Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Slyer
senior tag
válasz
INGJOKE #14235 üzenetére
Szia!
Megfogadtam a tanácsod, és megnéztem a Philips oldalát is, és találtam egy eleve akciós gépet, a EP3343/70-et. Nem tudom mennyire valós az akció, mert árukeresőn csak az euronicsben van 200-ért, Philipsnél 185, amiből ugye lejön a szülinapi kupon. Így becsúszik 130 alá, ami nagyon barátinak hangzik..
Van valakinek tapasztalata ezzel a géppel? Megvehető?
Köszönöm előre is!
-
Gabesz87
veterán
válasz
INGJOKE #14240 üzenetére
Különösebb oka nincs, csak furcsállottam, miért nincs ott ez a típus. De már múlt héten feltűnt amúgy, amikor a listát csináltam. Mindegy végül is. Az érintőképernyő milyen amúgy? Mennyire fluid/érzékeny? Pusztán emiatt aggódom kicsit, hogy hogy fogják tudni kezelni, de majdcsak megszokják. Apám pl. nyomógombos telót használ, az életben nem fog okostelót használni!
-
-
Gabesz87
veterán
válasz
INGJOKE #14223 üzenetére
Gratula!
Én még tegnap leadtam szervizbe a Philips 5000-es LatteGo gépünket, mert kevés tejet nyom valamiért. Pedig volt tejkör tisztító, vizkotelenites. Kicsit fennakadt a szemem amikor azt mondták, olyan 30-40e körül lesz a javítás. Gondoltam basszus, nem a központi egység/daráló ment tönkre! Annak a javítása még megértem hogy ennyibe kerülne. Legszívesebben vennék én is most egy De'Longhi-t vagy egy újabb Philips-et. Utóbbi tud egy csomó jeges kávét, nyáron lehet díjaznámNa mindegy, most még megcsináltatom, mert szeretjük amúgy. Hacsak ki nem derül, hogy valami nagyobb baja van.
-
-
Pá
addikt
válasz
INGJOKE #14194 üzenetére
Szerintem a Frei kávét úgy értették, hogy ha egyszer beleteszed, akkor az életben nem szeded ki belőle a szar mesterséges aromákat, kb érezni fogod az összes többi kávéban.
Még régebb vettem párszor frei kávét a barátnőm miatt. Szerencsére csak kotyogósba tettük meg kézi darálóval, de tényleg nehezen jön ki az íze, sokáig érezni lehet utána.
-
Gabesz87
veterán
válasz
INGJOKE #14184 üzenetére
Mivel én is keresésben vagyok (szüleim részére), csináltam egy összehasonlító táblázatot, pár HSZ-al lentebb megtalálod a linket. Ez alapján, ha picit hiozzáteszel, 220-ért van ECAM310.80.SB Magnifica Evo Next, vagy picit olcsóbban, 212-ért ECAM310.60.B Magnifica Eco Next, ami pár itallal kevesebbet tud.
-
válasz
INGJOKE #14182 üzenetére
Ezekre az igényekre bármelyik, amelyik csinál tejes italt és olcsóbb.
Céges gépet soha ne hasonlitsd otthoni felhasználásra.
Én az intuita-t bevittem a munkahelyre egy nagykarbantartás után, hogy a többiek is igyanak jó kávét. Kb két hónap alatt megölték, pedig raktam ki átlátható karbantartási itinert.
A De'Longhi Rivelia tisztítása, karbantartása sokkal egyszerűbbnek tűnik nekem, mint a Saeco/Philips volt. Kisebb és könnyebben kezelhető a központi egység, a legtöbb alkatrésze mosogatógépezhető, konkrétan a tejhabosító minden része és a csepptálca is, a festett elem kivételével.
Ha Frei ízesített kávét teszel bele, mindegy milyet veszel, az összesnek tönkre vágod a darálóját és a központi egységet.Ha szempont az is, hogy a két másfél éves gyerkőc meg aludjon reggel, amikor kávét főzöl,. nálunk a Saeco Pico baristo hangjára 3/3 gyerek kelt fel. A Rivelia annyival halkabb, hogy egy sem kel fel rá.
-
válasz
INGJOKE #14167 üzenetére
Nem értem, hogy a nem pörög a topik alatt mit értesz? Ha erre a kérdésre vársz választ, nem hiszem, hogy bárki tudná helyetted dönteni, melyiket vedd.
Részemről annyi, hogy 2012 óta van itthon automata kávégép. Egy Saeco intuita, majd egy Saeco Pico baristo. Már mind a kettő Philips gyártás volt, de még mind a kettő a Philips kínai felvásárlás előtt. Mindkettőnek volt garanciális szervíz igénye, magasnyomású pumpa csere, de ez ugye garanciális volt, annyira nem.volt bosszantó, hamar szerelték Szekszárdon és Pécsen is. Mindkettőt rendszeresen kellett szervizbe vinni, teljeskörű tisztításra. Tették a dolgukat. Az intuita sima kávé+ hideg tej felhasználás mellett volt használva. A Pico baristo esetén is egy kezemen meg tudom számolni, hányszor használtam a macerásan tisztítható tejes kancsót. A központi egység ugyanaz és a mai napig is ugyanaz minden gépben. Nagy, műanyag, hangos. Könnyen koszolódik, ha nincs rendesen szilikon zsírral kenve, hamar beáll, kattog, romlik a kávé minősége. A daráló kerámia, amíg jó minőségű a kávé, nincs vele gond.
Tavaly végül De'Longhi Rivelia mellett döntöttem. Életem legjobb döntése volt. Ez iható presszót ad, erre nekem egy Saeco sem volt alkalmas. Sokkal halkabb, mint eddig bármelyik gépem. A tisztítás álom a Saeco után.A milyen tévét vegyek érzés: saját magad kell meghoznod ezt a döntést. Én pl. mindig azt hittem, a Saeco jobb, mint a De'Longhi, és kicsit sajnáltam is, hogy most új márka mellett döntök. Aztán kb az 5. főzés után már azt éreztem, hogy soha többé nem vennék Saeco gépet.
-
-
TheProb
veterán
válasz
INGJOKE #14156 üzenetére
Én GranAroma Deluxe Automata eszpresszógép SM6685/00 | Saeco-t rendeltem 3-4 hete, eddig szeretem. Közelmúltban írtam róla pár sorral többet is itt.
-
atala
addikt
válasz
INGJOKE #14113 üzenetére
Van. Sokkal finomabb a kávé ha lágy, szűrt vizet használsz.
Ha jól tudom a kancsós szűrők nem lágyítják a vizet. Ha azzal használod a kávégépet (tartályban lévő szűrő nélkül), akkor sűrűbben kell vízkőtlenítened a gépet.
Én használom a szűrőt, de nem a gyárti veszem bele, hanem a Wessper márkát. Ugyan olyan jó, csak sokkal olcsóbban. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
INGJOKE #14113 üzenetére
https://www.bwt.com/hu-hu/vizkezeles-otthona-szamara/konyhai-ivoviz-tisztitas/vizszuro-kancsok/
A BWT kevésbé vízkövesít, de valamennyire mégis. Ez érzékelhető lehet abból is, ha egy rozsdamentes edényben elfőzünk valamennyi vizet és észleljük a meszes maradványt. Ez fog megjelenni a bojler belsejében is, valamilyen mértékben.
Az automata gépek szűrőbetétjéhez közelebb állnak azok a kancsós betétek, ami a Ca / Mg ionokat teljesen lecseréli, ilyen a Tesco Oval, Auchan, Brita megfelelő típusai. Meg aktív szén is van benne, ahogy az megszokott ebben a műfajban.
Szerintem a Tesco Oval mindenképpen gazdaságosabb és ugyanazt tudja, mint a gépek gyári filterei.
De mivel ezek a gépek a bemenő vízkeménységet nem érzékelik, nem mérik, azt úgy kell beállítani, hogy 0 keménységű vizet kap ilyen esetben, hogy ne riasszon feleslegesen a savazás miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- PlayStation 5
- Hobby elektronika
- World of Tanks - MMO
- Suzuki topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Opel topik
- További aktív témák...
- Kona Hei Hei 26"-os szuperkönnyű versenykategóriás összteleszkópos mountain bike eladó
- Használt Stadler Form hideg párásító ingyenes szállítással
- Kenwood Kmix 750
- Hatalmas szerszámcsomag Új!!!!!!!! Továbbértékesítésre is!+néhány ajándék CSERE IS!
- Raktáron! Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, 3 év garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest