- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peaceliker
addikt
Egyelőre laptopba tették be. Volt is teszt hogy valami lapos vs ally. Úgy volt ahol letolta az Intel a z1e t de többe került neki. És volt pár mérés ahol z1e erősebb kevesebbért, az külön vicc.
Amúgy laptopban sem szaladt el annyira az Intel fogyasztása, de nyilván előnyben van egy olyan gépben ahol hűtés is jobb.
Na de kíváncsi vagyok őszintén. Főleg a skálázhatóságra, mit sikerül összerakniuk -
-
opr
nagyúr
válasz
Peaceliker #28 üzenetére
Elvileg, ha hinni lehet az eddig kikerült információknak, 28-115W a TDP. Tehát a 28W inkább a minimum, mint a maximum. Ezért nem érti senki, mit keres ebben a form factorban. Még ha hozza is a z1e szintet, hasonló tdp mellett, ha nincs neki 9W körülire korlátozott módja, egyszerűen nem versenyképes.
De ez annyira balfasz lenne, hogy őszintén meglepne a dolog. Meglátjuk.
-
Peaceliker
addikt
Én is várom mit lehet majd belőle kisajtolni. Eddig azt mondják, hogy inkább z1 szint mint z1e. Ha tényleg az gáz. Még ha hozza z1e szintet, akkor azt is hasonló tdp mellett kéne neki.
30w gondolom itt is inkább a max lesz, azt sem gondolnám, hogy nem skálázható.
Egyelőre olyan videókat láttam, hogy ally mellett mutogatják, de egyelőre az nem sokra elég. -
opr
nagyúr
válasz
Peaceliker #26 üzenetére
53Wh, 30W minimum fogyasztásù SoC mellett... Nincs sok remény rá, hogy versenyképes lesz az akkuidő. Ezen felül az ára is kb kizárja a versenyből, hacsak nagyon, de nagyon el nem picsázza a Z1 alternatívákat.
Kíváncsi leszek rá, már várom a teszteket, benne van a pakliban, hogy meglepődünk, volt már rá példa, hogy papíron valami nem volt túl fényes, aztán kiderült, hogy mégis. Ez a ritkább, de sose lehet tudni.
Köszi az infókat!
-
ha ez így megy tovább akkor az összes gyártó megjelenik egy kézi konzollal, tudomásom szerint a Dell (Alienware) is hamarosan bemutatja a sajátját.
-
opr
nagyúr
Peltier elem hatekonysaga a homersekletkulonbsegtol fugg. Kezed legyen 36 fokos, kornyezetben a homerseklet legyen 24, de a problema az, hogy sokszor maga az eszkoz (ami szinten hot termel) melegebb, mint a kezed. Letezo legoptimalisabb esetben van vagy 5 foknyi homersekletkulonbseg, amit amugy, mivel kicsik a tavok meg a potencial, kb 10p alatt egyenletesre is hoz a peltier elem. Nyernel vele korulbelul 5 masodperc uzemidot, cserebe minden eszkoz dragabb lenne ugy 2-400khuf-al. Es akkor meg az extra meretekrol meg komplexitasrol nem is beszeltunk.
Egyszeruen nem eri meg sajnos.
-
Yodafon
őstag
válasz
Peaceliker #19 üzenetére
jo hat nyilvan nem elvaras hogy az tartsa el arammal, hanem csak lassitsa a merulest, novelje az uzemidot. Ha 5 perccel akkor 5 perccel (es nem 3 nap alatt
)
-
Yodafon
őstag
kene valami olyasmi ami a kéz melegét atalakitja elektromos energiává és azzal töltené az eszközt. Nem tudom ezek a Peltier elemek mennyire hatekonyak ilyen 30 fok kornyeken....
-
Skynet258
veterán
válasz
Peaceliker #16 üzenetére
Pontosan, home office-ban is hű társ!
-
Skynet258
veterán
Nekem ott a PS5 és a Series X egy oledre kötve, mégis vettem Steam Decket, és ezen tolom az egyszerűbb indie cuccokat és tök jó. Utcát még nem is látott konkrétan.
Persze nem én vagyok az átlag user meg erősen techb*zi is vagyok, szóval mondjuk úgy, hogy kellett és nem volt szükséges. Ezzel együtt van helye ilyen környezetben is egy kézikonzolnak.
Kíváncsi vagyok a Gigabyte mikor jön ki valamivel, ők sem szeretnek lemaradni nagyon. -
opr
nagyúr
válasz
Busterftw #11 üzenetére
Anglia: Ismerosok kozul akiknek van ilyen, szinte mind metron/vonaton szokta hasznalni, otthon tokban/tolton pihen.
Igaz, mindegyikre igaz, hogy minimum ketszer egy oran at ul a metron/vonaton (oda-vissza persze, ugy ketszer) , ha bemegy az irodaba, az meg mar pont az az ido, hogy van is ertelme a cuccnak.Olyat, hogy otthon errol jatszana, nagyon kevesrol hallottam, akkor mar altalaban inkabb konzol/PC.
Szerk: Kiveve az egyik arcot, de neki konkretan a steam deck a fo pc-je, aztan dokkolgatja, meg valtogat az OS-ek kozott.
-
hito
nagyúr
Felvállaltam
Leszek én szívesen Intel fanboy is, bárcsak adnának már rá okot
Busterftw: úgy is lehet élvezni. Ennek a varázsa nem feltétlen abban rejlik, hogy 220-tól távol lehet gamelni. Nekem itt van a Zephyrus G14 is RTX2060-nal, mégsem megy egy percet se játékkal, csak a GPD.
-
-
tibaimp
nagyúr
Kíváncsi vagyok itt hogyan teljesít az Intel SOC! Biztos, hogy lesz összehasonlító teszt.
-
Peaceliker
addikt
Kétlem amúgy hogy 30 fölé fog menni jelentősen, azt is max hálózatról.
De ha igazak a képek, akkor SD kártya olvasó "ebben sincs", mint allybaneldiablo
Árra kíváncsi leszek. Ha ally közelében lesz, akkor lehet belőle valami, már ha hozza azt a szintet. Ha drága lesz akkor szerintem semmi esélye.
De minden esetre jó hogy jön egyre több gyártó, ha lesz verseny leszek pár éven belül jó áru jó gépek -
-
oriic
HÁZIGAZDA
28-115W fogyasztás.
-
Cassi
őstag
Már van róla kép [link] és az is elég biztos, hogy Intel Meteor Lake alapú. MSI Claw lesz a neve, 32 GB memóriával jön.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az ASUS ROG Ally és a Lenovo Legion Go kaphat egy újabb vetélytársat.
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Apple asztali gépek
- One mobilszolgáltatások
- Háztartási gépek
- Google Pixel topik
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- További aktív témák...
- Fekvő AT Gépház + Tápegység
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
- ThinkPad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Slot1 Processzor
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest