepítővel, esetleg eredeti, "nyomtatott" telepítővel és legalább Sp2-vel kellene megpróbálni. (Na meg a PM-et elolvasni!)
-
spista222
addikt
válasz
grrpowa #9990 üzenetére
Akkor két lehetőség van ha nincs "egyéb eszköz" a vezérlőpultban és a saját drivere(FS oldaláról letölthető) sem hozza elő:
1. BIOS-ban van letiltva,
2. Meghalt a hangchip.Ha a második az igaz akkor örülj hogy egyáltalán beindul még a lap mert van amikor megfogja a gépet a tönkrement chip és még képet sem ad.
Ha még nem lett volna egy CMOS Clear-t megpróbálhatsz mert jártam már úgy BIOS frissítés után hogy csak BIOS setup defaults-ot kapott és bár az eszközök engedélyezve voltak a BIOS-ban de mégsem működött egyik sem. BIOS Reset után megoldódott.
Új hozzászólás Aktív témák
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- E-roller topik
- PlayStation 5
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hobby elektronika
- Yettel topik
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- ASUS P5B + Intel Core 2 DUO 6300 1.86GHz + (2x2) 4GB DDR2 Félkonfig / Félgép
- legolcsóbb !!! aki kapja marja ! corsair 8gb 3200mhz ddr4 ram csere érdekel ssd-re
- Asus P5W64 WS Professional LGA 775 alapalp, + Quad Core Q8300 CPU
- Asrock LGA 775
- Kingston HyperX Fury 16GB (2x8GB) DDR4 3466Mhz CL16 RAM kit (RGB)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest